Γνωρίζει κανείς την ελληνική εταιρεία Vector; Βρίσκω μηχανήματά της σε προσφορά, φαίνονται σοβαρές (αν και λίγο χοντροκομμένες) και με τέτοια έκπτωση αναρωτιέμαι γιατί.
Γνωρίζει κανείς την ελληνική εταιρεία Vector; Βρίσκω μηχανήματά της σε προσφορά, φαίνονται σοβαρές (αν και λίγο χοντροκομμένες) και με τέτοια έκπτωση αναρωτιέμαι γιατί.
Έπεσες στην περίπτωση! Αγόρασα προ 15ημέρου τη "μικρή" μηχανή των 140Α από αυτούς (αρχικά την έδιναν 90 ευρώ, τώρα βλέπω την δίνουν στα 100). Φαίνεται όντως για ποιοτικό μηχάνημα μιας ελληνικής εταιρείας που πλέον δεν ασχολείται με μηχανές ηλεκτροσυγκόλλησης αλλά με συστήματα συναγερμού κι επιτήρησης (με ότι βέβαια μπορεί αυτό να σημαίνει για μελλοντική υποστήριξη, αν κι εφόσον χρειαστεί). Λογικά τα συγκεκριμένα φτιάχτηκαν πριν από 10-15 χρόνια και είναι στοκ από τότε. Στα λεφτά αυτά σίγουρα είναι καλύτερα κατασκευασμένα από τα περισσότερα αντίστοιχα κινέζικα που κυκλοφορούν σήμερα, αν και αυτό θα το καταλάβει καλύτερα κάποιος που ζορίζει το μηχάνημά του (βλ. επαγγελματίας) κι όχι κάποιος ερασιτέχνης. Εμένα το μόνο που μου έκανε αρνητική εντύπωση στη συγκεκριμένη σαν αίσθηση ποιότητας κατασκευής είναι το ποτενσιόμετρο ρύθμισης της έντασης ρεύματος συγκόλλησης το οποίο έχει αισθητούς τζόγους στον άξονά του (δεν περιστρέφεται σταθερά αλλά κουνιέται ως προς τον άξονα όταν το αγγίζεις).
Εγώ που είμαι ερασιτέχνης κι "έκαψα" δοκιμαστικά 2 ηλεκτρόδια 2,5άρια με τη συγκεκριμένη, δεν αντιλήφθηκα αισθητή διαφορά με μια μικρή Helix που έχω (σε ρεύματα 60-80Α), εκτός ίσως από το ότι η vector έχει κάπως λιγότερο θορυβώδες σύστημα ψύξης, το οποίο απενεργοποιείται αυτόματα όταν δεν κλείνεις κύκλωμα με το ηλεκτρόδιο (τις στιγμές που δεν κολλάς δηλαδή).
Επίσης αν εξαιρέσεις τη μικρή μηχανή που έχει λογικό βάρος (γύρω στα 4,5 κιλά), οι μεγαλύτερες είναι αρκετά βαριές για ινβέρτερ (11-12 κιλά έκαστη) πράγμα που μου έκανε εντύπωση (όχι απαραίτητα θετική, μια που η φορητότητα πάει περίπατο με τόσα κιλά), καθώς επαγγελματικές μηχανές άλλων γνωστών σοβαρών εταιρειών σε αυτά τα αμπέρ δεν ζυγίζουν πάνω από 7-8 κιλά συνήθως.
Αν δεν έχεις μηχανή και θες να αποκτήσεις ή έχεις σε λιγότερα αμπέρ, ή απλά έχεις και δεν είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή της, μπορείς να σκεφτείς την αγορά κάποιας από τις εν λόγω μηχανές. Να ξέρεις πάντως ότι δίνονται με περιορισμένη εγγύηση, 6 μηνών (νομίζω το γράφει και στο σάιτ).
Θέλω να αγοράσω tig μέσα στον επόμενο μήνα. Θέλω να κολλάω οπουδήποτε αλουμίνιο. Μια που βρήκα σε καλή τιμή νομίζω είναι της Hyundai αυτή εδώ https://www.ergaleiostore.gr/ergalei...ea-p-9885.html.
Είναι μονοφασικη; Αξίζει λέτε; κάτι σε παρόμοια χρήματα εκτός αυτής υπάρχει;
Ανάλογα το τι ζητάς απο την κατασκευή, υπάρχουν βέργες πλέον που δουλεύονται με προπάνιο μόνο, πολύ πιο εύκολα, έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά
και δεν επιβάλουν "ανόπτηση" στην κατασκευή ή θερμική βαφή.
Η hyundai έχει καλές προδιαγραφές εκτός της ψύξης της και τον "περιορισμό" στην συγκόλληση συγκεκριμένων κραμάτων αλλουμινίου.
Περιορισμός; λόγω έλλειψης ρυθμίσεων; Κάποια εναλλακτική μηχανή χωρίς τους περιορισμούς; ευχαριστώ!
Υπάρχουν αλλά συζητάμε για τα τριπλάσια και πάνω σε κόστος.
Μιλάμε στον αέρα όμως, συγκέντρωσε τις ανάγκες σου όσον αφορά τα κράματα και την φορητότητα (αν)
έτσι ώστε να μπορεί να σε κατατοπίσει κάποιος.
Συνήθως σε καταστήματα αερίων - αναλώσιμων θα βρείς και πολύ έμπειρους συγκολλητές και ευκαιρίες μεταχειρισμένων.
Κάποια μικρή μπορεί να σε εξυπηρετεί, δεν είναι απαραίτητο ότι θα κολλάς συγκεκριμένα κράματα αν δεν είσαι επαγγελματίας
ούτε πως θα έχεις πρόβλημα ψύξης αν δεν είσαι σε κάποια παραγωγή κ.λπ.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Ερασιτεχνικά θα κολλάω. Υποπλαισιο και πλαίσιο μηχανής, κανένα ψαλίδι κλπ. Επίσης φορητοτητα δεν με ενδιαφέρει. Δυστυχώς είμαι επαρχία και δεν έχει πολλά καταστήματα.
Δεν έχω γνώσεις σαν συγκολλητής, σου γράφω τι νομίζω γενικά σαν καταναλωτής:
Τα εργαλεία Hyundai έχω την εντύπωση ότι είναι κινέζικα και όχι κορεάτικα και ότι το όνομα δεν εγγυάται υποχρεωτικά την ποιότητά τους (κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα εργαλεία Kawasaki). Το Made in Korea πιστεύω ότι είναι μούφα, κάτι που επιβεβαιώνει το "Made in P.R.C." που φαίνεται στο πίσω μέρος του μηχανήματος σε ένα από τα βίντεο.
Γενικά μου μοιάζει με μια από τις πολλές κινέζικες που βρίσκεις και μάλλον βασίζονται στην ίδια πλακέτα. Υπάρχουν και φθηνότερα μοντέλα, υπάρχουν και με περισσότερες ρυθμίσεις. Στο σκρουτζ έχει μερικές σε αυτή την κατηγορία τιμής, οπότε εκτός του τι θα βρεις κοντά σου μάλλον πρέπει να δεις και πώς υποστηρίζεται κάθε μηχάνημα.
Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Acacius.
Γενικότερα θα πρόσθετα κι εγώ ότι αφενός η σωστή/επιτυχημένη συγκόλληση αλουμινίου είναι αρκετά ως πολύ ακριβό χόμπυ (1500-2000 ευρώ και βάλε, όρεξη να έχεις) για έναν ερασιτέχνη κι αφετέρου οι κολλήσεις σε πλαίσιο μοτό, ψαλίδια κλπ καλό είναι να γίνονται από έναν αξιόπιστο επαγγελματία για τους προφανείς λόγους που λίγο πολύ καταλαβαίνουμε όλοι.
Ενδεικτικά, συνάδελφος τεχνίτης που πέρσι πιστοποιήθηκε (μετά από εκπαίδευση 120 ωρών και εξετάσεις πιστοποίησης) ως συγκολλητής και ψαχνόταν για "σοβαρή" μηχανή TIG, μου έλεγε ακριβώς τα ίδια: τιμές στα στοιχειωδώς σοβαρά μηχανήματα, τουλάχιστον γύρω στα 1500 ευρώ και άνω.
Παιδες με ολο το σεβασμο προς την τσεπη του καθενος αλλα ξεχαστε οτι παιρνεις μηχανημα tig, mig με μερικα κατοσταρικα.
Κ ειδικα για αλουμινιο που θελει εναλασσομενο ,υπολογιστε κανα +1000αρικο στο μηχανημα.
Κατι βεργες αλουμινιου που αναφερθηκαν πιο πριν που τις λιωνεις με καμινετο ειναι για brazing, μη διανοηθει κανεις κ τις χρησιμοποιησει σε σοβαρη κολληση. Ειναι σα να θες να κατασκευασεις σκελετο κτηριου με καλαι!
Επισης, το αλουμινιο ειναι υπουλο υλικο να ξερετε,μην κανετε πειραματα σε ψαλιδια μοτο κ γενικα κρισιμες κολλησεις αν δεν εχετε ιδεα τι κανετε! Μια ομορφη κολληση δε σημαινει κ σωστη! Ειναι αλλο πραγμα το «στεκεται», αλλο το «κολλησε» και αλλο το «ηλεκτροκοληθηκε» .
Οι εταιριες που βγαζουν μηχανηματα ηλεκτροσυγκολλησης ειναι πολυ συγκεκριμενες.
Ολα τα αλλα ειναι κινεζικα απλα καποια ειναι καλα κινεζικα κ καποια πανηγυριωτικα κινεζικα.
Μια κολληση ειναι σα το μπετο. Υπαρχει μπετο c8/10 υπαρχει κ μπετο 50/60, στο ματι μπετο ειναι κ το ενα ,μπετο ειναι κ το αλλο. Αλλα δε νομιζω να εριχνε κανεις σας κολωνες με c8/10.
Τελευταία τροποποίηση από camen; 11/03/2021 στις 07:40.
Δεν φανταζόμουν ότι μιλούσε για πλαίσιο - ψαλίδι ο φίλος.
Για λιγότερο απαιτητικές κολλήσεις είναι πολύ βολικές.
Ειναι δεν αντιλεγω αλλα για «διακοσμητικες» κολλησεις που δε δεχονται καταπονηση!
Να φτιαξεις καμια βασουλα, να γεμισεις καμια τρυπα να κανεις σπειρωμα κλπ.
Οχι να κολλησεις καναν σπασμενο μασπιε ουτε κανα τιμονι ουτε κανα ψαλιδι!!!
Βαλτο σε καμια τρυπα καρτερ σε κανα σπασμενο καπακι αλλα εως εκει!
Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα εχω ενα φιλο που φτιαχνει αλουμινενιους σκελετους ποδηλατων, συμφωνα με τον οποιο δεν τιθεται καν θεμα αντοχης κολλησης αλουμινιου αν δεν μπει μετα το αντικειμενο σε φουρνο και σε ακριβως 600° C.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Δε το ξερω αυτο, δεν εχω ασχοληθει με το αλουμινιο κ τις τεχνικες του λεπτομερειες.
Για να το λεει κατι θα ξερει!