Σελίδα 206 από 212 ΠρώτοΠρώτο ... 106156196201202203204205206207208209210211 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 3.076 έως 3.090 από 3169

Θέμα: GSF 600/650 s Bandit

Δύο σωληνάκια, το ένα είναι από το ρεζερβουάρ και στραγγίζει ότι βάλεις παραπανίσιο, το άλλο από το φιλτροκούτι...

Τα δικά μου λάδια ήταν όντως "ξανθά" για μερικές μέρες μετά την αλλαγή, μετά μαύριζαν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimzan
    Κοιτα αν μπορουσα να ερθω θεσσ θα το κανα αλλα μαξ 4000.

Τεσπα ειδα αλλο ενα σημερα με 7600 χλμ και οντως φαινοντουσαν αληθινα. Απατητες δισκοπλακες χωρις το παραμικρο δοντι, λαστιχα τα μαμα του 2007 που φαινοντουσαν ασκιστα και δεν ειχε την παραμικρη γρατζουνια. Μου εκανε ομως κακη εντυπωση ενα πραγμα. Το λαδι απο το τζαμακι φαινοταν καταμαυρο.. Σε ολους τους ληστες που εχω δει μεχρι τωρα ηταν καταξανθο... Επισης φαινεται να ειναι πανω απο το κανονικο...?? τωρα το προσεξα στη φωτο...Τι σκ@τ@? Επισης ας μου πει καποιος τι ειναι αυτο το σωλινακι με την ταπα διπλα απ την εξατμιση.
    εγω με το που πηρα την λησταρα μου, σαν ανθρωπος που σεβεται τον εαυτο του πηγα και αλλαξα λαδακια και φιλτρο, για να ξερω εγω τι εχει μεσα το μοτορι. Τα αλλαξα στις 9500,και θα τα ξαναλλαξω στις 12000 που εχει σερβις, κι απο κει και περα στα προβλεπομενα χλμ.Το λαδι οταν μαυριζει δεν σημαινει οτι σπαει κιολας.
    Το σωληνακι ειναι υπερχυλισης απο βενζινη, στο 1250.
    Οπως σου εγραψα και πιο πανω, ο ληστης ειναι αξιοπιστο μηχανακι.
    val

Κατά την προσφιλή μου συνήθεια, θα σπαμάρω λίγο.

Πήρα προχτές την έκθεση της τροχαίας για το ατύχημα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου λέει λίγο πολύ ότι είδε 100 μέτρα άδειο δρόμο πίσω του, έβγαλε φλας, άλλαξε λωρίδα 'χαλλλαρά', επιτάχυνε για να προσπεράσει και ξαφνικά ακούει ένα μπαμ από πίσω του, μετά από λίγο είδε μιά μηχανή να πέφτει στον δρόμο. Σταμάτησε για να βοηθήσει τον άτυχο μοτοσικλετιστή και τότε η μηχανή που σερνόταν ακόμα χτύπησε (ξανά) το αυτοκίνητό του και σφηνώθηκε από κάτω. Ανησύχησε για τον άτυχο άνθρωπο που δεν κουνιόταν, πήρε το 100, πήρε το ΕΚΑΒ. Πρέπει να έτρεχε η μηχανή πάντως...

Βλέπω λοιπόν για πρώτη φορά τις φωτογραφίες από το αυτοκίνητο. Ο προφυλακτήρας, άθικτος (η μηχανή πήγε από κάτω). Η πίσω πόρτα, ένα πολύ μικρό βαθούλωμα. Το τζάμι του station wagon στην πίσω πόρτα, άθικτο. Που σημαίνει ότι έπεσα επάνω του με μικρή διαφορά ταχύτητας τελικά... Άλλα 2-3 μέτρα φρένο αν είχα, μάλλον θα τη γλιτώναμε με μια πολύ μεγάλη τρομάρα.

Αλλά για ακόμα μιά φορά αναρωτιέμαι: Η ασφάλεια υπάρχει για να πληρώνει ΚΑΙ τα λάθη μας. Τι του κοστίζει του βλάκα να πει την αλήθεια; Σκεφτόμουν να τον τραβούσα βίντεο τότε, γιατί έτρεχε πάνω κάτω και ούρλιαζε "συγγνώμη, τι έκανα, αχ τι έκανα" αλλά δεν το κάνει δεκτό το δικαστήριο σαν αποδεικτικό στοιχείο. Η συνέχεια στην Ευελπίδων, όταν έρθει η ώρα...

Αυτή είναι η εικόνα της ΑΟ λίγο πριν γίνει το ατύχημα. 100 μέτρα άδειο δρόμο βλέπει κανείς; Δυστυχώς οι κάμερες δεν καλύπτουν εκείνο το σημείο και η ΑΟ δεν μας έδωσε σωστό χρόνο, με την έννοια ότι δεν φαίνονται τα δύο οχήματα όταν πέρασαν από την κάμερα, ξεκινάει το βίντεο λίγο μετά και απλά βλέπεις ένα πανικόβλητο φρενάρισμα και απότομους ελιγμούς δεξιά.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	16-04-2010 e 25.4 tao.avi_snapshot_00.10_[2010.10.26_11.21.21].jpg 
Προβολές:	211 
Μέγεθος:	29,7 KB 
ID:	216514

Ρε συ, με τόση κίνηση, πάλι καλά που δεν έγινε καμιά καραμπόλα και να έχουμε χειρότερα..
    Το θέμα με τα δικαστήρια δεν πρόκειται να κλείσει για μια 5αετία τουλάχιστον. Γι'αυτό, ό,τι είναι να κάνεις υπολόγισε μόνο στα δικά σου χρήματα, είτε για αγορά είτε για επισκευή γιατί η αποζημίωση θα αργήσει (έχε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη). Τι γίνεται με τις αποδείξεις αγοράς από έξω;

Θεωρητικά, ότι αγοράσεις για το μηχανάκι, εφ' όσον συνοδεύεται από την προβλεπόμενη απόδειξη υλικών, μπαίνει στην αγωγή σου για την αποζημίωση. Τι σημασία να έχει το από που ψώνισες;

Πάλι καλά που φρέναραν εγκαίρως και δεν έγινα αλοιφή, δεν λες...

Παλαιό μέλος
    Φιλε Γιαννη ευχομαι καλα ξεμπερδεματα............και ελπιζω o ΛΗΣΤΗΣ να γινει ομορφοτερος και γρηγοροτερος!!!!
    1992-1994 HONDA C50 6V
    1994-1995 PIAGGIO SFERA 80
    1995-1998 PIAGGIO SKIPPER 150
    1998-2002 YAMAHA VIRAGO 250
    2004-2009 PIAGGIO BEVERLY 250
    2009-2100 KYMCO DOWNTOWN 300i

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    ρε παιδιά, επειδή τα 4000 μου είναι πολλά για ληστή με abs, σκέφτομαι για κανένα αερόψυκτο.

Μπορείτε να μου κάνετε μια μικρή σύγκριση μεταξύ του αερόψυκτου κ του υδρόψυκτου? Το πρώτο έβγαινε μόνο 600? Φτηνότερα σέρβις να υποθέσω ή πολύ μικρές διαφορές? Από αξιοπιστία? Ευχαριστώ
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Εγω που ημουν αναμεσα στα 2 διαλεξα το υγροψυκτο.

Εχουν πολυ βασικες διαφορες που για μενα αξιζουν μονο αν το αεροψυκτο κανει κατω απο 3000ευρω και σε σωστη κατασταση

-Το υγροψκτο ειναι ψεκαστο (injection). Δεν εχει τσοκ και ολα ειναι αυτοματα. Με την αξιοπιστια της suzuki. Προφανως λοιπον εχει και μικροτερο κοστος χρησης αφου τα καρμπυρατερ απαιτουν καθαρισμους-συγχρονισμους και αλλα τετοια ωραια που εγω τουλαχιστο δεν εχω σκοπο να ξαναζησω. Φυσικα ο σωστος μαστορας και το σωστο μηχανακι δεν εχουν αναγκη αλλα καλυτερα το ψεκαστο.

Το υγροψυκτο εχει καλυτερο συστημα ψυξης. Οχι οτι το ελαιοψυκτο εχει θεματα, ουτε εχει αναφερθει ποτε αναμενο λαμπακι θερμοκρασιας σε ελαιοψυκτο αλλα ας εχουμε το καλυτερο.

Το υγροψυκτο ειανι 15 κιλα πιο βαρυ. Εχω οδηγησει και τις δυο γενιες. Ολα βαρια ειναι υγροψυκτα και μη, αρα αν αντεχεις το ενα αντεχεις και το αλλο.

Το υγροψυκτο εχει υδραυλικο συμπλεκτη ενω το αλλο εχει ντιζα.

Στα χρηματα που ειναι τα υδροψυκτα μαλλον συμφερουν διοτι τα ελαιοψυκτα μιας και ειανι παλαιοτερα εχουν μεν μικροτερη τιμη αλλα εχουν και μεγαλυτερη φθορα που δεν το αντισταθμιζει αυτο. 2-3 σωστα ελαιοψυκτα που βρηκα τα εδιναν 3500 ευρω και τοσο εχουν αρκετα αξιολογα υγροψυκτα αν τα ψαξεις με λιγοτερα χλμ.

Υπ οψην οτι ακομα δεν αγορασα, αλλα ειμαι πολυ κοντα στην αγορα ενος υγροψυκτου του 2007
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    υδραυλικός συμπλέκτης, ψεκασμός, κλπ κλπ οπότε 100% είμαι σε υδρόψυκτο, ευχαριστώ φίλε
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Επισης το υγροψυκτο εχει 7 αλογα παραπανω...

78 το ελαιοψυκτο 85 το υγροψυκτο

Μικρης σημασιας βεβαια μιας και δε μιλαμε για μηχανη που κυνηγας τις επιδοσεις...

Εγω παντως αυτα τα 8 αλογα δεν τα καταλαβα. Ουτε ξερω που τα εχει παρει το μηχανακι. Ενα γυμνο καρμπυρατερ που οδηγησα παντως μου εδινε την αισθηση πολυ καλυτερης αποκρισης χαμηλα.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimzan
    Επισης το υγροψυκτο εχει 7 αλογα παραπανω...

78 το ελαιοψυκτο 85 το υγροψυκτο

Μικρης σημασιας βεβαια μιας και δε μιλαμε για μηχανη που κυνηγας τις επιδοσεις...

Εγω παντως αυτα τα 8 αλογα δεν τα καταλαβα. Ουτε ξερω που τα εχει παρει το μηχανακι. Ενα γυμνο καρμπυρατερ που οδηγησα παντως μου εδινε την αισθηση πολυ καλυτερης αποκρισης χαμηλα.
    Ναι οντως...το καρμπιρατερατο ειναι λιγο πιο αποτομο απο το injection...
    Τα 7 αλογα διαφορα δεν φαινονται στο δρομο,εξαλου το αεροελαιοψυκτο ειναι και ελαφρυτερο
    (20 κιλα περιπου...)
    3500 για μοντελα του 04-05 ειναι πολλα ομως!
    προσέχουμε για να έχουμε!...

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
    Θεωρητικά, ότι αγοράσεις για το μηχανάκι, εφ' όσον συνοδεύεται από την προβλεπόμενη απόδειξη υλικών, μπαίνει στην αγωγή σου για την αποζημίωση. Τι σημασία να έχει το από που ψώνισες;

Πάλι καλά που φρέναραν εγκαίρως και δεν έγινα αλοιφή, δεν λες...
    Φιλε Γιαννη μη το σκεφτεσαι....αγιο ειχες με τοση κινηση...
    Καλα ξεμπερδεματα με το μ@λακα...
    προσέχουμε για να έχουμε!...

Αρχικά δημιουργήθηκε από pektis
    Ναι οντως...το καρμπιρατερατο ειναι λιγο πιο αποτομο απο το injection...
    Τζανάκο έπινες απόψε; Που το είδες αυτό γλυκό μου αγόρι; Από τότε που βγήκε ο ψεκασμός, όλοι παραπονιούνται ότι δεν έχει τη γλύκα του καρμπιρατέρ... Και μιά που οδήγησα το υδρόψυκτο, στο λέω ξεκάθαρα, έτσι είναι. Έχει και αυτό την "κλωτσιά" από τέρμα κλειστό γκάζι σε ανοιχτό. Μην φανταστείς κάτι τραγικό, στην πρώτη βόλτα το συνηθίζεις και αν δεν έχεις οδηγήσει το καρμπιρατέρ δεν θα το καταλάβεις μάλλον. Έχει πιο ελαφριά γκαζιέρα το υδροψυκτο πάντως, θέλει λιγότερη δύναμη για να γυρίσει και το μοτέρ μοιάζει πιο εύστροφο όταν του δώσεις ξερογκαζιά.

Johnpan έχω κάνει 60000 χιλιόμετρα και σκοπεύω να κάνω πολλά ακόμα με το αερο-ελαιο-ψυκτο. Το θέμα συμπλέκτη είναι αστείο γιατί δεν κατάλαβα καμμία διαφορά με τον συμπλέκτη του υδρόψυκτου, άρα δεν έχει κάποιο μειονέκτημα η ντίζα. Ο DrEvil λέει ότι ο υδραυλικός δεν θέλει ρύθμιση και πιάνει πάντα στο ίδιο σημείο. Πρακτικά, η διαφορά δεν υπάρχει... Συμπλέκτη ρυθμίζω μιά φορά το χρόνο, σε μισό λεπτό από τη μανέτα, χωρίς εργαλεία.

Επίσης το θέμα "καθάρισμα καρμπιρατέρ" είναι κωμικό! Βάζω πάντα τη φτηνότερη βενζίνη που βρίσκω, πείτε με τσίπη, τέλος πάντων δεν γουστάρω να πληρώνω κερατιάτικα. Έχω αλλάξει μία φορά το φίλτρο βενζίνης προληπτικά και καρμπιρατέρ δεν καθάρισα ποτέ και το χειμώνα πέρυσι έπαιρνε μπροστά με την πρώτη (και τέρμα το τσοκ). Και μένω και εδώ που μένω, μέσα στην υγρασία και το ψοφόκρυο. Αν χρειαστεί κάποτε, κοντεύει να κλείσει 5ετία στο δρόμο και 3,5 χρόνια στα χέρια μου, ε και τι έγινε. Τα injection δεν θέλουν και αυτά καθάρισμα; Και πόσο έχει να αλλάξεις ένα μπεκ, πόσο έχει να επισκευάσεις το καρμπιρατέρ...

Το αερό-ελαιό-ψυκτο βγάζει πολύ λιγότερη ζέστη στα πόδια το καλοκαίρι... Και ας είναι "παλιάς τεχνολογίας" το σύστημα ψύξης. Λιγότερα μηχανικά μέρη, λιγότερες πιθανότητες για βλάβες, λιγότερη ανάγκη για συντήρηση...

Κατανάλωση ίδια. Αν πας πολύ ήρεμα, τότε το υδρόψυκτο μπορεί να κάψει αρκετά λιγότερο.

Η διαφορά στη δύναμη δεν είναι αισθητή. Πουθενά. Ποτέ. Αυτό που είναι αισθητό είναι πως το υδρόψυκτο είναι πιο κοντά γραναζωμένο, για να αντισταθμίσει τη διαφορά βάρους μάλλον.

Το μειονέκτημα του "παλιού" μοτέρ είναι ότι θέλει ρύθμιση βαλβίδων κάθε 12000 χιλιόμετρα, αντί για 24000 που θέλει το νέο. Από την άλλη, επειδή ρυθμίζεται πανεύκολα, είσαι σίγουρος (αν ο μάστορας κάνει αυτό που πρέπει) ότι δουλεύει πάντα σωστά. Με τα καπελώτα, όπως μου εξηγούσε κάποια στιγμή ο bikenest, απλά δεν ξέρεις, γιατί παίρνεις μόνο τις ανοχές της φθοράς του καπελώτου, όχι και του εκκεντροφόρου και του στελέχους της βαλβίδας κλπ. Αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα, όπως εγώ, είναι πιο ακριβή η συντήρηση στο "παλιό". Βέβαια αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να μάθεις να την κάνεις εσύ. Ο Alex14 το κάνει με έναν φίλο του, πχ.

Μειονέκτημα του παλιού είναι και τα φρένα. Αλλά πρακτικά, μόνο σε ολοήμερο track day θα καταλάβεις έντονα την έλλειψη των 4έμβολων...

Επίσης το "παλιό" κάνει μηχανικούς θορύβους από τον κινητήρα, το καταλαβαίνεις ότι δουλεύει. Το καινούριο είναι πολύ αθόρυβο... Θέμα γούστου αυτό πάντα. Άλλες φορές μου έλειπε η βαβούρα, σε κάνει να αισθάνεσαι κάπως, άλλες φορές εκτίμησα την ησυχία.

Κατά τα άλλα, είναι ίδιο μηχανάκι. Αξιοπιστία το "παλιό" έχει αποδείξει ότι βγάζει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Το νέο δεν φαντάζομαι να είναι χειρότερο.

Εννοείται πως αν δεν το βρεις αισθητά πιο φτηνά, γιατί να πληρώσεις το "παλιό" όσο το "καινούριο". Έστω πες και για τους λόγους που σου λέει ο dimzan, απλά δεν έχεις λόγο να το πληρώσεις πιο ακριβά, αν και πουλιόταν στην ίδια τιμή πριν αλλάξει το μοντέλο. Μηχανή 5ετίας και 2ετίας ίδια χρήματα;

Και θα ξαναπώ, προτιμήστε το ABS, σώζει. Τη διαφορά θα την πληρώσεις πολλαπλάσια σε εξοπλισμό και πλαστικά αν φας μιά χαζή τούμπα από μπροστινό, πχ.

Ετσι ακριβως.

Εγω προσωπικα εψαχνα το παλιο , το στρογγυλοφαναρο κι ολας.

Ομως στις τιμες που τα δινουν ειναι κοροιδια σε σχεση με το καινουριο.

Ασε που τελικα το φερινγκατο κοβει αισθητα και τον αερα... Δεν το περιμενα να μου αρεσει αλλα ανοιξα 80-100 για πλακα και νομιζα πως πηγαινα με 50 με το cb. Ειμαι και 174 βεβαια οποτε για καποιον ψηλοτερο αλλαζουν τα πραγματα

Παρόμοια θέματα

1. καταναλωση gsf 600s
    από salivaras στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/03/2008, 20:28
  2. fazer 600 ή v-strom 650 ή bandit?
    από al6s στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2007, 06:22
  3. Repair Manual Transalp 600-650 & Africa 650-750
    από tifozif1 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2005, 12:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •