Σελίδα 20 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 101516171819202122232425 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 286 έως 300 από 375

Θέμα: Το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη για διαβαστε τι λεει ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
    Ο μονος λογος που υπαρχουν κρατη ειναι για να μπορουν να ελεγχονται οι ανθρωποι πιο αποτελεσματικα. Σιγα σιγα ο ανθρωπος καταλαβαινει οτι μπορει να πετυχει πιο πολλά οταν συνεργάζεται με τους αλλους παρά όταν μαζεται με αυτους.
    Παρτο στην τοπικη κοινωνια που ζουμε καθε μερα. η οικογενεια πως λειτουργει καλύτερα, με συνεργασια ή με ανταγωνισμό; στη γειτονια σου πως ειναι καλύτερα; ο συνδικαλισμος επισης μπορει να πετυχει περισσοτερα για ολους αποτι αν ο καθε εργαζομενος προσπαθει να υπονομευσει τη δουλεια του αλλου.Σε επιπεδο εθνους, ποτε ζουμε καλύτερα; οταν εχουμε εμφύλιες διαμαχες ή οταν συνεργαζόμαστε οσο γίνεται; Τι σε κάνει να πιστευεις οτι αυτο δεν ισχύει και σε διεθνες επιπεδο;

Επίσης που το στηριζεις οτι "προφανως" κιολας, ο πλουτος της γης δε φτανει για όλους;
    Γιατι σ'αυτο διαφωνουμε και μπορω να σου γραψω πολλα πανω σε αυτο. απλα πες μου πρωτα αν εχεις κατι που να τεκμηριώνει τη δικη σου αποψη.
    Ειχε πει κι ο γκάντυ αν λεει κατι αυτο:
    Earth provides enough to satisfy every man’s need but not any man’s greed.

Αυτο με τη φυση εχει γινει καραμελα πια. Ολοι θεωρουν οτι η φυση του ανθρωπου διαφορα χαρακτηριστικά ενω στην πραξη πολύ λιγα ειναι γνωστα γι αυτην.

Σιγουρα ολοι θελουν να προσφερουν το καλυτερο στα παιδια τους, συμφωνω. Απλά το καλύτερο δε θα ερθει εις βαρος των άλλων , αλλα με τη συνεργασία . και το καλύτερο, ειναι η ποιοτικοτερη διαβίωση που δεν ταυτιζεται καθολου με τη συσσωρευση αγαθών ουτε με τη μεγαλη χωρικη εκταση.
    Δεν διαφωνώ φίλε μου ότι με την συνεργασία μπορείς να πετύχεις πολύ πράγματα. Αυτό συμβαίνει σε όλη την ιστορία του ανθρώπινου είδους. Μη συζητάμε τα αυτονόητα. Αυτό αυτό που δεν έχει συμβεί ποτέ και ούτε πρόκειται κατά τη γνώμη μου είναι να συνεργάζονται όλοι με όλους.

Ήμουν πολύ σαφής σε αυτό που είπα για τον πλούτο. Δεν είπα ότι ο πλουτος δεν φτάνει για όλους. Είπα ότι προκειμένου να διαμοιραστεί ο πλούτος πιο δίκαια, θα πρέπει να χαμηλώσουμε τις προσδοκίες μας για το βιωτικό επίπεδο που επιθυμούμε (εμείς οι δυτικοί). Δηλάδή θα πρέπει 300 εκ. Αμερικάνοι, άλλα τόσα Ευρωπαίοι, άντε βάλε και καμιά 200 εκ εύπορους Ασιάτες (Ιάπωνες, Κορεάτες), να δεχτούν ότι το βιοτικό τους επίπεδο θα κατέβει σημαντικά προκειμένου να ανέβει το παγκόσμιο βιοτικο επίπεδο. Εσυ πιστεύεις ότι είμαστε διατεθιμένοι να το κάνουμε? Εσύ είσαι διατεθιμένος να το κάνεις?
    Διότι είναι ουτοπικό να πεις ότι υπάρχει η δυνατότητα 6δις ανθρώπων να ζούν όπως ζουν οι Αμερικάνοι ή οι Άγγλοι ή οι Γερμανοί.

Αυτό που είπε ο Γκάντι, ενισχύει ακόμα περισσότερο το παράδειγμά μου. Δεν συγκρούεται σε τίποτα με αυτά που γράφω.

Να σου δώσω ένα ακόμα παράδειγμα. Έχουμε μια χώρα σαν την Ελλάδα και δίπλα της μια χώρα σαν την Τουρκία. Η λογική λέει ότι αντί να σφαζόμαστε και να δαπανούμε υπέργογκα χρήματα σε εξοπλισμούς, θα ήταν καλύτερο να συνεργαζόμαστε.
    Το μήλον της έριδος στην συγκεκρισμένη περίπτωση είναι το Αιγαίο. Έχεις δηλαδή μία πλουτοπαραγωγική πηγή που είναι συγκεκριμένη. Δεν μπορεί ούτε να διπλασιάστει, ούτε να παράγει περισσότερο πλούτο. Αυτή είναι. Έχεις από τη μία 10 εκ. Έλληνες που δεν αυξάνονται ,με σχετικά καλό βιοτικό επίπεδο και από την άλλη 80 εκ Τούρκους που αυξάνονται με πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο. Για να εξισωθεί το ισοζύγιο πλούτου ανάμεσα στις 2 χώρες θα πρέπει να μειωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και να αυξηθεί των Τούρκων.
    Πως το λύνεις αυτό το πρόβλημα με την συνεργασία? Άντε και συμφωνείς και λες ελάτε εδώ να εκμεταλλεύτούμε μαζί το Αιγαίο. 50-50. Η αναλογία όμως δεν είναι 1-1 είναι 1-8. Και σε 20 χρόνια θα γίνει 1-9. Μοιραία όποια συμφωνία και να κάνεις μαζί τους ποτέ δεν θα είναι συμφέρουσα για αυτούς, ενώ για σένα θα είναι προοδευτικά ζημιογόνος.

Όσο για την φύση των ανθρώπων, εντάξει δεν είμαστε και στα σκοτάδια. Γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για αυτή. Και θεμελιώδης νόμος της φύσης είναι ότι ο ισχυρός θα υπερισχύει του ανίσχυρου.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Παλαιό μέλος
    Αν αυτο για την ανωτεροτητα το λες για να με διορθωσεις, δεν ειπα τη λεξη ανωτερότητα, ουτε καν την υπονόησα. Τα εθνη χωρίζουν. Πόσοι πόλεμοι εχουν γίνει υπό εθνικες σημαίες; τι σκεφτεται ο μεσος ελληνας για τους τουρκους η τουλαχιστον τι προσπαθει ολη η κρατικη προπαγανδα να τον κανει να σκεφτεται με την βοηθεια του εθνικου διαχωρισμού; Αυτο που λες με τη πιστη δε μπορω να πω οτι μου δινει απαντηση ουτε στην ερώτησή μου που εχεις στο quote, ουτε στο παραδειγμα που ζητησα. Ακομα βλεπω πως επιμενεις στη χρηση της λεξης "φθορα". Επειδη ειναι διαφορετικη η σημασια της απο την "διαφθορα" που εχω καταλαβει πως εννοεις, μηπως θες να πεις κατι αλλο; Εξηγησε μου αν εννοεις κατι αλλο για να συνεννοουμαστε Λες: Δεν υπαρχει συστημα χωρις κινητρο διαφθορας Πανω σ αυτο ηθελα να σε ρωτησω αν ειναι καποιο σμπερασμα απο καποιου ειδους επιστημονικης ερευνας ή κάτι τετοιο, ή ειναι μια απλή αισθηση που έχεις απο αυτα που βλεπεις γυρω σου; Προσπαθεις να βγαλεις συμπέρασμα για όοοοοολα τα συστηματα εχοντας ζήσει μονο ένα, το κατεξοχήν διεφθαρμένο. Ειναι μεσα στους μηχανισμους αυτοσυντηρησης του συστηματος να προσπαθει να σε πεισει οτι δεν υπαρχει κανενα λειτουργικο συστημα, καλύτερο απο το ιδιο.
    Για να το πω απλα, θεωρω ουτοπικο αυτο που λες στην παρουσα χρονικη στιγμη και για παρα μα παρα πολυ καιρο ακομη.
    Στο συστημα υπαρχει διαφθορα, επειδη ο ανθρωπος δεν ειναι αυθαρτος.
    Ειναι πολυ απλο, ο ανθρωπος ειναι το λαθος του συστηματος.Οσο για την πιστη που σου ελεγα, για να υπαρξει ενα συστημα χωρις διαφθορα πρεπει να το πιστεψουν ολοι μα ολοι.
    Δεν κρινω τα συστηματα κρινω τον ανθρωπο.

Κι ετσι απο περιεργεια ποιο συστημα ειναι αυτο που εχεις ζησει και ειναι τοσο λειτουργικο???

Παλαιο τόμαρο
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Κι ετσι απο περιεργεια ποιο συστημα ειναι αυτο που εχεις ζησει και ειναι τοσο λειτουργικο???
    SPAm ON

4-3-2-1

SPAM OF
    γης μαδιαμ...

moda banana Το avatar του/της monstermind
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm jfx...
    όπως θεωρείς οτι είναι κάποιοι παραπλανημένοι , ίσως να θεωρούν και άλλοι το ίδιο για σένα και τις δικές σου αντιλήψεις. Αυτό που θέλω να πώ είναι πως τα πολιτικά και τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός είναι εντελώς υποκειμενικά. Αν βέβαια αρχίζουν και επιβάλλονται διά βίας ή άλλου παρόμοιου τρόπου , σαφώς και πρέπει να υπάρχει αντίδραση.
    Όπως ας πούμε σε κάποιους μπορεί να ενοχλεί να λες οτι η σημαία είναι μόνο ενα πανί. Ειδικότερα όταν πολλοί έχουν χύσει αίμα για αυτό το "πανί" και για να διατηρήσουν την Ελευθερία της χώρας τους πίσω απο αυτο το "πανί". Και θα σου πω την ίδια φράση που είχα πεί και σε άλλον ομοιδεάτη ώς επιχείρημα. Είναι καθαρό δικαίωμα σου να μην πιστεύεις σε σημαία, έθνος, κράτος δεν ξέρω τι άλλο. Αυτό σημαίνει άλλωστε δημοκρατία. Αν όμως βρεθείς σε επιτιθέμενο με όπλο που πιστεύει σε έθνος, κράτος κοκ... αλλά απο άλλη χώρα... θα του έλεγες περάστε στην χώρα μου για να κάνετε οτι θέλετε; Απορία είναι ... διότι πολλές φορές έχω ακούσει τα περί "αδιαφορώ για πανιά, σύνορα κοκ..."... Το θέμα είναι όμως όταν η απειλή είναι πραγματική .. και οι απέναντι δεν συμμερίζονται αυτές τις ιδέες τι κάνεις;... τους αφήνεις να κάνουν οτι θέλουν ώς "αντιδραστικός";... η παίρνεις το G3 και όπου τους πετύχεις; Gandalf
    όλο διανοητικές κωλοτούμπες κάνεις και με εκνευρίζεις!

Η υπόθεση που κάνεις προαπαιτεί να αντιμετωπίζεις την κατάσταση ως έχει. Δεν εμπεριέχει μέσα της καμία εξέλιξη, και έτσι δεν έχει θέση σε μια φιλοσοφική συζήτηση αναζήτησης του ιδεατού. Προφανώς και όταν φτάσεις στο σημείο να σου σκάσουν μύτη οι απέναντι θα σηκώσεις το όπλο και θα βαρέσεις στο ψαχνό. Γιατί τέτοιος θα είσαι και αυτό θα φέρεις στο κατώφλι σου. Αν όμως δεν είσαι τέτοιος τότε και αυτό δεν θα γίνει.

Απλούστευσε το παράδειγμα σου σε επίπεδο δύο γειτονικών νοικοκυριών. Άμα τα έχεις καλά με το γείτονα σου τότε αυτός ποτέ δεν θα βρεθεί στην θέση να καλέσει την αστυνομία επειδή έχεις δυνατά την μουσική.

Αυτό συζητάμε. Όταν σου είπε ο άλλος ότι είσαι και εσύ μέρος του προβλήματος σωστά το έλεγε και ας μην μπορεί να το τεκμηριώσει. χειρίζεσαι έξυπνα το λόγο και κάνεις τους συλλογισμούς σου να φαίνονται σωστοί. Φαίνεσθαι μόνον.

Επίσης κωλοτούμπες κάνεις και στην αρχή. Απο την μία το παίζεις υπέρμαχος του άκρατου υποκειμενισμού (υποκειμενικά τα "πιστεύω" για τον καθένα) αλλά μετά γίνεσαι κυνικά αντικειμενικός (σαφώς και αυστηρώς ορισμένη η "βία" έξω από τον καθένα). Κάτσε ρε φίλε. Αποφάσισε τι πιστεύεις γιατί με μπέρδεψες. Γιατί η βία είναι αντικειμενική ενώ τα πιστεύω δεν είναι?

Από την στιγμή βέβαια που φιλοσοφείς και μοιράζεσαι και τις σκέψεις σου και κάνεις και debate πάνω σε αυτές, ε τότε, υποκειμενικός δεν μπορείς να είσαι. Είτε είναι όλα υποκειμενικά είτε δεν είναι τίποτα.

Το υποκειμενικό είναι μια ψευδαίσθηση. Αυτό που δημιουργεί αυτή την ψευδαίσθηση είναι η αδυναμία αντίληψης και ηθικής κρίσης του ανθρωπίνου είδους, που σε συνδυασμό με την βλακεία που μας κάνει να θέλουμε να φαινόμαστε καλοί (και έτσι να νιώθουμε αθώοι) μας μπερδεύει και μπλέκει την αντικειμενική ηθική με την πρόσκαιρη πρακτική μας ανάγκη.

και τέλος...
    τι σκατά σχέση έχει η δημοκρατία με το δικαίωμα να πιστεύεις ή όχι στην σημαία???? Δηλαδή σε ολιγαρχικό καθεστώς δεν το έχεις? Και αν θές, που σκατά είναι η ελευθερία της επιλογής στην δημοκρατία όταν έχουμε υποχρεωτική στράτευση? Αμα σου πω να ανοίξεις την Wikipedia να διαβάσεις περι πολιτευμάτων θα είμαι γραφικός????

"Η μπούρκα και το νικάμπ δεν έχουν θέση στη Δανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Λαρς Λέκε Ράσμουσεν, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται στη διαδικασία της συζήτησης των μέτρων» για να περιοριστούν οι δημόσιες εμφανίσεις μουσουλμάνων γυναικών που καλύπτουν όλο το σώμα τους.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής: η μπούρκα και το νικάμπ-της μαντίλας που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο- δεν έχουν θέση στην κοινωνία της Δανίας. Συμβολίζουν μία αντίληψη της γυναίκας και της ανθρωπότητας στην οποία είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θέλουμε να την καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δανίας.

Η κοινωνία της Δανίας είναι «δημοκρατική και ανοιχτή κοινωνία, που αντικρίζει κατάματα το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται, είτε σε μία σχολική κοινωνία, είτε στον χώρο εργασίας», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν. «Γι αυτό θέλουμε να καταργήσουμε αυτή την αμφίεση στην κοινωνία της Δανίας», αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχουν «νομικοί περιορισμοί» για να επιβληθεί η πλήρης απαγόρευση.

Οι δηλώσεις του Δανού πρωθυπουργού έγιναν μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που δείχνει ότι είναι ελάχιστες - περίπου 100 έως 200 - οι γυναίκες στη Δανία που επιλέγουν αυτή την αμφίεση. Στη Δανία ζουν περίπου 100.000 μουσουλμάνες, αλλά μόνο το 0,15% από αυτές δηλώνει ότι θα φορούσε νικάμπ. Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων.
    "
    [ΤΑ ΝΕΑ 19/1/2010]

Κοίτα τους μαλάκες τους Δανούς!!! τεκμηριώνουν το υποκειμενικό!!!

Το κείμενο σου είναι ζούμπιτο για τα σκουπίδια, έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον, αν κάνω κάποιο λάθος παρακαλώ διόρθωσε με.

Πίσω στο θέμα.

Οι σημαίες και τα σύμβολα είναι πρωτόγονα πράγματα. Ο πολιτισμός στην ουσία του δεν είναι. Πλέον δεν χρειαζόμαστε σύμβολα για να συγκρατήσουμε τον πολιτισμό μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντιληφθούμε ότι υπάρχει και αξίζει να προστατευθεί από την παρακμή της εποχής, αυτής και κάθε επόμενης, χωρίς να γινόμαστε φανατισμένοι.

Και ούτε ο καπιταλισμός φταίει. Όταν ο καπιταλισμός γεννήθηκε έφερε μεγάλη ακμή στον κόσμο μας. Τώρα παραπαίει ψάχνοντας τον τρόπο να διασωθεί όπως κάθε θεσμός κάνει εξ ορισμού. Είναι όλα μέρος του παιχνιδιού της εξέλιξης. Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε σωστά για να επιταχύνουμε την αλλαγή και να την κατευθύνουμε στην σωστή κατεύθυνση.

Και για να απαντήσω και στον μενέλαο:

Ναι φίλε μου. όποιος πιστεύει στο θεό και την σημαία είναι μάλλον εντελώς ηλίθιος, πέρα για πέρα ηλίθιος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι και καλός γιατί το καλό απαιτεί την γνώση της έννοιας του και την αντίληψη αυτής στην πράξη. Και αν δεν είναι ηλίθιος, τότε είναι σίγουρα θύμα προπαγάνδας.

Θεός μπορεί και να υπάρχει, αλλά το να "πιστεύεις" σε αυτόν...
    αυτό είναι το ηλίθιο.

"πιστεύω σημαίνει δεν ξέρω" (Φρειδερίκος Νίτσε).

*υγ: @gandalf τι είναι αυτό το "παρόμοιος τρόπος" με την βία???
    Και η σκέψη προσφέρει ηδονές,
    και η σκέψη έχει τις πόρνες της.

Happy New Fears to all!

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind

Ναι φίλε μου. όποιος πιστεύει στο θεό και την σημαία είναι μάλλον εντελώς ηλίθιος, πέρα για πέρα ηλίθιος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι και καλός γιατί το καλό απαιτεί την γνώση της έννοιας του και την αντίληψη αυτής στην πράξη. Και αν δεν είναι ηλίθιος, τότε είναι σίγουρα θύμα προπαγάνδας.

Θεός μπορεί και να υπάρχει, αλλά το να "πιστεύεις" σε αυτόν...
    αυτό είναι το ηλίθιο.

"πιστεύω σημαίνει δεν ξέρω" (Φρειδερίκος Νίτσε).

*υγ: @gandalf τι είναι αυτό το "παρόμοιος τρόπος" με την βία???
    Δύο πράγματα θαυμάζω σ' αυτούς που δεν έχουν τέτοια "πιστεύω",όπως εσύ καλή ώρα.

Τη βεβαιότητα πως η ζωή είναι ακριβώς αυτό που εκπαιδεύτηκαν να αντιλαμβάνονται (διαπαιδαγώγηση,επιστήμη,αξιόπιστα λινκς,ιστορικά διασταυρωμένες πληροφορίες κλπ) και τη φοβερή απαξίωση σε όσους δεν έχουν την ίδια γνώμη.

Μάλιστα...η σημαία είναι ένα πανί, η ενάτη τού Μπετόβεν ένα χαρτί με μουσικά σύμβολα,τα 12 ευαγγέλια και οι 12 άθλοι τού Ηρακλή ιστορίες για παιδάκια και ηλίθιους και πάει λέγοντας.

Ωραίο το μότο τού Νίτσε που έβαλες παραπάνω και που ερμήνευσες με τον δικό σου τρόπο.Ξέρω κι εγώ ένα που είχα βρει στα βιβλία τού Καστανέντα.
    "Δεν πρέπει να πιστεύεις τίποτα αλλά είναι ανάγκη να πιστεύεις".Ξέρω και μερικά τού Καζαντζάκη αλλά δεν υπάρχει λόγος...
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Δύο πράγματα θαυμάζω σ' αυτούς που δεν έχουν τέτοια "πιστεύω",όπως εσύ καλή ώρα.

Τη βεβαιότητα πως η ζωή είναι ακριβώς αυτό που εκπαιδεύτηκαν να αντιλαμβάνονται (διαπαιδαγώγηση,επιστήμη,αξιόπιστα λινκς,ιστορικά διασταυρωμένες πληροφορίες κλπ) και τη φοβερή απαξίωση σε όσους δεν έχουν την ίδια γνώμη.

Μάλιστα...η σημαία είναι ένα πανί, η ενάτη τού Μπετόβεν ένα χαρτί με μουσικά σύμβολα,τα 12 ευαγγέλια και οι 12 άθλοι τού Ηρακλή ιστορίες για παιδάκια και ηλίθιους και πάει λέγοντας.

Ωραίο το μότο τού Νίτσε που έβαλες παραπάνω και που ερμήνευσες με τον δικό σου τρόπο.Ξέρω κι εγώ ένα που είχα βρει στα βιβλία τού Καστανέντα.
    "Δεν πρέπει να πιστεύεις τίποτα αλλά είναι ανάγκη να πιστεύεις".Ξέρω και μερικά τού Καζαντζάκη αλλά δεν υπάρχει λόγος....
    Σε πρόσθεση των παραπάνω που με καλύπτουν , θα σου αναφέρω οτι στο απλόϊκό σου παράδειγμα για νοικοκυριά , ο γείτονας μπορεί να είναι παρανοϊκός ή να εποφθαλμιά έτσι και αλλιώς το οικόπεδο σου, την περιουσία σου κτλ... Πάρε παράδειγμα την Τουρκία και το πρόσφατο αποκαλυφθέν σχέδιο της.

Αυτό που περιγράφεις είναι ο ιδεατός κόσμος... που δεν υπάρχει πουθενά. Ρίξε μια ματιά σε αυτό που γράφει ο Κονδύλης και παρέθεσα πιο πριν και περιμένω και τα δικά σου επιχειρήματα αμφισβήτησης... ΣΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ... και οχι στο αν αυτό και αν εκείνο.

Όσον αφορά την βία... είναι το μόνο πράγμα που είναι αντικειμενικό καθώς τόσο η δύναμη όσο και ο πόνος είναι στοιχεία που τα νιώθουμε όλοι το ίδιο και στην ίδια ένταση.

Το πώς όμως δημιουργείται η βία δημιουργείται απο υποκειμενικούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με πολλά ανθρώπινα γνωρίσματα...

Και για να το κάνω νιανια... Κάθε άνθρωπος διαφορετικός... διαφορετική γνώμη... διαφορετική σκέψη... άρα και διαφορετικά αίτια για να τον κάνουν βίαιο.

Α .. .και στα ολιγαρχικά καθεστώτα αν πείς οτι δεν πιστεύω σε σημαία και έθνος το πιθανότερο είναι να καταλήξεις σε κανά ξερονήσι. Ρώτα και παλιότερους να σου πουν τι σημαίνει αμφισβητώ εθνικά σύμβολα εν καιρώ δικτατορίας.

Όσον αφορά την υποχρεωτική στράτευση , αν δεν υπήρχε το 1 προς 10 που έχουμε ας πούμε με την Τουρκία σε αναλογία στρατεύματος θα ήταν 1 προς 100. Η απαλλαγή στράτευσης , μπορεί να γίνει σε χώρες που δεν ζούν ανάμεσα σε λύκους.

Αυτά και είναι ευπροσδεκτο κάθε επιχείρημα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    .........

Όσον αφορά την βία... είναι το μόνο πράγμα που είναι αντικειμενικό καθώς τόσο η δύναμη όσο και ο πόνος είναι στοιχεία που τα νιώθουμε όλοι το ίδιο και στην ίδια ένταση.

.........

Gandalf
    ειπα τη γνωμη μου και εκλεισα τη συζητηση αλλα εδω ας μου επιτραπει μια παρεμβαση.μιλωντας καθαρα και μονο επιστημονικα μαγε αυτο το κομματι απλα δεν ισχυει.επιστημονικα τεκμηριωμενα!

παρακαλω συνεχιστε.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    ειπα τη γνωμη μου και εκλεισα τη συζητηση αλλα εδω ας μου επιτραπει μια παρεμβαση.μιλωντας καθαρα και μονο επιστημονικα μαγε αυτο το κομματι απλα δεν ισχυει.επιστημονικα τεκμηριωμενα!

παρακαλω συνεχιστε.
    :a07:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Και για να απαντήσω και στον μενέλαο: Ναι φίλε μου. όποιος πιστεύει στο θεό και την σημαία είναι μάλλον εντελώς ηλίθιος, πέρα για πέρα ηλίθιος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι και καλός γιατί το καλό απαιτεί την γνώση της έννοιας του και την αντίληψη αυτής στην πράξη. Και αν δεν είναι ηλίθιος, τότε είναι σίγουρα θύμα προπαγάνδας. Θεός μπορεί και να υπάρχει, αλλά το να "πιστεύεις" σε αυτόν... αυτό είναι το ηλίθιο. "πιστεύω σημαίνει δεν ξέρω" (Φρειδερίκος Νίτσε).
    Αυτο που θελω να τονισω εγω ως αναφορα στην πιστη και τη σημαια ειναι οχι να μεινουμε κολλημενοι σε ενα συμβολο ουτε κολλημενοι στο θεο με κλειστα τα ματια. Ειναι απλως να δουμε τι εχουμε κερδισει μεσα απο τον τροπο σκεψης αυτο ανα την ιστορια μας. Εχουμε κερδισει τουλαχιστον την ελευθερια μας...
    Πιστευω σημαινει δεν ξερω, οντως αλλα η ελληνικη γλωσσα περιγραφει τα πραγματα τοσο ζωντανα που αν ηταν μονο "δε ξερω" η λεξη πιστευω δε θα υπηρχε. Αρα σημαινει και κατι αλλο διαφορετικο.Και να σου πω και κατι αλλο στην τελικη κανεις δεν ξερει πραγματικα!Ολοι οι επιστημονες καπου βασιστηκαν και φτασαν να πιστευουν αυτα που πιστεψαν τελικως.
    Η ζωη ειναι γεματη επιλογες, αλλα οι επιλογες σε οδηγουν καπου.Αν ζησουμε με βαση το οτι πιουμε οτι φαμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας εχω μια αισθηση οτι δε θα οδηγηθουμε και σε τοσο καλο αποτελεσμα για μας.

moda banana Το avatar του/της monstermind
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64

"Δεν πρέπει να πιστεύεις τίποτα αλλά είναι ανάγκη να πιστεύεις".Ξέρω και μερικά τού Καζαντζάκη αλλά δεν υπάρχει λόγος...
    Μπούρδες!

3 προτάσεις και οι 3 μπούρδες.
    ...

άκου απαξιωτικός!!!!
    :rotflmao:
    Και η σκέψη προσφέρει ηδονές,
    και η σκέψη έχει τις πόρνες της.

Happy New Fears to all!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
    άκου απαξιωτικός!!!!
    :rotflmao:
    Το πάλεψε πολύ ο vaggelis για να βρει επίθετο που δεν δικαιολογεί ban.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Trooper... ευχαριστώ φίλε... i stand corrected...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Εχουμε κερδισει τουλαχιστον την ελευθερια μας...
    ...κοιτα να δεις που στο τελος θα πιστεψω οτι ειμαι ελευθερος:a47:
    money cant buy me love !!!

Παλαιό μέλος
    ...κοιτα να δεις που στο τελος θα πιστεψω οτι ειμαι ελευθερος
    Πιστεψε το, ειναι καλυτερα.
    Κι εγω που συζω αυτο πιστευω...

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
    SPAm ON

4-3-2-1

SPAM OF
    Τεν Κατ-ικος?

-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ