Σελίδα 22 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 121718192021222324 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 316 έως 330 από 349

Θέμα: -10 χρόνια προσδόκιμο

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Αν ανοίξετε ένα λεξικό στο λήμμα «βία» θα διαβάσετε ..

«Βία είναι η χρησιμοποίηση σωματικής, υλικής και πνευματικής δύναμης, που αποβλέπει στην επιβολή της θέλησης ενός ατόμου σε ένα άλλο μ' εξαναγκασμό.»

Είναι προφανές λοιπόν πως η βία , όταν ασκείται , χαρακτηρίζει την ανθρώπινη και μόνο συμπεριφορά.

Τα ζώα δεν έχουν θέληση να επιβάλλουν , δεν έχουν πνευματική υπεροχή , δεν αποβλέπουν σε εξαναγκασμό προς ίδιον όφελος (σύνθετη νοητική λειτουργία που δεν διαθέτουν) . Άρα δεν έχει νόημα να γράφουμε για βίαια ή μη βίαια ζώα επειδή λειτουργούν βάσει γενετικού καθορισμού ή πιο απλά βάσει των ενστίκτων τους τα οποία παραμένουν αναλλοίωτα και έτσι μεταβιβάζονται από γενιά στις επόμενες γενιές χωρίς εξέλιξη ή έστω με ελάχιστη εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην ανάγκη προσαρμογής.

Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση των ζώων (δηλ απόδοση ανθρώπινων χαρακτηριστικών) στα πλαίσια μιας υποτιθέμενης ζωοφιλίας , μπορεί συναισθηματικά να φαίνεται σαν πολύ σωστή ενέργεια αλλά στην πραγματικότητα βλάπτει και τα ζώα και τους ανθρώπους..

Αν οι τραγικοί γονείς του άτυχου βρέφους είχαν πραγματική γνώση των πραγματικών αναγκών και των πραγματικών αντιδράσεων του σκύλου τους , αυτό που συνέβη δεν θα είχε συμβεί ..

Επίσης νομίζω , ότι δίκαια απορώ , γιατί γεγονότα τραγικά σαν αυτό του δημοσιεύματος αποκρύπτονται (και είναι αρκετά) εν αντιθέσει με την υπέρ προβολή άλλων που αφορούν σε καταπάτηση των δικαιωμάτων των ζώων.

Σαφώς και είναι καταδικαστέος (κατ εμέ ψυχικά άρρωστος) όποιος βασανίζει το όποιο ζώο αλλά και δεν θα εξισώσω τη ζωή του παιδιού μου με τη ζωή του σκύλου μου..

Καλό είναι πριν αποκτήσουμε σκύλο , ιδιαίτερα κάποια «βαριά» ζώα , να φροντίζουμε να μαθαίνουμε σχετικά γι αυτόν από κτηνίατρο ή επιστημονικά βιβλία και όχι από τις ταινίες Ντίσνεϊ ή κάποιες τρελαμένες γεροντοκόρες.

Οι εξωγήινοι επίσης καλό είναι να αποφεύγονται..
    Diladi DEN yparxoyn biaia zoa?????

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    Diladi DEN yparxoyn biaia zoa?????
    Όχι!

Κατά τη γνώμη μου.

Η βία σαν έννοια , αφορά συνειδητή παρεκκλίνουσα ανθρώπινη συμπεριφορά που αποσκοπεί σε προσωπικό όφελος με αθέμιτα μέσα.
    Ενώ , το λιοντάρι πχ , δεν ασκεί βία , απλά λειτουργεί βάσει του μοναδικού γενετικού του προκαθορισμού χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής.

Στα ζώα οι έννοιες καλό -κακό απλά δεν υπάρχουν.

Η ηθική είναι ανθρώπινο (μεταβλητό) κατασκεύασμα και αφορά ανθρώπους.
    Τελευταία τροποποίηση από nicksior; 25/07/2014 στις 22:30.

δηλαδή εκείνα τα δυο σκυλιά που είναι δεμένα με αλυσίδα για άγκυρες στην ταράτσα της πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό στην αγίου νικολάου απέναντι από την εκκλησία των παλαιοημερολογιτών και που γαβγιζουν σαν να είναι διασταύρωση αμσταφ με ροτβάϊλερ σε οιστρο με ολίγη από μεγάλο δανό και γονίδια αγίου βερνάρδου/ντόγκο αρτζεντίνο κάθε που περνάει μύγα 37 στενά πιο κάτω και που ακούς τις αλυσίδες να σέρνονται και να χτυπάνε με λύσσα και μανία στα κάγκελα και που για ΄χαρη τους από κει περνάω πλέον μόνο με αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα,
    ΔΕΝ είναι βίαια.
    θα μου πεις δεν φταίνε αυτά , φταίει ο μαλάκας που τα έκανε έτσι,και συμφωνώ απόλυτα , αλλά όπως και νά΄χει , πως θα τα χαρακτήριζες?

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    δηλαδή εκείνα τα δυο σκυλιά που είναι δεμένα με αλυσίδα για άγκυρες στην ταράτσα της πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό στην αγίου νικολάου απέναντι από την εκκλησία των παλαιοημερολογιτών και που γαβγιζουν σαν να είναι διασταύρωση αμσταφ με ροτβάϊλερ σε οιστρο με ολίγη από μεγάλο δανό και γονίδια αγίου βερνάρδου/ντόγκο αρτζεντίνο κάθε που περνάει μύγα 37 στενά πιο κάτω και που ακούς τις αλυσίδες να σέρνονται και να χτυπάνε με λύσσα και μανία στα κάγκελα και που για ΄χαρη τους από κει περνάω πλέον μόνο με αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα,
    ΔΕΝ είναι βίαια.
    θα μου πεις δεν φταίνε αυτά , φταίει ο μαλάκας που τα έκανε έτσι,και συμφωνώ απόλυτα , αλλά όπως και νά΄χει , πως θα τα χαρακτήριζες?
    Θα τα χαρακτήριζα άκρως επικίνδυνα .

Εκπαιδευμένα από κάποιον βίαιο άνθρωπο-ιδιοκτήτη που δίνει διέξοδο στην δική του επιθετικότητα μέσω των σκύλων του.

Εκπαίδευση σημαίνει αξιοποίηση των φυσικών προτερημάτων του σκύλου πχ δύναμη, αντοχή (γι αυτό ο τύπος επέλεξε ογκώδη ζώα όπως πολύ παραστατικά τα περιγράφεις) και κάποιων εκ των βασικών ενστίκτων τους πχ τα ένστικτα της κυριαρχίας και της προστασίας της αγέλης .

Με διαφορετική εκπαίδευση θα μπορούσαν να οδηγούν έναν τυφλό ή να σέρνουν έλκηθρο στην Αλάσκα .

Δηλ πιστεύω , πως μία πράξη αξιολογείται σαν βίαιη όταν είναι συνειδητή επιλογή .

Μπορεί όμως και να αυθαιρετώ γιατί τότε δημιουργούνται ερωτήματα όπως..

Ο στρατιώτης στον πόλεμο ασκεί βία ?

Ο μονομάχος στο Κολοσσαίο ασκούσε βία ή μήπως ο θεατής?

Akousa oti o taberniaris stin eyboia katadikastike se 30.000 prostimo kai aporrifthike kai i efesi tou.
    eimai periergos na do an telika isxysei i apofasi kai an plirosei.

Banned
    Αν ακυρώθηκε η έφεση
    Ισχύει η πρωτοδικη ποινή κανονικότατα

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    τσογλαναρά "κυνηγέ"...

Δεν αλλάζουν ρε πτμ
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    τσογλαναρά "κυνηγέ"...

Δεν αλλάζουν ρε πτμ
    Νομος των κυνηγων."Καλυτερα ενα φυσιγγι παρα να το ταιζω".

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    το ειδα κι εγω
    ειδα και για 2 πιτσιρικαδες που βαλανε φωτια σε σκυλακο αλλα εχουν κατεβει τα βιντεο κλπ κλπ.εγιναν καταγγελιες και γραφεται οτι εχει παρει τον δρομο της η υποθεση..
    σε περιπτωσεις βασανισμων κλπ ειμαι υπερ της αποψης οφθαλμος αντι οφθαλμου...
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Νομος των κυνηγων."Καλυτερα ενα φυσιγγι παρα να το ταιζω".

Τα σκυλιά ΔΕΝ του ανήκαν... λεπτομέρειες, θα μου πεις....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    Νόμος του φασισμού " Διαστρεύλωσε την είδηση για να διαμορφώσεις εντυπώσεις"

Ε.. φασιστάκια..

Οχι πως δεν θα μπορούσε να είναι και κυνηγός και μηχανόβιος και.. ο παπάς της ενορίας...
    Σκατοκέφαλοι υπάρχουν παντού..
    Σαν αυτούς του περιβάλλοντος του "γνώστη" των κυνηγετικών νόμων , που του μετέδωσαν την γνώση..
    Και βέβαια στην προκειμένη περίπτωση πουθενά δεν αναφέρεται ο δράστης σαν κυνηγός ,ουτε καν δικό του ήταν το όπλο..

Παλαιό μέλος
    Να! Πάρτε και 'αλλους "κυνηγούς" βασανιστές , απο το δικό σας site τα βρήκα ,

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231259853

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231342285

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231336864

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231339345

Κανένα απο τα σκυλιά δεν είναι κυνηγετικό ούτε δράστης κυνηγός , αλλά δεν νομίζω να έχετε πρόβλημα να τους βαφτίσετε ..

Και ο Sniper (σκοπευτής) έχει κυνηγετικό όπλο , αν και πολέμιος του κυνηγιού και ο γείτονάς μου ο αλβανόφοβος επίσης , αν τρελαθούν και σκοτώσουν την πεθερά τους , σίγουρα θα γράψετε "κυνηγός σκότωσε ..."
    Τελευταία τροποποίηση από nicksior; 29/09/2014 στις 16:36.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Τα σκυλιά ΔΕΝ του ανήκαν... λεπτομέρειες, θα μου πεις....
    Λεπτομερειες....σε λεω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Νόμος του φασισμού " Διαστρεύλωσε την είδηση για να διαμορφώσεις εντυπώσεις"

Ε.. φασιστάκια..

Οχι πως δεν θα μπορούσε να είναι και κυνηγός και μηχανόβιος και.. ο παπάς της ενορίας...
    Σκατοκέφαλοι υπάρχουν παντού..
    Σαν αυτούς του περιβάλλοντος του "γνώστη" των κυνηγετικών νόμων , που του μετέδωσαν την γνώση..
    Και βέβαια στην προκειμένη περίπτωση πουθενά δεν αναφέρεται ο δράστης σαν κυνηγός ,ουτε καν δικό του ήταν το όπλο..
    Δημοκρατη πηρες φορα.Ολοι οι κυνηγοι ,δεν ειναι ιδιοι φυσικα και ειναι αδιαφορο αν αυτος ειναι κυνηγος η οχι,τουλαχιστον σε εμενα.
    Τωρα αν διαφωνεις,στο αν πυροβολουν η οχι τα σκυλια που δεν κυνηγανε...

Το δικό σου το πρόβλημα είναι αν είναι κυνηγός ή όχι ο δράστης; Ευτυχώς δεν ειναι μέλος του σκακιστικού ομίλου καλαβρύτων γιατί θα θιγόντουσαν και αυτοί και ποιος τους ακουγε

Banned
    Και εγώ έχω δυο πιστόλια
    Μια χραπα χρουπα
    Και ένα τόξο
    Είμαι και σε σκοπευτικό σύλλογο
    Δεν είμαι κυνηγός
    Τι πάει να πει?
    Όποιος έχει όπλα σκοτώνει αδέσποτα?
    Η οποίος είναι κυνηγός σκοτώνει τα σκυλιά που δεν θέλει?
    Μην τρελαίνεσαι
    Εγώ δεν κατάλαβα από την είδηση ότι όλοι οι κυνηγοί σκοτώνουν αδέσποτα
    Εσύ γιατί το πηγές εκεί!
    Κουλαρε αδερφέ

Παρόμοια θέματα

1. 10 Χρονια moto.gr. Ετήσια βόλτα Κυριακή 20 Μαΐου 2012
    από Cpt. Haddock στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 276
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2012, 00:55
  2. Απαντήσεις: 223
    Τελευταίο μήνυμα: 22/05/2012, 23:33
  3. 10 χρονια γραφει ιστορια !!
    από nic mor στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 24/01/2010, 11:31
  4. 10 χρόνια μετά... τι άλαξε?
    από idomeneas στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2009, 14:33
  5. μετα τα χρονια πολλα να πουμε και τα καλημερουδια 14-10?
    από 675 στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2007, 16:51

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF