Σελίδα 22 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 12171819202122232425262732 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 316 έως 330 από 520

Θέμα: Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από s_gogos Προβολή μηνύματος
    Εννοείς handycam;

Αν ναι, δεν το σκέφτομαι ή για να είμαι πιο ειλικρινής δεν με φτιάχνει η ιδέα μιας κάμερας τέτοιου τύπου απλά και μόνο γιατί δεν σου δίνει όλες αυτές τις δυνατότητες που σου δίνει μια dslr.

Με το λίγο ψάξιμο που έκανα διάβασα πως οι dslr χρησιμοποιούνται πλέον και από πολλούς επαγγελματίες βιντεογράφους-καμεραμέν, όπως θες πες το...
    Ναι αλλα κοστιζουν πολλες φορες πάνω απο μια καμερα

να σου πω την αληθεια καμια GoPro ή Contour ελεγα μιας και θα εχετε κανα λαπτοπακι/νετμπουκ/ταμπλετ μαζι σας για να βλεπετε τι τραβατε κιολας
    Και στα φράγκα ειανι φυσιολογικα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RizlaPlusPlus Προβολή μηνύματος
    Και Canon να παρεις, σε βλεπω απο το 19 και κατω... http://www.dxomark.com/index.php/Cam...Sensor-Ratings
    τι τα πιστεύεις αυτά...?
    Προπαγάνδα είναι όλα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Ναι αλλα κοστιζουν πολλες φορες πάνω απο μια καμερα

να σου πω την αληθεια καμια GoPro ή Contour ελεγα μιας και θα εχετε κανα λαπτοπακι/νετμπουκ/ταμπλετ μαζι σας για να βλεπετε τι τραβατε κιολας
    Και στα φράγκα ειανι φυσιολογικα
    Action camera ευτυχώς ήδη υπάρχει.

Το θέμα είναι να πάμε ένα βήμα παραπέρα ή όχι;

Η ακσιονκαμ δεν σου δίνει τη δυνατότητα ρυθμίσεων, ζουμ, νυχτερινών λήψεων κτλ.
    Την τοποθετείς εκεί που θες, πατάς το κουμπί και τέλος.

Υποθέτω πως με μία ντιεσελαρ θα ανεβούμε ένα τουλάχιστον σκαλί πιο πάνω στα βίντεο που θα τραβάμε ή μήπως όχι;
    Τελευταία τροποποίηση από s_gogos; 02/09/2013 στις 18:31.
    Ο γύρος του κόσμου με Vespa

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Υποθέτω πως με μία ντιεσελαρ θα ανεβούμε ένα τουλάχιστον σκαλί πιο πάνω στα βίντεο που θα τραβάμε ή μήπως όχι;
    Δε νομιζω τα βιντεα που τραβαν οι ντιεσελαρ να ειναι κατι το ιδιαιτερο.
    Εκτος αν μιλάμε για 4ψηφια νουμερα κορμου

Εννοείς το σώμα (κορμός) να έχει κάποιες χιλιάδες €;
    Με κάτι πολύ πολύ φθηνό και έναν "καλό" φακό δεν θα δω διαφορά;
    Αυτό που θέλω ουσιαστικά είναι να έχω τη δυνατότητα να ελέγχω αυτό που καταγράφω.
    Να επιλέγω εγώ που θα εστιάσω, να παίζω με την εστίαση την ώρα που γράφω βίντεο και φυσικά αυτό το ριμαδο-ζουμ.
    Το τελευταίο είναι νομίζω αυτό που κοστίζει και τρελά σε έναν φακό, έτσι;

Στέργιο για να τραβήξεις αξιόλογο βίντεο με dslr πρέπει να ανεβάσεις εσύ το δικό σου επίπεδο πρώτα από όλα. Λέγοντας αξιόλογο εννοώ να έχεις υλικό που θα θες να επιδείξεις στο κοινό και όχι να κρατήσεις αναμνήσεις απλά για σένα. Όσοι χρησιμοποιούν dslr είναι dedicated videographers. Θέλει πάρα πολύ δουλειά, μελέτη, διάβασμα και πολύ πειραματισμό, εκτός και αν είσαι κρυφό ταλέντο σπήλπεργκ. Διαφορετικά άστο. Με μια καλή handycam θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    Στέργιο για να τραβήξεις αξιόλογο βίντεο με dslr πρέπει να ανεβάσεις εσύ το δικό σου επίπεδο πρώτα από όλα. Λέγοντας αξιόλογο εννοώ να έχεις υλικό που θα θες να επιδείξεις στο κοινό και όχι να κρατήσεις αναμνήσεις απλά για σένα. Όσοι χρησιμοποιούν dslr είναι dedicated videographers. Θέλει πάρα πολύ δουλειά, μελέτη, διάβασμα και πολύ πειραματισμό, εκτός και αν είσαι κρυφό ταλέντο σπήλπεργκ. Διαφορετικά άστο. Με μια καλή handycam θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
    Ρε Γιάννη αυτό με τρώει και μένα.
    Ότι θα υπάρχει άπειρος χρόνος για πειραματισμό.
    Τώρα όσον αφορά το υλικό, νομίζω πως και αυτό θα είναι άπειρο!
    Στην εξίσωσή μας το μόνο που μας περιορίζει είναι το χρήμα...
    Αλλά προσπαθώ να το δω σας εξοπλισμό που θα μας μείνει.

Ημίκουλο μέλος Το avatar του/της KostasV2
    Δεν είναι έτσι. Οι σύγχρονες οικονομικές reflex τραβάνε πολύ καλό video. Π.χ. http://www.youtube.com/results?searc...0+video+sample

Τώρα, αν αξίζει η αγορά για τη χρήση που σκέφτεσαι, δεν ξέρω. Θεωρείς ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παραπάνω δυνατότητες που σου δίνει σε σχέση με μια απλή βιντεοκάμερα;
    Επίσης, εξέτασες το ενδεχόμενο αγοράς μιας "σοβαρής" βιντεοκάμερας; Κινούνται στα ίδια οικονομικά πλαίσια, και θεωρώ ότι είναι πιό εύχρηστες (μιλώντας για αποκλειστική χρήση video).

στέργιο, στο ταξίδι που πρόκειται να κάνεις, νομίζω δεν είναι συνετό να πάρεις ακριβή φωτογραφική..... ούτε και πρακτικό ίσως.....

από την στιγμή που το έχεις το θέμα της επεξεργασίας (όπως και το σοφτγουερ), θα σου πρότεινα να πάρεις μία καλή απλή μηχανούλα για βίντεο....

περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια....

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    ποιο καλό παιδί μπορεί να ρετουσάρει κάτι φωτό που έχω ;
    τις τράβηξα πριν καμιά ώρα, και είναι αρκετά "σκοτεινές"...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Ρε Γιάννη αυτό με τρώει και μένα.
    Ότι θα υπάρχει άπειρος χρόνος για πειραματισμό.
    Τώρα όσον αφορά το υλικό, νομίζω πως και αυτό θα είναι άπειρο!
    Στην εξίσωσή μας το μόνο που μας περιορίζει είναι το χρήμα...
    Αλλά προσπαθώ να το δω σας εξοπλισμό που θα μας μείνει.
    Αν θες τοσο πολυ μια dslr εστω και μεταχειρισμενη κοιτα αγγελιες για canon 550d ( 300-400 ευρω το πολυ).
    Ο κιτ φακος ειναι υπεραρκετος (18-55 is) και θα σε βγαλει μια χαρα και στις φωτο και στο βιντεο.
    Μεταχειρισμενες ειναι στην ξεφτιλα πλεον μιας και ειναι μηχανες τριετιας,και πολυ δυσκολα θα βρεις καποια με το shutter της ξεσκισμενο (συνηθως εχουν δεν εχουν 10000 κλικς)
    Μπορεις να κοιταξεις και για 600d αλλα οι τιμες εινια καπως πιο τσιμπημενες.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KostasV2 Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι έτσι. Οι σύγχρονες οικονομικές reflex τραβάνε πολύ καλό video. Π.χ. http://www.youtube.com/results?searc...0+video+sample

Τώρα, αν αξίζει η αγορά για τη χρήση που σκέφτεσαι, δεν ξέρω. Θεωρείς ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παραπάνω δυνατότητες που σου δίνει σε σχέση με μια απλή βιντεοκάμερα;
    Επίσης, εξέτασες το ενδεχόμενο αγοράς μιας "σοβαρής" βιντεοκάμερας; Κινούνται στα ίδια οικονομικά πλαίσια, και θεωρώ ότι είναι πιό εύχρηστες (μιλώντας για αποκλειστική χρήση video).
    Δεν ξέρω αν θα τις αξιοποιήσω, τουλάχιστον όμως θα προσπαθήσω.
    Μια σοβαρή βιντεοκάμερα νομίζω κινείται σε 4ψήφια νούμερα...
    Οπότε μακριά από το μπάτζετ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    στέργιο, στο ταξίδι που πρόκειται να κάνεις, νομίζω δεν είναι συνετό να πάρεις ακριβή φωτογραφική..... ούτε και πρακτικό ίσως.....

από την στιγμή που το έχεις το θέμα της επεξεργασίας (όπως και το σοφτγουερ), θα σου πρότεινα να πάρεις μία καλή απλή μηχανούλα για βίντεο....

περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια....
    Και εγώ μαζί σου είμαι, αλλά....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Αν θες τοσο πολυ μια dslr εστω και μεταχειρισμενη κοιτα αγγελιες για canon 550d ( 300-400 ευρω το πολυ).Εδώ είμαστε!
    Ο κιτ φακος ειναι υπεραρκετος (18-55 is) και θα σε βγαλει μια χαρα και στις φωτο και στο βιντεο. Με το φακό που περιλαμβάνει το κιτ είσαι σίγουρος πως μπορώ να τραβήξω βίντεο;
    Μεταχειρισμενες ειναι στην ξεφτιλα πλεον μιας και ειναι μηχανες τριετιας,και πολυ δυσκολα θα βρεις καποια με το shutter της ξεσκισμενο (συνηθως εχουν δεν εχουν 10000 κλικς)
    Μπορεις να κοιταξεις και για 600d αλλα οι τιμες εινια καπως πιο τσιμπημενες.
    ...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Δεν χρειάζεσαι κάμερα των ΧΧΧΧ ευρώ, άσε που όπως ειπώθηκε πιο πάνω οι dslr μπορεί να τραβάνε πλέον Video κινηματογραφικής ποιότητας, ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολες και βολικές στον χειρισμό τους. Το βασικότερο μειονέκτημα τους για αναμνηστικά κλιπάκια είναι το ζουμ και η εστίαση. Θα πηγαίνεις να κάνεις ζουμ και θα κουνιέται το κάδρο σαν τρελό ενώ οι φακοί των dslr δεν είναι σχεδιασμένοι για εστίαση σε video (γινεται με άλλο τρόπο από τη φωτογραφική εστίαση) και είναι πααααρα πολύ αργοι σε αυτή τη χρήση. Επίσης όλα αυτές οι μηχανικές κινήσεις του φακού θα περνάνε στον ήχο του κλιπ, χρατς-χρουτς, βζζζ-βζζζ και τέτοια πολύ σπαστικά. Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι μια compact με δυνατότητα καταγραφής video καλής ποιότητας ή αν θες κάτι ακόμη καλύτερο μια mirrorless από Sony και Olympus αλλά με την προϋπόθεση ότι θα την αγοράσεις με έναν από τους νέους kit φακούς που έχουν power zoom, δηλαδή δεν έχουν το κλασσικό δαχτυλίδι για zoom αλλά μοχλουδάκι που κινεί τα μέρη του φακού με σερβομηχανισμό. Υπολόγισε γύρω στα 450 ευρώ για μια από αυτές της μηχανές με τους συγκεκριμένους φακούς.

Παρόμοια θέματα

1. Μία μηχανή, ένας αναβάτης, μια παρέα....
    από Gandalf dr685sm στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 22:02
  2. Φωτογραφική μηχανή - γνώμες
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 22:11
  3. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
    από xampos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 18:15
  4. help..φωτογραφικη μηχανη