Που ειναι το παραξενο?
Ειναι απολυτως πιθανο η θεση ουρανιων σωματων και ο προσανατολισμος μας στο συμπαν να δημιουργει τις αναλογες δονησεις στο νευρικο μας συστημα, οι οποιες με την σειρα τους να επιρεαζουν την χημεια του οργανισμου μας και κατ'επεκτασιν την ακουσια συμπεριφορα μας. Εδω οι κηλιδες του ηλιου επιρεαζουν το κλιμα ολοκληρου πλανητη, γιατι δηλαδη να μην επιρεαζεται το 'εσωτερικο κλιμα' του ανθρωπινου οργανισμου με αναλογο τροπο?
ΥΓ
Νομιζω θα εβλεπες πιο ανοιχτομυαλα καποια πργαματα αν συνειδητοποιουσες ποσο κλειστο-μυαλη ειναι πολλες φορες η επιστημη που τοσο πολυ θεωρεις ως την πρωτη και τελευταια λεξη της κατανοησης του ολου.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Όχι, δεν χωρίζονται οι άνθρωποι σε 12 "κατηγορίες". Για την ακρίβεια, για εμένα, σε καμία κατηγορία πλην του κοινού τόπου συμ... εεεεε διαβίωσης.
Αλλά ναι, όπως λέγει και ο δρ Μεγάλος παραπάνω, θα ήταν τουλάχιστον αφελές να υποθέταμε ότι τόσα μέτρα καλώδιο (νεύρα) και τόσων ειδών βιοχημικές αντιδράσεις (χυμοί σώματος) συνάμα με τα υπερπολύτπλοκα όργανά μας (που πολύ αμφιβάλλω αν γνωρίζουμε ένα 10% του το τι πραγματικά κάνουν και πως) μένουν ανεπηρέαστα από ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τις βαρυτικές και ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις που διέπουν (ας μην πάω μακρύτερα) το ηλιακό μας σύστημα.
Και ναι, είναι πολύ ενδιαφέρΟν (λέξη που ετυμολογικά εμπεριέχει και όνομα πλανήτη θεού)
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
Δε νομίζω ότι κανένας από πάνω σου λέει να ασπαστείς την αστρολογία άνευ σκεπτικισμού, μάλλον το αντίθετο.
Αν και νωρίτερα έγραψα ακριβώς το ίδιο με σένα (περι κομπογιαννητών), αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να απορριφθεί εντελώς.
Ούτε και ότι οποιαδήποτε γνώση-γνώμη-φιλοσοφία δεν προέρχεται από "αναγνωρισμένους" ακαδημαϊκά ανθρώπους.
Μάλιστα, ένα επίκαιρο παράδειγμα τέτοιων ανθρώπων με βαθειές γνώσεις του αντικειμένου τους βλέπουμε όλοι πόσο
καλά τα πάει παγκόσμια (οικονομολόγοι).
Όσο οι τυχαίοι αστρολόγοι εκμεταλεύονται το κοσμάκη και τις ελπίδες του, άλλο τόσο και κάτι σπουδαγμένοι συνταγματολόγοι
κάνουν το ίδιο ακριβώς. Τα πράγματα είναι σαφώς πιο περίπλοκα Μάριε.
Να το πω κι αλλιώς. Η ύλη που αποτελεί τους πλανήτες, επηρρεάζει ελαφρώς με τη βαρυτική της επίδραση τη ψυχοσύνθεσή μας.
Η "σκοτεινή" ύλη και ενέργεια που πιθανότατα κατακλύζει το σύμπαν, τι λες να κάνει;
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
Λέει πως θέλω να με εκμεταλευτούν, αλλά αυτό πάει για αλλού, σόρρυ.
Τέλος πάντων, to cut the long story short, τους συνταγματολόγους τους ενέπλεξα για να δώσω έμφαση στο
γεγονός του ότι οι ευραίως αποδεκτές δυτικές επιστήμες δεν είναι πανάκειες, ούτε ο τρόπος της ανάλυσής τους
που χωρίζει τη γνώση σε κουτάκια είναι ο απόλυτος τρόπος να "νιώσουμε" κάποια πράγματα.
Δε βρίσκω κάτι το κακό σε αυτό. Εγώ, για παράδειγμα, δε βρίσκω κανένα ενδιαφέρον σε 22 ενεγκέφαλους μ@λάκες που αμοίβονται με περιουσίες και κλωτσάνε ένα τόπι ώστε να πλουτίζουν από αυτό 2-3 επιχειρηματίες σε βάρος ανθρώπων που μπορεί να μην έχουν ούτε να φάνε, αλλά ξέρω πολλούς άλλους που βρίσκουν. Ουδέν μεμπτόν ένθεν και ένθεν.
Να ρωτήσω κάτι, δίχως διάθεση αντιπαράθεσης (αλήθεια, ουδέποτε το θέλω). Μου κινεί έντονα το ενδιαφέρον ότι στο avatar σου έχεις το θεό της ενσάρκωσης του Φωτώς!
Θυμάσαι ο εν λόγω θεός τινός ήταν προστάτης, έτσι;
(ΑΝ θυμάμαι καλά της Μαντικής, πάνω απ όλα). Όμορφα παράδοξο...
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Ένα ζήτημα είναι το κατά πόσο επηρεαζόμαστε ως οργανισμοί από το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο υπάρχουμε. Προφανώς επηρεαζόμαστε.
Ένα άλλο ζήτημα είναι το κατά πόσο μπορούμε να κατανοήσουμε, να μετρήσουμε και τυποποιήσουμε την επιρροή αυτή. Αυτό δηλαδή που ισχυρίζονται ότι κάνουν οι αστρολόγοι.
Μου φαίνεται αδιανόητο άνθρωποι καθ όλα σοβαροί, ευφυείς και μορφωμένοι να αποδέχονται ως άξια λόγου, τα λεγόμενα κοινών τσαρλατάνων, των αστρολόγων.
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
Γκουγκλαρετε 5η διασταση
Υπολοίπεσαι 6 ακόμη
(μπήκα εδώ και έχω στραβωθεί με τα κόκκινα ρε πστ μου)
Δεν ειναι εξωγηινοι,οι προγονοι μασ ειναι!