Σελίδα 20 από 36 ΠρώτοΠρώτο ... 10151617181920212223242530 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 286 έως 300 από 529

Θέμα: gramma enos apo tous 49 silifthentes sthn poreia 8/3

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Alchimistis
    Ρε Ιδι οτάν μεγαλώσεις και αρχίζεις να σκέφτεσαι χώρις την βοήθεια του "μπαμπά" τα ξανα λέμε...Εως τότε σε παρακαλώ να νιώθεις ευτυχισμένος και περιφανος...
    ναι μετα θα ερχομαι να ζητησω τη δικη σου βοηθεια :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

νερντακι! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μου τη δίνει... Το avatar του/της Sferopetadhn
    Τί θέλει να πει ο ποιητής;;;

Αν είναι να θέλω πτυχίο φιλοσοφικής και μάστερ στην κοσμολογία για να αναλύσω το τραγούδι... Μπορεί ρε παιδί μου να είμαι πολύ πεζός, δεν ξέρω.

Γιατί δε μας λέτε ρε παιδιά πώς αντιλαμβάνεστε εσείς τα πράγματα και όχι μέσω τραγουδιών; Δεν μπορείτε να το εκφράσετε και το εκφράζει καλύτερα ο Σαββόπουλος;

Εγώ ξέρω ότι είτε άκρα δεξιά, είτε άκρα αριστερά, είτε άθεος, είτε μεγαλοσταυρίτης όλα είναι ΑΚΡΑΙΑ! Ακόμα και το να καπνίζεις πολύ ή λίγο κάνει διαφορά...

"Παν μέτρον άριστον" όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών (ή υμών) πρόγονοι. Οι αφορισμοί ένθεν και ένθεν μάλλον δημιουργούν παρά λύνουν προβλήματα, αν και για πολλούς η ύπαρξη του εχθρού είναι λόγος ύπαρξης για τους ίδιους...
    ''ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ....ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ???'' busa (c)

"Το μόνο κοντρόλ που ξέρεις είναι της τηλεόρασης" busa (c2)

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Απο το γραμμα ενος παιδιου στην Γ.Α.Δ.Α στο Βυζαντιο...

Μια ζωη η ιδια παγιδα!Ολα σε ενα τσουβαλι...

Ποσοι απο εσας ενδιαφερεστε για το μελλον της παιδειας?
    Ολοι θα πειτε...

Ποσοι απο εσας αφησατε κατα μερος τα πιστευω σας συγκεκριμμενη συζητηση?
    Ελαχιστοι.Απαντατε προσωπικα λετε και σας θιξαν την υποληψη...

Ισως το νομοσχεδιο να περαστει...ετσι ειναι...
    λιγο τα ομολογα,λιγο τα επεισοδια,ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΟΛΑ!

ΠΑΙΔEΙΑ-παιδεια-paideia-PAIDEIA!!!

Προσπαθηστε να μαθετε τι κανουν αυτα τα παιδια,φοιτητες
    και θα εκπλαγειτε...

Οποιος λεει την μικρασιατικη καταστροφη και τις αλλες γενοκτονιες στριμωγμα
    Διαπρατει εγκλημα κατα της ιστοριας και της αντιληψης μας...ΑΥΤΟΝ...τον βαζω τον στην "Θεση" του!

Αυτος ομως που βαζει εμποδια στην νεα γενια(προς οφελος της τσεπης του)
    ειναι ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ.Ενιοτε-ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ- εν μεσω της "καταστολης" γινετε και "δολοφονος"...

Αυτον...ΑΠΛΑ ΤΟΝ #$^#$&#%&#%&*#&*%
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    να και καποιος στο Moto.gr Που σκέφτεται σαν εμενα και το λεει... ουτε στο μυαλο μου να εισαι!

βασικα οι περισσότεροι τα πιστευουν αυτα αλλα βαριούνται να απαντάνε σε καυλωμένα 20χρονα που εχουν στο μυλαο τους 2 λεξεις μονο...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ + ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ

Ποιά αντίδραση ρε idi που οι 9 στους 10 δεν ξέρουν τί κάνουν και γιατί;

Είναι δυνατόν να νομίζουν ότι μάχονται για την παιδεία ενώ στην ουσία παίζουν το παιχνίδι των καθηγητών, που βολεμένοι όντας στις θεσούλες τους απορρίπτουν κάθε αλλαγή στα πανεπιστήμια; Είναι χαζοί να χάσουν τη μονιμότητα; Είναι χαζοί να χάσουν τα κονδύλια, την παντελή έλλειψη ελέγχου (αξιολόγηση; φτου φτου), τα λεφτά από τα βιβλία;

Και οι φοιτητές που πρέπει να είναι το πλέον προοδευτικό κομμάτι μίας κοινωνίας τί κάνουν; Απλώς απορρίπτουν τα πάντα, δεν συζητούν τίποτα και συντάσσονται με τους καθηγητές. Μας είπε ποτέ κανένας από αυτούς τί προτείνει;

"Δημόσια και δωρεάν παιδεία"; Είναι δωρεάν τώρα; Καλύτερα να δίνω λεφτά απ' ευθείας στο Πανεπιστήμιο που θα μου εξασφαλίζει γνώση, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και διαμονή (και τον καθηγητή υπη΄ρετη του φοιτητή και όχι δυνάστη του) και όχι στον κάθε μαλάκ που έτυχε να έχει σπίτι κοντά και κοπανάει στο κεφάλι!

Αλλά μήπως οι "εκπρόσωποι" των φοιτητών έχουν βγει δημοκρατικά; Όταν δε μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα αποτελέσματα των εκλογών τους, θα συμφωνήσουν σε πιο σοβαρά πράγματα; Του είδα και όταν ήμουν εγώ φοιτητής πόσο πολύ ζορίζονταν για να περάσουν τα μαθήματα, ιδίως όταν πλησίαζαν οι εκλογές των καθηγητών...

Καλές οι θεωρίες μάγκες (όπως ο σοσιαλισμός, όλοι είμαστε ίσοι κλπ) αλλά η πράξη άλλα λέει. Καλώς ή κακώς ο κόσμος μας είναι πλασμένος με ανισότητες. Από την τσέπη έως το μήκος της φούτσας :rotflmao: γι' αυτό και η ουτοπία απέχει πολύ απ' τη γη...

''ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ....ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ???'' busa (c)

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ρε αδερφε...

Έχεις ιδέα πότε βγήκε ο όρος "βυζαντινή αυτοκρατορία";

Είτε σ' αρέσει είτε όχι, οι σύγχρονοι ΔΕΝ το έλεγαν βυζάντιο, είναι μεταγενέστερη επινόηση ο όρος.

end of (this) story

+1

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ρε αδερφε...

Έχεις ιδέα πότε βγήκε ο όρος "βυζαντινή αυτοκρατορία";

Είτε σ' αρέσει είτε όχι, οι σύγχρονοι ΔΕΝ το έλεγαν βυζάντιο, είναι μεταγενέστερη επινόηση ο όρος.

end of (this) story

Με έπεισες! Αφού είπες το ψαρωτικό "είτε σ' αρέσει, είτε όχι", εγώ τώρα τι να πω; Χαζός είμαι να κουνηθώ, να φάω και ξύλο από πάνω; Το μήνυμά μου δε στρέφονταν εναντίον σου, αλλά εναντίον της πρακτικής του να ισχυρίζεται κάποιος πρωτάκουστα (ίσως όχι για όλους, αλλά για να αναφέρει κάποιος, κάτι, εδώ, υποθέτει ότι η πλειοψηφεία δεν το γνωρίζει) πράγματα και να επικαλείται επιχειρήματα του τύπου "είτε το θέλεις, είτε όχι", μη παραθέτοντας τις πηγές του.

Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    μη παραθέτοντας τις πηγές του.
    Οστρογκόρσκυ, Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τρίτομο έργο. Στο πρόλογο αναφέρει ακριβώς τα περι του όρου "βυζάντιο"

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
    Ποιά αντίδραση ρε idi που οι 9 στους 10 δεν ξέρουν τί κάνουν και γιατί;

Είναι δυνατόν να νομίζουν ότι μάχονται για την παιδεία ενώ στην ουσία παίζουν το παιχνίδι των καθηγητών, που βολεμένοι όντας στις θεσούλες τους απορρίπτουν κάθε αλλαγή στα πανεπιστήμια; Είναι χαζοί να χάσουν τη μονιμότητα; Είναι χαζοί να χάσουν τα κονδύλια, την παντελή έλλειψη ελέγχου (αξιολόγηση; φτου φτου), τα λεφτά από τα βιβλία;

Και οι φοιτητές που πρέπει να είναι το πλέον προοδευτικό κομμάτι μίας κοινωνίας τί κάνουν; Απλώς απορρίπτουν τα πάντα, δεν συζητούν τίποτα και συντάσσονται με τους καθηγητές. Μας είπε ποτέ κανένας από αυτούς τί προτείνει;

"Δημόσια και δωρεάν παιδεία"; Είναι δωρεάν τώρα; Καλύτερα να δίνω λεφτά απ' ευθείας στο Πανεπιστήμιο που θα μου εξασφαλίζει γνώση, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και διαμονή (και τον καθηγητή υπη΄ρετη του φοιτητή και όχι δυνάστη του) και όχι στον κάθε μαλάκ που έτυχε να έχει σπίτι κοντά και κοπανάει στο κεφάλι!

Αλλά μήπως οι "εκπρόσωποι" των φοιτητών έχουν βγει δημοκρατικά; Όταν δε μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα αποτελέσματα των εκλογών τους, θα συμφωνήσουν σε πιο σοβαρά πράγματα; Του είδα και όταν ήμουν εγώ φοιτητής πόσο πολύ ζορίζονταν για να περάσουν τα μαθήματα, ιδίως όταν πλησίαζαν οι εκλογές των καθηγητών...

Καλές οι θεωρίες μάγκες (όπως ο σοσιαλισμός, όλοι είμαστε ίσοι κλπ) αλλά η πράξη άλλα λέει. Καλώς ή κακώς ο κόσμος μας είναι πλασμένος με ανισότητες. Από την τσέπη έως το μήκος της φούτσας :rotflmao: γι' αυτό και η ουτοπία απέχει πολύ απ' τη γη...

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ...............

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΜΟΥ................ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΟΥ........!!!!!!!!!!!!

Πάμε λοιπόν σέ μιά άδιάφθορη παιδεία μέ ...ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ....ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
    όπου όλα θά λειτουργούν τέλεια μέ γνώμονα τό..........
    ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ.....????????

Καί φυσικά τότε τά βιβλία θά γράφουν όντως..........

ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.............:rotflmao: ΜΟΥ........ΧΑ......ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

kai to sxetiko link apo winki (klasika)
    bizantine

σας χαλαει το "Βυζάντιο"....???

η ονομασια "Αυτοκρατορία των Ελλήνων" ή "Ρωμανία" σας χαλάει?

(πηγες: H ΛΟΓΙΚΗ! ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ !!!!)

Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    σας χαλαει το "Βυζάντιο"....???

η ονομασια "Αυτοκρατορία των Ελλήνων" ή "Ρωμανία" σας χαλάει?

(πηγες: H ΛΟΓΙΚΗ! ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ !!!!)
    γιωργη θα μου πεις (για να μην πιασω ελληνικο πλυθησμο στο βυζαντιο) εστω ποσους ελληνες αυτοκρατορες ειχε ???

α και κατι ακομα ε....στειλαμε ελληνα κοσμοναυτη στο διαστημα!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

εσκασα στα γελια με τους μαλακες !!!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ...............

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΜΟΥ................ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΟΥ........!!!!!!!!!!!!

Πάμε λοιπόν σέ μιά άδιάφθορη παιδεία μέ ...ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ....ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
    όπου όλα θά λειτουργούν τέλεια μέ γνώμονα τό..........
    ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ.....????????

Καί φυσικά τότε τά βιβλία θά γράφουν όντως..........

ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.............:rotflmao: ΜΟΥ........ΧΑ......ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Γιατί είναι τώρα αξιοκρατικά επιλεγμένοι;

Τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα αν κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του παίρνει πόδι! Στο δημόσιο τί κάνει; Παίρνει κανονικότατα το μισθό του και χίλια δυο επιδόματα...

Εξάλλου εννοείται ότι τα όποια ιδιωτικά πανεπιστήμια ιδρυθούν (αν γίνει ποτέ αυτό) θα πρέπει να περνάνε από κόσκινο σε τακτική βάση. Αλλά κι εκεί ξέρεις τί θα γίνει; Θα τα ακουμπάνε στους περίφημους δημόσιους λειτουργούς και θα αδειοδοτούνται, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση έχει να κάνει με δημόσιο.

Ζήτω λοιπόν η δημόσια και δωρεάν (1000 ευρώ το μήνα το κεφάλι) παιδεία που έχουμε... Να μη μιλήσω για την ποιότητα των γνώσεων που δίνουν (κι εγώ πήρα) τα πανεπιστήμια και γελάσουμε ομαδικώς...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
    Γιατί είναι τώρα αξιοκρατικά επιλεγμένοι;

Τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα αν κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του παίρνει πόδι! Στο δημόσιο τί κάνει; Παίρνει κανονικότατα το μισθό του και χίλια δυο επιδόματα...

Εξάλλου εννοείται ότι τα όποια ιδιωτικά πανεπιστήμια ιδρυθούν (αν γίνει ποτέ αυτό) θα πρέπει να περνάνε από κόσκινο σε τακτική βάση. Αλλά κι εκεί ξέρεις τί θα γίνει; Θα τα ακουμπάνε στους περίφημους δημόσιους λειτουργούς και θα αδειοδοτούνται, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση έχει να κάνει με δημόσιο.

Ζήτω λοιπόν η δημόσια και δωρεάν (1000 ευρώ το μήνα το κεφάλι) παιδεία που έχουμε... Να μη μιλήσω για την ποιότητα των γνώσεων που δίνουν (κι εγώ πήρα) τα πανεπιστήμια και γελάσουμε ομαδικώς...
    αρα μηπως αντι να προβαινουμε σε ηλιθιες τακτικες του στυλ να ιδρυσω ιδιωτικα πανεπιστημια, θα ητανε καλυτερο απλα να προσπαθησω να θεσω σε εφαρμογη τους νομους που ΘΑ επρεπε να ισχυουν για τα δημοσια (οσο δημοσια μπορει να θεωρηθουν)?
    μηπως τελικα με μια απλη εφαρμογη των νομων θα καναμε καλυτερη τη ζωη μας???οχι επειδη ειναι νομοι.αλλα επειδη εφαρμοζοντας τους οντως κατι θα βελτιωθει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    γιωργη θα μου πεις (για να μην πιασω ελληνικο πλυθησμο στο βυζαντιο) εστω ποσους ελληνες αυτοκρατορες ειχε ???
    ωρες ωρες δε μπορώ να σε καταλαβω καθολου!

ξερεις τι γλωσσα μιλάγανε στο Βυζαντιο? (ειπαμε αν σας χαλαει το Βυζαντιο το ονομαζω Ελληνικη Αυτοκρατορια ή Ρωμανια δε με χαλαει καθολου!!!!!)

πως μπορεις να αμφισβητείς ρε παιδακι μου αυτα που εγραψε η Ιστορία???

Ας διαβάσουμε και την γνώμη ξένων Ιστορικών για το Βυζάντιο/Ρωμανία. Κατά τον ιστορικό Aug. Heisenberg «Βυζαντινό είναι το εκχριστιανισθέν ρωμαϊκό κράτος του ελληνικού έθνους» [Staat und Gesselschaft des byz. Reiches, Die Kultur der Gegenwart, s. 364]

Ο ιστορικός D. Talbot Rice γράφει ότι «Το Βυζάντιο πρέπει πραγματικά να μελετηθεί σαν ένα κεφάλαιο της μακρόχρονης ιστορίας του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού στοχασμού». [Byzantines, 26]

Ο πιο μεγάλος βυζαντινολόγος του 20ού αιώνα, ο Sir Steven Ranciman, απαντώντας στην άποψη ότι οι Βυζαντινοί δεν ήταν Έλληνες, είπε: «Δε νομίζω ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι περισσότερο έλληνες από τους βυζαντινούς.»

[ http://www.myriobiblos.gr/texts/gree...interview.html , Πηγή: www.flash.gr , "Σερ Στήβεν Ράνσιμαν: Χρειαζόμαστε την πνευματική μετριοφροσύνη", 6/11/2000, Επιμέλεια: Λαμπρινή Χ. Θωμά ]

Ο ιστορικός J.B. Bury γράφει: «Ο πολιτισμός του Βυζαντινού κράτους έχοντας βαθειές ρίζες στο παρελθόν, ήταν η τελευταία φάση του ελληνικού πολιτισμού».[«History of the later roman empire from the death of Theodosius I to the death of Justinian»]

Πολλοί, φέρνουν ως επιχείρημα, το γεγονός πως οι ηγεμόνες της Ρωμανίας, δεν ήταν όλοι Έλληνες. Πράγματι, υπήρχαν ακόμα και Ισπανοί αυτοκράτορες. Όμως , τότε, πως θα πούμε ότι το κρατίδιο που σχηματίστηκε τον 19ο αιώνα στη νότια άκρη της Βαλκανικής χερσονήσου ήταν "Ελληνικό"; Μα, ο πρώτος Βασιλιάς του ήταν Βαυαρός! Ο δεύτερος (και όλοι οι Βασιλείς μέχρι το 1974, με μικρά διαλλείματα Δημοκρατίας) ήταν Δανός, η επίσημη θρησκεία του κράτους ήταν η Χριστιανική, τα ήθη και τα έθιμα έμοιαζαν πολύ με αυτά των Τούρκων και οι υπήκοοί του, το μόνο που έκαναν ήταν να πολεμούν μεταξύ τους. Θεωρούμε ελληνικό Κράτος , το Βασίλειο της Ελλάδας; Βεβαίως , θα απαντήσουν. Γιατί δεν είναι και η Ρωμανία Ελληνική; Γιατι τους έχουν πείσει γι’ αυτό οι Φράγκοι και η προπαγάνδα τους. Και εμείς, σαν καλοί και υπάκουοι ραγιάδες, φροντίσαμε να το δεχτούμε.

Πρώτος ο Μ. Αλέξανδρος έλαβε έμπρακτα θέση κατά των φυλετικών διακρίσεων με τον γάμο του με την Αφγανή Ρωξάνη την κόρη του Δαρείου, αλλά και διότι ανέθεσε κρατικά καθήκοντα σε Αξιωματούχους των λαών που κατέκτησε. Ο Αλέξανδρος δεν ακολούθησε την συμβουλή του Αριστοτέλη να συμπεριφέρεται διαφορετικά στους Έλληνες και τους μη Έλληνες. Με τον σεβασμό των ηθών και εθίμων των υποτελών, την βαθμιαία εξάλειψη της διακρίσεως σε κατακτητές και κατακτηθέντες, εξύψωσε τους λαούς που κατέκτησε, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, γι’ αυτό και αγαπάται και σήμερα από τους λαούς των χωρών αυτών και σε δεκάδες χώρες Ανατολής και Δύσης, η λαϊκή μούσα τον θεωρεί δικό της. Ο Montesquieu έγραψε: «μόλις έλειψε ο Αλέξανδρος ορφάνεψαν τα έθνη».

[ http://www.antibaro.gr/national/marths_alexandros.htm ]

Απόσπασμα του Όρκου του Μ. Αλεξάνδρου στο Συμπόσιο όλων των Εθνών της Κοινοπολιτείας του στην πόλη Ώπιδα το 324 π.Χ :

«Δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενοκέφαλοι, σε Έλληνες και βάρβαρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω με ένα μόνο κριτήριο, την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο»

[ Πηγές: α) φιλόσοφος Ερατοσθένης (περ. 282 -194 π.Χ) τρίτος διευθυντής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας β) "Καλλισθένης", (κακώς αποδιδόμενο σε αυτόν) βιβλίο Γ']

[Πηγή: Ιστορικά θέματα, τεύχος 15, Φεβρ. 2003, άρθρο Η μάχη του Μαντζικέρτ, το λυκόφως της βυζαντινής Μικράς Ασίας,της Σοφίας Σάκκαρη αρχαιολόγου, σελίδα 24]

Ο ελληνιστικός οικουμενισμός του Μ. Αλεξάνδρου , ήταν η πρώτη φάση. Το ανολοκλήρωτο έργο του (λόγω της ανικανότητας των διαδόχων του..) ολοκλήρωσε η Ρώμη. Η Οικουμενική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, αποτέλεσε συνέχεια του Οικουμενικού κράτους του Μ. Αλεξάνδρου. Σε πολλές παραστάσεις της Ρωμανίας ο Μ. Αλέξανδρος εικονίζεται ως Ρωμαίος αυτοκράτορας. Στα σχολεία της Ρωμανίας διδασκόταν οι Ραψωδίες του Ομήρου και η Αγία Γραφή. Ο Ρωμαϊκός και Μακεδονικός Οικουμενισμός, ήταν το εργαλείο για την εξάπλωση του Ελληνικού πολιτισμού. Παρομοίως, σημερα, ο αμερικάνικος ιμπεριαλιστικός οικουμενισμός (δηλ η «Παγκοσμιοποίηση»), είναι το εργαλείο για την εξάπλωση του αγγλοσαξονικού. Αποκόβοντας μας από αυτές τις δύο πηγές, και συνδέοντας μας με εθνικιστικές/φυλετικές ιδεολογίες, μας καταδίκασαν να απολέσουμε την πολιτικη-πολιτισμική ηγεμονία στους χώρους της Βαλκανικής, της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα. Χαϊδεύοντας τον εγωισμό μας, κατάφεραν να μας αχρηστεύσουν. Η διαφορά (και η ανωτερότητα!) του Ελληνιστικού οικουμενισμού, από την παγκοσμιοποίηση, είναι ότι σεβόταν και προσελάμβανε τους τοπικούς πολιτισμούς, «εξελληνίζοντας» τους μεν, αλλά χωρίς να τους αλλοτριώσει, σεβόμενος την διαφορετικότητα. Μεταποιούσε την παλαιά ταυτότητα και δεν την ξερίζωνε. Αντίθετα, η «παγκοσμιοποίηση», είναι ένα οικονομικοκοινωνικό χωνευτήρι, που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ, οτιδήποτε διαφορετικό, και ΕΠΙΒΑΛΕΙ πολιτισμική υποταγή, στο όνομα του κέρδους και των όπλων.

Ας δούμε και την γνώμη του καθηγητή ιστορίας κ. Καραγιαννόπουλου , για το θέμα:

«Τονίζουν μερικοί συχνά ότι οι Αρμένιοι ή οι εκπρόσωποι άλλων εθνικοτήτων έφτασαν στα υψηλότερα κρατικά αξιώματα ή ότι ανέβηκαν ακόμα και στον αυτοκρατορικό θρόνο. Και θέλουν μ’ αυτόν τον τρόπο να διατρανώσουν τη συμβολή της μιας ή της άλλης εθνικότητας στη ζωή και τη διαμόρφωση του βυζαντινού (σ.σ.: διάβαζε ρωμαίικου) κράτους. Ασφαλώς δεν πρέπει να παραβλέπουμε ή να υποτιμούμε το ρόλο που έπαιξαν άλλες εθνότητες στη ζωή του κράτους. Δεν πρέπει, όμως, και να παραβλέψουμε το γεγονός ότι πρέπει να ιεραρχηθεί η προσφορά τους. Και στην ιεράρχηση αυτήν προβάλλει επιβλητικά η προσφορά του Ελληνισμού και της ελληνικής παιδείας. Εκτός, όμως, απ’ αυτό πρέπει να αναγνωριστεί ένα γεγονός που κανείς δε μπορεί να αρνηθεί: όσο οι διάφοροι λαοί αποκτούσαν συνείδηση του εαυτού τους, τόσο αποχωρίζονταν λίγο-λίγο από το κράτος. Η ενίσχυση της εθνικής συνείδησης, λέει ο H. Bengtson (Geschichte) μιλώντας για τις Ν.Α. και τις αιγυπτιακές περιοχές του πρωτοβυζαντινού (σ.σ: διάβαζε Ρωμαίικου) κράτους, συνοδευόταν από οπισθοδρόμηση του ελληνισμού και κυριότερα της ελληνικής παιδείας στις περιοχές αυτές.» [Ιωάννης Καραγιαννόπουλος , καθηγητής ιστορίας ΑΠΘ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ, Τέταρτη έκδοση – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ]

Διαβάζουμε:

«Στο σύνολο των διάφορων λαών που αποτελούν το Βυζάντιο (σ.σ: διάβαζε Ρωμανία ) πρέπει να ξεχωρίσουμε εκείνους που το διαποτίζουν πολιτιστικά από εκείνους που γεωγραφικά μονάχα ανήκουν σ’ αυτό. Να βάζουμε σε ίση μοίρα τους Έλληνες και τους άξεστους χωριάτες της Ισαυρίας ή τους φελάχους της ερήμου ή ακόμη τους Σύρους και τους Αρμένιους και να λέμε πως Βυζάντιο (σ.σ: διάβαζε Ρωμανία ) είναι η συνισταμένη των λαών αυτών, είναι ισχυρισμός πλανεμένος και αστήριχτος» [Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εκδ. Πανεπιστημίου Καίμπριτζ, ελλ. εκδ. Μέλισσας. (1,2) ]

Τις απόψεις περί σύνδεσης ελληνιστικού και ρωμαϊκου οικουμενισμού, δεν τις διατυπώνουν μόνο διαπρεπείς επιστήμονες. Τις έχει αναπτύξει νωρίτερα το ίνδαλμα των «αρχαιόπληκτων», ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιουλιανός: «Ο Απόλλων εκπολίτισε με τις ελληνικές αποικίες το μεγαλύτερο μέρος της οικουμένης και μ’ αυτόν τον τρόπο διευκόλυνε τον κόσμο να κυβερνηθεί από τους Ρωμαίους» [Ιουλιανός, «εις τον βασιλέαν Ήλιον προς Σαλλούστιον»]. Θέλημα του Απόλλωνα, η βασιλεία των Ρωμαίων , λοιπόν, κατά τους Εθνικούς. Μετά από αυτό, είναι να αναρωτιέται κανείς, πως ορισμένες οργανώσεις, περιοδικά και «συμβούλια» εθνικών-νεοπαγανιστών-αρχαιοπλήκτων, θεωρούν πως οι Ρωμαίοι ήταν κατακτητές μας.

Δεν είναι τυχαίο πως ο διάσημος ιστορικός Arnold Toynbee συμπεριλαμβάνει στον ελληνικό πολιτισμό την ρωμαϊκή δημοκρατία και την ρωμαϊκή αυτοκρατορία και αποκαλεί το ρωμαϊκό κράτος «Οικουμενικό ελληνικό κράτος» [A Study of History, London, 1962 ]

Παρόμοια θέματα

1. ama perimeno apo tous..tou facebook...
    από ego_o_idios στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 01/08/2012, 19:11
  2. O tropos anaparagwghs apo tous germanous.
    από 620 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2006, 09:47
  3. xeretismata kai apo mena se olous tous users
    από Eos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 22/04/2006, 10:31
  4. Ta Klise Twn Serials Sthn Ellada (apo To 8ema)
    από nimbus στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 16/11/2005, 12:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF