Σελίδα 21 από 30 ΠρώτοΠρώτο ... 111617181920212223242526 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 301 έως 315 από 443

Θέμα: το'χουν καψει οι παπαδες...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Να στο θέσω διαφορετικά, αν και ξέρω ότι απλά κάνεις χαβαλέ, αλλά έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Εκτός context, οι περισσότεροι διακεκριμένοι επιστήμονες μπορούν να παρουσιαστούν ως θρήσκοι. Π.χ. ο Hawking αναφέρει πολύ συχνά στα κείμενά του τη λέξη "θεός". Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν πιστεύει στον χριστιανικό ή σε οποιονδήποτε άλλο θρησκευτικό θεό. Το ίδιο και ο Einstein.
    Φίλτατε δεν ξέρεις τα πάντα... δυστυχώς δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, πάντως ποτέ όταν συζητώ με κάποιον δεν το κάνω με διάθεση χαβαλέ, η λέξη και μόνο μου είναι αντιπαθής. Γίνεται μια αναφορά περί θρησκείας και επιστήμης και ποστάρω μια φράση του Αϊνστάιν, με την επισήμανση πως οι ανεγκέφαλοι "πιστοί" και "άθεοι" την χρησιμοποίησαν ο καθένας για λογαριασμό του. Έρχεσαι καπάκι και υποδεικνύεις να μην πιάνουμε στο στόμα μας μεγάλους επιστήμονες και πως σίγουρα ο Αϊνστάιν δεν το εννοούσε όπως θα το καταλάβει ο τυπικός χριστιανός. Σου απαντάω πως δεν το εννοούσε και όπως θα το καταλάβει ο τυπικός άθεος, απάντηση δεν πήρα. Έχεις κάθε δικαίωμα να θεωρείς τον εγκέφαλό σου εφάμιλλο του Αλβέρτου αλλά είναι "άκομψο" να λες στον άλλο να μην επιμένει γιατί εσύ πιστεύεις πως έχεις το δίκιο και ξέρεις το σωστό. Ο καθένας μας έχει την άποψή του, δεν μ' ενδιαφέρει ουδόλως να την ασπαστείς εσύ ή ο οποιοσδήποτε, αλλά από την άλλη επέτρεψέ μας να έχουμε διαφορετική γνώμη από τη δική σου απόλυτη γνώμη. Φιλικότατα!!!

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    + όσα
    Έχω συναντήσει πνευματικό στο όρος
    Ο οποίος και νεαρός ηταν
    Και με πτυχία ψυχολογίας και ο άνθρωπος αυτός αν και ιερωμένος πέρα απο ανυχτομυαλος ηταν και αυτός που είχε υπο την επίβλεψη του κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης.
    Το πόσες ώρες πέρναγε με αυτά τα παραστρατημενα άτομα δεν περιγράφεται εδω.
    Θυμάμαι που σε μια κουβέντα κατ ιδίαν μαζί του, μου είχε πει οτι το σημαντικό ηταν να ξεκολλήσει το μυαλό τους και μετά το σωμα τους.
    Να από συσχετιστεί το μυαλό απο το {πάθος} .
    Μακάρι να υπήρχαν πολλοί τέτοιοι σαν αυτόν
    Σωστότατο αλλά τίποτα περισσότερο από ό,τι λένε οι ψυχολόγοι σε όλα τα προγράμματα απεξάρτησης.
    Μπράβο του πάντως για τη δουλειά που κάνει

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Μπορείς να επιμένεις όσο θες, αλλά όχι, δεν είναι μια χαρά.

Όχι, ένας θεός δημιούργησε τα πάντα σε μερικές μέρες, έφτιαξε τους ανθρώπους από λάσπη, μετά τους τιμώρησε επειδή έφαγαν ένα μήλο, το οποίο τους υπέδειξε ένα φίδι που μιλούσε, μετά πλημμύρισε τον πλανήτη, αλλά έσωσε όλα τα ζώα, τα οποία χώρεσαν και επέζησαν σε μια βάρκα, την οποία έφτιαξε ένας τυχαίος τύπος, του οποίου η πολυπλοκότερη κατασκευή ως τότε ήταν ένα σπασμένο κλαδί κι αυτό κατά λάθος, επειδή το πάτησε.

Έχεις δίκιο, τα εξωγηινάκια με το πισί ακούγονται εξωπραγματικά αστεία.
    Μωρέ δεν διαφωνώ, απλά αν υπάρχει μια αντικειμενική αλήθεια, αυτή εξ ορισμού δεν θα είναι κατανοητή και αντιληπτή από εμάς. Και νομίζω δεν πρέπει να γίνει ποτέ κτήμα μας, όχι γιατί πρέπει να ζούμε μέσα στα σκοτάδια αλλά γιατί έτσι είμαστε φτιαγμένοι, να την ψάχνουμε. Αν ποτέ λήξει αυτό θα πέσε τρελό ξενέρωμα. Όπως σε ένα κυνηγόσκυλο που του βγαίνει να μυρίζει συνέχεια κάτω και να σκανάρει οσφρητικά στρέμματα ολόκληρα χωρίς να ξέρει γιατί, επειδή απλά έτσι είναι προγραμματισμένο.

Ο Alan Watts έχει πει ένα ωραίο, ότι η ζωή (και κατ΄επέκταση ο άνθρωπος) δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια του σύμπαντος να νοιώσει τον εαυτό του.

Μπορεί λοιπόν απλά να είμαστε φορείς υπαρξιακής συνειδητότητας. Όχι κατανόησης. Δεν ξέρω γιατί πρέπει κανείς να κατανοήσει ή να αποκωδικοποιήσει κάτι και να το εγκλωβίσει - προβάλει σε ένα πεπερασμένο σύστημα. Μπορεί απλά να το νοιώθει. Θέλω να πω δεν ακούει κανείς μουσική και σκέφτεται "α, σολ μινόρε και πάει για μετατροπία σε σι ύφεση ματζόρε, δυσκολάκι μπράβο του!". Δεν χρειάζεται καν να γνωρίζει θεωρία της μουσικής ο εκάστοτε ακροατής για να δουλέψει το έργο.

Έχουμε κολλήσει ως είδος στο 1+1=2. Μάλλον υπάρχουν και άλλοι δρόμοι και όχι δεν χρειάζονται ναρκωτικά για να τους περπατήσει κάποιος.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    ... αλλά από την άλλη επέτρεψέ μας να έχουμε διαφορετική γνώμη από τη δική σου απόλυτη γνώμη. Φιλικότατα!!!
    Εγώ έχω την απόλυτη γνώμη (που είναι και πάντα σωστή) αλλά σας επιτρέπω να κάνετε λάθος.

Μερσί και συνεχίστε.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    κανείς από τους εμπλεκόμενους στο αντικείμενο δεν νομίζω ότι διατείνεται ότι η θρησκεία είναι επιστήμη, το αντίθετο θάλεγα.

αντίθετα, η μελέτη των θρησκειών μπορεί να είναι επιστήμη.

η Θεολογία δεν ξέρω ακριβώς στην πράξη με τι κατατρύχεται, αλλά θάπρεπε νάναι ακριβώς αυτό.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Φίλτατε δεν ξέρεις τα πάντα... δυστυχώς δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, πάντως ποτέ όταν συζητώ με κάποιον δεν το κάνω με διάθεση χαβαλέ, η λέξη και μόνο μου είναι αντιπαθής. Γίνεται μια αναφορά περί θρησκείας και επιστήμης και ποστάρω μια φράση του Αϊνστάιν, με την επισήμανση πως οι ανεγκέφαλοι "πιστοί" και "άθεοι" την χρησιμοποίησαν ο καθένας για λογαριασμό του. Έρχεσαι καπάκι και υποδεικνύεις να μην πιάνουμε στο στόμα μας μεγάλους επιστήμονες και πως σίγουρα ο Αϊνστάιν δεν το εννοούσε όπως θα το καταλάβει ο τυπικός χριστιανός. Σου απαντάω πως δεν το εννοούσε και όπως θα το καταλάβει ο τυπικός άθεος, απάντηση δεν πήρα.
    Όχι, δεν ξέρω τα πάντα, αλλά ξέρω αυτά που ξέρω. Ο λόγος που αναφέρθηκα μόνο στον "τυπικό χριστιανό" είναι επειδή δε μπορώ να φανταστώ με ποιον τρόπο ένας άθεος θα χρησιμοποιήσει προς όφελός του μια έκφραση που, φαινομενικά, υποστηρίζει την αξία των θρησκειών και, μάλιστα, τις συγκρίνει με τις Επιστήμες. Αν θέλεις εξήγησέ μου, γιατί το φτωχό μου μυαλουδάκι δεν φτάνει τόσο μακρυά. Αν η πρόταση ήταν "Οι θρησκείες είναι ηλίθιες" και την είχε πει ο πάπας της Ρώμης, θα έλεγα αντίστοιχα ότι "σίγουρα δεν το εννοούσε όπως το καταλαβαίνει ο μέσος άθεος" και δε θα ανέφερα καθόλου τους χριστιανούς. Θες να σου εξηγήσω γιατί ή είναι αρκετά προφανές τώρα;

Δεν καταλαβαίνω, επίσης, γιατί θεωρείς ότι "δεν απάντησα". Σε τι να απαντήσω; Όχι, δεν απέφυγα ποτέ να απαντήσω σε τίποτα. Δεν υπήρξε καμία ερώτηση.

Έχεις κάθε δικαίωμα να θεωρείς τον εγκέφαλό σου εφάμιλλο του Αλβέρτου αλλά είναι "άκομψο" να λες στον άλλο να μην επιμένει γιατί εσύ πιστεύεις πως έχεις το δίκιο και ξέρεις το σωστό. Ο καθένας μας έχει την άποψή του, δεν μ' ενδιαφέρει ουδόλως να την ασπαστείς εσύ ή ο οποιοσδήποτε, αλλά από την άλλη επέτρεψέ μας να έχουμε διαφορετική γνώμη από τη δική σου απόλυτη γνώμη. Φιλικότατα!!!
    Το τι θεωρώ εγώ τον εγκέφαλό μου είναι αδύνατο να το γνωρίζεις, οπότε προχωράω παρακάτω.

Δε λέω ποτέ σε κανέναν να μην επιμένει, επειδή εγώ "πιστεύω". Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε άποψη θέλεις. Κι εσύ και οποιοσδήποτε. Αλλά το να θεωρείς ότι ένα quote εκτός context μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα, είναι απλά λάθος. Όχι επειδή το λέω εγώ. Απλά έτσι είναι. Τόσο σίγουρο όσο η βαρύτητα. Αν αρνηθείς τη βαρύτητα, θα είσαι λάθος. Όχι επειδή έχω αντίθετη άποψη και θέλω να στην επιβάλλω. Είναι πολύ πιο απλό. Είναι απλά λάθος.

Πάντα είμαι φιλικός. Σε ιντερνετικό φόρουμ είμαστε
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Εἰρήνη ὑμῖν...

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cityfly Προβολή μηνύματος
    Σωστότατο αλλά τίποτα περισσότερο από ό,τι λένε οι ψυχολόγοι σε όλα τα προγράμματα απεξάρτησης.
    Μπράβο του πάντως για τη δουλειά που κάνει
    Εαν σε ενδιαφέρει στείλε μου πμ.
    Η μονή είναι η Οσίου Γρηγορίου

Δε λέω ποτέ σε κανέναν να μην επιμένει, επειδή εγώ "πιστεύω". Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε άποψη θέλεις. Κι εσύ και οποιοσδήποτε. Αλλά το να θεωρείς ότι ένα quote εκτός context μπορεί να σταθεί ως επιχείρημα, είναι απλά λάθος. Όχι επειδή το λέω εγώ. Απλά έτσι είναι. Τόσο σίγουρο όσο η βαρύτητα. Αν αρνηθείς τη βαρύτητα, θα είσαι λάθος. Όχι επειδή έχω αντίθετη άποψη και θέλω να στην επιβάλλω. Είναι πολύ πιο απλό. Είναι απλά λάθος.

Πάντα είμαι φιλικός. Σε ιντερνετικό φόρουμ είμαστε

Δυστυχώς όπως είπα δεν έχω χρόνο... και δεν έχει και νόημα όταν βλέπω τη φράση "είναι απλά λάθος"... Προσπάθησε να καταλάβεις πως ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, απλά η παράθεση μιας φράσης που αναφέρεται σε θρησκεία και επιστήμη, με την επισήμανση πως τη συγκεκριμένη διάσημη φράση η κάθε πλευρά προσπάθησε να την οικειοποιηθεί. Δεν παύει όμως να είναι μια πολύ ωραία "ατάκα", όπως και ενός άλλου μεγάλου επιστήμονα, ο οποίος είχε πει "αν με τη λέξη Θεός κάποιος εννοεί το σύνολο των φυσικών νόμων που του σύμπαντος, αναμφισβήτητα υπάρχει τέτοιος Θεός, μόνο που δεν ικανοποιεί συναισθηματικές ανάγκες και αναζητήσεις, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να προσεύχεσαι στο νόμο της βαρύτητας».

Για το περί φιλικότητας scripta manent αλλά nevermind που λέγανε κι οι Nirvana...

Δυστυχώς όπως είπα δεν έχω χρόνο... και δεν έχει και νόημα όταν βλέπω τη φράση "είναι απλά λάθος"... Προσπάθησε να καταλάβεις πως ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, απλά η παράθεση μιας φράσης που αναφέρεται σε θρησκεία και επιστήμη, με την επισήμανση πως τη συγκεκριμένη διάσημη φράση η κάθε πλευρά προσπάθησε να την οικειοποιηθεί. Δεν παύει όμως να είναι μια πολύ ωραία "ατάκα", όπως και ενός άλλου μεγάλου επιστήμονα, ο οποίος είχε πει "αν με τη λέξη Θεός κάποιος εννοεί το σύνολο των φυσικών νόμων που του σύμπαντος, αναμφισβήτητα υπάρχει τέτοιος Θεός, μόνο που δεν ικανοποιεί συναισθηματικές ανάγκες και αναζητήσεις, οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να προσεύχεσαι στο νόμο της βαρύτητας».

Για το περί φιλικότητας scripta manent αλλά nevermind που λέγανε κι οι Nirvana...
    Ο,ΤΙ (κεφαλαία για έμφαση; ) και να ήταν, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ CONTEXT. Πόσο πιο απλά να το πω; Δε με ενδιαφέρει τι ήταν και γιατί το έκανες. Δεν εξετάζουμε αυτό. Εξετάζουμε το γεγονός ότι όποιος το διαβάσει θα καταλάβει κάτι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό από αυτό που εννοούσε ο αγαπητός Αλβέρτος. Οπότε ποιο το νόημα; Επειδή έχει ωραίες λέξεις σαν πρόταση;

Γενικά, δε νομίζω ότι διαφωνούμε. Απλά κολλάς στις λέξεις. Τεράστιο ταμπού η λέξη "λάθος" για σένα, μάλλον. Αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν υπάρχει άλλη λέξη για το 1+1 = 3. Ή έχεις προσωπικά μαζί μου επειδή θεωρείς ότι η γνώμη μου είναι "απόλυτη". Ναι, είναι απόλυτη όταν είναι η αλήθεια.

Χαχα μπορείς να το πάρεις όπως θες, αλλά είμαι απόλυτα φιλικός με όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους εδώ μέσα. Ακόμα κι αν δε συμφωνούμε, κερνάω καφεδάκι οποτεδήποτε. Το φόρουμ είναι φόρουμ. Τα εκτός είναι εκτός.
    Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 01/02/2016 στις 22:27.
    Life begins at 45°.

Εγώ καληνυχτίζω.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	albert-einstein-sticking-tongue-out.jpg 
Προβολές:	105 
Μέγεθος:	48,3 KB 
ID:	351286

Κι αυτή η εικόνα, λοιπόν, αποδεικνύει (ξανά) γιατί κάτι τέτοιο, εκτός context, δε σημαίνει απολύτως τίποτα.

Καληνύχτα!

Κι έτσι, για την ιστορία, παραθέτω ολόκληρο το κείμενο, για όποιον είναι περίεργος

"Even though the realms of religion and science in themselves are clearly marked off from each other, nevertheless there exist between the two strong reciprocal relationships and dependencies. Though religion may be that which determines the goal, it has, nevertheless, learned from science, in the broadest sense, what means will contribute to the attainment of the goals it has set up. But science can only be created by those who are thoroughly imbued with the aspiration toward truth and understanding. This source of feeling, however, springs from the sphere of religion. To this there also belongs the faith in the possibility that the regulations valid for the world of existence are rational, that is, comprehensible to reason. I cannot conceive of a genuine scientist without that profound faith. The situation may be expressed by an image: science without religion is lame, religion without science is blind.

Though I have asserted above that in truth a legitimate conflict between religion and science cannot exist, I must nevertheless qualify this assertion once again on an essential point, with reference to the actual content of historical religions. This qualification has to do with the concept of God. During the youthful period of mankind's spiritual evolution human fantasy created gods in man's own image, who, by the operations of their will were supposed to determine, or at any rate to influence, the phenomenal world. Man sought to alter the disposition of these gods in his own favor by means of magic and prayer. The idea of God in the religions taught at present is a sublimation of that old concept of the gods. Its anthropomorphic character is shown, for instance, by the fact that men appeal to the Divine Being in prayers and plead for the fulfillment of their wishes."
    Life begins at 45°.

never hold back Το avatar του/της Ohm
    κάτσε να το κάνω μια μμετάφραση άρπα-κόλλα (το τονίζω το άρπα-κόλλα, γιατί ξέρω ότι η μετάφραση δεν είναι όσο καλή όσο θα μπορούσα μετά από μερικούς καφέδες, μόλις σηκώθηκα. Μετότερα μπορεί να διορθώσω το κατιτίς)

"παρ'όλο που οι κόσμοι της θρησκείας και της επιστήμης, αυτοί καθ'αυτοί, είναι ξεκάθαρα απομακρυσμένοι , και πάλι υπάρχουν ανάμεσα στους δύο ισχυρές σχέσεις και αλληλεξαρτήσεις. Ενώ η θρησκεία είναι αυτό που καθορίζει τον σκοπό, παρ'όλα αυτά έχει μάθει από την επιστήμη, με την ευρύτερη έννοια, ποιά μέσα θα συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων που η ίδια έχει θέσει. Αλλά επιστήμη είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μόνο από όσους είναι πλήρως εμποτισμένοι με μιατάση προς την αλήθεια και την κατανόηση. Η πηγή αυτού του αισθήματος βρίσκεται στην σφαίρα της θρησκείας. Σε αυτή τη σφαίρα ανοίκει και η πίστη στην πιθανότητα ότι οι κανόνες του κόσμου να είναι λογικοί, δηλαδή κατανοητοί μέσω της λογικής. Δεν μπορώ να αντιληφθώ έναν γνήσιο επιστήμονα αν αυτός δεν έχει έντονη πίστη σε αυτή την πιθανότητα. Η κατάσταση γίνεται να εκφραστεί σα μια εικόνα ως εξής: Επιστήμη χωρίς θρησκεία είναι κουτσή, θρησκεία χωρίς επιστήμη είναι τυφλή.

Ενώ ισχυρίστηκα παραπάνω ότι στην πραγματικότητα, σύγκρουση μεταξύ θρησκείας και επιστήμης δεν μπορεί να υπάρξει, πρέπει να διευκρινήσω, λαμβάνοντας υπ'όψη την ιστορική πορεία των γνωστών θρησκειών. Αυτή η διευκρίνηση έχει να κάνει με την ιδέα του θεού. Κατά την νεανική περίοδο της πνευματικής ανάπτυξης της ανθρωπότητας, η φαντασία δημιούργησε θεούς κατ' εικόνα του ίδιου του ανθρώπου, θεούς που με την βούλησή τους υποτίθεται επηρρεάζουν την πραγματικότητα όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς. Ο άνθρωπος μετά προσπάθησε να επηρρεάσει την θέληση αυτών των θεών με μαγικά και προσευχές. Η έννοια του θεού όπως διδάσκεται σήμερα είναι απομεινάρι αυτού του παλιού τρόπου αντίληψης της ιδέας θεός. Ο ανθρωπόμορφος χαρακτήρας φαίνεται, για παράδειγμα, στο ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια του θεού με προσευχές, όπου παρακαλάνε για την πραγματοποίηση των ευχών τους"

πολύ γέλιο σου λέω, πολύ γέλιο.
    Τελευταία τροποποίηση από Ohm; 02/02/2016 στις 08:45. Αιτία: συμπλήρωση από blItZer
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

___ = πλήρως/ολοκληρωτικά εμποτισμένοι.
    Life begins at 45°.

never hold back Το avatar του/της Ohm
    ποιά ρε συ; οκ μου φαίνεται :|
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Παρόμοια θέματα

1. αφου το χουμε καψει!!! ας το δημοσιευσουμε κιολας!!!
    από dammed_kittin στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2007, 01:29
  2. Το εχουμε καψει λεμε!
    από Ταξιδευτής στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/07/2007, 20:58
  3. Μαθηματα για το συνεπιβατη (ολοι οι καλοι χωρανε)
    από nassosxlvbros στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2006, 13:09
  4. Το σύνθημα και οι αγρότες
    από isid στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2005, 17:46
  5. ποίηση (αχ αυτοί οι παπάδες)
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2005, 11:02

Κανόνες δημοσιεύσεων