Δε χρειαζονται ασφαλιτες, υπαρχουν αλλοι....ΚΑΙ Το θεωρω βεβαιο οτι μετα απο μερες θα δρασουν προβοκατορικα ασφαλητες ...οπως σε καθε μεγαλη συγκεντρωση![]()
![]()
Δε χρειαζονται ασφαλιτες, υπαρχουν αλλοι....ΚΑΙ Το θεωρω βεβαιο οτι μετα απο μερες θα δρασουν προβοκατορικα ασφαλητες ...οπως σε καθε μεγαλη συγκεντρωση![]()
![]()
Η ανθρώπινη ζωή ειναι πιο πολύτιμη απο οποιοδήποτε σπιτιΑρχικά δημιουργήθηκε από vaska
[...]Και μια ερώτηση που χρίζει απαντήσεως:
Έστω ότι πιάνει φωτιά το σπίτι σου, μεγάλη φωτιά όμως και κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς. Έστω ότι ξέρεις ότι διάφοροι το επιβουλεύονται. Επίσης έστω ότι δεν ξέρεις πόσες κατασβεστικές δυνάμεις διαθέτεις, παρ' όλες τις υποσχέσεις που σου έχουν δοθεί κατά καιρούς (του στυλ έμπα εσύ στη φωτιά και τι σε νοιάζει εδώ είμαστε εμείς να σε βοηθήσουμε).
Οι επιλογές σου: α) τα παρατάς όλα στην τύχη τους και πάς αλλού να φτιάξεις την καινούρια σου φωλιά, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω σου β) επιλέγεις να μπεις στη φωτιά, προσπαθείς να περισώσεις ότι μπορείς και προσδοκάς την βοήθεια που σου έχουν υποσχεθεί.
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ????![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Ξέρω τουλάχιστον ένα βλάκα και χαμάλη που προσπαθεί.Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Αλλά το μέγα ερώτημα είναι : Θα γυρίσουν ποτέ πίσω εκείνοι που θα φύγουν, για να μας κάνουν κοινωνούς του καλύτερου
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Ευθυνοφοβία είναι ή ανάληψη ευθυνών απέναντι στην οικογένειά του????Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ευθυνοφοβία είναι να σκέφτεσαι..."εγώ θ' αλλάξω τον κόμο;..να πανα γαμηθούνε".Δεν λέω πως ο συνάδελφός σου έκανε λάθος που πήγε αλλού για να προκόψει και να ζήσει καλύτερα.
Μη μού συκγρίνεις όμως την μεταπολεμική εποχή(εκεί πήγε το μυαλό μου)τής μεγάλης φυγής με τη σημερινή.
Η αδιαφορία,ο σταρχιδισμός που μάς διακρίνει σαν λαό,έχει καλλιεργηθεί πολύ έξυπνα και επιστημονικά,γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα.
Μη μού πεις για άλλες χώρες τώρα πάνω σ' αυτό,θα γράφουμε μέχρι αύριο και η θάλασσα περιμένει.![]()
Με την 2η παράγραφο θα συμφωνήσω 100% εκτός από το ότι εμένα δεν με περιμένει η θάλασσα.
![]()
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Ειδικά η 4η ρήση από το τέλοςΑρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos
Και εδώ τα πρακτικά της χθεσινής ανοικτής συνέλευσης στο σύνταγμα
http://real-democracy.gr/node/47
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
πρακτικά μου λες ότι "την κανά" γι' αλλού κι ότι βρέξει ας κατεβάσειΑρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Η ανθρώπινη ζωή ειναι πιο πολύτιμη απο οποιοδήποτε σπιτι![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Εγώ σταματάω τα ποσταρίσματα εδώ.
Νιώθω "αόρατος" εδώ μέσα.
Καλή δύναμη σε όσους έχουν ακόμα το κουράγιο να παλέψουν για τις ζωές τους![]()
Το blog μου:
http://northcape2010.blogspot.com/
Βάση Δεδομένων:
http://www.earthexplorer.weebly.com/
Ναι. Μη λησμονούμε αλλωστε οτι αυτη η χωρα, δημιουργηθηκε επειδη υπηρχαν οι Ελληνες της διασπορας, οι εμποροι της Τριέστε και της Οντεσσα, οι ελληνες διαφωτιστες στη Γαλλια, οι ελληνες που μεγαλουργησαν εξω, όπως ο Καποδίστριας.Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
πρακτικά μου λες ότι "την κανά" γι' αλλού κι ότι βρέξει ας κατεβάσει
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Όπως και οι Έλληνες που μεγαλούργησαν και μάτωσαν και εδώ όπως ο Δασκαλογιάννης, ο Μακρυγιάννης, ο Γέρος, ο Καραισκάκης κτλ κτλ κτλ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ναι. Μη λησμονούμε αλλωστε οτι αυτη η χωρα, δημιουργηθηκε επειδη υπηρχαν οι Ελληνες της διασπορας, οι εμποροι της Τριέστε και της Οντεσσα, οι ελληνες διαφωτιστες στη Γαλλια, οι ελληνες που μεγαλουργησαν εξω, όπως ο Καποδίστριας.
![]()
Απο πού ξεκίνησε εννοώ ρε Στέλιο, αφου με καταλαβαινειςΑρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Όπως και οι Έλληνες που μεγαλούργησαν και μάτωσαν και εδώ όπως ο Δασκαλογιάννης, ο Μακρυγιάννης, ο Γέρος, ο Καραισκάκης κτλ κτλ κτλ.
Υποψιν οτι και ο γερος, ξενιτεμένος - τυπικα - ήταν. Ζακυνθο και Κερκυρα, στην υπηρεσια του αγγλικου στρατου.![]()
Αυτες τις γνωσεις εφερε πισω και εκανε ότι εκανε.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Η σπίθα ναι.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Απο πού ξεκίνησε εννοώ ρε Στέλιο, αφου με καταλαβαινεις![]()
Αλλά ποιοί την έκαμαν πυρκαγιά!
![]()
Προς τιμήν του! Δεν ξέρω άλλον με τέτοιο πάθος ανα τους αιώνες!Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Υποψιν οτι και ο γερος, ξενιτεμένος - τυπικα - ήταν. Ζακυνθο και Κερκυρα, στην υπηρεσια του αγγλικου στρατου.![]()
Αυτες τις γνωσεις εφερε πισω και εκανε ότι εκανε.
Κάποιος πήγε και έγραψε στο άγαλμά του στη Σταδίου "Γέρο, βοήθα! " . Μα την αλήθεια, πράμα δε με έχει αγγίξει τοσονά πολλά χρόνια τώρα!
Για πια μετανάστευση μιλάμε ?
Αν μιλάμε για μετανάστευση Επιστημόνων – Μυαλών , αυτό γινόταν , γίνεται και θα γίνεται όπως σε όλες τις χώρες που δεν έχουν τις υποδομές για να κρατήσουν αυτούς τους ανθρώπους.
Αν μιλάμε για μετανάστευση στελεχών , κι αυτή πάντα γινόταν γιατί πάντα υπάρχουν πολλοί που κυνηγάν την καριέρα τους και την καλύτερη θέση στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό..
Όμως , αυτοί είναι λίγοι…
Αν θα μιλήσουμε για μαζικό κύμα μετανάστευσης εργατών ,τεχνιτών , κ.λ.π. τότε μιλάμε για ανθρώπους που θα αντιμετωπίσουν την ίδια σκληρή πραγματικότητα είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα….
Αυτό ΚΑΠΟΤΕ έπαιζε …σήμερα ΔΕΝ είμαστε πια φθηνα εργατικά χέρια…
Γενικά , η μετανάστευση «γεννά» μια ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει…
Η ελπίδα είναι το τελευταίο καταφύγιο κάθε απελπισμένου…
Και , πέραν ιδεολογιών και λοιπών κουραφεξαλων , η ανάγκη για επιβίωση είναι η μεγαλύτερη ανάγκη απ όλες …. Αν δεν μπορείς να το πετυχεις για εσένα και την οικογένεια σου , απελπίζεσαι…
Τοτε φιλε...τωρα μεγαλουργουν κατι Τσοχατζοπουλοι,Παγκαλοι,Καραμανληδες,Παπαδρεοι,Ρουσσ οπουλοι,Μαντεληδες,καμια 800αρια αγωνιστες συνταξιουχοι βουλευτες που ζητανε αναδρομικα και χιλιαδες αλλοι τετοιοι Ελληνες Πατριωτες!Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Όπως και οι Έλληνες που μεγαλούργησαν και μάτωσαν και εδώ όπως ο Δασκαλογιάννης, ο Μακρυγιάννης, ο Γέρος, ο Καραισκάκης κτλ κτλ κτλ.
Και το χειροτερο;;;με τη συγκαταθεση/ευνοια/ψηφο εκατομμυριων ελληνων...
Ειλικρινα απορω...τοσα χρονια δε μας ενοχλουσαν αυτα;;;;τωρα που αδειαζει η δικη μας τσεπη μας ¨αγανακτουμε¨;;;
Ημουν κι εγω εχθες εκει γιατι θεωρησα πως ειναι μια διαφορετικη σταση διαμαρτυριας(εκτος της αρνητικης ψηφου μου τοσα χρονια)...δε μου ελειψε κανενας Νταλαρας,ουτε το μαλλι της γριας,ουτε χαπενινκς,δεν ειναι λουνα παρκ,δε πας για ψυχαγωγια...
Αντιθετως κοιτουσα ολο αυτον το κοσμο και αναρωτιομουν ποσοι απ΄αυτους ετρεχαν με τα σημαιακια στις ομιλιες αυτων που βριζουν σημερα,ποσοι απο αυτους προβατοποιηθηκαν καθε 4 χρονια στα πουλμαν για να ¨βγαλουν το βουλευτη τους¨...
![]()
...cause the place seems still alive...
Η απελπισία όντως σπρώχνει κάποιον να φύγει έξω, χωρίς όμως να ξέρουν που πάνε και πως.Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
...
Γενικά , η μετανάστευση «γεννά» μια ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει…
Η ελπίδα είναι το τελευταίο καταφύγιο κάθε απελπισμένου…
Και , πέραν ιδεολογιών και λοιπών κουραφεξαλων , η ανάγκη για επιβίωση είναι η μεγαλύτερη ανάγκη απ όλες …. Αν δεν μπορείς να το πετυχεις για εσένα και την οικογένεια σου , απελπίζεσαι…
Κι άντε κάποιος που σπούδασε έξω να ξέρει τι παίζει.. Το παιδί που τελείωσε εδώ, πως θα πάει έξω; Και που; Με τι γνώσεις της γλώσσας (καθημερινής αλλά και στον τομέα του) και πως θ' ανταγωνιστεί τον ιθαγενή; Πως θα ξεκινήσει μια καινούργια ζωή εκεί; Με τι αρχικά οικονομικά εφόδια; Με 100€ στην τσέπη ξεκινάμε κι ότι κάτσει;
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.. εκτός αν μιλάμε για γκρουμ σε θέρετρο της Τζαμάικα οπότε το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εδώ..
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.