Κατέβασε το σέρβις μανιουαλ από εδώ για να μη σε κοροϊδεύουν... http://www.tpgtex.com/calsci/DL650K4_svc_man.pdf
Κατέβασε το σέρβις μανιουαλ από εδώ για να μη σε κοροϊδεύουν... http://www.tpgtex.com/calsci/DL650K4_svc_man.pdf
νασαι καλα φιλε,δεν πιστευω παντως απ τα 200ml που της λειψανε μετα την αλαγη λαδια φιλτρο να εχουμε κανενα προβληματακι?δλδ αντι για 2 700ml της ειχε βαλει 2 500mlΑρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
Αρχικά δημιουργήθηκε από nik7119
νασαι καλα φιλε,δεν πιστευω παντως απ τα 200ml που της λειψανε μετα την αλαγη λαδια φιλτρο να εχουμε κανενα προβληματακι?δλδ αντι για 2 700ml της ειχε βαλει 2 500ml
Μπα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα...άλλωστε το είδες και το συμπλήρωσες γρήγορα.Πρόσεξε καλά τα συνεργεία που πηγαίνεις και ρώτα τα παιδιά που έχουν στρομ για κάποιον πιο έμπιστο μηχανικό.Το μάνιουαλ έχει και το πλήρες χρονοδιάγραμμα των εργασιών συντήρησης οπότε δεν θα μπορεί να σε κοροϊδέψει κανείς...Ο κατασκευαστής ξέρει καλύτερα από τον κάθε μαστρομήτσο![]()
δυστυχως ηταν εξουσιοδοτημενος απο ηρακλειο κρητηςΑρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
Μπα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα...άλλωστε το είδες και το συμπλήρωσες γρήγορα.Πρόσεξε καλά τα συνεργεία που πηγαίνεις και ρώτα τα παιδιά που έχουν στρομ για κάποιον πιο έμπιστο μηχανικό.Το μάνιουαλ έχει και το πλήρες χρονοδιάγραμμα των εργασιών συντήρησης οπότε δεν θα μπορεί να σε κοροϊδέψει κανείς...Ο κατασκευαστής ξέρει καλύτερα από τον κάθε μαστρομήτσο![]()
![]()
![]()
Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
1) Αναφέρθηκε η "ρύθμιση ισορροπίας σωμάτων" - να υποψιαστώ ότι εννοεί το σφίξιμο των βιδών???
Τα σώματα του γκαζιού θέλουν κάθε 12000 έλεγχο και, αν βρεθούν ξερύθμιστα, ρύθμιση.
2) Υπήρξε μία σύγχυση με τα λάδια γενικώς, κάποιοι προτείνουν ημισυνθετικά 10-40W άλλοι 15-50W ενώ κάποιοι άλλοι full συνθετικά. Ο κατασκευαστής γράφει 10-40W αλλά δεν αναφέρει τίποτα περί συνθετικού ή ημισυνθετικού, τελικά ποιο είναι το συνιστώμενο?
Εφόσον μένεις Κρήτη δεν έχεις απολύτως κανένα λόγο να προτιμήσεις το 10-40 από το 15-50. Μέσα στο service manual δεν προτείνει ένα μόνο ιξώδες (το 10-40 το προτείνει για USA) αλλά σου λέει το εύρος θερμοκρασίας για το κάθε λάδι. Για το 15-50 η χαμηλότερη προτεινόμενη θερμοκρασία είναι -15C ενώ για το 10-40 είναι -20C. Άρα στα Χανιά μάλλον δεν θα προτιμήσεις το 10-40 ποτέ (το ότι το 15-50 είναι καλύτερο στην προστασία στις ψηλές θερμοκρασίες είναι νομίζω ξεκάθαρο.) Τα συνθετικά θεωρητικά είναι καλύτερα. Πρακτικά καίγονται περισσότερο από τα ημί οπότε αν βάλεις να ελέγχεις την στάθμη πιο συχνά. Ο κατασκευαστής για το DL λέει ημισυνθετικά.
3) Ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή λαδιών κάθε 6.000Km, διάβασα ότι κάποιοι κάνουν αλλαγές νωρίτερα - τελικά τι ισχύει? O καθένας κάνει του κεφαλιού του βέβαια και ότι νομίζει ότι είναι ποιο καλό όμως πρέπει να γνωρίζουμε τελικά τι ΔΕΝ είναι περιττό.
Αυτό είναι θρησκευτικό ζήτημα. Δεν σχολιάζω.
4) Είναι απαραίτητη η ρύθμιση βαλβίδων? Πως καταλαβαίνει κάποιος ότι χρειάζεται μία τέτοια ρύθμιση?
Ο κατασκευαστής προτείνει κάθε 24000. Κάποιοι μηχανικοί λένε ότι στο 650 είναι σπάνιο να θέλει ρύθμιση. Ο μηχανικός που θα το πας θα σου κάνει ρύθμιση (ή τουλάχιστον έτσι λέει) κάθε 12000 θες δεν θες.
5) Είναι απαραίτητη η αλλαγή φίλτρου αέρα ή αρκεί απλά ο καθαρισμός του?
Κατά τον κατασκευαστή αλλαγή κάθε 18000 έλεγχος και καθαρισμός κάθε 6000. Αν πηγαίνεις πολύ σε χώμα (και μία που στην Κρήτη από σκόνη άφθονη) ίσως να πρέπει να συντομεύσεις τα διαστήματα.
6) Πόσο λάδι παίρνει τελικά ο κινητήρας? Διάβασα για 3lt όμως εάν είναι οι συσκευασίες του 1lt τότε πως περίσσεψε σε κάποιον και του το επέστρεψε πίσω?
Για το 650 του 2004, 2300ml χωρίς αλλαγή φίλτρου, 2700ml με αλλαγή. Το δικό μου πάντως τόσο θέλει ακριβώς.
7) Τελικά τι πληρώνουμε με 200-250 Ευρώ για τα 12.000Κμ ? α) Λάδια, β)Φίλτρα (Λαδιού+Αέρα) γ) Ρύθμιση σε Βαλβίδες δ) Μπουζιά ε) Σφύξιμο αλυσίδας στ) Εργασία??
Το τι πληρώνουμε με τόσο πολλά λεφτά είναι καλό ερώτημα. Τα εργατικά συνήθως είναι πάνω από 100 και αν σκεφτείς ότι συνήθως ασχολούνται 1-2 ώρες μάλλον οι γιατροί θα αισθάνονται άσχημα.
8) Η απόδειξη μπαίνει στην εφορία?? :a16: [/B][/QUOTE]
Άγνωστο
Καλό servis.
Δρομερός και τριάθλιος....
Να κανω μια ερωτησουλα πανω στο θεμα λαδι μια και το θιξατε, για να μην ανοιγω αλλου.
Ηθελα να συμπληρωσω λιγο και δεν εβρισκα τα δικα του και πηρα ενα μπουκαλι μοτουλ 3000 20w50. Υπαρχει κανενα προβλημα, εαν ανακατευτει με το αλλο που εχω μεσα που ειναι το μοτουλ που προτινει η μαμα; Νομιζω το μαμα μοτουλ ειναι 15αρι![]()
θα εχεισ προβλημα μπορει να παρεξηγηθει το μοτυλ και να τσακωθει με το αλλο.....................
κανενα προβλημα κανενα κανενα κανενα
και για να μην λεμε τα ιδια και τα ιδια μονο οι αποδειξησ παροχησ υπηρεσιων μπαινει στην εφορια αλλα αν μπορει να σου κοψει το φπα μην παρεισ αποδειξη γιατι στην εφορια επιπτει το μισο φπα που εχει πληρωσει .
με λιγα λογια μην παιρνετε αποδειξησ να ζητατε να σασ κοβουν το φπα
εμενα παιδια ο τριμ@λ@κ@ς εξουσιοδοτημενος μου εβαλε 2500 λιτρα με την αλαγη του φιλτρου,μετα εκανα γυρω στα 50 με 60 χλμ,και εντελως τυχαια ειπα να κοιταξω την σταθμη που διαπιστωσα οτι ηταν λιγο πιο πανω απο το low,φυσικα μετα και τα σημπληρωσα,λετε να εχω κανενα προβλημα?
φιλε λες να μου παρουσιασει κανενα προβλημα αργοτερα η μηχανη και να ειναι αιτια τα 200ml που δεν εβαλε ο τριμ@λ@κ@ς?Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
Από την στιγμή που ήταν πάνω από το low και συνεπώς η αντλία τραβούσε συνέχεια λάδι κανένα απολύτως πρόβλημα.Αρχικά δημιουργήθηκε από nik7119
εμενα παιδια ο τριμ@λ@κ@ς εξουσιοδοτημενος μου εβαλε 2500 λιτρα με την αλαγη του φιλτρου,μετα εκανα γυρω στα 50 με 60 χλμ,και εντελως τυχαια ειπα να κοιταξω την σταθμη που διαπιστωσα οτι ηταν λιγο πιο πανω απο το low,φυσικα μετα και τα σημπληρωσα,λετε να εχω κανενα προβλημα?
Θα υπήρχε πιθανό πρόβλημα αν δεν το έπαιρνες είδηση και έκαιγε και λίγο λάδι και έπεφτε όσο δεν έπρεπε και να συνέβαινε το μοιραίο (κινητήρας για πέταμα).
Αν πάλι δεν καίει ούτε γραμάριο λάδι το κακό θα ήταν ότι με ~10% λιγότερο λάδι το υπάρχον λάδι θα υποστεί περισσότερη ταλαιπωρία και ίσως να θέλει αλλαγή γρηγορότερα.
Για την περίπτωσή σου όμως η μόνη συνέπεια είναι η αλλαγή μηχανικού.
Λοιπόν...
Επέστρεψα από το Ηράκλειο με 245? ελαφρύτερος(!)
Να κάνω μία σύντομη ανασκόπηση:
1) Κάλεσα για το τηλεφωνικό ραντεβού και παράλληλα ζήτησα μία τιμή για το συνολικό κοστολόγιο
V4Vstrom:"Πόσο περίπου θα μου στοιχίσει?"
Τριανταφυλλίδης:"Τι μοντέλο είναι? κ πόσα Km έχει"
V:"V-Strom 650 με 12.000Km"
T:"Χμ... περίπου 120?"
V:"![]()
![]()
!!!! Μόνο?"
Τ: "Αα μισό λεπτό.. είναι το ABS έτσι?
V:"Ναί"
T: "Έκανα λάθος, έχει 4 μπουζί αυτό και παίρνει και περισσότερο λάδι... 170?"
Τ: " Εάν θες και αλλαγή φίλτρου αέρα κανένα 30άρι ακόμα"
Τελικά έκανα το service και επέλεξα της MOTUL τα ημισυνθετικά 15-50. Επίσης με "έψησε" να βάλω ένα φίλτρο που συστήνουν αυτοί της DNA το οποίο δεν το αλλάζεις ποτέ, έχεις καλύτερη απόδοση, και άλλες :a31: ...
Μόλις παρέλαβα την μηχανή την έβαλα μπροστά και έκανε ένα θόρυβο σαν DIESEL mercedes του 80!!
V: " Καλά γιατι κάνει παράξενο θόρυβο?
Τ: " Δεν ακούω κανένα παράξενο θόρυβο"
V: "Και τι είναι αυτός ο ήχος που ακούγεται??"
T: "Ααα με το νέο φίλτρο θα έχεις επιπλέον θόρυβο, επιπλέον για τα πρώτα χιλιόμετρα δεν θα έχεις καλή απόδοση μέχρι να πάρει αέρα το φίλτρο"
Τώρα η μηχανή κάνει σαν τρακτέρ και δεν έχω δει κάποια ΦΟΒΕΡΗ διαφορά... Έιναι φυσιολογικός τέτοιος θόρυβος?????
ααα και μην το ξεχάσω, ούτε κουβέντα για απόδειξη όταν τα τσέπωσε
V: " Θα μου κόψεις μία απόδειξη να την βάλω στην εφορία??"
T: " Χμ.. εγώ δεν έχω πρόβλημα απλά θα σου κόψω διάφορα ανταλλακτικά"
Πράγματι μετά από 20 λεπτά περίπου μου έκοψε κάτι άσχετα: δεξί φλάς, καπάκια, κλπ. στο σύνολο της τιμής.. και παροχή υπηρεσιών: 12?....
Κανονικό δούλεμα δηλαδή και μείον 245?... ευτυχώς τελειώνει η εγγυήση τον Αυγουστο και θα την πηγαίνω σε μη εξουσιοδοτημένο να τελειώνουμε.
Περισσότερο εκνευρισμένος είμαι με τον εαυτό μου που δεν του είπα τίποτα γιατί τηλεφωνικώς μου είχε πει 170 και μετά ανέβηκε στα 245 απλά με την αλλαγή του super-duper DNA φίλτρου??
Μην ξεχάσω να αναφέρω ότι ΔΕΝ μου έκανε ρύθμιση στις βαλβίδες (τον ρώτησα δύο φορές αν χρειάζεται και μου είπε στις 24.000) Δηλαδή με ρύθμιση στις βαλβίδες πόσο θα μου έπαιρνε?????
245?
α)Motul 15-50 Ημισυνθετικά
β)4 Μπουζί
γ) Φίλτρο λαδιού
δ)Φίλτρο DNA
ε) Και πολύ μπλα μπλά
:a57:
ΆγνωστοΑρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
1) Αναφέρθηκε η "ρύθμιση ισορροπίας σωμάτων" - να υποψιαστώ ότι εννοεί το σφίξιμο των βιδών???
Τα σώματα του γκαζιού θέλουν κάθε 12000 έλεγχο και, αν βρεθούν ξερύθμιστα, ρύθμιση.
2) Υπήρξε μία σύγχυση με τα λάδια γενικώς, κάποιοι προτείνουν ημισυνθετικά 10-40W άλλοι 15-50W ενώ κάποιοι άλλοι full συνθετικά. Ο κατασκευαστής γράφει 10-40W αλλά δεν αναφέρει τίποτα περί συνθετικού ή ημισυνθετικού, τελικά ποιο είναι το συνιστώμενο?
Εφόσον μένεις Κρήτη δεν έχεις απολύτως κανένα λόγο να προτιμήσεις το 10-40 από το 15-50. Μέσα στο service manual δεν προτείνει ένα μόνο ιξώδες (το 10-40 το προτείνει για USA) αλλά σου λέει το εύρος θερμοκρασίας για το κάθε λάδι. Για το 15-50 η χαμηλότερη προτεινόμενη θερμοκρασία είναι -15C ενώ για το 10-40 είναι -20C. Άρα στα Χανιά μάλλον δεν θα προτιμήσεις το 10-40 ποτέ (το ότι το 15-50 είναι καλύτερο στην προστασία στις ψηλές θερμοκρασίες είναι νομίζω ξεκάθαρο.) Τα συνθετικά θεωρητικά είναι καλύτερα. Πρακτικά καίγονται περισσότερο από τα ημί οπότε αν βάλεις να ελέγχεις την στάθμη πιο συχνά. Ο κατασκευαστής για το DL λέει ημισυνθετικά.
3) Ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή λαδιών κάθε 6.000Km, διάβασα ότι κάποιοι κάνουν αλλαγές νωρίτερα - τελικά τι ισχύει? O καθένας κάνει του κεφαλιού του βέβαια και ότι νομίζει ότι είναι ποιο καλό όμως πρέπει να γνωρίζουμε τελικά τι ΔΕΝ είναι περιττό.
Αυτό είναι θρησκευτικό ζήτημα. Δεν σχολιάζω.
4) Είναι απαραίτητη η ρύθμιση βαλβίδων? Πως καταλαβαίνει κάποιος ότι χρειάζεται μία τέτοια ρύθμιση?
Ο κατασκευαστής προτείνει κάθε 24000. Κάποιοι μηχανικοί λένε ότι στο 650 είναι σπάνιο να θέλει ρύθμιση. Ο μηχανικός που θα το πας θα σου κάνει ρύθμιση (ή τουλάχιστον έτσι λέει) κάθε 12000 θες δεν θες.
5) Είναι απαραίτητη η αλλαγή φίλτρου αέρα ή αρκεί απλά ο καθαρισμός του?
Κατά τον κατασκευαστή αλλαγή κάθε 18000 έλεγχος και καθαρισμός κάθε 6000. Αν πηγαίνεις πολύ σε χώμα (και μία που στην Κρήτη από σκόνη άφθονη) ίσως να πρέπει να συντομεύσεις τα διαστήματα.
6) Πόσο λάδι παίρνει τελικά ο κινητήρας? Διάβασα για 3lt όμως εάν είναι οι συσκευασίες του 1lt τότε πως περίσσεψε σε κάποιον και του το επέστρεψε πίσω?
Για το 650 του 2004, 2300ml χωρίς αλλαγή φίλτρου, 2700ml με αλλαγή. Το δικό μου πάντως τόσο θέλει ακριβώς.
7) Τελικά τι πληρώνουμε με 200-250 Ευρώ για τα 12.000Κμ ? α) Λάδια, β)Φίλτρα (Λαδιού+Αέρα) γ) Ρύθμιση σε Βαλβίδες δ) Μπουζιά ε) Σφύξιμο αλυσίδας στ) Εργασία??
Το τι πληρώνουμε με τόσο πολλά λεφτά είναι καλό ερώτημα. Τα εργατικά συνήθως είναι πάνω από 100 και αν σκεφτείς ότι συνήθως ασχολούνται 1-2 ώρες μάλλον οι γιατροί θα αισθάνονται άσχημα.
8) Η απόδειξη μπαίνει στην εφορία?? :a16:
Καλό servis. [/B][/QUOTE]
[/B][/QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από VforVSTrom
Λοιπόν...
Επέστρεψα από το Ηράκλειο με 245? ελαφρύτερος(!)
Να κάνω μία σύντομη ανασκόπηση:
1) Κάλεσα για το τηλεφωνικό ραντεβού και παράλληλα ζήτησα μία τιμή για το συνολικό κοστολόγιο
V4Vstrom:"Πόσο περίπου θα μου στοιχίσει?"
Τριανταφυλλίδης:"Τι μοντέλο είναι? κ πόσα Km έχει"
V:"V-Strom 650 με 12.000Km"
T:"Χμ... περίπου 120?"
V:"![]()
![]()
!!!! Μόνο?"
Τ: "Αα μισό λεπτό.. είναι το ABS έτσι?
V:"Ναί"
T: "Έκανα λάθος, έχει 4 μπουζί αυτό και παίρνει και περισσότερο λάδι... 170?"
Τ: " Εάν θες και αλλαγή φίλτρου αέρα κανένα 30άρι ακόμα"
Τελικά έκανα το service και επέλεξα της MOTUL τα ημισυνθετικά 15-50. Επίσης με "έψησε" να βάλω ένα φίλτρο που συστήνουν αυτοί της DNA το οποίο δεν το αλλάζεις ποτέ, έχεις καλύτερη απόδοση, και άλλες :a31: ...
Μόλις παρέλαβα την μηχανή την έβαλα μπροστά και έκανε ένα θόρυβο σαν DIESEL mercedes του 80!!
V: " Καλά γιατι κάνει παράξενο θόρυβο?
Τ: " Δεν ακούω κανένα παράξενο θόρυβο"
V: "Και τι είναι αυτός ο ήχος που ακούγεται??"
T: "Ααα με το νέο φίλτρο θα έχεις επιπλέον θόρυβο, επιπλέον για τα πρώτα χιλιόμετρα δεν θα έχεις καλή απόδοση μέχρι να πάρει αέρα το φίλτρο"
Τώρα η μηχανή κάνει σαν τρακτέρ και δεν έχω δει κάποια ΦΟΒΕΡΗ διαφορά... Έιναι φυσιολογικός τέτοιος θόρυβος?????
ααα και μην το ξεχάσω, ούτε κουβέντα για απόδειξη όταν τα τσέπωσε
V: " Θα μου κόψεις μία απόδειξη να την βάλω στην εφορία??"
T: " Χμ.. εγώ δεν έχω πρόβλημα απλά θα σου κόψω διάφορα ανταλλακτικά"
Πράγματι μετά από 20 λεπτά περίπου μου έκοψε κάτι άσχετα: δεξί φλάς, καπάκια, κλπ. στο σύνολο της τιμής.. και παροχή υπηρεσιών: 12?....
Κανονικό δούλεμα δηλαδή και μείον 245?... ευτυχώς τελειώνει η εγγυήση τον Αυγουστο και θα την πηγαίνω σε μη εξουσιοδοτημένο να τελειώνουμε.
Περισσότερο εκνευρισμένος είμαι με τον εαυτό μου που δεν του είπα τίποτα γιατί τηλεφωνικώς μου είχε πει 170 και μετά ανέβηκε στα 245 απλά με την αλλαγή του super-duper DNA φίλτρου??
Μην ξεχάσω να αναφέρω ότι ΔΕΝ μου έκανε ρύθμιση στις βαλβίδες (τον ρώτησα δύο φορές αν χρειάζεται και μου είπε στις 24.000) Δηλαδή με ρύθμιση στις βαλβίδες πόσο θα μου έπαιρνε?????
245?
α)Motul 15-50 Ημισυνθετικά
β)4 Μπουζί
γ) Φίλτρο λαδιού
δ)Φίλτρο DNA
ε) Και πολύ μπλα μπλά
:a57:
Άγνωστο
Καλό servis.
Μιλάμε για επανάσταση. Όταν είχα πάει εγώ στον ίδιο μού είπε ότι αυτός κάνει βαλβίδες κάθε 12000 και καλά μου είχε κάνει και ρύθμιση. Μαζί με την ρύθμιση χρέωσε γύρω στο 220Ε αν θυμάμαι καλά.
Αλλά η μόδα αλλάζει και μαζί και οι ρυθμίσεις βαλβίδων.
Άμα θέλεις καλές τιμές πήγαινε στον Βογιατζή. Η τιμή που μου είπε για βαλβίδες ήταν 350Ε (μόνο για τις βαλβίδες, το υπόλοιπο σέρβις χρεώνεται έξτρα. Εννοείται ότι έφυγα σούμπιτος).
Εξακολουθω να μην ελεγχω βαλβιδες και αλαζω μονο λαδια φιλτρα. Εχω ξεπερασει τα 27000χλμ και το μηχανακι δουλευει ρολοι, χωρις κιχ. Ταξιδευω καθε Σαββατοκυριακο φορτωμενος και τελικιασμενος. Οταν χαλασει, θα σας ενημερωσω, αλλα σιγουρα θα εχω γλυτωσει μεχρι τοτε κανενα χιλιαρικο ετσι οπως τα λετε εδω μεσα. Ο μηχανικος μου μου λεει, οτι απο κατι τετοιους με φοβο για τις βαλβιδες τα κονομαμε.
Πολλες φορες που περναω να τον δω, μου κανει πλακιτσα περνωντας σοβαρο υφος και μου λεει, Μητσαρα πρεπει οπωσδηποτε να ρυθμισουμε βαλβιδες. Εγω ψαρωνω και μετα χυνετε κατω απο τα γελια. Αυτο ισως να λεει κατι.
![]()
![]()
το έγραψα και αλλού, ο κολλητός μου πήρε ένα στρωματάκι 650 πριν από λίγες μέρες εν όψη γύρου πελλοπονήσου το καλοκαιράκι...
το μηχανάκι είναι μτχ δείχνει καλοδουλεμένο/προσεγμένο/συντηρημένο...με 25.000χλμ όμως (και με καρίνα).
το πήρε εχθές από σέρβις και ήθελαν ρύθμιση όλες οι βαλβίδες...αν θυμάμαι καλώς μου είπε ότι οι του πίσω κυλίνδρου βρέθηκαν σε οριακές τιμές διακένου.
ενημερωτικά...