Σελίδα 20 από 22 ΠρώτοΠρώτο ... 101516171819202122 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 286 έως 300 από 321

Θέμα: Θερμοκρασια και μηχανη...

Retired Rider Το avatar του/της 675

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Το θεμα των κλιπων ειναι κατι πολυ ευχαριστο Νικο για την περιπτωση σου, που κυκλοφορεις το μηχανακι και μεσα στην πολη, αλλα εχω την εντυπωση οτι για πιο hardcore καταστασεις θα ξεφτιλιζει τελειως το ολο στησιμο του αναβατη πανω στην μοτοσυκλετα.

Βλ. χερια δεν θα "κλειδωνουν" στο ρεζερβουαρ,μαλλον περιεργη γωνια καρπων κτλ.

But who cares?
    Ρε σεις, ειχα να μπω 1 μερα στο φορουμ κ ειχα 2 σελιδες απαντησεων στην πατεντα που βρηκα;!;

Χαιρομαι που οι φιλοι μου εχουν τον χρονο κ ασχολουνται με τα γραφομενα μου! :a19:

Το λοιπον... Ας γραψω εδω μερικες σκεψεις για το ολο εγχειρημα.

Καταλαβαινω οσους ειναι διστακτικοι με την αλλαγη αυτη, μιας που ειναι αρκετα δραστικη, και πολλοι νοιωθουν ασφαλεια στο ρητο "για να το εκανε ετσι η μαμα εταιρια, ετσι πρεπει να ειναι".

Ομως απο τοτε που πηρα την μηχανη αυτη απεκτησα αρκετα σοβαρο προβλημα στους καρπους. Λογω του οτι εχω κοντα χερια και υπερβολικα λεπτους καρπους, ειμαι πολυ επιρρεπης στο συνδρομο καρπιαιου σωληνα. Μπηκα σε ενα προγραμμα ενδυναμωσης χεριων (οχι αυτο που νομιζετε ρε! ) αλλα η αληθεια ειναι οτι καθε πρωι ξυπναω με δυνατους πονους στους καρπους, και με δυσκολια μπορω να στηριξω το βαρος που στα χερια πλεον.

Επισης, δεν θα εκανα ολο αυτο το εγχειρημα αν δεν ηταν πληρως αναστρεψιμη διαδικασια! Δεν θα μπω στην διαδικασια του να μετατρεψω κατι κοβοντας το πχ, μιας που μετα αν δεν σε ικανοποιει το αποτελεσμα καθιστας το αντικειμενο αχρηστο.

Ετσι λοιπον πηγα εχθες στους καλους φιλους μου στο γνωστο συνεργειο στο Ν. Ηρακλειο, οπου και εκανα την αλλαγη.

Να πω σε αυτο το σημειο κατι: τα παιδια εκει πραγματικα ΔΕΝ παιζονται! Ειχαν την καλοσυνη οχι μονο να μου κανουν χωρο ΜΕΣΑ στο μαγαζι τους για να δουλεψω, ΑΛΛΑ και να μου δωσουν μια απο τις εργαλειοθηκες τους (5000+ ευρω λεμε), να με βοηθησουν (εξαερωση φρενων που χρειαστηκε), και μεχρι και να με ....κερασουν σαντουιτς κ παγωτακι! Ειλικρινα ΔΕΝ εχω λογια να πω...

Λοιπον... Η ολη διαδικασια μου πηρε περιπου 8 ωρες, (ειμαι αργος στα τεχνικα θεματα) αλλα εγινε με προσοχη και καποια καλωδια/σωληνακια χρειαστηκαν μετακινηση.

Το αποτελεσμα τωρα: γυριζοντας τα κλιπον αναποδα, θα περιμενε κανεις οτι θα εχουν κλιση προς τα πανω... Κατα ενα περιεργο τροπο, οταν φορεθουν στην μηχανη αυτο ΔΕΝ συμβαινει! (ειναι ομως σχεδον παραλληλα με το εδαφος.)
    Η θεση οδηγησης αλλαζει αρκετα θα ελεγα, αν και οχι οσο θα περιμενε κανεις. Παραμενει σκυφτη και σπορ, αλλα πλησιαζει -λιγο- την θεση ενος streetfighter με καρατιμονα.

Πηγα και ηρθα απο τον ιδιο δρομο (Αττικη Οδος) εσκεμμενα με σκοπο να εντοπισω διαφορες... Παρολαυτα λογω λιγης βενζινης γυριζοντας δεν καταφερα να το ανοιξω λιγο παραπανω οσο και πριν.

Στο πηγαινε οπου εβαλα λιγο το κεφαλι κατω, η τοσο σκυφτη θεση των κλιπον αρχισε να εχει νοημα και η μηχανη πλαγιαζε με τη σκεψη! Πραγματικα η 999 πεφτει τοσο ευκολα κατω μεσα στη στροφη που σε σοκαρει αρχικα.

Στο γυρισμο με την καινουργια θεση των κλιπον δεν μπορεσα να δω αν κανει καποια διαφορα, αλλα μου εδωσε την αισθηση οτι δεν θελει να πεσει τοσο ευκολα μεσα στη στροφη οσο πριν. Εκει που πριν εβαζες το κεφαλι κατω και ανεβαινες στα κλιπον, η μηχανη εκτελουσε με αστραπιαιες αντιδρασεις, ενω τωρα εμοιαζε να ειναι λιγο πιο ραθυμη στις αντιδρασεις της...

Αυτο δεν ξερω αν οντως ειναι ετσι, η αν ηταν η ιδεα μου, μιας που οπως ειπα δεν το ανοιξα καθολου...

Παντως η θεση οδηγησης μου εμοιαζε λιγο παραξενη... Λιγο αφυσικη... Ισως να ηταν οτι ειχα αρχισει να συνηθιζω την αρχικη θεση, ποιος ξερει;

Το σιγουρο ειναι οτι οι καρποι πλεον ειναι σε πολυ πιο φυσικες γωνιες απο πριν και μενει μια καλη βολτα για να δουμε αν τελικα θα μεινουν ετσι τα κλιπον η οχι...

Ιδωμεν το ΣΚ...
    Νίκος
    Open Horizons

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    τώρα εμένα γιατί κατι δε μΕ αρέσει στην αλλαγή των κλιπον?

Χωρίς να γνωρίζω (και πειτε αν κάνω λάθος) δε θα ήταν καλύτερο να το ψάξει με άλλα κλιπον πιο ψηλά ή/και με τιμόνι;

(προσπαθώ να φανταστώ τα κλιπόν προς τα πάνω και κάτι δε μου κάθεται καλά... )

Νίκο (ταξιδευτή), τις φωτό και την πατέντα των κλιπον που τις βρήκες;
    Ηλια το ξερω οτι φαινεται παραλογο να κανει καποιος αυτη την αλλαγη, αλλα οπως θα δεις κ στις φωτογραφιες τα κλιπον ΔΕΝ γυριζουν ισοποσα προς τα επανω.

Εδω ειναι το πριν: http://www.ducatisti.co.uk/files/before_4_100.jpg

Και εδω το μετα: http://www.ducatisti.co.uk/files/end_3_111.jpg

Νικολα, οπως ειπα και πριν η αλλαγη που παρατηρησα ειναι οτι η μηχανη ΦΑΙΝΕΤΑΙ να εχει μια σχετικη ραθυμια στο να πεσει στη στροφη -αλλα αυτο μπορει να ειναι και η ιδεα μου.

Επισης το να πιεσεις κλιπον δεν ειναι προβλημα ακομα και τωρα... Ισως η προηγουμενη θεση να βοηθαει καλυτερα για ΑΥΤΟ ακριβως το πραγμα, αλλα ειναι κακη για οτιδηποτε αλλο...

Το ΣΚ θα δειξει...

ΥΓ, Φωτο απο το καρμπον προστατευτικο και τα υπολοιπα οταν με το καλο πλυθει η μηχανη...
    Νίκος
    Open Horizons

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής

Παντως η θεση οδηγησης μου εμοιαζε λιγο παραξενη... Λιγο αφυσικη... Ισως να ηταν οτι ειχα αρχισει να συνηθιζω την αρχικη θεση, ποιος ξερει;

Το σιγουρο ειναι οτι οι καρποι πλεον ειναι σε πολυ πιο φυσικες γωνιες απο πριν και μενει μια καλη βολτα για να δουμε αν τελικα θα μεινουν ετσι τα κλιπον η οχι...

Ιδωμεν το ΣΚ... [/B]
    Ρε παλλικαρι θα αποφασισεις τελικα τι θελεις,η θα συνεχεισεις να μας τα σπας....???
    Αιντε να δουμε,επιτελους.Τι κυριακη για που λες να παμε βολτιτσα???

ΥΓ.Μηπως και τωρα το μηχανακι σου φαινεται πολυ κρυο και σκεφτεσαι να βαλεις κανα καμινετο επανω???

Ρε π@π@ρ@, θα σταματησεις να πεταγεσαι σαν σφηνοτουβλακι;;;

Εδω προσπαθω να απαντησω σε ολους τους φιλους μου που ενδιαφερονται για εμενα και το ολο ζητημα και καναμε συζητηση! Τι θες ρε και σπαμαρεις;

Κυριακη δεν θα μπορω ρε συ.... Οικογενειακες υποχρεωσεις βλεπς... Το Σαββατο ομως θα βγω με κακες διαθεσεις!
    Νίκος
    Open Horizons

Μπσιτ, οι πόνοι στους καρπούς κάποια στιγμή εξαφανίζονται (αφού δυναμώσεις, και αρχίσεις βέβαια να σφίγγεις με γόνατα -στις ευθείες- το τεπόζιτο -και έχεις και καλούς κοιλιακούς) -εννοείται ότι ξεχνάς τη παραμύθα περί μπόντυ στίρινγκ και στρίβεις με γυροσκοπικό σε επαρχιακούς δρόμους πάντα (αυτό δε σημαίνει ότι αμολάς αβέρτα χαστούκια στα κλιπόν, η οριζόντια κίνηση -ακόμα και ομαλά- απλά δεν κουράζει τους καρπούς επειδή το γυροσκοπικό είναι πάντα πιο εύκολο).

Το θέμα είναι ότι το μηχανάκι που γούσταρες και πήρες δεν σε συνηθίζει (μπορεί αργότερα να το σκεφτείς και να επαναφέρεις τα κλιπόν στην αρχική θέση), το συνηθίζεις -όπως όλα τα ss.

Το βασικό πρόβλημα όταν πλαγιάζεις με ss, είναι ότι ακόμα και αν το γόνατό σου κλειδώνει άψογα, επιδιώκεις να στηρίζεσαι καί με τον αγκώνα στις στροφές (είναι σαφώς πιο εύκολο), πράγμα που δεν θα μπορείς εύκολα με τα κλιπόν ψηλά...

(άμα το κάνεις στριτ στο τέλος, θα φας το δούλεμα της αρκούδας πάντως...)

Κυριακη δεν θα μπορω ρε συ.... Οικογενειακες υποχρεωσεις βλεπς... Το Σαββατο ομως θα βγω με κακες διαθεσεις! [/B]
    Μην ξεχασεις τον καφε και την ζαχαρη για το μπρικι....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Το βασικό πρόβλημα όταν πλαγιάζεις με ss, είναι ότι ακόμα και αν το γόνατό σου κλειδώνει άψογα, επιδιώκεις να στηρίζεσαι καί με τον αγκώνα στις στροφές (είναι σαφώς πιο εύκολο)

aυτο ειναι σωστό;

εχω την εντυπωση πως τα χερια -πηχεις- μπρατσα πρεπει να ειιναι ελευθερα προκειμενου να μην ασκουν αντισταση στα κλιπ ον

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    aυτο ειναι σωστό;

εχω την εντυπωση πως τα χερια -πηχεις- μπρατσα πρεπει να ειιναι ελευθερα προκειμενου να μην ασκουν αντισταση στα κλιπ ον

Άν στηρίζεις κάμποσο βάρος στον αγκώνα (που είναι στη εξωτερική μεριά της στροφής, δηλαδή όχι εκεί που πλαγιάζεις, την άλλη μεριά) ελαφρώνεις τα άκρα γενικά (τις παλάμες) από το βάρος (K.Code - A twist of the wrist vol II -δε θυμάμαι κεφάλαιο σόρι).

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    Μην ξεχασεις τον καφε και την ζαχαρη για το μπρικι....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Καφε οχι, αλλα ενα τσαγακι αμα θες στο κερναω το ποταμοπλοιο σου! :a12:
    Νίκος
    Open Horizons

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Άν στηρίζεις κάμποσο βάρος στον αγκώνα (που είναι στη εξωτερική μεριά της στροφής, δηλαδή όχι εκεί που πλαγιάζεις, την άλλη μεριά) ελαφρώνεις τα άκρα γενικά (τις παλάμες) από το βάρος (K.Code - A twist of the wrist vol II -δε θυμάμαι κεφάλαιο σόρι).

nai, εννοειται πως μιλαμε για το εξωτερικο χερι... το εσωτερικο βρισκεται στον αερα προσπαθωντας να ξυσει αγκώνα!

παρατηρώντας στις πρόσφατες φλωτο του παναγιώτη εδώ θα δεις οτι εξαρτάται απο την τεχνικη του καθενός καθώς και τις γωνιες του ρεζερβουαρ! στην ντουκατι ακουμπαει συβνεχως... δε ξερω ομως κατα ποσο κρεμιεται απο εκει

E παντως παιδια, δεν υπαρχει λογος να το ταλαιπωρουμε και τοσο το ζητημα... Θα το δοκιμασω ετσι το ΣΚ και αν δω οτι δεν το βολευομαι θα το γυρισω στην αρχικη θεση. Ουτε γατα ουτε ζημια!
    Νίκος
    Open Horizons

Καφε οχι, αλλα ενα τσαγακι αμα θες στο κερναω το ποταμοπλοιο σου! :a12:

:rotflmao: :rotflmao: :a29: :a29:

Πρωτον..................Τσαγακι απο εδω και εμπρος θα απευθηνεσαι στον cpt (και για οτι αλλο αγγλικο
    παρελκομενο )
    Δευτερον........Ποταμοπλοιο,Βαρκα,Καραβι εγω το εφε μου το κανω..... .....Πεταω ενα ''εχω και κοτερο.παμε μια βολτα'' και καθαρισα......ενω εσυ το μονο που μπορεις να πεις ''Φραπε οχι,Φραπε οχι,μονο Ελληνικο ψηνω''

:rotflmao: :rotflmao:

ΥΓ Νικολα επειδη ο καιρος μου τα γαμαει παλι με την δουλεια,μπορει αυριο να ακολουθησω.....για που ειπαμε???

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    nai, εννοειται πως μιλαμε για το εξωτερικο χερι... το εσωτερικο βρισκεται στον αερα προσπαθωντας να ξυσει αγκώνα!

παρατηρώντας στις πρόσφατες φλωτο του παναγιώτη εδώ θα δεις οτι εξαρτάται απο την τεχνικη του καθενός καθώς και τις γωνιες του ρεζερβουαρ! στην ντουκατι ακουμπαει συβνεχως... δε ξερω ομως κατα ποσο κρεμιεται απο εκει
    Εγώ πάντως συχνά όταν είμαι ψιλοκουρασμένος και παρόλο που δεν πολυκρεμιέμαι γενικά, απλώνω αγκώνες στο τεπόζιτο και ξεκουράζω κάμποσο στις στροφές έτσι τα γόνατα (χωρίς πλάκα).
    Δεν εννοούσα να αφήσεις το γόνατο, και να κρεμιέσαι από τον αγκώνα, ακόμα και κάποια πίεση αρκεί για να βγάζεις το βάρος από τα χέρια (μή μου βάζεις ιδέες όμως).

Πάντα έχουν ενδιαφέρον οι φωτό, ειδικά άμα παρατηρήσεις ότι διάφοροι αγωνιζόμενοι δεν βάζουν σωστά το έξω γόνατο ώστε να πιέζουν πχ αλλά και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που ίσως τους κάνανε πιο γρήγορους και κούραζαν λιγότερο (φυσικά αυτοί είναι κατηγορίας φτερού).

Παλαιό μέλος
    ΡΕ...........ΠΑΙΔΙΑ...........ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ 999.......

Δίνουν δώρο καί τό τρέιλερ...??????????
    Έ ρέ καί νά πετύχω κανένα μαχητικό μέ τό ...ΠΟΤΑΜΟΠΛΟΙΟ ΜΟΥ......

:rotflmao: :rotflmao:

Παρόμοια θέματα

1. Ζεστη θερμοκρασια και λυση΄? στο750...
    από adrenalin στο forum Suzuki GSXR's
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2007, 19:21
  2. ΜΥΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ
    από symvoulos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 16/03/2007, 17:49
  3. Για όσους έχουν το Destinator σε PPC και μηχανή Yamaha
    από billy_BMW στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 08/01/2007, 23:37
  4. Προφίλ και μηχανή