Σελίδα 20 από 137 ΠρώτοΠρώτο ... 1015161718192021222324253070120 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 286 έως 300 από 2046

Θέμα: Habemus Papam

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Σαφως! Και το εθεσες πολυ σωστα και κατανοητα με το παραδειγμα που εφερες!
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος
    Υπαρχουν πολλες που το κανουνε,αλλα απ οσο ξερω,οι περισσοτερες οχι.Δε βαριεσαι ,μπορει να κανω και λαθος.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    δεν είναι μόνο οτι δε πουλάμε παρα έξω. προφανώς και κάποιες πουλάνε παραέξω. και καθόλου να μη πουλάγαμε παρα έξω δεν αποτελεί πρόβλημα για μια οικονομία με τη προυπόθεση οτι δεν την νοιάζουν και δεν την επηρρεάζουν τα ελείματα του εμπορικού ισοζυγίου.

το πρόβλημα είναι αυτό που είπε ο stefanos. οι ιδιωτικός τομέας είναι όσο διεφθαρμένος είναι και ο δημόσιος. Για μενα όμως τη διαφθορά του δημόσιου την έχει προκαλέσει η διαφθορά του ιδιωτικού και όχι το ανάποδο.

Είμαστε μια κατ' εξοχήν περιφερειακή και μικρή αγορα (απειροελάχιστη) η οποία παρουσιάζει αγκυλώσεις και ολιγοπολιακές στρεβλώσεις. (ισάξιες βέβαια με αυτές που παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα βαλκανικά κράτη τύπου Βουλγαρίας και Ρουμανίας, αλλά και χώρες της Αφρικής κτλ).

οι φαρμακευτικές της Ελλάδας έγιναν αυτό που έγιναν γιατι είχαν το καθεστώς των τρελών τιμολογίων με δημόσιο χρήμα. τα τελευταία χρόνια χωρίς το δημόσιο έχουν γονατίσει
    οι ναυτηλιακές απλά δε πληρώνουν τίποτα. Επικαλούνται τις θέσεις εργασίας λες και μας κάνουν χάρη.
    οι μεγάλες κατασκευαστικές δεν κάνουν τίποτα άλλο απο το να ασχολούνται με το δημόσιο χρήμα
    οι μεσαίες κατασκευαστικές (αν έχει μείνει καμία) περημένουν πως και πως καμια υπεργολαβία απο τις μεγάλες.
    οι χιλιάδες εργολάβοι και χειριστές μηχανημάτων στην επαρχία ζουν απο τη δημόσια δαπάνη διάνιξης και συντήρησης του οδικού δικτύου
    Τα ιδιωτικά νοσομοκεία?
    Ο μυτιληναίος, τα Ελληνικά Πετρέλαια? η lamda, οι 72 εκατομύρια συμβουλετικές υπηρεσίες, ποιος?

άγιο δημόσιο αναφωνούν.

Ο Τουρισμός? ο τουρισμός κοιτάει πως θα καταπατήσει και μιζώσει ότι μπορεί και όπου μπορεί. είναι ο πρώτος πελάτης και "συνεργάτης" των δημόσιων υπηρεσίων. δήμος, αστυνομία, πολεοδομία, υγειονομικές υπηρεσίες, δασαρχίο, λιμενικό. σε συναλαγές να βρισκόμαστε για χάρη του "γενικότερου καλού της χώρας" whatever. και αφού κοιτάξει να φάει ότι μπορεί, μετά βγαίνει στα κανάλια και βρίζει τις δημόσιες υπηρεσίες που και καλά τον αρμέγουν. παλευει πως θα βάλει χέρι μέσα στον αγιαλό ή μέσα στον δρυμό και μέτα βγαίνει και στα κανάλια παραπονούμενος. ναι οκ ο τουρισμός δε ζητάει δουλειες απο το δημόσιο. αυτό που ζητάει είναι προνομιακή μεταχείριση επι τη δημόσιας περιουσίας. παραλίες, πεζοδρόμια, δρόμοι, κτηριακές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, μαρίνες κτλ

ακόμα και οι ξένοι επενδυτές στο κλάδο του τουρσιμού είναι δασκαλαμένοι. έρχονται στην Ελλάδα και κοιτάνε να επενδύσουν σε περιοχές natura και μόνο. εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταστάσεις περημένουν επενδύσεις σε υφιστάμενες τουριστικές ζώνες σε εξευτελιστικές τιμές, αλλα αυτούς δε τους ενδιαφέρει. το μόνο που κοιτάνε είναι πως να πάρουν φιλέτα παρθένα και ας είναι και μη οικοδομίσιμα. και εμείς παρακαλάμε. και στο τέλος? transfer pricing και γειας ακόμα και φόροι.

ντάξει οκ υπάρχουν και οι εταιρείες στο κλάδο της λιανικής που στηρίζεται στην κατανάλωση (ρουχα, super market κτλ) άλλα και άλλες όπως logistics για παράδειγμα. προφανώς. αλλά και αυτές όπως είπε ο stefanos έχουν λερωμένη τη φωλιά τους με ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές

Ο Καμμένος αναβιώνει τις ΜΟΜΑ που διαλύθηκαν "μετά από πιέσεις ιδιωτών εργολάβων και εκδοτικών συμφερόντων"...
    Λες να ξαναδούμε σωστούς δρόμους σε σωστό κοστολόγιο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Ο Καμμένος αναβιώνει τις ΜΟΜΑ που διαλύθηκαν "μετά από πιέσεις ιδιωτών εργολάβων και εκδοτικών συμφερόντων"...
    Λες να ξαναδούμε σωστούς δρόμους σε σωστό κοστολόγιο;
    Ναι ανάλογο με το σωστό κοστολόγιο των υπολοίπων ΔΕΚΟ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Ένα από τα σωστότερα πράγματα που έγιναν στον Ελληνικό Στρατό ήταν η κατάργηση των ΜΟΜΑ.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Ναι ρε παιδιά αλλά ακούς πχ "ο τάδε δρόμος που είχε γίνει από την ΜΟΜΑ με σωστή χάραξη και κλίσεις και στέκει ακόμα ασυντήρητος" κλπ που σημαίνει πως δεν ήταν και τόσο άσχημα, τι να πω.

kawasaκικο μελος Το avatar του/της KAWAMANRIDER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Έτσι είναι καλύτερα, γιατί δεν τα κάνουν για την επιχειρηση του πατέρα τους αλλά για όλη τη χώρα. Αν δεν πάει καλά και κάποιος την φάει, εμείς θα είμαστε αυτοί.

Καλές οι ρητορικές μέχρι τώρα. Αναμένουμε έργο κι αποτελέσματα.
    συμφωνω με αυτο που λες , απλα οταν λεω οτι θα φανε πολεμο , αναφερομαι ως κυβερνηση τι θα αντιμετωπισουν , απο την δικια τους θεση , εννοειται βεβαια οτι οφειλουν να αισθανονται το βαρος της ευθυνης που εχουν αναλαβει , να ειναι ειλικρινεις , να λενε στον κοσμο την αληθεια και ας αποφασισουμε εμεις μετα , ουτως ή αλλως τις καλυτερες των προθεσεων να εχουν αν δεν εχουν τον λαο μαζι τους δεν προκειται να γινει τιποτα
    "Sensational Lightweight TT victory for Hillier !!! "
    http://www.youtube.com/watch?v=Wf4bXFOg8JQ
    "baby life's too short" ...........
    http://www.youtube.com/watch?v=jiKHtopGPBk

kawasaκικο μελος Το avatar του/της KAWAMANRIDER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    O Τσιπρας βουρκωσε μια φορα και το κανουμε θεμα?Εγω που βουρκωνω καθε μερα γιατι δεν ασχολειτε κανεις μαζι μου?

Με το χερι στην τσεπη συνεχεια.Εχω δεν εχω δεν με ρωταει κανεις.Αυτος βουρκωσε αλλα εγω θα κλαψω στο τελος,οπως παντα.

Σπυρε οταν λες το πρόβλημα στην ελλαδα είναι οτι δεν έχουμε έναν Ιδιωτικό Τομέα της προκοπής,πως το εννοεις?Δεν προσφερει,δεν πληρωνει,ειναι ολοι λαμογια?

Το οτι εχουμε ακομη ιδιωτικο τομεα ειναι θαυμα,με τα τοσα εμποδια και προβληματα που εχει να αντιμετωπισει.
    συμφορουμιτη συγνωμη , αλλα τουλαχιστον με οτι εχω γραψει εδω μεσα και εκτος απο πολιτικα σου εχω δωσει την εντυπωση οτι δεν ενδιαφερομαι εστω και λιγο για τους συνανθρωπους μου , δεν μπορεις ομως να μην σχολιασεις οταν βλεπεις εναν νεο ανθρωπο πρωθυπουργο χωρας να εχει εστω και λιγο πραγματικο - ελπιζω - συναισθημα στον λογο του και ποσο μαλλον μεσα στο κοινοβουλιο , δεν κανω διαφημιση τον αλεξη , αλλα τουλαχιστον αυτες τις μερες ακομα και μεσα στην βουλη παει να γινει μια σοβαρη αλλαγη σε καποια πραγματα
    "Sensational Lightweight TT victory for Hillier !!! "
    http://www.youtube.com/watch?v=Wf4bXFOg8JQ
    "baby life's too short" ...........
    http://www.youtube.com/watch?v=jiKHtopGPBk

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Ναι ρε παιδιά αλλά ακούς πχ "ο τάδε δρόμος που είχε γίνει από την ΜΟΜΑ με σωστή χάραξη και κλίσεις και στέκει ακόμα ασυντήρητος" κλπ που σημαίνει πως δεν ήταν και τόσο άσχημα, τι να πω.
    Δεν είναι οτι λείπει η τεχνογνωσία, απλά δεν νοιάζεται κανένας από τους εμπλεκόμενους (κυρίως πολιτικούς)

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Ένα από τα σωστότερα πράγματα που έγιναν στον Ελληνικό Στρατό ήταν η κατάργηση των ΜΟΜΑ.
    Αν θες να το αναλύσεις λίγο αυτό όχι γιατί είμαι αντίθετος με αυτά που λες αλλά για να ξέρουμε το γιατί.

Από την άλλη είναι πολλά τα παραδείγματα σαν και αυτό που είπε ο αμυρου.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Aυτά έγιναν στις 10ετίες του '50, '60, 70... Από τις αρχές του 80 μέχρι και αρχές 90 οπότε και καταργήθηκαν και με τη γιγάντωση του συνδικαλιστικού κινήματος πέραν του ότι προσλήφθηκε κάθε καρυδιάς καρύδι, έμπαινες σε στρατόπεδο που είχε την έδρα της ΜΟΜΑ με 600-700 υπαλλήλους και οι τα 2/3 κοιμόταν στα αυτοκίνητα η έπινε μπύρες στο ΚΨΜ. Το 1/3 ήταν σε "κλιμάκια" εκ περιτροπής απομυζώντας εκτός έδρας και επιδόματα εορτών - αργιών και πουλώντας στη μαύρη αγορά τα καύσιμα και ελαιολιπαντικά.

Ο Διοικητής που ήταν στρατιωτικός έπρεπε να ισορροπεί στις 2-3 και περισσότερες κομματικές συνδικαλιστικές οργανώσεις μέσα στην ίδια μονάδα και αν τολμούσε να πει και κάτι του τραβούσαν μια ανυπόστατη καταγγελία και μη τον είδατε, αυτός και η οικογένεια του στο δρόμο. Με τον ίδιο τρόπο απαξιώθηκαν και τα πάλαι ποτέ στρατιωτικά εργοστάσια.

Αλίμονο αν στον 21ο αιώνα πρέπει να στρατικοποιήσουμε τους οργανισμούς προκειμένου να λειτουργούν σωστά. Τότε να αναλάβει όλο το Δημόσιο ο στρατός, οι πολιτικοί να δηλώσουν την ανεπάρκειά τους να διοικήσουν και να γυρίσουμε στο 67. Γιατί αν αύριο ιδρυθεί η ΜΟΜΑ και αποδειχτεί καλή λύση, θα αρχίσουν οι φωνές να αναλάβει ο στρατός και την Υγεία, αργότερα και την Εφορία, την Παιδεία, τη Δημόσια Διοίκηση και πάει λέγοντας.

Άποψή μου, είναι ντροπή σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος ο Υπουργός να μιλάει για στρατικοποίηση του Δημοσίου προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα επειδή η πολιτική ηγεσία είναι ανίκανη να το ελέγξει.
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 10/02/2015 στις 09:46.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Στρατικοποιηση του δημοσιου;
    Ποιο δημοσιο φτιαχνει δρομους;
    Ποιος ιδιωτης φτιαχνει σωστους δημοσιους δρομους;

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Dimmie_72 ευχαριστώ κατ' αρχήν για την απάντηση αλλά τελικά περισσότερα ερωτηματικά μου δημιουργήθηκαν παρά μου λύθηκαν. Τελικά έφταιγε η ΜΟΜΑ ή η σάπια κεφαλή της βλέπε πολιτική ηγεσία για την κατρακύλα και την σαπίλα που περιγράφεις??
    Έχοντας γυρίσει με τη μηχανή όλη σχεδόν την Ελλάδα και ιδιαίτερα δασικούς δρόμους, έχω δει έργα της ΜΟΜΑ πολύ σωστά σχεδιασμένα και υλοποιημένα που ακόμα αντέχουν σχεδόν με μηδενική συντήρηση και βεβαίως όπως όλοι μας έχω δει και τα κατασκευαστικά εκτρώματα των εργολάβων. Αν τελικά με ρωτήσεις θα σου απαντήσω ότι προτιμώ τα πρώτα από τα δεύτερα και δεν είμαι ούτε στρατόκαυλος ούτε με τους ΑΝΕΛ.
    Και ρωτάω γενικά αλλά και ειδικά εσένα που φαίνεσαι να έχεις - είχες σχέση με το αντικείμενο, αποκλείεις την πιθανότητα να είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση έστω και ως μέτρο σύγκρισης για να σταματήσει επιτέλους ο δύσμοιρος ο Έλληνας να πληρώνει νταβατζιλίκια για τα έργα υποδομών??
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Στρατικοποιηση του δημοσιου;
    Ποιο δημοσιο φτιαχνει δρομους;
    Ποιος ιδιωτης φτιαχνει σωστους δημοσιους δρομους;
    To δημόσιο συγκροτεί τις επιτροπές ελέγχου των εργασιών, προσωρινής και οριστικής παραλαβής αφανών τε και εμφανών εργασιών παρέχοντας νομιμοποίηση και αποπληρωμή στον ιδιώτη που τυχόν δεν φτιάχνει σωστούς δρόμους. Με την υποκατάσταση όλων αυτών των εμπλεκομένων από μία κατασκευαστική του στρατού δεν στρατικοποιείται το Δημόσιο αλλά και ο ιδιωτικός τομέας;

Προσωπικά δεν θα ήθελα κάποιος που ταξιδεύει στη χώρα μου να βλέπει στολές παραλλαγής και χακί μηχανήματα να κατασκευάζουν δρόμους, γέφυρες, φράγματα... Το είχα δει μία φορά στην Τουρκία και δεν μου έκανε καλή εντύπωση αν και ήξερα που βρισκόμουν. Από το '90 δε έχει πάψει να συμβαίνει στις πρώην ανατολικές χώρες και τη Ρωσία. Φυσικά και δεν συνέβη ποτέ στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Να φανταστεί κανείς ότι ακόμα και σε χώρες υπό ανοικοδόμηση μετά από καταστροφές όπως το Ιράκ, Αφγανιστάν, Σερβία κλπ πάλι ιδιώτες αναλαμβάνουν την κατασκευή και η προσωρινή η μόνιμη διοίκηση παραλαμβάνει. Αν εμείς δεν είμαστε ικανοί ούτε και γι αυτό ας το παραδεχτούμε τουλάχιστον και να μη το παίζουμε σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παρόμοια θέματα

1. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2011, 08:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας