Σελίδα 20 από 49 ΠρώτοΠρώτο ... 10151617181920212223242530 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 286 έως 300 από 735

Θέμα: as mas sillavoun olous

όπου γης Το avatar του/της iosif
    ναι για κάποιους μπορεί
    για κάποιος άλλους όχι
    ακόμα και ο τρόπος που βάζει λουκουμάδες ο κτιστάκης στην ομόνοια μπορεί να αγγίζει τα όρια της τέχνης
    η τέχνη δεν είναι υποχρεωτικά αρεστή σε όλους το ίδιο

ας πούμε οι πίνακες του πόλοκ μάλλον στο 95 % του κόσμου δεν αρέσουν διότι καταρχήν δεν είναι κατανοητοί
    εδώ η επιστήμη είναι ακατανόητη από τους πολλούς
    αλλά και τα ανώτερα μαθηματικά εγώ δεν μπορώ να τα κατανοήσω αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι επιστήμη

(τι έπαθα σήμερα πιάστηκε το χέρι μου)
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
    ε εντάξει
    το θέμα
    γαμήθηκε
    αφού δε συνεννοήστε ρε συ iosif με τον ρε συ sniper....

άλλα λέει ο ένας, άλλα καταλαβαίνει ο άλλος ...

εγώ επειδή δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι, δεν έχω πάρει πρέφα τί έχει παιχτεί τελικά...

κι έχω μερικές απορίες ...

- το μ'νί ήταν ξυρισμένο ?

- το χέρι που το πλησίαζε ήταν αντρικό ή γυναικείο? (ανθρώπινο πάντως, έτσι? )

- το χέρι ακουμπάει το μ'νί?

- εκεί που κολλάει ο στίχος "απ' τα κόκκαλα βγαλμένη..." το χέρι βρισκεται εντός, εκτός ή επι τα αυτά του μ'νίου?

- ο εθνικός ύμνος από πόσα τετράστιχα αποτελείται? ποιος τον έγραψε? ποιος μελοποίησε τους στίχους? αν κάνουμε ένα κρυφό galope με απενεργοποιημένο το google θα έχουμε ή όχι τουλάχιστον 10% λάθος απαντήσεις?

- από όλους όσοι έγραψαν σε αυτό το Thread πόσοι ασχολούνται με τον διπλανό τους?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    AN είναι μορφή τέχνης...το αν σου - μου αρέσει ειναι άσχετο με την τεχνη...

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και είναι μορφή τέχνης!!!!!!!!! Δεν μπαίνει συζήτηση γι αυτό είτε την κάνουμε είτε όχι. Από την στιγμή που η σάτιρα είναι τέχνη δεν τίθεται ερώτημα γι αυτό.
    Είναι είδος σάτιρας επομένως είναι μορφή τέχνης και τελείωσε.
    Τώρα το αρεστός είναι άλλο θέμα.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Το μουν' δεν ειναι αρνι ,αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

Συγνωμη παιδια.

Ρε μου φαινεται οτι γραφοντε καινουργια μελη για να μπουνε σ'αυτο το θρεντ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Το μουν' δεν ειναι αρνι ,αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

Συγνωμη παιδια.

Ρε μου φαινεται οτι γραφοντε καινουργια μελη για να μπουνε σ'αυτο το θρεντ.

ΑΝ γίνεται φιλαράκι αυτό έχει πολύ-πολύ ενδιαφέρον. Και πλάκα...

όπου γης Το avatar του/της iosif
    και όμως όύτε εγώ έχω δει το έργο και δεν με απασχολεί. η ελευθερία του εκφράζεστε δεν έχει να κάνει με το τι θα πεις

πριν κάτι χρόνια όμως ένας γνωστός (ο εκδότης του οξύ) θέλησε να εκδόσει την ζωή του χριστού σε κόμικ (πειραγμένη) ενός δανού κομικίστα. με ρώτησε του είπα θα σε κλείσουν μέσα γέλαγε, το έκδοσε , έκανε μύνηση η εκκλησία τον πήγαν μέσα και απεσύρθη το βιβλίο

η πλάκα είναι ότι το κόμικ 'όντως είχε γέλιο . μέχρι και σε φίλο θρησκυόμενο το έδωσα και είχε λυθεί στα γέλια.
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober
    εγώ επειδή δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι, δεν έχω πάρει πρέφα τί έχει παιχτεί τελικά...

κι έχω μερικές απορίες ...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και είναι μορφή τέχνης!!!!!!!!! Δεν μπαίνει συζήτηση γι αυτό είτε την κάνουμε είτε όχι. Από την στιγμή που η σάτιρα είναι τέχνη δεν τίθεται ερώτημα γι αυτό.
    Είναι είδος σάτιρας επομένως είναι μορφή τέχνης και τελείωσε.
    Τώρα το αρεστός είναι άλλο θέμα.
    συμφωνώ απόλυτα...
    ΟΜΩΣ ο Τζιμάκος έτρεχε στα δικαστήρια απο κατι "Ελληναράδες" ....
    Ειναι η ιδια περίπτωση με το video που μιλάμε (μην σου πώ χειρότερη γιατί οι αφισες αυτές ήταν σε δημόσιους χώρους...)
    Η τέχνη πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.Καθε καλλιτέχνης (με ή χωρις εισαγωγικά) θα κριθεί απο τον κόσμο...Αλλωστε υπαρχουν πολλά παραδείγματα καλλιτεχνών που αναγνωρίστηκαν παγκόσμια πολλές δεκαετίες μετά τον θανατό τους.
    Μπορεί να μην μας αρέσουν κάποια πράγματα ....αλλά το να τα καταδιώκουμε θυμιζουν την "νύχτα των κρυστάλλων" στην Γερμανια των Ναζί...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
    εγώ επειδή δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι
    ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ

συμφωνώ απόλυτα...
    Ειναι η ιδια περίπτωση με το video που μιλάμε (μην σου πώ χειρότερη γιατί οι αφισες αυτές ήταν σε δημόσιους χώρους...)
    Η τέχνη πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.Καθε καλλιτέχνης (με ή χωρις εισαγωγικά) θα κριθεί απο τον κόσμο...Αλλωστε υπαρχουν πολλά παραδείγματα καλλιτεχνών που αναγνωρίστηκαν παγκόσμια πολλές δεκαετίες μετά τον θανατό τους.
    Μπορεί να μην μας αρέσουν κάποια πράγματα ....αλλά το να τα καταδιώκουμε θυμιζουν την "νύχτα των κρυστάλλων" στην Γερμανια των Ναζί...

Δεν διαφωνώ καθόλου! Μα καθόλου! Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά σε μία εποχή όπου όλα έχουν γίνει αχταρμάς... τι περιμένεις;;;

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    συμφωνώ απόλυτα...
    Τον Πανούση τον σέβομαι σαν καλλιτέχνη.Δεν βρίσκεις όμως ότι αφίσσες σαν κι αυτή είναι ένας πολύ άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος να είναι στο προσκήνιο;

Γιατί...καλή η επανάσταση και η αντίσταση στο κατεστημένο,αλλά καλή και η βίλλα στην Εκάλη.

"Η τέχνη πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.Καθε καλλιτέχνης (με ή χωρις εισαγωγικά) θα κριθεί απο τον κόσμο",είπες.

Βάσει αυτού,οι Πλούταρχοσφακιανάκηδες,οι Σαμπρινοβανδήδες οι Φοιβοκαρβέληδες κλπ,είναι εξαίρετοι καλλιτέχνες.
    Έστω και για λιγότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τον Μπαχ ή τον Σκαλκώτα και τον Χατζιδάκι ,ας πούμε.(Αν και αυτό παίζεται! )

Απ' όσο πάντως μπορώ να θυμηθώ,κανένας σοβαρός και σοφός καλλιτέχνης δεν άναψε βεγγαλικά προκειμένου να τραβήξει την προσοχή.Και δεν μιλάω μόνο για τη μουσική.

Αυτοί που μάς έδωσαν τα φώτα τους,το κάναν από αγάπη και μεράκι προς την τέχνη τους.Μάτωσαν,πόνεσαν αλλά δεν την πούλησαν ποτέ!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
    Εχεις δικιο οτι πολλες φορες βλεπουμε εκτρωματα και αλλες ''κα8οδηγουμαστε'' οσον αφορα στο τι 8εωρειται τεχνη και τι οχι και παλι 8α τονισω οτι ο κα8ενας εχει ματια και κρινει κατα πως νομιζει...

Οι εικαστικοι ειναι οι γλυπτες οι χαρακτες και οι ζωγραφοι / εικαστικος δηλ.απεικονιστικος δηλ. αυτος που απεικονιζει η που αναφερεται στην εικονα... και αυτο δεν εμπεριεχει απαραιτητα την υπαρξη ''τεχνοτροπιας'' με την εννοια που το λες εσυ....

Αν αναφερεαι στον Ντυσαμ σε πληροφορω οτι αρχικα το εργο του ειχε απορριφ8ει δια ροπαλου ..επειτα ομως συμφωνησαν ολοι με το γκαλεριστα...και δε 8α διαφωνησω κα8ολου...γιατι ο Ντυσαμ ηταν ενας απο τους μεγαλυτερους αντιπροσωπους της λεγομενης εννοιλογικης τεχνης....(κοινως ασχολεισαι με εννοιες και φρασεις και δημιουργεις η παρεμβαινεις με βαση αυτες..)

Αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι αρκετοι εδω μεσα 8εωρουν οτι ειναι ευκολο να κανεις μοντερνα τεχνη ...οτι απλα 8α ''παιξεις'' με καποια αντικειμενα ....ε...8α τραβηξεις 2 πινελιες και...οκ μωρε....καναμε Τεχνη...

Σε αυτους λοιπον εχω να πω πως καλα 8α κανουν να μη βιαζστουν να βρισουν μοντερνα εργα γιατι ΟΛΟΙ οι μοντερνοι καλλιτεχνες ειχαν μελετησει πααααααρα πολυυ τους κλασσικους και οτι συνεχισαν με τη μοντερνα τεχνη δε σημαινει οτι απερριψαν την κλασσικη απλα βασει αυτης εξελιχ8ηκαν διαφορετικα και παρουσιασαν κατι αλλο...

Τωρα για το συγκεκριμενο εργο δεν μπορω να εχω μια ξεκα8αρη αποψη αν δεν το δω εγω η ιδια ... αλλα προσωπικα δε καιγομαι και ιδιαιτερα να τρεξω να το δω....

Διαφωνω.

Η μοντερνα τεχνη μου κανει λιγο σε φιδι που τρωει την ουρα του. Απομονωθηκε λογω της κακως ενοουμενη ελιτιστικης διανοησης που την περιβαλλει.

Στον παρατηρητη δεν εχει σημασια αν ο ταδε ''καλλιτεχνης'' μετα απο χρονια σπουδης πανω στην κλασσικη ζωγραφικη αποφασισε να κρεμασει μια χεστρα σε εναν τοιχο...αυτο που εισπρατει ειναι η εικονα μιας χεστρας κρεμασμενης σε ενα τοιχο.......απλως να συμπληρωσω οτι αυτου του ειδους η τεχνη ( ; ), προηλθε κυριως απο Αμερικανους εικαστικους....απο μια χωρα δηλάδη που πασχιζε να βρει μια αισθητικη ταυτοτητα , να αφησει και αυτη το στιγμα της στην ιστορια των τεχνων....ελειψη ταλεντου αλλα λογια να αγαπιομαστε λεω εγω....

Ο κινηματογραφος, το θεατρο και τα εικαστικα ειναι οι πιο ευληπτες μορφες τεχνης...οπου υπαρχει εικονα υπαρχει δυναμη επικοινωνιας. Μπορει να παιζεις πιανο για την παρτη σου, μορει να χορευεις για την παρτη σου αλλα τους πινακες , τις ταινιες και τα θεατρικα εργα τα μοιραζεσαι με αλλους...αλλωστε η αναγκη να τα μοιραστεις ειναι η γεννεσιουργος αιτια τους.

Και αφου λοιπον η αναγκη ειναι να επικοινωνησεις αυτο που αισθανεσαι σε οσο το δυνατον περισσοτερο κοσμο, γιατι η συγχρονη τεχνη λειτουργει με αυτιστικο τροπο;

Απευθεινεται σε ποιους; σε αυτους που εχουν βγαλει μια καλων τεχνων; σε ιδιαιτερους ανθρωπους οι οποιοι μπορουν να συλλαβουν τα ανωτερα νοηματα και τις κρυφες εννοιολογικες πτυχες που κρυβονται πισω απο μια κρεμασμενη χεστρα; εγω δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος.....ευτυχως....δηλωνω αδαης και βλακας και ζητω συγνωμη απο τον δημιουργο που δεν μπορεσα να αντιληφθω κατι παραπανω απο το αστειο της υποθεσης...

Τελικα ποιους αφορουν ολα αυτα;

Πραγματικος καλλιτεχνης ειναι αυτος που περνα τα μηνυματα του -οσο δυσνοητα και πολυπλοκα και αν ειναι- στον πλεον αδαη...οχι αυτος που τον απομονωνει και μοιραζεται με την ''καστα των ειμαι αλλου'' ομοιδεατων του τους προβληματισμους του...

Παραδειγμα

Ο Θεωδορακης εκανε ολους τους Ελληνες να τραγουδουν Ελυτη και Ριτσο, σε εποχες που το μονο που γνωριζαν απο ποιηση στην Ελλαδα ηταν το ''φεγγαρακι μου λαμπρο''

...τωρα ποσοι απο αυτους μπηκαν στον κοπο να σκεφτουν το περιεχομενο των στιχων ειναι αλλο θεμα...σημασια εχει οτι εβαλε την ποιηση σε καθε Ελληνικο σπιτι...αυτος ηταν πραγματικος καλλιτεχνης (ασχετως με το τι εκανε μετα και ποια η σταση του...)

Σωωωωπα τωρα Το avatar του/της pelargos1
    Πιατο συγχρονο ελληνικό γιγνεσθαι

Παίρνουμε μια μεριδα λογοκρισια ,250 γραμμαρια υποκρισια ,εναν καλλιτεχνη ,πεντε καναλια
    εξι αστυφυλακες και λιγο μαιντανο.

Ψιλοκοβουμε τον καλλιτεχνη και τον χτυπαμε στο μπλεντερ.Ανακατεβουμε τα καναλια μαζι με τα μαιντανα
    Ανακατεβουμε τους αστυνομους και τους επικαλυπτουμε με ολη τη λογοκρισια οπως στο τιραμισου.
    Ετσι εχουμε ετοιμη τη βαση της υποκρισιας οποτε μπορουμε να απλωσουμε απο πανω το κυριως υλικο και να το ζερβιρουμε ζεστο.

Αυτο μας μας πειραζει τους ελληναρες ειναι να μη μας θιξει κανενας καλλιτεχνης τα συμβολα.
    Οτι μας θιγει καθε μερα ο ιδιος μας ο εαυτος και οι συμπατριωτες μας με τις αποφασεις ,τι συμπεριφορα και τη βλακεια μας
    δεν ειναι σοβαρο.

Τα συμβολα μας εφαγαν.Αυτα που συμβολιζουν ενα ξεπεσμενο κρατος και ενα αποπροσανατολισμενο κατευθυνομενο εθνος.
    Αλλα ετσι ειναι.Η αυθεντεια του παρελθοντος μας ειναι σημαντικοτερη απο την καθημερινοτητα μας.
    Ας φαμε λοιπον ολοι το φαι μας να ναρκωθουμε απο τη μασα και να σκεπαστουμε με μια σημαιουλα να παρουμε τον υπνακο μας.

Αιντε και ονειρα γλυκα ορε πατριωτες...
    Τρεχα τρεχα μικρουλι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra

ΟΧΙ λέμεεεε

- από όλους όσοι έγραψαν σε αυτό το Thread πόσοι ασχολούνται με τον διπλανό τους?
    Το είδαμε ρε μάστορα, αδυνατούμε λόγω παραμονής εις άλλη χώρα της Ε.Ε. εν καιρώ τρελλών αγελάδων...

και τώρα είμαστε εδώ εν καιρώ ισχνών....

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Τον Πανούση τον σέβομαι σαν καλλιτέχνη.Δεν βρίσκεις όμως ότι αφίσσες σαν κι αυτή είναι ένας πολύ άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος να είναι στο προσκήνιο;

Γιατί...καλή η επανάσταση και η αντίσταση στο κατεστημένο,αλλά καλή και η βίλλα στην Εκάλη.

"Η τέχνη πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.Καθε καλλιτέχνης (με ή χωρις εισαγωγικά) θα κριθεί απο τον κόσμο",είπες.

Βάσει αυτού,οι Πλούταρχοσφακιανάκηδες,οι Σαμπρινοβανδήδες οι Φοιβοκαρβέληδες κλπ,είναι εξαίρετοι καλλιτέχνες.
    Έστω και για λιγότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τον Μπαχ ή τον Σκαλκώτα και τον Χατζιδάκι ,ας πούμε.(Αν και αυτό παίζεται! )

Απ' όσο πάντως μπορώ να θυμηθώ,κανένας σοβαρός και σοφός καλλιτέχνης δεν άναψε βεγγαλικά προκειμένου να τραβήξει την προσοχή.Και δεν μιλάω μόνο για τη μουσική.

Αυτοί που μάς έδωσαν τα φώτα τους,το κάναν από αγάπη και μεράκι προς την τέχνη τους.Μάτωσαν,πόνεσαν αλλά δεν την πούλησαν ποτέ!

Βαγγελάρα μου διαφωνώ.
    Η τέχνη και ΠΡΕΠΕΙ και ΕΙΝΑΙ ελεύθερη. Πράγματι ο κάθε καλλιτέχνης με ή χωρίς εισαγωγικά κρίνεται και από τον κόσμο. αλλά και από κάτι ακόμα πολύ βασικό. Το χρόνο. Την κρισάρα του χρόνου. Θα δούμε σε μερικά χρόνια τι θα έχει μείνει από τους σημερινούς λαμπρούς μας αστέρες. Θα δούμε τι θα θυμάται ο κόσμος από την τέχνη όλων αυτών.
    Όσο για το αν πούλησαν κάποιοι την τέχνη τους δυστυχώς Βαγγέλη μου το έκαναν κάποιοι. Δεν θέλω να μπω τώρα σε ονοματολογία αλλά κάποιοι ναι το έπραξαν.
    Η ιστορία θα δείξει...

Παρόμοια θέματα

1. As Giortasoyme Kyrioi.. Hr8e To Neo Melos Mas! Oooo.... Oyk!!!
    από alexioannides στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2007, 11:09
  2. mas afora olous
    από afrotwin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2005, 11:36
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2004, 22:12
  4. Megia mas to forum...oloi pame Zappeio
    από Traveller στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 0