Λεό, για την ώρα το βάζω στα ηλεκτρικά και αν δω ότι χρειάζεται αργότερα το βάζω σε καινούριο θέμα.
Λεό, για την ώρα το βάζω στα ηλεκτρικά και αν δω ότι χρειάζεται αργότερα το βάζω σε καινούριο θέμα.
Sent from me using a computer.
Για κρούση δεν πολυενδιαφέρομαι. Με το Β&D CP-14LN τρυπάω συνήθως ξύλο και πολυεστέρα και με ένα καλό τρυπάνι δεν είχα ποτέ πρόβλημα. -Βέβαια μιά φορά χρειάστηκε τρυπα 5mm σε ανοξείδωτο κάπου ενός πόντου και δεν είχα και τρυπάνια κοβαλτίου 8-12%. Με τα απλά (2-3) HSS δυσκολα αλλά τελικά έγινε η τρύπα.
Θέλω να το έχω στην τσάντα με τα inox εργαλεία για δουλειές σε σκαφάκια αλλά όχι σε σκληρά μέταλλα, σε πολυεστέρα, ξύλο και Aluminium όπως έγραψα αλλά και σε βίδωμα-ξεβίδωμα με διάφορα πανελ που έχουν συνήθως νοβοπανόβιδες.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι η φόρτιση καθώς μερικές φορές κάνουμε και δουλειές εν πλώ και δεν έχουν όλα τα σκάφάκια inverter 12-220V. Να φανταστείς ότι έχω καταφύγει και σε παλιό χειροδράπανο του πατέρα μου (αυτά που βλέπω τώρα στα μαγαζιά είναι ψεύτικα) που ευτυχώς το είχα σε ταξιδάκι....
Με μία πρόταση λοιπόν να το φορτίζω από αναπτήρα εάν γίνεται (αντί για 2-3 μπαταρίες) και να κάνω λίγο λιγότερα απ' ότι με το Β&D που έχω. Στο βίωμα-ξεβίδωμα αυτό ήταν χάλια-θα ήθελα να πατινάρει στην αρχή και στο τέλος δηλαδή να ξεκινάει σιγά και να μην πάει να μου γυρίσει το χέρι όταν βιδωθεί η όποια βίδα.
Για το υπάρχον B&D έχω αρκετά καλή γνώμη παρόλο που γενικά για την εταιρεία δεν ακούω και τα καλύτερα. Έχει μεταλλικό τσόκ και είναι και ελαφρύ. Μόνο τα LED που δείχνουν την φόρτιση έχουν χαλάσει και έχει βροντήξει αρκετές φορές από 1-2m. H τιμή στην Στερεωτική είναι απίθανη(ακριβή) στα 140. Εγώ το είχα πάρει πριν από 9 χρόνια στο Praktiker κανα 60αρι σε εκπτώσεις μάλλον.
Τελευταία τροποποίηση από Leon67; 16/08/2016 στις 22:36.
Αυτό κοίταζα!!! Είναι η πρώτη επιλογή αν και το χρώμα των Makita πλησιάζει περισσότερο στο αγαπημενο μου RAL 660-2 effect.......Κάτι με μπαταρία μέσα στην λαβή, έστω μικρότερο;
Αυτό που έχεις κοστίζει 136 ευρώ,δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε οικονομικό οπότε λίγο παραπάνω ποιότητα θα την έχει. Ότι πληρώνεις παίρνεις εξάλλου.
Τώρα αν θέλεις τη γνώμη μου, 136 είναι πολλά γι' αυτά που προσφέρει ειδικά απ' τη στιγμή που με τα ίδια λεφτά παίρνεις bosch μπλε, makita ή και κανένα metabo με τα οποία δεν μπορεί να συγκριθεί. Aλλά ας το αφήσουμε αυτό για την ώρα.
Να ξέρεις ότι όλα αυτά τα μικρά μπαταρίας είναι όλα κατασκευασμένα στην Ασία. Μη περιμένεις blue Bosch made in germany... Μόνο made in Malaysia θα βρεις. Το ίδιο και τα makita, dewalt, κλπ.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
ΟΚ παίδες ευχαριστώ. Βρήκα στον Skroutz το Βosch στον Πειραιά με 2 μπαταρίες 2+4Αh σε μαλακό τσαντάκι 169 ευρώ και 150 ευρώ σε L-Box με 2 μπαταρίες 2 Ah. Mάλλον με βολεύει το μαλακό τσαντάκι που δεν γρατζουνάει τα ξύλα. Eυχαριστώ και πάλι Αχιλλέα και Αποστόλη.
Δε το είχα δει αυτό. Για 60 ευρώ καλό είναι.
Σε προηγούμενες σελίδες είχα βάλει αυτό λινκ.
https://www.amazon.de/dp/B0164F8SJO?psc=1
Ίσως τώρα μπορείς να το βρεις και πιο φθηνά ή με μεγαλύτερη μπταρία - ες! Το βάζω γιατί είναι μέσα στο μπατζετ σου.
To festool είναι σίγουρα γερμανικό και σε οτιδήποτε αφορά εργαλεία μπαταρίας είναι κορυφή. Αλλά δε τα ακουμπάς οπότε...
Το 10,8 της μετάβο παίζει να είναι και καλύτερο απ' της bosch ή το ίδιο καλό. Και καλύτερο να μην είναι έχει αφαιρούμενο τσοκ που το κάνει καλύτερη επιλογή. (Δες στη σελίδα 1). Φυσικά είναι και ακριβότερο.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 17/08/2016 στις 02:55.
Δε θυμάμαι τι είναι τα metabo 10.8 αλλά αυτά που συζητάμε είναι στην κατώτερη κατηγορία τιμής και πιθανότατα να είναι απ' έξω. Απ' τη γερμανία είναι οι πιο ακριβές σειρές.
Παρόλα αυτά ποτέ δεν ξέρεις. Ακόμα και το bosch που λέει made in Malaysia έχει λέει κινητήρα κατασκευασμένο στην γερμανία. Σύμφωνα με την bosch πάντα, όλοι οι κινητήρες φτιάχνονται στη γερμανία και στέλνονται στα διάφορα εργοστάσια.
Λεο εκτός απ' την χώρα προέλευσης του εργαλείου αγοράζεις και μπαταρίες και φορτιστή. Στα φθηνά μοντέλα αυτά είναι από κίνα ενώ στα ακριβά όχι πάντα.
Επίσης αντι να κοιτάς χώρα προέλευσης κοίτα να δεις τι άλλο μπορεί να χρειαστείς στο μέλλον ώστε να πάρεις κάτι στο οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς τις ίδιες μπαταρίες.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 17/08/2016 στις 03:04.