Θεωρητικά είμαι μαζί σου. Πρακτικά, βλέποντας πώς ξοδεύεται το δημόσιο χρήμα καθημερινά, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό που λες.Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
αρα μηπως αντι να προβαινουμε σε ηλιθιες τακτικες του στυλ να ιδρυσω ιδιωτικα πανεπιστημια, θα ητανε καλυτερο απλα να προσπαθησω να θεσω σε εφαρμογη τους νομους που ΘΑ επρεπε να ισχυουν για τα δημοσια (οσο δημοσια μπορει να θεωρηθουν)?
μηπως τελικα με μια απλη εφαρμογη των νομων θα καναμε καλυτερη τη ζωη μας???οχι επειδη ειναι νομοι.αλλα επειδη εφαρμοζοντας τους οντως κατι θα βελτιωθει.
![]()
Δόξα τω Θεώ τα χρήματα για την παιδεία μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά δεν είναι και λίγα. Τουλάχιστον όχι τόσο λίγα που να δικαιολογείται αυτό το χάλι.
Και αυτό το χάλι, δυστυχώς, επεκτείνεται σε όλα τα επίπεδα από τα κτίρια και τον εξοπλισμό, στους μαθητές-φοιτητές (που είναι οι λγότερο υπαίτιοι) μέχρι τους καθηγητές οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να διεκδικούν 15 επιδόματα πετώντας μέσα κι ένα "αναβάθμιση της παιδείας" για να δώσουν και μία κοινωνική έκφανση στο "λειτούργημα" που "επιτελούν".
Πόσοι είναι οι καθηγητές που πραγματικά ασχολούνται με τα παιδιά ως προσωπικότητες και όχι απλά με τον αν έμαθαν να παπαγαλίζουν το "σημερινό μάθημα";
Καλώς ή κακώς είχα την εμπειρία τόσο του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, όσο και του ξένου ημι-ιδιωτικού. Η διαφορά στην ποιότητα των μαθημάτων (της πλειοψηφίας τουλάχιστον) και στην παρεχόμενη γνώση ήταν χαοτική. Σε 1 χρόνο έκανα 9 (αν θυμάμαι) εργασίες, όταν εδώ σε 5 χρόνια έκανα 5-6... Να μη θίξω το θέμα πραγματικής έρευνας σε βιβλιογραφία και άλλες πηγές που εδώ δεν υπάρχει ούτε σαν ανέκδοτο. Απλά παίρνουμε το βιβλίο που έχει γράψει ο ίδιος ο καθηγητής, σημειώνουμε την ύλη (!), ξεχωρίζουμε τα ΣΟΣ (!!), κάνουμε τα σκονάκια και πάμε για εξετάσεις. Όποιος γράψει ότι λέω ψέματα ή δεν έχει περάσει έξω από ελληνικό πανεπιστήμιο ή εθελοτυφλεί.
Δυστυχώς οι εξαιρέσεις σοβαρών σχολών και καθηγητών-ερευνητών είναι ελάχιστες και ουσιαστικά ο θετικός τους ρόλος είναι εκμηδενισμένος.
ΥΓ Πραγματικά θέλω κάποιος να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγές στα πανεπιστήμια, πέραν όμως των κλασσικών και τελείως γενικών (λεφτά, αναβάθμιση, δωρεάν στέγαση-συγγράματα-καφές-τάβλι κλπ). Συγκεκριμένα μέτρα πχ αξιολόγηση των καθηγητών απ΄οτους μαθητές και δημοσίευση των αποτελεσμάτων με κοινοποίηση στο υπουργείο, άρση μονιμότητας κλπ