Σελίδα 200 από 212 ΠρώτοΠρώτο ... 100150190195196197198199200201202203204205210 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 2.986 έως 3.000 από 3169

Θέμα: GSF 600/650 s Bandit

Μελος Συμμοριας Το avatar του/της K5_N
    φιλε γιαννη δε γλιστρανε και ολα τα λαστιχα στους ελληνικους δρομους. υπαρχουν και αυτα που δε γλιστρανε
    GSF 650 N

Αρχικά δημιουργήθηκε από K5_N
    φιλε γιαννη δε γλιστρανε και ολα τα λαστιχα στους ελληνικους δρομους. υπαρχουν και αυτα που δε γλιστρανε
    Εξαρτάται πως ανοίγεις το γκάζι...

Αλλά πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμο να πεις και τι δοκίμασες που δεν γλιστράει. Βλέπεις ότι το θέμα είναι ζωντανό και οι ληστές ψάχνονται.

Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
    Εξαρτάται πως ανοίγεις το γκάζι...

Αλλά πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμο να πεις και τι δοκίμασες που δεν γλιστράει. Βλέπεις ότι το θέμα είναι ζωντανό και οι ληστές ψάχνονται.
    δε λεω ετσι για πεισμα για να γλιστρατε ολοι εκτος απο μενα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    GSF 650 N

αρχες ιουνιου εβαλα τα michelin power one προσωπικη αποψη ειναι οτι τα λαστιχα εχουν βεντουζες χωρις να θελω να παρασιρω καποιον και να τα βαλει. τωρα το ποσο θα αντεξουν αγνωστο. υπομονη
    GSF 650 N

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    αρχες ιουνιου εβαλα τα michelin power one προσωπικη αποψη ειναι οτι τα λαστιχα εχουν βεντουζες χωρις να θελω να παρασιρω καποιον και να τα βαλει. τωρα το ποσο θα αντεξουν αγνωστο. υπομονη
    Αν και έχει διαστασεις για τα δικά μας είναι σπορτ πισταδόρικο από ότι βλέπω οπότε η εξάλειψη υδρολίσθησης πάει περίπατο και όχι τπτ άλλο αλλά χειμωνιάζει

Για πες πως πάει και από πλάγιασμα. Σου δίνει περιθώριο να στρίψεις με ασφάλεια; Το νιώθεις σταθερό στις στροφές;
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
    Αν και έχει διαστασεις για τα δικά μας είναι σπορτ πισταδόρικο από ότι βλέπω οπότε η εξάλειψη υδρολίσθησης πάει περίπατο και όχι τπτ άλλο αλλά χειμωνιάζει

Για πες πως πάει και από πλάγιασμα. Σου δίνει περιθώριο να στρίψεις με ασφάλεια; Το νιώθεις σταθερό στις στροφές;
    για τις βροχες εχω το αμαξι αν και στη κρητη δεν βρεχει και παρα πολυ. οσο για τις τροφες ειναι πολυ καλυτερο απο το diablo. αλλωστε και γω δοκιμαστικα τα εβαλα στο τελος θα κανουμε απολογισμο αν δε με ικανοποιησουν υπαρχει το diablo
    GSF 650 N

για τις βροχες εχω το αμαξι αν και στη κρητη δεν βρεχει και παρα πολυ. οσο για τις τροφες ειναι πολυ καλυτερο απο το diablo. αλλωστε και γω δοκιμαστικα τα εβαλα στο τελος θα κανουμε απολογισμο αν δε με ικανοποιησουν υπαρχει το diablo
    Αν έβαζα michelin διαβάζοντας ΜΟΝΟ τα specs χωρίς να έχω εμπειρία από το λάστιχο μάλλον θα προτιμούσα michelin power pure. Δείχνουν να αντέχουν λίγο παραπάνω και έχουν και αυλακώσεις για τα νερά. Οι ίδιοι λένε πως είναι δίγομο επίσης και πως επιλέχθηκε για το R1 2010.

"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Έχοντας έρθει σε επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες μέσω e-mail με Continental Γερμανίας και Michelin Αγγλίας για το τι λάστιχο να βάλω, οι μεν με σπρώχνουν στο Contiroad attack 2 οι δε απαντούν ποιο διφορούμενα λέγοντας πως και Hypersport και Sport και Sport touring μπορώ να βάλω, αλλά σαν best option για τη χρήση που κάνω είναι το Pilot Road 2.

Τους έδωσα να καταλάβουν ότι εδώ γλιστράνε τα πάντα και ότι η χρήση γίνεται κατά 90% περίπου στην πόλη και έδωσα το μοντέλο της μηχανής. Αυτοί επιμένουν και πάλι σε τουριστικό. Marketing για να πουλήσουν αυτό που θέλουν άραγε ή όντως αυτό το λάστιχο πρέπει να μπει στη μηχανή;

Πωπω το θεματάκι το έχουμε μαμήσει και πάει να ψοφήσει... Ο κάθε ένας εδώ μέσα, έχει βολευτεί με άλλο λάστιχο. Αυτό σημαίνει ότι όλοι είμαστε λάθος; Ή ότι όλοι, ψάχνοντας, βρήκαμε το "δικό μας" μαύρο ταίρι;

Για το τελευταίο σου ποστάκι:
    Η κάθε εταιρία, βγάζει λάστιχα για συγκεκριμένους τύπους μοτοσικλέτας, βασισμένα στις "συμβατικές" ή "μέσες" συνθήκες χρήσης, πιθανότατα και σε συνεννόηση με τις εταιρίες παραγωγής μοτοσικλετών. Όταν πχ η Michelin ψάχνει τι θα βγάλει για μεσαία road 600άρια, τι λες να κοιτάξει; Το πόσο καλά θα πηγαίνουν στη γλίτσα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης; Το αν θα κρατάνε στη λάσπη των Ελληνικών επαρχιακών; Το αν θα κρατάνε στις 45 μοίρες κλίση στα Μέγαρα; Ή το να βγάζουν πολλά χιλιόμετρα, να έχουν καλό κράτημα όλο το χρόνο, βασισμένα στο πως -θεωρητικά- οδηγείται το road 600άρι; Δεν νομίζω επιδίωξη της Michelin ή της Suzuki είναι να πάρει κάποιος Bandit και να κάνει track days ή να πηγαίνει "πολεμικές" βόλτες. Σου προτείνουν λοιπόν ένα λάστιχο που ταιριάζει στο προφίλ του αναβάτη που θεωρητικά θα αγοράσει τη μοτοσικλέτα: ένας χαλαρός άνθρωπος που θα κάνει πολλά χαλαρά χιλιόμετρα και που δεν έχει απαιτήσεις ακραίου στριψίματος και κρατήματος, γιατί αν έχει τέτοιες απαιτήσεις, δεν παίρνει bandit. Καλά κάνουν οι εταιρίες και σου λένε ότι σου λένε. Παρεμπιπτόντως το Road2 το είχα, έχει εξαιρετικό κράτημα στη βροχή και αντέχει πολύ στην υδρολίσθηση. Κατά τα άλλα, δεν κάνει για Ελλάδα, δεν ζεσταίνεται, δεν κρατάει καλά. Αυτά με το δικό μου στυλ οδήγησης πάντα.

ΕΣΥ τώρα, που έχεις κάμποσο καιρό το μηχανάκι σου, ξέρεις τις ανάγκες σου, ξέρεις πως οδηγείς και τι θέλεις από το μηχανάκι σου και το λάστιχό σου, γιατί δεν πας να βάλεις μιά σπορ γόμα, αφού αυτό τελικά θέλεις; Και να τελειώσει η κουβέντα και να μας πεις και πως και πόσο ταιριάζουν τα σπορ λάστιχα σε μιά μοτοσικλέτα που -θεωρητικά- δεν είναι φτιαγμένη για να παίρνει τέτοια. Την απόφασή σου για σπορ λάστιχο την πήρες, πρέπει να βρεθούν και δυο τρεις από εδώ να σου πουν "μεγάλε έκανες την καλύτερη επιλογή" για να το προχωρήσεις; Δεν μπορώ να σε καταλάβω. Εμένα οι περισσότεροι μου είχαν πει ότι κάνω "λάθος" επιλογή, η οποία όμως με βόλεψε και τους έγραψα στα παλιά μου τα λάστιχα. Στην τελική, κάνε το δικό σου πείραμα! Πόσο άσχημα μπορεί να καταλήξει; Θα σου πω το μόνο που ίσως πάθεις, είναι να σου φαγωθεί πολύ γρήγορα το πισινό λάστιχο. Ε ΟΚ, σιγά τα λάχανα... Μπορεί να κρατάει ακριβώς όσο θέλεις και να μην σε νοιάζει η επιπλέον φθορά. Μπορεί επειδή κινείσαι αποκλειστικά σχεδόν πόλη να μην φαγωθούν όσο νομίζω. Αλλά σε κάθε περίπτωση, εγγύηση για το τι θα κάνει το οποιοδήποτε λάστιχο στο μηχανάκι σου ΔΕΝ υπάρχει. Κανείς δεν μπορεί να σου πει με 100% σιγουριά "βάλε αυτό, θα σου ταιριάξει". Γιατί κανείς δεν είναι 100% ίδιος με εσένα. Οπότε, ταπεινή μου γνώμη, πάψε να ζητάς την άποψη των τρίτων και κάνε πράξη την επιθυμία σου.

Η αλήθεια είναι ότι έχω μια τάση να λειτουργώ σαν Ιάπωνας ώρες ώρες. Όχι μπαμ και κάτω σαν τους Έλληνες ή τους Αμερικάνους. Πριν προβώ σε μια ενέργεια το τριγυρνάω αρκετά το θέμα. Αλλά στο τέλος λειτουργεί αποτελεσματικά

EDIT

Άσχετοι είμασταν όλοι όταν πρωτοξεκινήσαμε με το θέμα μηχανή. Οπότε λογικό να ψαχνόμαστε. Όλοι έχουν περάσει από αυτό το στάδιο!! Η κάνω λάθος;

η αληθεια ειναι οτι αν δεν δοκιμασεις κατι εσυ δεν μπορεις να ξερεις και τι ειναι. το τι θα σου πει ο καθενας ειναι προσωπικη του αποψη. για παραδειγμα εμενα τα diablo κρατησαν 20000 χλμ. σε αλλον κρατανε 10000- 15000 αναλογα τη χρηση. οποτε βαλε αυτο που γουσταρεις και κυριως αυτο που ταιριαζει στις αναγκες σου. αν κανεις λαθος επιλογη την επομενη φορα τη διορθωνεις.
    GSF 650 N

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
    Πριν προβώ σε μια ενέργεια το τριγυρνάω αρκετά το θέμα.

EDIT
    Ναι μόνο που στην προκείμενη περίπτωση δείχνεις απλά να θέλεις να σου επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος την επιλογή που έχεις κάνει, δεν γίνεται αυτό και απορείς γιατί. Μήπως τελικά αφού έχεις κάνει όση έρευνα γίνεται, να πας και στο λαστιχάδικο να βάλεις ότι σου αρέσει και ας λένε οι άλλοι ότι θέλουν; Αν πχ σου απαντούσε η Michelin "βάλε το power pure" και το έβαζες και δεν σου άρεσε, θα ήταν λάθος της εταιρίας; Αν σου πει κάποιος εδώ μέσα ότι το Conti Sport Attack είναι ο θεός επί γης και το βάλεις και κάτι δεν σου κάνει; Σαφώς και είναι γόνιμο να ψάχνεσαι, να συζητάς τον προβληματισμό σου και με άλλους, να πάρεις γνώμες και απόψεις, αλλά πλέον δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο...

Για να ξεκαθαρίσουμε!! Δε σημαίνει ότι με το που μου πουν ότι sport ή sport touring είναι το καλύτερο θα τρέξω να βάλω το αντίστοιχο. Feedback μαζεύω ο άνθρωπος σε συνδυασμό με εμπειρίες ανθρώπων που έχουν το ίδιο μηχανάκι, λαστιχάδες αλλά και τις εταιρίες παραγωγής ελαστικών. Όποιο μου κάτσει καλύτερα θα είναι αυτό που θα μπει επάνω. Ναι μεν θα ήθελα sport αλλά μπορεί να είναι και sport touring στo τέλος διότι προβλέπεται και αύξηση εξορμήσεων για φέτος τελικά (πχ από το feedback που έχω μαζέψει μέχρι στιγμής είμαι μεταξύ road attack 2 και Μ5).

Εν τέλει ναι πιστέυω κι εγώ πως το κουράσαμε το θέμα...

Η εμπειρία μου από λαστιχά, πασίγνωστο, αγωνιζόμενο κλπ όταν έβαλα λάστιχα. Παίρνω τηλέφωνο, λέω θέλω τα Diablo Strada γιατί τα έχω βολευτεί. Λαστιχάς: Ξέρεις, έχω τα καινούρια της πιρέλι, τα Angel που είναι κορυφή. Ναι του λέω, τα οδήγησα σε μοτοσικλέτα φίλου και δεν μου έκαναν την καλύτερη εντύπωση. Μα εγώ, απαντάει, ακούω τα καλύτερα από τους πελάτες! Ε ΟΚ, μπορεί απλά να μην μου κάνουν εμένα, του λέω. Αν θέλεις πάντως, συνεχίζει, έχω σε πολύ καλή τιμή τα Metzeler Racetek K3. Καλά, αυτά δεν είναι "πιστάδικα"; Ε ναι, αλλά είναι με χάραξη δρόμου. Και πόσο θα ζήσει με το βάρος του Ζ και χρήση εθνικής; Εμ... Κάπου 7000-8000 χιλιόμετρα. Καλά του λέω, δεν παίζει, πάμε για τα Strada? Θέλεις να δεις και τα Metzeler Z6? Εμ, όχι πολύ ακριβότερα και δεν υπάρχει λόγος... (μπλα μπλα) Ευγενέστατος και εξυπηρετικός, αλλά κατά βάση έμπορος, προφανώς κοιτάει τη δουλειά του και το συμφέρον του, όπως είναι λογικό.
    Στο λαστιχάδικο τώρα, ήταν κάποιοι άλλοι εκεί, όχι ο ίδιος. "Ρε φιλαράκι, Strada? Είναι και λιγάκι παλιό, έχουν βγει τα Angel που..." ακολουθεί το ίδιο μπλα-μπλα. Μετά μπλεχτήκαμε λίγο με το θέμα τιμής, άλλη στον κατάλογο, άλλη στο ίντερνετ, άλλη από το τηλέφωνο... Και έρχεται ο ανώτερος εκείνη την ώρα να δώσει λύση: Κοιτάει τον κατάλογο, Strada ε; Ωραίο λαστιχάκι...

Συμπέρασμα: Ούτε οι λαστιχάδες είναι "θεούληδες" γνώσης, ούτε οι εταιρίες, ούτε οι άλλοι χρήστες. Αν ξέρεις ότι κάποιος με το μηχανάκι σου οδηγεί σαν εσένα, εμπιστέψου τη γνώμη του. Κατά τα άλλα... Είσαι εσύ μόνος σου. Ο λαστιχάς σκέφτεται πως θα κερδίσει περισσότερα, συνήθως είναι γκαζοκίλερ και σκέφτεται αλλιώς, ή επαναλαμβάνει ότι λένε οι εταιρίες. Οι εταιρίες ξέρουν ότι λέει η θεωρία: Touring μοτοσικλέτα το Bandit, (sport)touring λάστιχο, τέλος.

Για τα Conti έχω διαβάσει και εγώ πολύ καλά λόγια και ψήνομαι να κάνω ένα πείραμα όταν έρθει η ώρα. Το πολύ πολύ να "πετάξω" 300 ευρά... Εδώ κυκλοφορούσα πόσους μήνες με BT019 5ετίας στο Ζ, χειρότερα δεν γίνεται. Ο ληστής έχει και λιγότερα άλογα...

Άσχετο αλλά σχετικό: Σκέφτομαι να "ακουμπήσω" 450 ευρώ για πλήρες μπροστινό από υδρόψυκτο Bandit, καλάμια/μπότες/4έμβολες/δίσκους. Η εμπειρία με το "δανεικό" με διέλυσε. Τεράστια διαφορά... Το πολύ πολύ αν είναι διαφορετικές οι τιμονόπλακες, να περιμένω λίγο καιρό να φέρω και τέτοιες.

"Αλητεία" Ελληνική: Αγγλία πλήρη σετ καλάμια/μπότες από 60 λίρες μέχρι 280 αν είναι από κανένα SS. Ελλάδα, καλάμια "από ότι βρούμε να ταιριάζει φιλαράκι γιατί Bandit δεν φέρνουμε και πολλά" 200 ευρώ. Με δεδομένο πως ότι φέρνουν το φέρνουν κυρίως απ' έξω από μάντρες, βάλτε με το νου σας τι κερδίζουν οι κύριοι...

Παλαιό μέλος
    Η ιστορια με τα λαστιχα ποτε δεν τελειωνει.
    Προσωπικα θα βαλω στη επομενη αλλαγη σπορ μαλακα λαστιχα, ελπιζοντας να εχω καλυτερη προσφυση στην γυαλιστερη ασφαλτο. Αν δεν δοκιμασω δεν θα μαθω αν αξιζει η οχι.

Amυrουkai αν αλλαξεις και πλακες τιμονιου γιατι δεν βαζεις τα 43αρια του 1250;

Παρόμοια θέματα

1. καταναλωση gsf 600s
    από salivaras στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/03/2008, 20:28
  2. fazer 600 ή v-strom 650 ή bandit?
    από al6s στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2007, 06:22
  3. Repair Manual Transalp 600-650 & Africa 650-750
    από tifozif1 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2005, 12:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •