Σελίδα 21 από 28 ΠρώτοΠρώτο ... 111617181920212223242526 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 301 έως 315 από 411

Θέμα: Τεκμήρια Διαβίωσης

Το θέμα μας δεν είναι το "πόθεν έσχες" γενικά. Το θέμα είναι πως και πού αυτό εφαρμόζεται.

Παλαιό μέλος
    Και αφού αρχίσαμε τα παραδείγματα, θέλω να σχολιάσετε αυτό που αναφέρεται σε αυτο το λίνκ:

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=89&news_id=31894

Αντιγράφω:

Ενδεικτικό παράδειγμα της μεγάλης επιβάρυνσης αποτελεί ότι μισθωτός με αυτοκίνητο 1.600 κ.ε., που στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο και έχει μία πιστωτική κάρτα των 3.000 ευρώ με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, τα τεκμήρια διαβίωσης τον ανεβάζουν στα 22.000 ευρώ. Έτσι, από τα 810 ευρώ που πληρώνει σήμερα φόρο, με τα τεκμήρια ανεβαίνει στα 2.700 ευρώ, δηλαδή 1.890 ευρώ παραπάνω ή αύξηση φόρου 333%. Ελεύθερος επαγγελματίας με τα ίδια τεκμήρια, δηλαδή αυτοκίνητο, ιδιωτικό σχολείο και μία πιστωτική κάρτα, που δηλώνει εισόδημα 15.000 ευρώ, τα τεκμήρια τον ανεβάζουν επίσης στις 22.000 ευρώ και ενώ πληρώνει σήμερα φόρο 1.035 ευρώ, με το νέο καθεστώς θα πληρώνει φόρο 3.975 ευρώ, δηλαδή 2.940 ευρώ περισσότερα ή αύξηση 384%.

Αυτό ακριβώς το ρεπορτάζ είχα δει και φρίκαρα. Αλλά οι φίλοι θα μας πούνε ότι αυτά είναι ανακρίβειες, και ότι όποιος στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο, πρέπει μετά να κατεβάζει τα παντελόνια.

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από doomantia
    Διάβασες κάπου για Ferrari; Εκτός και αν νόμιζες τόση ώρα πως γκρινιάζουμε επειδή δε θα μπορούμε να δικαιολογήσουμε τις Ferrari και τις Lamborghini μας.

Και ναι, το μέτρο είχε κριθεί αντισυνταγματικό. Αν το ψάξεις θα το βρεις, εύκολα.

Υποχρέωσή μου η υπενθύμιση.

Πως ενα μετρο λες οτι καταργειται αλλα δεν καταργειται αφου εξακολουθει να ισχυει για ιχ ανω των 50000 € για σπιτια ανω των 150 τμ κλπ.

Ναι ειχαν κριθει αντισυνταγματικα , οπως κοι οι μισοι νομοι , αντιευρωπαικα παντως αμφιβαλλω.

τελος παντων μη παιζουμε με τις λεξεις.βαλε καγιεν αντι για φεραρι.

και γαμω τη πουτανα μου ρε πουστη μου , ειμαι αντιθετος λεμεεεεε
    Keep on rocking in a free world !!!

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από johnnyestia
    Και αφού αρχίσαμε τα παραδείγματα, θέλω να σχολιάσετε αυτό που αναφέρεται σε αυτο το λίνκ:

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=89&news_id=31894

Αντιγράφω:
    8000 ιδ.σχολειο
    3000 αυτοκ.σερβις βενζινες κλπ
    σουπερ μαρκετ για 3 ατομα 400€ το μηνα χ 12 =4800

ειμαστε ηδη 800 € παραπανω.
    δεν ντυνεται ; δεν καπνιζει ; μοτο δεν εχει ;

βγαζω μαζι με τη γυναικα μου πολυ παραπανω αλλα δεν μπορω να στειλω το παιδι μου στο ιδιωτικο.

Αυτος λοιπον τα βγαζει μαυρα.
    Keep on rocking in a free world !!!

Αυτό που κυρίως με ενοχλεί είναι η υποκρισία των αρχών. Ναι, να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή. Ναι να σκίσουμε το χαμηλόμισθο. Δυστυχώς, όμως η χοντρή φοροδιαφυγή δεν γίνεται από τις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Γίνεται από άτομα που παρακάμπτουν οποιονδήποτε νόμο και οποιοδήποτε τεκμήριο διαβίωσης. Εφοπλιστές, Μεγαλοδημοσιογράφους, Μεγαλοδικηγόρους, Τοπικούς Παράγοντες, παράσιτα της δημόσιας ζωής, κομματικούς συνδικαλιστές και παρασκηνιακούς τύπους (Ζαχόπουλους).

Μην παρουσιάζεις τα πράγματα όπως σε βολεύουν. 8000 κάνει το ακριβότερο ιδιωτικό. Πήγαινα σε ιδιωτικό σχολείο και οι γονείς μου πλήρωναν 700.000 δρχ το χρόνο. Περίπου 2300 ευρώ. Και επαναλαμβάνω. Να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή. Μήπως όμως αυτό το μέτρο, πιάνει τα ψαράκια και ως συνήθως αφήνει τους καρχαρίες ανενόχλητους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 700_Thespieis
    Φιλε doomantia δυστυχως δε 8α βρεις ακρη..Βρισκομαι και γω σε πολλες περιπτωσεις να συζητω με παιδια της ηλικιας μου(μερικες φορες και συναδερφους της Ασοεε)και η καταληξη της συζητησης ειναι η ιδια:

-Δε 8ελω να σχολιασουμε τι κακο εχει κανει η κυβερνηση σου(8α μ ηταν ευκολο)..Αυτο που 8ελω μονο ειναι να μου πεις ΕΝΑ καλο που εχει κανει(σε ο,τι αφορα σε οικονομικη πολιτικη)..

-Χμμμ...εεεε...Χμμμμ

Μα αυτό λέμε ακριβώς. Δεν είναι κανείς μας εγκάθετος και προκατειλημένος. Περιγράφουμε την κατάσταση που ζούμε καθημερινά. Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει να επιδείξει κάτι άλλο πλην διαφθοράς, διαπλοκής και κακοδιαχείρισης. Δυστυχώς. . .

Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer

εντάξει μην το ξεφτυλίζεις τώρα, είδος ανάγκης το καρκινόπραμα...

Παλαιό μέλος
    Πρόταση στην κυβέρνηση:

Να βάλουν σε κάθε μπουζουξίδικο έναν εφοριακό για ταμία και όλοι να πληρώνουν δίνοντας και το αφμ τους. Για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνουν να μετράει 50 ευρώ ετήσιο τεκμήριο. Καλή φάση? :rotflmao: :rotflmao:

Καλό θα ήταν να επεκταθεί μελλοντικά σε όλα τα μαγαζιά γιατί οι ροκάδες θα την βγάζουν λάδι :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    8000 ιδ.σχολειο
    3000 αυτοκ.σερβις βενζινες κλπ
    σουπερ μαρκετ για 3 ατομα 400€ το μηνα χ 12 =4800

ειμαστε ηδη 800 € παραπανω.

Αυτος λοιπον τα βγαζει μαυρα.

Ο άνθρωπος είναι θηλαστικό
    Ο σκύλος είναι θυλαστικό.
    Άρα ο άνθρωπος είναι σκύλος....

Παρεπιπτόντος εδώ μπορείς να βρεις τιμες ιδιωτικών κάτω από τα μισά χρήματα που αναφέρεις, ειδικά αν μιλάμε για νήπειο ή δημοτικό.

Η λογική πάντως της κυβέρνησης μου θυμίζει τους Αμερικανούς που βομβαρδίζουν μια ολόκληρη
    γειτονιά στη Βαγδάτη γιατί στον 3ο όροφο της γωνιακής πολυκατοικίας έμενε ένας τρομοκράτης....
    Παράπλευρες απώλειες νομίζω τις λένε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από doomantia
    Γιατί η κυβέρνηση θα μπαζώσει τρύπες στην οικονομία, που η ίδια άνοιξε, με τα λεφτά των μικρομεσαίων; Επίσης, το μέτρο είναι αποδεδειγμένα ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ, και ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Γιατί επανέρχεται; Δεν είναι παραδοχή από μέρους του Υπουργείου πως τα προηγούμενα, απαράδεκτα μέτρα που λήφθησαν, είναι αναποτελεσματικά, και πρέπει να αποσυρθούν; Γιατί δε συμβαίνει κάτι τέτοιο; Τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία δημιουργήθηκαν από φοροδιαφυγή, ή μήπως από διαπλοκές και παράνομες επενδύσεις, από τους διαχειριστές τους; Οι ιδιωτικοποιήσεις δε θα έπρεπε να γίνονται για να μπαζωθούν τρύπες; Όμως γίνονται αδιαφανώς, με μιζούλες και διαπλοκή. Επίσης, μήπως χάνονται εκατομμύρια ευρώ, κατά την ανάθεση δημόσιων έργων; Είναι και αυτό φοροδιαφυγή; Διάβασα πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα σαμαράκια στον εσωτερικό δρόμο του ΕΜΠ κοστολογήθηκαν 20.000 ευρώ έκαστο!!! Για δείτε επίσης τις τεράστιες ταμπέλες, σε δήμους, πλατείες και λοιπά, όπου αναφέρεται η κοστολόγηση του έργου!!! Είναι επίσης τυχαίο ότι στη γειτονιά μου, κάθε 3 μήνες στρώνουν άσφαλτο στα ίδια σημείο, και ποτέ δε φτιάχνει ο δρόμος; Δημιουργεί μήπως αυτό τρύπα στην οικονομία, ή φταίει πάλι η φοροδιαφυγή; Είναι δυνατόν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε αθλητικοί σύλλογοι να καλύπτονται από το Ελληνικό Δημόσιο, και οι υπεύθυνοι να ποζάρουν με το πούρο τους, και να αναλαμβάνουν ξανά τη διοίκηση αθλητικών σωματίων; Είναι λογικό να διώκεται κάποιος που έχει ένα ΙΧ, αλλά οι υπεύθυνοι για τα βαρβάτα χρέη είναι πρωτοφανές να συλληφθούν! Είναι λογικό ενώ έχεις τεράστια χρέη, και μηδενική ανάπτυξη να αγοράζεις κάθε χρόνο πανάκριβα οπλικά συστήματα, τα οποία θα χρησιμοποιήσεις μόνο σε επιδείξεις. Είναι λογικό οι προϊστάμενοι δημόσιων υπηρεσιών να λαμβάνουν κονδύλι επίπλωσης του γραφείου τους, περί τα 10000 ευρώ. Γνωρίζω περίπτωση που έγινε δις αυτό σε μια χρονιά. Είναι λογικό η ύπαιθρος να λαμβάνει ασύλληπτες αγροτικές επιχορηγήσεις, χωρίς να ελέγχεται πώς και πού επενδύονται αυτά τα χρήματα;
    Και πέρα από όλα αυτά, επαναλαμβάνω, είναι δυνατόν να επαναφέρεται ένα μέτρο που απέτυχε στο παρελθόν, και δε γνωρίζουμε να πέτυχε ΠΟΥΘΕΝΑ; Τί έχει αλλάξει, και θα πετύχει τώρα;

Ελπίζω να είσαι ΚΚΕ η Συνασπισμός τουλάχιστον.
    Γιατί για οτι αναφέρεις είναι υπεύθυνα και τα 2 μεγάλα κόμματα, διαφορές στην φορολογία δεν υπάρχουν παρά μόνο μια ελάχιστη μείωση στην κλίμακα τα τελευταία χρόνια, και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις παρατηρούνται στην Ελλάδα απο την μεταπολίτευση και δεν είναι αποτέλεσμα της σημερινής κυβέρνησης, που σε μερικά απο αυτά έχει κάνει σημαντικά βήματα.

Α ξέχασα το ΛΑΟΣ

καλά πλάκα με κάνετε...?

οι 300 εκει πάνω έχουμε στήσει φαγοπότι τρελό και μεις από κάτω μαλώνουμε για κομματα

η γενιά του πολυτεχνειου (χαχαχα) άλωσε την πολιτική έφαγε και στα δεξια και στα αριστερα στρογγύλεψε για τα καλά και κάθισε στην καμπούρα μας

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥ 1983

ε τοτε ρε μάγκες κάπου πήγε η διαφορά- τουλάχιστον το 83 δεν ήταν όλοι χρεωμένοι....

προς τι τόσοι φοροι τεκμήρια κερατα κλπ

είναι κρίμα που υπάρχει κόσμος που βρίσκει στα τεκμήρια κάτι σωστό και επιβεβλημένο

ίσως τους προσφέρει μια ενδόμυχη ευχαρίστηση που αναγκάζει το κράτος τον γείτονα να πουλήσει την χιλιάρα που αυτοί δεν κατάφεραν ποτέ να πάρουν-στη λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα... του κάθε γείτονα
    αντί να διεκδικίσουν καλύτερο μέλλον να διεκδικίσουν τα όνειρά τους
    ίσως είναι πιο μικροί και βλέπουν τον κόσμο απλά και ευθεία και ρομάντικά (έχεις κυβικά άρα σου αξίζει να φορολογηθείς-ήμαρτον)

ποιος να κάθετε να τους εξηγεί πως και μετά τα τεκμήρια όσο αυστηρά και να είναι, ό ίδιος
    φοροφυγάς υδραυλικός πχ θα παρκάρει το τώρα 1200κε(και τι έγινε) ιχ του έξω από τα μπουζούκια θα χαλάει 10000? και η κυρά του άλλα 10000? σε ψώνια και μεις όλοι
    θα κοιτάμε ξανά στα περιοδικά τις μηχανές και θα λιγουρευόμαστε

μα έχει ένα τρόπο να σου γαμάει όλα τα όνειρα αυτή η χώρα

mipos ksereis apo vespa????

Παρόμοια θέματα

1. Aλλα επίπεδα διαβίωσης...
    από guzzistas στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2011, 12:08
  2. Ερώτηση για τα νέα ΤΕΚΜΗΡΙΑ
    από trumpet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2008, 16:40