Σελίδα 20 από 37 ΠρώτοΠρώτο ... 10151617181920212223242530 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 286 έως 300 από 542

Θέμα: Δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    υπάρχει ακόμα στο οπλοστάσιο ένα metabo δραπανοκατσάβιδο στα 14,4v -στη μεταλλική θήκη- το οποίο το νιώθεις πλέον λες και είναι βαρίδι σε πόδι κρατούμενου στο Λουκυ Λουκ.
    ενώ θυμάμαι όταν είχε πρωτοαγοραστεί (πριν 20+ χρόνια) πόσο πρωτοπόρο μου φαινόταν.
    Δουλεύει ακόμα όμως το σκυλί! άραγε να υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μια δεύτερη μπαταρία;
    Ισως αν και μαλλον πολυ δυσκολο, φανταζομαι εχεις ψαξει τριγυρω σε κανα ebay και τετοια ε?
    Το θεμα ειναι πως και να βρεθει απο κανενα ξεχασμενο κατοχο, σε τι κατασταση συνολικα θα ειναι κιολας.
    Υπαρχουν βεβαια και καποια καταστηματα ακομα και εδω ελλαδα, που εχουν-φτιαχνουν μπαταριες ας πουμε ιμμιτασιον που ταιριαζουν στα καλουπια των επωνυμων μπορει κατι τετοιο ισως να σε συμφερε.
    Π.χ. εδω https://batteriesdisios.gr/tb2484-mp...-4-metabo.html και εδω https://batteriesdisios.gr/tb2484-mp...-4-metabo.html
    Γνωμη μου ειναι οτι μαλλον δεν αξιζει, αυτη η κατηγορια ανηκει πλεον στο πολυ παλιο παρελθον και εχει περισσοτερα μειονεκτηματα απ`οτι πλεονεκτηματα για να επενδυσεις εκει, οκ ομως αυτη ειναι η γνωμη η δικη μου και δεν παιρνω κανενα στο λαιμο μου.

Μέλος
    Και καθως εκανα μια ανασκαφη σημερα στην αποθηκη, ξεθαψα κατι ακομα πιο παλιο και σπανιο ακομα και απο τα αρχαια 14.4v

Τουτουρουρουν χα! χα! χα!
    Ξεχασμενη εξωγηινη τεχνολογια φτιαγμενη απο τους νεφελιμ και τους ελοχιμ.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	id4AdC3l.jpg 
Προβολές:	283 
Μέγεθος:	36,6 KB 
ID:	417442

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    υπάρχει ακόμα στο οπλοστάσιο ένα metabo δραπανοκατσάβιδο στα 14,4v -στη μεταλλική θήκη- το οποίο το νιώθεις πλέον λες και είναι βαρίδι σε πόδι κρατούμενου στο Λουκυ Λουκ.
    ενώ θυμάμαι όταν είχε πρωτοαγοραστεί (πριν 20+ χρόνια) πόσο πρωτοπόρο μου φαινόταν.
    Δουλεύει ακόμα όμως το σκυλί! άραγε να υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μια δεύτερη μπαταρία;
    https://www.vrisko.gr/details/d7ch_a...b1_g14_h7e7054

Πρόσφατα πήρα μπαταρία για παλιό εργαλείο. Την είχε ετοιμοπαράδοτη.

Παλαιό μέλος
    Για όποιον ενδιαφέρεται για αξιοπρεπές άλλα όχι ιδιαίτερα ακριβό κρουστικό δραπανοκατσάβιδο, αυτό τον καιρό τρέχει στα Praktiker μια προσφορά σε ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ BOSCH GSB 18V-21 στα 149 ευρώ με 2 μπαταρίες:
    https://www.praktiker.gr/p/kroustiko...-18v-21-108588

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Ωραίος!
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Για όποιον ενδιαφέρεται για αξιοπρεπές άλλα όχι ιδιαίτερα ακριβό κρουστικό δραπανοκατσάβιδο, αυτό τον καιρό τρέχει στα Praktiker μια προσφορά σε ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ BOSCH GSB 18V-21 στα 149 ευρώ με 2 μπαταρίες:
    https://www.praktiker.gr/p/kroustiko...-18v-21-108588
    Περιλαμβάνει και τον φορτιστή;

Παλαιό μέλος
    Σωστή η παρατήρησή σου δεδομένου ότι δεν είναι σαφές από την περιγραφή στη σελίδα τους αν περιλαμβάνει και φορτιστή. Προσωπικά το θεωρώ δύσκολο να δίνουν 2 μπαταρίες αλλά όχι και φορτιστή. Σε κάθε περίπτωση, επειδή προφανώς δεν είμαι μέσα στο μυαλό των ιθυνόντων του Praktiker, όποιος ενδιαφέρεται καλό είναι να τους κάνει κι ένα τηλέφωνο για επιβεβαίωση πριν ρίξει παραγγελία.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Ήρθε η ώρα για αναβάθμιση. Έχω εδώ και περίπου 4 χρόνια ένα Makita HP1641 (680 W 13 mm) το οποίο έχει συντροφεύσει πιστά και δεν έχει κάνει κιχ. Όταν το αγόρασα δεν υπήρχε ανάγκη για μπαταρία. Πλέον λόγω πίστας και συχνών πυκνών εργασιών σχετικών με αυτό θα προτιμήσω κάτι με μπαταρία. Αυτή τη φορά λέω να τα σκάσω μια και καλή! Στη δουλειά, δειγματολειπτικά το αναφέρω μιας και μιλάμε για τεράστιο εύρος εργασιών και εφαρμογών, στην Ευρώπη αλλά και Αμερική έχουμε κυρίως Wurth, Dewalt και Makita. Από εξωτερικούς που έρχονται βλέπω επίσης πολύ συχνά Milwaukee και Hilti.

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο και θα ήθελα γνώμες αν αξίζει το παραπάνω € το Milwaukee.

- Milwaukee M18CBLPD-422C (253€ το χουν σε προσφορά)

- DeWALT DCD796D2-QW (222€ με έκπτωση από δουλειά)

και τα δύο έχουν βαλιτσάκι, δυο μπαταρίες, φορτιστή. Στις διαφορές θα έβαζα στα + του DeWALT το Led που χει πιο πολλές δυνατότητες. Κατα τα άλλα είναι και τα δύο 18V brushless με το Milwaukee na μπορεί να υποστηρίξει μεγαλύτερες διάμετρους σε ξύλο (+12mm) και τοίχο (+3mm). Από την άλλη το DeWALT έχει +10NM παραπάνω δύναμη.

To DeWALT το χουμε στη δουλειά και γαμεί αλλά πάντα ήθελα ένα Milwaukee και το θεωρώ ανώτερο για κάποιο, χαζό ίσως, λόγο.

Μούτσας γκράσιας μουτσάτσος!

Απομονω-μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από macdeath_s Προβολή μηνύματος
    Ήρθε η ώρα για αναβάθμιση. Έχω εδώ και περίπου 4 χρόνια ένα Makita HP1641 (680 W 13 mm) το οποίο έχει συντροφεύσει πιστά και δεν έχει κάνει κιχ. Όταν το αγόρασα δεν υπήρχε ανάγκη για μπαταρία. Πλέον λόγω πίστας και συχνών πυκνών εργασιών σχετικών με αυτό θα προτιμήσω κάτι με μπαταρία. Αυτή τη φορά λέω να τα σκάσω μια και καλή! Στη δουλειά, δειγματολειπτικά το αναφέρω μιας και μιλάμε για τεράστιο εύρος εργασιών και εφαρμογών, στην Ευρώπη αλλά και Αμερική έχουμε κυρίως Wurth, Dewalt και Makita. Από εξωτερικούς που έρχονται βλέπω επίσης πολύ συχνά Milwaukee και Hilti.

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο και θα ήθελα γνώμες αν αξίζει το παραπάνω € το Milwaukee.

και τα δύο έχουν βαλιτσάκι, δυο μπαταρίες, φορτιστή. Στις διαφορές θα έβαζα στα + του DeWALT το Led που χει πιο πολλές δυνατότητες. Κατα τα άλλα είναι και τα δύο 18V brushless με το Milwaukee na μπορεί να υποστηρίξει μεγαλύτερες διάμετρους σε ξύλο (+12mm) και τοίχο (+3mm). Από την άλλη το DeWALT έχει +10NM παραπάνω δύναμη.

To DeWALT το χουμε στη δουλειά και γαμεί αλλά πάντα ήθελα ένα Milwaukee και το θεωρώ ανώτερο για κάποιο, χαζό ίσως, λόγο.

Για το συγκεκριμένο dewatt δεν έχω άποψη, αλλά το Milwaukee που το δούλεψα είναι σαν να κυνηγάς μύγες με μπαζούκα.
    Με την 5αρα μπαταρία είναι πολύ βαρύ για λεπτοδουλειές. Με κούρασε η πολλή, έως περιττή του δύναμη (πολλή δύναμη λέμε!).
    Δεν ξέρω για το δουλειά το θες, αλλά πιθανότατα είναι too much.

*** Παρά ταύτα κι εγώ έχω απωθημένο ένα Milwaukee.
    Άμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις... (by Amrk)

Moderator
    Mac είναι λάθος να βλέπεις τι εργαλεία προμηθεύονται οι εταιρίες όταν μιλάμε για ιδιωτική χρήση. Ασφαλώς και αυτό είναι ενδεικτικό της ποιότητας αλλά στις εταιρίες κύριο ρόλο παίζει η προσφορά που θα γίνει, η διαθεσιμότητα, η πληρότητα καταλόγου κ.α.

Πχ. Αν η fein δεν έχει στον κατάλογό της το χ προιόν δε θα την προτιμήσει ποτέ η ψ εταιρία που χρειάζεται τη συγκεκριμένο προιόν. (Γι' αυτό όλες κοιτάνε να έχουν πληρέστατους καταλόγους).
    Αν η hazet έρχεται στον χώρο σου με ένα τηλεφώνημα, είναι ένα πλας.
    Αν η hilti δώσει την καλύτερη προσφορά απ' όλες θα πάρει αυτή τη δουλειά.
    Αν η wurth κάνει όλα τα παραπάνω και επιπλέον σου στήνει το χώρο με όλα τα απαραίτητα και έρχεται κάθε εβδομάδα και ελέγχει από μόνη της τα αποθέματα αναλωσίμων στην αποθήκη σου και ανανεώνει αυτομάτως.. όπως καταλαβαίνεις...!!!

Για τα mil θα το ξαναπώ. Εχει σταματήσει εδώ και κάτι χρόνια να φτιάχνει εργαλεία. Νομίζω δεν κατασκευάζει τίποτα και όλα της τα εργαλεία είναι rebranded. Από bosch μέχρι οτιδήποτε. Σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει οτι δεν είναι καλά. Είναι και παραείναι καλά!
    Αλλά δεν είναι ούτε καλύτερα των υπολοίπων κατασκευαστών ούτε φθηνότερα. Αντιθέτως πολλές φορές είναι και χειρότερα και ακριβότερα. Τώρα θα μου πεις πως κρίνω οτι είναι χειρότερα.

Η bosch έχει κάποια κορυφαία μοντέλα που στα χαρακτηριστικά δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Εμφανισιακά έχουν ελάχιστες διαφορές ενώ η τιμή του ενός αγγίζει μέχρι και το διπλάσιο του άλλου. Ξαναλέω οτι στην αναλυτική σελίδα χαρακτηριστικών, μέσα απ' την επίσημη σελίδα της, δεν φαίνεται καμία διαφορά. Στην περιγραφή όμως στο ξεκαθαρίζει (περίπου).
    Ο λόγος είναι οτι το ένα είναι το "heavy duty profesional είσαι πολύ λίγος για μένα". και το άλλο είναι το "top tier alternative για κοινούς θνητούς αντε και κανένα ημίθεο". Δεν είναι όλα τα μπλε bosch ίδια. Δεν είναι ίδια, ούτε καν αυτά που έχουν ίδια χαρακτηριστικά.
    Όταν αγοράζεις rebranded αυτές οι διαφορές εκμηδενίζονται.
    Όταν πουλάς rebranded δεν πρόκειται να σε αφήσει ο κατασκευαστής να το πουλήσεις ούτε φθηνότερα, ουτε σε παρόμοια τιμή. Εκτός και αν θέλεις να πουλήσεις το παλιότερο μοντέλο ή καποιο που είναι υπό αντικατάσταση και πρέπει να γίνει ξεστοκάρισμα asap. Εγώ θα το έχω σε προσφορά να φεύγει και εσύ θα το δίνεις όσο το πούλαγα εγώ πέρσι αν θέλεις να έχεις και κέρδος.

Οκ. Στα ππρια της, της milwaukee γιατί η τάδε χαλυβουργική που σκάει μερικές 10αδες χιλιάδες γιούργια το μήνα για εργαλεία, έχει άλλες προτεραιότητες.

Σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω ούτε από ποιούς προμηθεύεται η mil, ούτε ποια μοντέλα είναι. Ούτε με ενδιαφέρει κιόλας αφού δεν ξέρω τι αγοράζω. Τώρα θα μου πεις, αγοράζεις milwaukee. Όκ, για καποιους αυτό είναι αρκετό, για μένα δεν είναι, αν πρόκειται να σκάσω ένα βασικό μισθό (Ελλάντας) και λίγα ακόμα, για ένα έργαλείο. Θα είναι καλό? Τούμπανο θα είναι και λίγο ακόμα!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 05/05/2020 στις 01:07.

Moderator
    btw συνηθίζουμε να σνομπάρουμε αυτό που βρίσκουμε παντού.

Κνιπεξ μόνο τα περίπτερα δεν πουλάνε και εμείς ψάχνουμε στα πέρατα του κόσμου το εξωτικό keiba. Απ' το χρωματοπωλείο της γειτονιάς όμως, το knipex αν δεν ειναι και καλύτερο και φθηνότερο, θα είναι σίγουρα το ίδιο καλό, φθηνότερο και άμεσα διαθέσιμο.

Είπε αυτός που έχει παραγγείλει εργαλεία, από κάθε πιθανή μεριά του κόσμου!

Τι θέλω να πω?

Ξεκίνα με bosch makita και βλέπεις που θα καταλήξεις. you can't go wrong με δαύτους.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 08/05/2020 στις 02:06.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Knipex την έχω για θεό και ότι έχω πάρει το χει επαληθέψει με το παραπάνω.

Για το σεντόνι παραπάνω:

- τέτοιου είδους σεντόνια είναι ένας από τους λόγους που παραμένω στο moto

- Στην εταιρεία σκέψου ότι κάθε χρόνο, μόνο ευρώπη, έχουμε 40-60 καινούργια sites όπου ως νέα θα χει φουλ δουλειά. Σίγουρα και τους νοιάζει ποιος θα δώσει τη καλύτερη προσφορά αλλά έχουν πολύ αυστηρά στάνταρ και θέλουν αντοχή σε non stop εργασία. H Würth νομίζω κερδίζει σε αυτό, rebranded από καλές εταιρείες και αν χαλάσει κάτι κόβουν το κώλο τους και είναι εντός 4ωρου στον χώρο σου. Επίσης έρχονται κάθε μήνα και οτιδήποτε είναι αξίας κάτω των 200€ το αντικαθιστούν.

- ελπίζω να χεις κτλβει ότι η μισή χαρά από κάθε αγορά είναι να το συζητάμε εδώ μαζί σου

- Τα DeWALT εδώ μαζί με τα Makita έχουν αρκετά καλό δίκυο (τα βρίσκεις παντού). Στα λεφτά που κοιτάω (και 20€ φτηνότερα βασικά) βρήκα Bosch GSB 18V-28 και GSB 18V-55. H διαφορά τους από ότι κτλβα είναι ότι το 55 είναι brushless.

- Μήπως αυτό σαν σετ είναι καλή ευκαιρία (στα 300€ το βρίσκω) Δεν ξέρω το κατσαβίδι που μπορεί να μου χρησιμεύσει βέβαια που δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί το δράπανο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4

Το DeWALT όπως γράφεις κι εσύ είναι ζώο.
    Από Milwaukee δυστυχώς δεν έχω δουλέψει το συγκεκριμένο, αλλά το ένα παρακάτω (compact) από το οποίο ποτέ δεν είχα παράπονο.
    Γενικά βρίσκω τη λαβή των Milwaukee λίγο πιο βολική στο χέρι μου.
    Προσωπικά θα προτιμούσα το Milwaukee, κυρίως λόγω μεγέθους (είναι λίγο πιο συμμαζεμένο) και εμφάνισης (δεν είμαι φαν του κίτρινου).
    Και τα δύο είναι πολύ καλά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Για τα mil θα το ξαναπώ. Εχει σταματήσει εδώ και κάτι χρόνια να φτιάχνει εργαλεία. Νομίζω δεν κατασκευάζει τίποτα και όλα της τα εργαλεία είναι rebranded. Από bosch μέχρι οτιδήποτε.
    Γενικά δεν αμφισβητώ πως ξέρεις πολλά για εργαλεία, αλλά εδώ θα ήθελα να επεκταθείς λίγο μιας και αυτό το έχω ξαναδιαβάσει σε ποστ σου, αλλά πουθενά αλλού.

Επίσης, δεν μου πολυκολλάει σύμφωνα με το εξής σκεπτικό:
    Ξέρουμε πως η Milwaukee ανήκει στην ΤΤΙ μαζί με κάμποσες άλλες εταιρείες. Γιατί η ΤΤΙ να μην κατασκευάζει εργαλεία; Όλοι οι ανταγωνιστές της το κάνουν.
    Οκ, κάποια εργαλεία είναι σίγουρα rebranded, αλλά γι αυτά δεν είναι κρυφό. Πχ η πρέσα μου (https://www.milwaukeetool.eu/m18-for.../m18-blhpt-eu/) είναι όντως rebranded Novopress (https://www.novopress.de/en/home).
    Πέραν αυτού όμως, η Milwaukee έχει στη γκάμα της και εργαλεία που δεν υπάρχουν σε άλλη μάρκα (ή τουλάχιστον βγήκαν πριν να βγάλουν και οι άλλοι), όπως πχ το θερμοπίστολο, τα κομπρεσέρ, εργαλεία ειδικά για υδραυλικούς (πχ κόφτες χαλκοσωλήνων και ψαλίδια πλαστικής σωλήνας, βιδολόγοι μπαταρίας κτλ).

Ακόμα και αν υποθέσω πως όλα αυτά όντως δεν τα φτιάχνει η ΤΤΙ (αν και δεν βλέπω το λόγο), αν δεν τα βγάζει και κανένας άλλος, τότε δεν είναι rebranded αλλά μάλλον κατασκευή κατά παραγγελία.

Επίσης, ξέρω σίγουρα πως στο Milwaukee (την πόλη), τα εργοστάσια απασχολούν ένα κάρο ντόπιους. Όλοι αυτοί τι φτιάχνουν; Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνουν μόνα τα χαρτόκουτα.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Moderator
    fkol εχεις δίκιο. Κάποια δεν είναι rebraded αλλά κατασκευασμένα απ' την ΤΤΙ. Δεν το αναφέρω σαν αρνητικό αυτό, γιατί έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση για τους περισσότερους κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια.

Moderator

- τέτοιου είδους σεντόνια είναι ένας από τους λόγους που παραμένω στο moto
    Εγώ αντιθέτως κόλλησα γιατί δε σου χαρίζεται κανένας. Και όταν κάνεις λάθος κάποιος θα βρεθεί να πει το σωστό. (βλ παραπάνω)

Σίγουρα και τους νοιάζει ποιος θα δώσει τη καλύτερη προσφορά αλλά έχουν πολύ αυστηρά στάνταρ και θέλουν αντοχή σε non stop εργασία. H Würth νομίζω κερδίζει σε αυτό, rebranded από καλές εταιρείες και αν χαλάσει κάτι κόβουν το κώλο τους και είναι εντός 4ωρου στον χώρο σου. Επίσης έρχονται κάθε μήνα και οτιδήποτε είναι αξίας κάτω των 200€ το αντικαθιστούν.
    Σίγουρα η ποιότητα παίζει και αυτή ρόλο. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
    Η εγγύηση στις περιπτώσεις που αναφέρεις (εταιριών κτλ) δεν έχουν καμία σχέση με αυτή των ιδιωτών. Εχω δει επιστροφές gedore από εταιρία της χαλκιδικής και τα εργαλεία ήταν σε κατάσταση που ήθελες να βάλεις τα κλάματα. Δε μπορείς να φανταστείς τι τους είχαν κάνει. Και όλα έγιναν δεκτά προς αντικατάσταση.
    Εχω δει όμως και παραγγελία έτοιμη να φύγει. Ήταν αραδιασμένα στο πάτωμα γιατί δε χωρούσαν πουθενά αλλού και θα έμπαιναν σε παλέτα. Δε χάνεις τέτοιους πελάτες επειδή σου επέστρεψε μερικά κακοποιημένα εργαλεία.

Παρόμοια θέματα

1. Φορτιστης Μπαταριας - Ερευνα Αγορας
    από sadengr στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 196
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2024, 19:12
  2. Φόρτιση μπαταρίας
    από harlek στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 08/01/2013, 11:09
  3. προβλημα μπαταριας
    από elnor στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks