Σελίδα 21 από 30 ΠρώτοΠρώτο ... 111617181920212223242526 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 301 έως 315 από 439

Θέμα: Σαρλί της π...ς

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Αυτό που σε ενόχλησε, για να καταλάβω, είναι η αναφορά στο όνομα του Αϋλάν επί ματαίω, ή θεωρείς ότι η σάτυρα γίνεται "σε βάρος" των μεταναστών και όχι των Γερμανών ή των υπολοίπων πολιτισμένων Ευρωπέων?
    Σαφώς η αναφορά στο νεκρό παιδάκι, προσωπικά δεν βρίσκω αστείο την αναφορά σε αδικοχαμένους νεκρούς από τραγωδίες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα παιδάκι 4 ετών ξεβρασμένο και πνιγμένο...δευτερευόντως η ύπουλη κατηγοριοποίηση όλων των μεταναστών-προσφύγων σε βιαστές. Εάν σκεφτείς ότι το σύνηθες "αστείο" των φασιστοχουλιγκάνων στα γήπεδα απέναντι σε μαύρους παίκτες είναι να μιμούνται τη φωνή της μαϊμούς και να πετάνε μπανάνες, δεν είναι τυχαία η απεικόνιση των μεταναστών με πίθηκους.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Εγώ να σου πω μπέσα.... Δεν θα το ακουμπούσα το θέμα.
    Μαζί σου.

Πιθανότατα κι εγώ.

Αλλά όπως λέει κι ο Μπλιτζ από κάτω, σέβομαι αυτούς που, ενώ ένα χρόνο πριν τους γαζώνανε για αυτά που γράφουν και δημοσιεύουν, συνεχίζουν ακόμα να το κάνουν.

Και πού'σαι?
    Για να μιλήσω και στη δική σου γλώσσα που συνεννοούμαστε...
    Όταν κελαηδάνε τα αυτόματα και σφυρίζουν οι σφαίρες πάνω από την καρκάλα σου, και βλέπεις τον τύπο που πριν 10 λεπτά χαβαλεδιάζατε στο φωτοτυπικό και λέγατε για τη γκόμενα που ρίξατε χθες, να πέφτει τ'ανάσκελα δίπλα σου και να σπαρταράει σα μπσάρι, θέλει πολλά κιλά @@ για να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που έκανες.

(Όχι, δεν το έχω ζήσει.
    Και δε θέλω να το ζήσω, και θεωρητικά μιλάω.
    Αλλά όποιος το πει εύκολο, μάλλον θα πρέπει να παραθέσει εκείνος στοιχεία να το υποστηρίξει)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Τον ενόχλησε, προφανώς, το ότι έχει την ελευθερία να βγαίνει και να εκφράζει την άποψή του έτσι απλά, χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς 2η σκέψη. Ευτυχώς για εκείνον, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν τους Σαρλί, οι οποίοι θα του το προσφέρουν, δίνοντας τις ζωές τους, για καιρό ακόμα. Ελπίζω.
    +όσα θες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Τον ενόχλησε, προφανώς, το ότι έχει την ελευθερία να βγαίνει και να εκφράζει την άποψή του έτσι απλά, χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς 2η σκέψη. Ευτυχώς για εκείνον, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν τους Σαρλί, οι οποίοι θα του το προσφέρουν, δίνοντας τις ζωές τους, για καιρό ακόμα. Ελπίζω.
    Θα τους έκανα άγαλμα αλλά είναι πολλοί και δεν έχω την οικονομική άνεση για ολόκληρο νταμάρι μάρμαρο, ελπίζω η τοποθέτηση του περιοδικού δίπλα στη φωτογραφία της μητέρας Τερέζας να με εξιλεώνει...

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Σαφώς η αναφορά στο νεκρό παιδάκι, προσωπικά δεν βρίσκω αστείο την αναφορά σε αδικοχαμένους νεκρούς από τραγωδίες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα παιδάκι 4 ετών ξεβρασμένο και πνιγμένο...δευτερευόντως η ύπουλη κατηγοριοποίηση όλων των μεταναστών-προσφύγων σε βιαστές. Εάν σκεφτείς ότι το σύνηθες "αστείο" των φασιστοχουλιγκάνων στα γήπεδα απέναντι σε μαύρους παίκτες είναι να μιμούνται τη φωνή της μαϊμούς και να πετάνε μπανάνες, δεν είναι τυχαία η απεικόνιση των μεταναστών με πίθηκους.
    Εγώ νομίζω ότι απλά τρολλάρουν αυτούς που σκέφτονται κάτι τέτοια, αλλά μάλλον εγώ δεν είμαι της κοινής της γνώμης.

Piper μια ερώτηση και απάντησέ μου ειλικρινά: εάν με αφορμή το θάνατο ενός μοτοσικλετιστή σε δυστύχημα, έβγαινε ένα περιοδικό και έγραφε "εάν δεν είχε σκοτωθεί ο δίτροχος τώρα θα έκανε ληστείες και θα άρπαζε τσάντες" θα έγραφες χαχαχα γαμάτο αστείο ή θα τους κατακεραύνωνες; Ωραία η ελευθερία του λόγου, αρκεί να μην είναι επιλεκτική...

Σαφώς η αναφορά στο νεκρό παιδάκι, προσωπικά δεν βρίσκω αστείο την αναφορά σε αδικοχαμένους νεκρούς από τραγωδίες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα παιδάκι 4 ετών ξεβρασμένο και πνιγμένο...
    Κανείς δεν το βρίσκει αστείο.

Κανείς δε γελάει, ούτε ξεκαρδίζεται με την ιδέα ενός νεκρού παιδιού (εκτός κι αν είναι σοβαρά άρρωστος).

....δευτερευόντως η ύπουλη κατηγοριοποίηση όλων των μεταναστών-προσφύγων σε βιαστές. Εάν σκεφτείς ότι το σύνηθες "αστείο" των φασιστοχουλιγκάνων στα γήπεδα απέναντι σε μαύρους παίκτες είναι να μιμούνται τη φωνή της μαϊμούς και να πετάνε μπανάνες, δεν είναι τυχαία η απεικόνιση των μεταναστών με πίθηκους.
    Εσύ λες να τους ήρθε να παρουσιάσουν τους μετανάστες σα μαϊμούδες, προκειμένου να θίξουν τους μετανάστες?
    Ή προκειμένου να θίξουν μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζει τους μετανάστες σα μαϊμούδες?

Οι σκιτσογράφοι του Σαρλί πιστεύεις είναι αυτοί που τσουβαλιάζουν όλους τους μετανάστες σε βιαστές?
    Ή τα ΜΜΕ στη Γερμανία (αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη) μετά τα περιστατικά που έγιναν?

Το υποκριτικό της όλης υπόθεσης είναι αυτό το οποίο αγγίζει αυτή η σάτυρα (και πολλές άλλες).

Ο Αϋλάν, αλλά και όλα τα υπόλοιπα αδικοχαμένα παιδιά (που περιέργως δεν έχουν όνομα...), δεν πρόλαβαν να φτάσουν στην "όχθη".
    Ώστε να καταφέρουν τί? Να φάνε Μακντόναλντς, μας λέει ο "ποιητής", όχι για να γελάσουμε. Αλλά για να δακρύσουμε με την κατάντια μας σα δυτική κοινωνία.
    Δεν πρόλαβε ο Αϋλάν να φτάσει στη Γερμανία, για να τον αποκαλέσουν πίθηκο που χουφτώνει Γερμανιδούλες.

Και πάει λέγοντας.

Δεν είναι σαφώς κανένας υποχρεωμένος να συμφωνεί με τη σάτυρα του Σαρλί, και του κάθε Σαρλί.
    Αλλά τουλάχιστον να μπορούμε να διακρίνουμε πότε κάποιος κάνει σάτυρα με ελαφριά καρδιά προκειμένου να γελάσουμε, να ρευτούμε, και να πάμε για νάνι, και πότε κάποιος με τη σάτυρά του στοχεύει εκεί που δεν έχουν στοχεύσει άλλοι κι άλλοι, για να καταφέρει αυτά που δεν έχουν καταφέρει άλλοι κι άλλοι.

Piper μια ερώτηση και απάντησέ μου ειλικρινά: εάν με αφορμή το θάνατο ενός μοτοσικλετιστή σε δυστύχημα, έβγαινε ένα περιοδικό και έγραφε "εάν δεν είχε σκοτωθεί ο δίτροχος τώρα θα έκανε ληστείες και θα άρπαζε τσάντες" θα έγραφες χαχαχα γαμάτο αστείο ή θα τους κατακεραύνωνες; Ωραία η ελευθερία του λόγου, αρκεί να μην είναι επιλεκτική...
    Σου απάντησα στο παραπάνω ποστ και νομίζω πως θα σε καλύψω.
    Αν όχι ευχαρίστως να το αναλύσουμε.

Αλλα ξανατονίζω.

Άλλο σάτυρα, άλλο αστείο.

Άλλο "χαχαχαχα ξεκαρδίστηκα! Ρε τον πούστη, ωραία που τα λέει!", κι άλλο να ακούς κάτι τόσο "σουβλερό" που το μόνο που σου έρχεται να κάνεις είναι να κατεβάσεις το κεφάλι και να σκεφτείς ή απλά να δακρύσεις.

Ανάλογα λοιπόν ποιός θα το έλεγε αυτό για τον νεκρό μοτοσυκλετιστή, αναλόγως θα αντιδρούσα με το να του σπάσω τα μούτρα ή να σκεφτώ την κατάντια μας σαν κοινωνία.
    (ακραίο ίσως το παράδειγμα αλλά για να σου απαντήσω όπως το έθεσες)

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Τι κάθεστε και συζητάτε; Αν όλοι οι άνθρωποι είχαν τον απαραίτητο εγκέφαλο να καταλάβουν το χιούμορ του Σαρλί και του κάθε Σαρλί, δε θα είχε συμβεί ποτέ το μακελειό (και, πιθανότατα, το κάθε μακελειό).
    Life begins at 45°.

Κανείς δεν το βρίσκει αστείο.

Κανείς δε γελάει, ούτε ξεκαρδίζεται με την ιδέα ενός νεκρού παιδιού (εκτός κι αν είναι σοβαρά άρρωστος).
    Πίστεψέ με, κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες-παρωδία με χαρακτηριστικότερη αυτή που ο Ρονάλντο ετοιμαζόταν να κλωτσήσει το κεφάλι του νεκρού παιδιού φωνάζοντας γκολ και πίστεψέ με υπήρχαν πάρα πολλοί που γέλασαν και το βρήκαν αστείο και το ξέρω από πρώτο χέρι... και ξέρεις τι απάνταγαν; οκ, λυπηρό αλλά η σάτιρα και το χιούμορ δεν έχουν όρια. Για τα παραπάνω που λες υπάρχει αντίλογος αλλά είναι αργά και βαριέμαι να αναλύω (πάντως όσα λες τα σκέφτηκα πριν τα γράψεις αλλά για συγκεκριμένους λόγους τα απέρριψα).

Πίστεψέ με, κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες-παρωδία με χαρακτηριστικότερη αυτή που ο Ρονάλντο ετοιμαζόταν να κλωτσήσει το κεφάλι του νεκρού παιδιού φωνάζοντας γκολ και πίστεψέ με υπήρχαν πάρα πολλοί που γέλασαν και το βρήκαν αστείο και το ξέρω από πρώτο χέρι... και ξέρεις τι απάνταγαν; οκ, λυπηρό αλλά η σάτιρα και το χιούμορ δεν έχουν όρια.
    Ε ναι.
    Το είπα και πιο πριν.

Υπάρχουν σοβαρά άρρωστοι, και δυστυχώς δεν έχουν όλοι χαρτί γιατρού.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να λέει "η σάτυρα και το χιούμορ δεν έχουν όρια".
    Είτε γιατί το έχει ακούσει και το αναπαράγει μπας και μπαλώσει την γκάφα του, είτε γιατί αυτός είναι ολόκληρος ο τρόπος ζωής του.

Για τα παραπάνω που λες υπάρχει αντίλογος αλλά είναι αργά και βαριέμαι να αναλύω (πάντως όσα λες τα σκέφτηκα πριν τα γράψεις αλλά για συγκεκριμένους λόγους τα απέρριψα).
    Another time, another place.

Αλλά πολύ πιθανόν να έχω κι εγώ αντίλογο στους λόγους για τους οποίους τα απέρριψες, τον οποίο αντίλογο να μην τον έχεις σκεφτεί.
    Σαν αυτό που λένε "με το αν κανείς δε γ@μησε"....

Till then

Ευτυχώς που δεν έχουμε όλοι τον ίδιο εγκέφαλο... υπάρχουν εγκέφαλοι ας πούμε που πιστεύουν ότι οι Σαρλί ευτυχώς για αυτούς και για εμάς δίνουν ακόμα τη ζωή τους - βέβαια για ένα περίεργο λόγο και σε αναντιστοιχία με τις κατά καιρούς δηλώσεις των Σαρλί ότι δεν φοβούνται τίποτα και κανέναν, το περιοδικό πλέον εκδίδεται από μυστική τοποθεσία φυλασσόμενη από αστυνομία και φουσκωτούς. Σαν τους μεγαλοπροέδρους των ΠΑΕ ένα πράγμα που περιστοιχισμένοι από μπράβους δεν φοβούνται τίποτα και κανέναν...

Αλλά πολύ πιθανόν να έχω κι εγώ αντίλογο στους λόγους για τους οποίους τα απέρριψες, τον οποίο αντίλογο να μην τον έχεις σκεφτεί.
    Σαν αυτό που λένε "με το αν κανείς δε γ@μησε"....

Till then
    Εννοείται πως έχεις αντίλογο αλλά δεν αξίζει να αναλωνόμαστε σε αναλύσεις για το Σαρλί και το κάθε Σαρλί...

Να ρωτήσω, τελικά αυτό που είχε βγει, η καταγγελία μιας κοπέλας που είχε σωθεί, ότι ο μικρός στην παραλία ήταν γιος του τούρκου δουλέμπορου, τελικά δεν ισχύει;

Δε θα με χάλαγε το σκίτσο αν δεν είχε τον μικρό μέσα

Οταν κάνετε παιδί με το καλό, κάποια πράγματα θα τα βλέπετε με άλλη οπτική

Ισως λιγότερο ανοιχτομυαλα

Καλημέρα σας
    πουτσ@@@@@@@@@

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Ευτυχώς που δεν έχουμε όλοι τον ίδιο εγκέφαλο... υπάρχουν εγκέφαλοι ας πούμε που πιστεύουν ότι οι Σαρλί ευτυχώς για αυτούς και για εμάς δίνουν ακόμα τη ζωή τους - βέβαια για ένα περίεργο λόγο και σε αναντιστοιχία με τις κατά καιρούς δηλώσεις των Σαρλί ότι δεν φοβούνται τίποτα και κανέναν, το περιοδικό πλέον εκδίδεται από μυστική τοποθεσία φυλασσόμενη από αστυνομία και φουσκωτούς. Σαν τους μεγαλοπροέδρους των ΠΑΕ ένα πράγμα που περιστοιχισμένοι από μπράβους δεν φοβούνται τίποτα και κανέναν...

Tώρα άν σου πώ πώς άν κάποιος καθάριζε μερικούς ''προέδρους'' ΠΑΕ
    γιά μένα θά 'ταν ήρωας, κινδυνεύω να χαρακτηριστώ φασίστας, τζιχαντιστής,
    μαλάκας ή κάτι άλλο;;;;;;;;;;;;;;;
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παρόμοια θέματα

1. Της φυλακής τα σίδερα.....
    από bikersonly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2008, 20:06
  2. Ένα ποίημα για χάρη της
    από Julius στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 17:37
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2003, 13:18
  4. Απαντήσεις: 0