Σελίδα 21 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 1116171819202122232425 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 301 έως 315 από 375

Θέμα: Το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη για διαβαστε τι λεει ...

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Αυτο που θελω να τονισω εγω ως αναφορα στην πιστη και τη σημαια ειναι οχι να μεινουμε κολλημενοι σε ενα συμβολο ουτε κολλημενοι στο θεο με κλειστα τα ματια. Ειναι απλως να δουμε τι εχουμε κερδισει μεσα απο τον τροπο σκεψης αυτο ανα την ιστορια μας. Εχουμε κερδισει τουλαχιστον την ελευθερια μας...

Αυτη τη στιγμη που μιλάμε εσυ νιωθεις ελευθερος; αν ναι τοτε οι απαιτησεις σου για ελευθερία ειναι πολύ μικρές.
    Και αυτο το πραγμα μην το συνεχίζεις διοτι ειναι λάθος και σε ρωτησα παραπανω και δε μου απήντησες. Πες μου ενα παραδειγμα , ενα περιστατικο, ενα γεγονος, κατι που η πιστη στους θεους και τα πνεύματα κτλ βοηθησε τον ανθρωπο.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Δεν διαφωνώ φίλε μου ότι με την συνεργασία μπορείς να πετύχεις πολύ πράγματα. Αυτό συμβαίνει σε όλη την ιστορία του ανθρώπινου είδους. Μη συζητάμε τα αυτονόητα. Αυτό αυτό που δεν έχει συμβεί ποτέ και ούτε πρόκειται κατά τη γνώμη μου είναι να συνεργάζονται όλοι με όλους.

Ήμουν πολύ σαφής σε αυτό που είπα για τον πλούτο. Δεν είπα ότι ο πλουτος δεν φτάνει για όλους. Είπα ότι προκειμένου να διαμοιραστεί ο πλούτος πιο δίκαια, θα πρέπει να χαμηλώσουμε τις προσδοκίες μας για το βιωτικό επίπεδο που επιθυμούμε (εμείς οι δυτικοί). Δηλάδή θα πρέπει 300 εκ. Αμερικάνοι, άλλα τόσα Ευρωπαίοι, άντε βάλε και καμιά 200 εκ εύπορους Ασιάτες (Ιάπωνες, Κορεάτες), να δεχτούν ότι το βιοτικό τους επίπεδο θα κατέβει σημαντικά προκειμένου να ανέβει το παγκόσμιο βιοτικο επίπεδο. Εσυ πιστεύεις ότι είμαστε διατεθιμένοι να το κάνουμε? Εσύ είσαι διατεθιμένος να το κάνεις?
    Διότι είναι ουτοπικό να πεις ότι υπάρχει η δυνατότητα 6δις ανθρώπων να ζούν όπως ζουν οι Αμερικάνοι ή οι Άγγλοι ή οι Γερμανοί.

Σε ρωτησα παραπανω, μπορουμε να συνεργαζομαστε σε οικογενειακο, σε τοπικο σε εθνικο επιπεδο. Γιατι οχι και σε διεθνες;

ΟΧΙ, δε πρεπει να χαμηλωσουμε τις προσδοκίες μας. Ας απλοποιησω αυτο που περιγραφω υποθετοντας οτι η φτώχεια ή η αξιοπρεπης ζωη ειναι αποκλειστικα θεμα χρηματων.
    Κι εστω οτι παιρναμε ολο το πλουτο του κοσμου και τον διαιρουσαμε με τον πληθυσμο. Θα εβγαινε ενα ποσό χρηματων, εστω Α. Θεωρεις οτι το Α ειναι χαμηλότερο απο όσα παιρνει ο μεσος ευρωπαιος.
    ΟΜΩΣ εχεις στο νου σου τη δικαιη μοιρασιά του πλούτου μεταξυ των εργατικων ταξεων των ανεπτυγμένων χωρών και των εργατικων ταξεων των υπολοίπων. Ξεχνας του κεφαλαιούχους, τους πολυεκατομμυριουχους, τους καπιτάλες. Και βαζοντας στη σούμα το κεφαλαιο ενος καπιτάλα, δεν εξισώνεις απλά έναν φτωχο, ουτε 10 ουτε 100 αλλά πολλούς παραπάνω.

Ενδεικτικά: Ο bill gates εχει αποδοχές καθε χρόνο, παραπάνω απο όσες έχουν ολοι οι κατοικοι της γουατεμαλας μαζί. Ακριβέστερα έχει αποδεοχες περιπου ισες με 4-5 κράτη της λατινικης αμερικης (συμφωνα με τον Michael Albert )

Και δεν υπαρχει μόνο ένας bill στο κόσμο.
    Ο καπιταλισμός, που επικρατει στη συντριπτικη πλειοψηφια των κρατων σημερα, σημαινει εκμεταλλευση των πολλων απο τους λίγους. Οσα και να παιρνεις δηλαδη σημερα, αντιστοιχουν σε λιγότερα απο όσα παράγεις.

Δε σε πειθει το παραπανω;
    Σκεψου ποσο χρημα μπορει να εξοικονομηθει σε μια κοινωνια που θα επικρατησει η ισότητα.
    Δε θα χρειαζονται ποροι για στρατους, αστυνομίες , στολους, πολεμικες κατασκευες, μανατζερ με παχυλες αποδοχες, γραφιάδες ολων των ειδων, δικαστηρια, δικηγόρους, κλητήρες, τραπεζικους υπαλλήλους, εισαγγελεις, παπαδες, δεσμοφύλακες κτλ.
    Ολοκληροι "κλάδοι-βιομηχανιες" θα εξαφανίζονταν. Ας πούμε εχεις υπόψη σου πόσο μας κοστίζει η συντηρηση του κρατικου μηχανισμου; καμποσα. ακόμα ολοκληρη η διαφημιστικη βιομηχανία δε θα ειχε λόγο υπαρξης. και στη διαφημιστικη βιομηχανια σπαταλάται πάνω απο το 1.6 του παραγόμενου πλούτου μας.
    Ολα τα παραπανω ειναι μεγαλο ποσοστό τους εργατικου δυναμικου καθε χώρας. σκεψου αυτοι να παρήγαγαν χρησιμο εργο!

Ακόμα εχε υπ'οψη σου κάτι ακόμα. Ολοι οι ανθρωποι καταναλώνουν. Ομως μόνο ενα ποσοστό αυτων παράγει και συνηθως με ασύμφορο τρόπο. και σε πολύ μεγαλο βαθμο φταιει το σημερινο συστημα γι αυτη την κατασταση. παει να πει οτι σε ενα δικαιο συστημα πολλοί περισσότεροι ανθρωποι (και με πολυ αποδοτικοτερους τροπους) θα παράγουν εργο, οποτε ή γενικοτερα θα παράγεται περισσότερο εργο ή θα μειωνονται οι απαιτουμενες κατα κεφαλην εργατοώρες ή και τα δύο!

Ο berkman πριν 80 χρόνια μίλαγε για 3 ωρες δουλειάς τη μέρα, οι οποιες θα μειωνονταν με την εξελιξη της τεχνολογίας. και οχι, δεν ειναι μονο για να εχουν ολοι οι ανθρωποι στεγη τροφη και ρουχισμο, ειναι και για να εχουν προσβαση σε αρκετες ανεσεις της συγχρονης ζωής.ναι, παραπανω απο οσες εχει ο μεσος ελληνας σημερα.

Τοσες χιλιαδες χρονια εξελιξης της επιστημης και της τεχνολογιας , ειναι καπως περιεργο να μην εχει φτασει στο επιπεδο να παράγονται τα απαραιτητα για όλους, τι λες;
    "Όσοι ειναι οι άστεγοι καθε βράδυ, άλλα τόσα είναι και τα αδειανα δωματια στα ξενοδοχεια."
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx

Ο berkman πριν 80 χρόνια μίλαγε για 3 ωρες δουλειάς τη μέρα, οι οποιες θα μειωνονταν με την εξελιξη της τεχνολογίας.

μαλλον ετσι, θα πρεπε ΤΕΧΝΗΤΑ-ρατσιστικα-απανθρωπα να μειωσουμε δραματικα τον πλυθησμο της γης..

μια λυση που πιστευω τους περισσοτερους τους βρισκει αντιθετους
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    τα επομενα χριστουγεννα να ζητησουμε απο τον αγιο βασιλη να μας φερει μια κοτσιδα usb να παμε να ζησουμε ολοι στην Pandora

Σε ρωτησα παραπανω, μπορουμε να συνεργαζομαστε σε οικογενειακο, σε τοπικο σε εθνικο επιπεδο. Γιατι οχι και σε διεθνες;

ΟΧΙ, δε πρεπει να χαμηλωσουμε τις προσδοκίες μας. Ας απλοποιησω αυτο που περιγραφω υποθετοντας οτι η φτώχεια ή η αξιοπρεπης ζωη ειναι αποκλειστικα θεμα χρηματων.
    Κι εστω οτι παιρναμε ολο το πλουτο του κοσμου και τον διαιρουσαμε με τον πληθυσμο. Θα εβγαινε ενα ποσό χρηματων, εστω Α. Θεωρεις οτι το Α ειναι χαμηλότερο απο όσα παιρνει ο μεσος ευρωπαιος.
    ΟΜΩΣ εχεις στο νου σου τη δικαιη μοιρασιά του πλούτου μεταξυ των εργατικων ταξεων των ανεπτυγμένων χωρών και των εργατικων ταξεων των υπολοίπων. Ξεχνας του κεφαλαιούχους, τους πολυεκατομμυριουχους, τους καπιτάλες. Και βαζοντας στη σούμα το κεφαλαιο ενος καπιτάλα, δεν εξισώνεις απλά έναν φτωχο, ουτε 10 ουτε 100 αλλά πολλούς παραπάνω.

Ενδεικτικά: Ο bill gates εχει αποδοχές καθε χρόνο, παραπάνω απο όσες έχουν ολοι οι κατοικοι της γουατεμαλας μαζί. Ακριβέστερα έχει αποδεοχες περιπου ισες με 4-5 κράτη της λατινικης αμερικης (συμφωνα με τον Michael Albert )

Ο καπιταλισμός, που επικρατει στη συντριπτικη πλειοψηφια των κρατων σημερα, σημαινει εκμεταλλευση των πολλων απο τους λίγους. Οσα και να παιρνεις δηλαδη σημερα, αντιστοιχουν σε λιγότερα απο όσα παράγεις.

Σκεψου ποσο χρημα μπορει να εξοικονομηθει σε μια κοινωνια που θα επικρατησει η ισότητα.
    Δε θα χρειαζονται ποροι για στρατους, αστυνομίες , στολους, πολεμικες κατασκευες, μανατζερ με παχυλες αποδοχες, γραφιάδες ολων των ειδων, δικαστηρια, δικηγόρους, κλητήρες, τραπεζικους υπαλλήλους, εισαγγελεις, παπαδες, δεσμοφύλακες κτλ.
    Ολοκληροι "κλάδοι-βιομηχανιες" θα εξαφανίζονταν. Ας πούμε εχεις υπόψη σου πόσο μας κοστίζει η συντηρηση του κρατικου μηχανισμου; καμποσα. ακόμα ολοκληρη η διαφημιστικη βιομηχανία δε θα ειχε λόγο υπαρξης. και στη διαφημιστικη βιομηχανια σπαταλάται πάνω απο το 1.6 του παραγόμενου πλούτου μας.
    Ολα τα παραπανω ειναι μεγαλο ποσοστό τους εργατικου δυναμικου καθε χώρας. σκεψου αυτοι να παρήγαγαν χρησιμο εργο!

Ακόμα εχε υπ'οψη σου κάτι ακόμα. Ολοι οι ανθρωποι καταναλώνουν. Ομως μόνο ενα ποσοστό αυτων παράγει και συνηθως με ασύμφορο τρόπο. και σε πολύ μεγαλο βαθμο φταιει το σημερινο συστημα γι αυτη την κατασταση. παει να πει οτι σε ενα δικαιο συστημα πολλοί περισσότεροι ανθρωποι (και με πολυ αποδοτικοτερους τροπους) θα παράγουν εργο, οποτε ή γενικοτερα θα παράγεται περισσότερο εργο ή θα μειωνονται οι απαιτουμενες κατα κεφαλην εργατοώρες ή και τα δύο!

Ο berkman πριν 80 χρόνια μίλαγε για 3 ωρες δουλειάς τη μέρα, οι οποιες θα μειωνονταν με την εξελιξη της τεχνολογίας. και οχι, δεν ειναι μονο για να εχουν ολοι οι ανθρωποι στεγη τροφη και ρουχισμο, ειναι και για να εχουν προσβαση σε αρκετες ανεσεις της συγχρονης ζωής.ναι, παραπανω απο οσες εχει ο μεσος ελληνας σημερα.

Τοσες χιλιαδες χρονια εξελιξης της επιστημης και της τεχνολογιας , ειναι καπως περιεργο να μην εχει φτασει στο επιπεδο να παράγονται τα απαραιτητα για όλους, τι λες;
    "Όσοι ειναι οι άστεγοι καθε βράδυ, άλλα τόσα είναι και τα αδειανα δωματια στα ξενοδοχεια."
    money cant buy me love !!!

StoopidMotorForAHead Το avatar του/της aakkuan

+1

Παλαιό μέλος
    Αυτη τη στιγμη που μιλάμε εσυ νιωθεις ελευθερος; αν ναι τοτε οι απαιτησεις σου για ελευθερία ειναι πολύ μικρές. Και αυτο το πραγμα μην το συνεχίζεις διοτι ειναι λάθος και σε ρωτησα παραπανω και δε μου απήντησες. Πες μου ενα παραδειγμα , ενα περιστατικο, ενα γεγονος, κατι που η πιστη στους θεους και τα πνεύματα κτλ βοηθησε τον ανθρωπο.
    Αστο μη το ψαχνεις, η πιστη εχει βοηθησει.Οχι η πιστη σε τοτεμ και κορνιζες η πιστη γενικοτερα.
    Αν δε πιστευεις κατι δε μπορεις να το κανεις.Παλαιοτερα πιστευαν στην οικογενεια και καναν οικογενεια για παραδειγμα. Και πολλα αλλα.

Τωρα για την ανακατανομη του πλουτου, ωραια θα ηταν ολα αυτα που λες και πιστευω θα γινουν αν επιβιωσουμε για καποια εκατομμυρια χρονια ακομη....

Οσο για το αν νιωθω ελευθερος πραγματικα ελευθερος θα ενιωθα αν ζουσα οπως ζουσαν οι πρωτογονοι αλλα μια σχετικη ελευθερια τη νιωθω.
    Δε μπορω να πω δηλαδη οτι με περιοριζει κατι ιδιαιτερα, αλλα πες μου εσυ γιατι δε νιωθεις ελευθερος???Τι σε περιοριζει?????

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αφού με φτιάχνει το κέφι αυτό , καθάρισα και ξανανέβηκε.

Φρόνιμα όμως ε

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Yes sir... οι μπύρες φταίνε... χαχαχαχαχαχα... βαράνε όταν είσαι νηστικός και τις πίνεις βράδυ.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιο τόμαρο
    αλλα πες μου εσυ γιατι δε νιωθεις ελευθερος???Τι σε περιοριζει?????

τώρα άμα πρέπει, για να πάω στο σπίτι της φίλης μου, να με μοστράρουν με ύφος ή να με σταματάνε για εξακρίβωση δελτάδες και άλλα είδη του βασιλείου (οχι του κωστέτσου) και για να πάει εκείνη σπίτι της και να φύγει από αυτό θα πρέπει να περνάει από τη διαδικασία των σαλιάρικων βλεμμάτων τους, εσυ με κόβεις για ελεύθερο?
    αμα το αφεντικό μου χει ζαλίσει τον έρωτα στο "δεν έχω γιατί πρέπει να καλύψω κάτι επιταγές" αφού έχει χρησιμοποιήσει την εργασία μου και στην επιθεώρηση εργασίας μου λένε να κάνω υπομονή?
    άμα μου δίνουν κουπόνι των 70 Ε για σουπερμαρκετ στο ταμείο ανεργίας και μου λένε ότι "η πατρίδα ζορίζεται"?
    άμα πληρώνω το δήμο για να βάζει λαμπάκια τα χριστούγεννα και τις στα παπάρια του οι γαμολακούβες?
    αμα πληρώνω ερτ και δεν έχω τηλεόραση?
    αμα ψάχνω για δουλειά και τους φαίνομαι μεγάλος?
    αμα για καρδιογράφημα κλείνω ραντεβού μετά από τρεις μήνες και κάτι γαμόγεροι έχουνε χαι λουξ δωμάτια?
    αμα, λέω άμα τα πάρω στο κρανίο και αυτό είναι κακούργημα???

δε βλέπω κάτι να με περιορίζει... χαλαρά... βέβαια, αν επιλέξω να είμαι όσα "επιτρέπονται" δε θα με περιορίζει τίποτα... οπότε σωστά ακούω συνέχεια "σκάσε και δούλευε"... από την απουσία περιορισμών...

-4-3-2-1... δεν είναι σύστημα, αντίστροφη μέτρηση είναι...

α και παρεπιπτόντως η γιαγιά είναι από βουλγαρία και ο παππούς τουρκόσπορος, οπότε όπως όλοι, στα βαλκάνια ακόμη περισσότερο, είμαστε ιθαγενείς γενικά και καθόλου ειδικά...
    γης μαδιαμ...

αλλα πες μου εσυ γιατι δε νιωθεις ελευθερος???Τι σε περιοριζει?????
    "ειμαι τόσο ελεύθερος οσες είναι και οι επιλογές μου"
    tai
    και δεν εχω και τόσες πολλές menelaos46
    κοιτα γύρω σου.

Ναι, σίγουρα κάπου κάποιοι έχουν λιγότερες, αλλά αυτο δεν με κάνει ελεύθερο
    με κανει, ίσως, λιγότερο σκλάβο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
    ......
    +1 Συμφωνω απολυτα ομως
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Παλαιό μέλος
    "ειμαι τόσο ελεύθερος οσες είναι και οι επιλογές μου"

Παντα εχεις επιλογη

Παλαιό μέλος
    τώρα άμα πρέπει, για να πάω στο σπίτι της φίλης μου, να με μοστράρουν με ύφος ή να με σταματάνε για εξακρίβωση δελτάδες και άλλα είδη του βασιλείου (οχι του κωστέτσου) και για να πάει εκείνη σπίτι της και να φύγει από αυτό θα πρέπει να περνάει από τη διαδικασία των σαλιάρικων βλεμμάτων τους, εσυ με κόβεις για ελεύθερο? αμα το αφεντικό μου χει ζαλίσει τον έρωτα στο "δεν έχω γιατί πρέπει να καλύψω κάτι επιταγές" αφού έχει χρησιμοποιήσει την εργασία μου και στην επιθεώρηση εργασίας μου λένε να κάνω υπομονή? άμα μου δίνουν κουπόνι των 70 Ε για σουπερμαρκετ στο ταμείο ανεργίας και μου λένε ότι "η πατρίδα ζορίζεται"? άμα πληρώνω το δήμο για να βάζει λαμπάκια τα χριστούγεννα και τις στα παπάρια του οι γαμολακούβες? αμα πληρώνω ερτ και δεν έχω τηλεόραση? αμα ψάχνω για δουλειά και τους φαίνομαι μεγάλος? αμα για καρδιογράφημα κλείνω ραντεβού μετά από τρεις μήνες και κάτι γαμόγεροι έχουνε χαι λουξ δωμάτια? αμα, λέω άμα τα πάρω στο κρανίο και αυτό είναι κακούργημα??? δε βλέπω κάτι να με περιορίζει... χαλαρά... βέβαια, αν επιλέξω να είμαι όσα "επιτρέπονται" δε θα με περιορίζει τίποτα... οπότε σωστά ακούω συνέχεια "σκάσε και δούλευε"... από την απουσία περιορισμών...
    Ελευθερος σημαινει να εχεις επιλογη οπως ειπε καποιος πιο πανω και παντα εχεις επιλογη.Συμφωνω οτι σε μερικα θεματα ειναι ενδεχομενως περιορισμενες.
    Δε θελω να τα σχολιασω ενα ενα.

Παλαιό μέλος
    και για να πάει εκείνη σπίτι της και να φύγει από αυτό θα πρέπει να περνάει από τη διαδικασία των σαλιάρικων βλεμμάτων τους
    Επειδη τωρα το παρατηρησα
    Μηπως μου κανεις πλακα?? Δηλαδη το προβλημα που σε σκλαβωνει ειναι οτι στο δρομο την κοπελα σου την κοιτανε αλλοι??
    Και τη να κανουμε τωρα να βγαλουμε νομο να λεει οποιος κοιταει αλλη γυναικα του το κοβουμε?
    Πως θα γινει δηλαδη αυτο τωρα, που το λες σοβαρα να κοψουμε και την οπτικη επαφη??
    Η μηπως εσυ δε κοιτας αλλη στο δρομο καμια????
    Μου φαινεται το εχουμε χασει τελειως...

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF