Σελίδα 22 από 102 ΠρώτοΠρώτο ... 1217181920212223242526273272 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 316 έως 330 από 1525

Θέμα: Parkside και εργαλεία απ' τα Lidl

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Αμάρτησα ξανά και αυτή τη φορά φταίει πάλι η γυναίκα. Προχθές σε κουβέντα στον πρωινό καφέ την ρώτησα πότε είναι να αλλάξει λάδια στο ρδελο το σμαρτ. Δεν ξέρω μου είπε και πήγε κι έφερε το βιβλίο σέρβις. ΟΚ έχει κάνει 15 χιλιάδες χιλιόμετρα από την τελευταία αλλαγή. Εγώ δεν το παίρνω καθόλου οπότε δεν έχω άποψη, όμως είναι λογικό να έχει κάνει τόσα χιλιόμετρα σε 2.5 χρόνια από την τελευταία αλλαγή. Οπότε αποφάσισα να του αλλάξω λάδια εγώ, κι εδώ αρχίζουν τα ωραία. Στο δικό της μοντέλα δεν υπάρχει τάπα αποστραγγισης λαδιού αλλά το λάδι πρέπει να αναρροφηθει από το σημείο που μπαίνει ο δείκτης στάθμης λαδιού. Όλα δυσκολα ρπμ σε αυτό το αυτοκίνητο. Οπότε μου έκατσε ταμάμ η αντλία αναρρόφησης λαδιού που έβαλε αυτή την εβδομάδα το Λιντλ με 15 ευρωπουλακια. Είναι ηλεκτρική 12βολτη και δοκιμάστηκε άμεσα. Φασαρία κάνει την Τετάρτη θα σας πω αν είναι για τα σκουπίδια ή όχι. Ήθελα 11 και μεταφορικά για τρόμπα χειρός και 2 μέρες να την παραλάβω, οπότε αφού στα ίδια λεφτά και με 3 χρόνια εγγύηση και άμεσα παραδοτεα και ηλεκτρικη είχε το εργαλειομαγαζο, την πήρα. Μαλακια ή όχι θα μάθουμε σύντομα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Γιατι δεν το γυρνας αναποδα να στραγγιξουν τα λαδια;
    ....καλοριζικη η τρομπιτσα!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Λολ ρε!

Ότι πιο αισχρό σε αυτοκίνητο έχω δει, για ν αλλάξω λάμπες μπροστά στα πορείας επιστράτευσα camen του οποίου τα χέρια χωρουσαν, αλλιώς έπρεπε να ξηλωθεί η μετωπη ολόκληρη, για ν αλλάξω γρύλο στο παράθυρο του οδηγού ξηλωσα όλη την πόρτα και από μεσα και απ' έξω και τώρα με τα λάδια πρέπει να το τακαρω σε τρίποδα για να φτάσω το φίλτρο λαδιού. Το έχω σιχαθεί. Άσε αν σε πιάσει λάστιχο. Ψάχνεις γκρεμιλα και το αμολας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Λολ ρε!
    Δίκιο έχει ρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    Γιατι δεν το γυρνας αναποδα να στραγγιξουν τα λαδια;
    ....καλοριζικη η τρομπιτσα!

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Αμάρτησα ξανά και αυτή τη φορά φταίει πάλι η γυναίκα. Προχθές σε κουβέντα στον πρωινό καφέ την ρώτησα πότε είναι να αλλάξει λάδια στο ρδελο το σμαρτ. Δεν ξέρω μου είπε και πήγε κι έφερε το βιβλίο σέρβις. ΟΚ έχει κάνει 15 χιλιάδες χιλιόμετρα από την τελευταία αλλαγή. Εγώ δεν το παίρνω καθόλου οπότε δεν έχω άποψη, όμως είναι λογικό να έχει κάνει τόσα χιλιόμετρα σε 2.5 χρόνια από την τελευταία αλλαγή. Οπότε αποφάσισα να του αλλάξω λάδια εγώ, κι εδώ αρχίζουν τα ωραία. Στο δικό της μοντέλα δεν υπάρχει τάπα αποστραγγισης λαδιού αλλά το λάδι πρέπει να αναρροφηθει από το σημείο που μπαίνει ο δείκτης στάθμης λαδιού. Όλα δυσκολα ρπμ σε αυτό το αυτοκίνητο. Οπότε μου έκατσε ταμάμ η αντλία αναρρόφησης λαδιού που έβαλε αυτή την εβδομάδα το Λιντλ με 15 ευρωπουλακια. Είναι ηλεκτρική 12βολτη και δοκιμάστηκε άμεσα. Φασαρία κάνει την Τετάρτη θα σας πω αν είναι για τα σκουπίδια ή όχι. Ήθελα 11 και μεταφορικά για τρόμπα χειρός και 2 μέρες να την παραλάβω, οπότε αφού στα ίδια λεφτά και με 3 χρόνια εγγύηση και άμεσα παραδοτεα και ηλεκτρικη είχε το εργαλειομαγαζο, την πήρα. Μαλακια ή όχι θα μάθουμε σύντομα
    Tην έχω πάρει κι εγώ για την βάρκα, οπου δεν χωράει τίποτα εκεί κάτω στην τάπα και πάντα γινόταν χαμός αφού ηταν αδύνατον να τα μαζέψω χωρίς να φύγει τίποτα.
    Περυσι λοιπόν την πήρα και την χρησιμοποίησα κιόλας.
    Μια χαρά δούλεψε, απλά έκανε περισσότερη ώρα απ ότι περίμενα. Θέλει να το ζεστάνεις πρώτα φυσικά, αλλά αυτό το κάνεις έτσι κι αλλιώς.
    Εκανε περίπου 20 λεπτά για περίπου 4lt, ειναι και diesel λαδια πιο χοντρα οσο ναναι.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Tην έχω πάρει κι εγώ για την βάρκα, οπου δεν χωράει τίποτα εκεί κάτω στην τάπα και πάντα γινόταν χαμός αφού ηταν αδύνατον να τα μαζέψω χωρίς να φύγει τίποτα.
    Περυσι λοιπόν την πήρα και την χρησιμοποίησα κιόλας.
    Μια χαρά δούλεψε, απλά έκανε περισσότερη ώρα απ ότι περίμενα. Θέλει να το ζεστάνεις πρώτα φυσικά, αλλά αυτό το κάνεις έτσι κι αλλιώς.
    Εκανε περίπου 20 λεπτά για περίπου 4lt, ειναι και diesel λαδια πιο χοντρα οσο ναναι.
    3.3 λιτρα θα βγάλω και θα πίνω καφέ. Ας τα βγάλει και ας κάνει 1 ώρα. Έχει και 3 χρόνια εγγύηση, προλαβαίνω να την δουλέψω ακόμα μία φορά με την σειρά που τηρεί η Χρύσα στο όχημά της χαχαχα
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    3.3 λιτρα θα βγάλω και θα πίνω καφέ. Ας τα βγάλει και ας κάνει 1 ώρα. Έχει και 3 χρόνια εγγύηση, προλαβαίνω να την δουλέψω ακόμα μία φορά με την σειρά που τηρεί η Χρύσα στο όχημά της χαχαχα
    Μια χαρά θα είναι.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Μια χαρά θα είναι.

Και ναι όντως ήταν μια χαρά, έβγαλε 3.3L σε 10 λεπτά το θηρίο. Μου τη γ@μησε όμως το φίλτρο που ενώ ο κατασκευαστής λέει σφίξιμο με 25 N/m για να το λύσω έβαλα αερόκλειοδο. Αφού πρώτα προσπάθησα με την μανέλα και μετά με το παλμικό και δεν τα κατάφερα, επιστρατεύτηκε το αερόκλειδο που βασανίστηκε η αλήθεια είναι να το λύσει. Μα την αλήθεια θα ήθελα να ήξερα με πόσους τόνους δύναμη το είχαν σφίξει.
    Τες πα, όλα καλά.
    ΝΑ το πάρετε άφοβα το τρομπάκι όσοι το χρειάζεστε, μια δυο φορές θα δουλέψει στα σίγουρα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tedvj23
    Το πήρα σήμερα και εγώ το τρομπακι-αντλια λαδιού το δοκίμασα και δεν δουλεύει τι ωραία τι καλα..

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Δεν είναι θέμα Lidl αλλά όταν κάνεις αλλαγή λαδιών με τρόμπα και όχι από την τάπα, καθαρίζει επαρκώς το κύκλωμα από τα παλιά λάδια και τις όποιες επικαθίσεις;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι θέμα Lidl αλλά όταν κάνεις αλλαγή λαδιών με τρόμπα και όχι από την τάπα, καθαρίζει επαρκώς το κύκλωμα από τα παλιά λάδια και τις όποιες επικαθίσεις;
    Αν θες την γνώμη μου, όχι. αλλά ο σμαρτοκουβάς της γυναίκας δεν έχει τάπα στο κάρτερ.

Ήμουν πιτσιρίκος και τα καλοκαίρια πήγαινα στο βενζινάδικο του θείου (στην έξοδο της πόλης πάνω στην εθνική οδό) για τα χαρτζηλίκια. Τότε είχα πρωτοδεί αυτές τιε μ@λ@κίες που ρουφούσαν το λάδι από την τάπα ή από την θέση του δείκτη στάθμης και το διαφήμιζαν πολύ. Αλλαγή λαδιών σε 3 λεπτά. Οι ταξιτζήδες το εκτίμησαν δεόντως λόγω χρόνου αλλά οι σοβαροί ΙΧήδες προτιμούσαν την παραδοσιακά σωστή αλλαγή. Και καλά πες εγώ είμαι μονάδα κι έχω χρόνο και μετράω τα λάδια που έβγαλα και ξέρω πόσα παίρνει μέσα κλπ και το κάνω λίγο πιο σχολαστικά.
    Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Πάντως δεν ειναι κ άσχημη λύση σε έκτακτη ανάγκη που θες να ταξιδέψεις και θες να αλλάξεις λαδακια ενώ δεν υπάρχει χρόνος ! Βέβαια στις μηχανές δε ξερω αν βολεύει γτ πρεπει να περάσει απο την καμπάνα κ να φτάσει χαμηλά στο καρτέρ πράγμα που δε νομίζω να γινεται ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από camen Προβολή μηνύματος
    Πάντως δεν ειναι κ άσχημη λύση σε έκτακτη ανάγκη που θες να ταξιδέψεις και θες να αλλάξεις λαδακια ενώ δεν υπάρχει χρόνος ! Βέβαια στις μηχανές δε ξερω αν βολεύει γτ πρεπει να περάσει απο την καμπάνα κ να φτάσει χαμηλά στο καρτέρ πράγμα που δε νομίζω να γινεται ...

Πιο μεγάλος μπελάς είναι αυτή διαδικασία και χωρίς να έχω κρατήσει χρόνους πιο γρήγορα νομίζω αλλάζω λάδια πχ στην χοντρή με τον παραδοσιακό τρόπο. Με το αντλιάκι ρούφα, μέτρα, ξαναρούφα ξαναμέτρα και μετά καθάρισε σωληνακια από τα υπολείμματα του λαδιού και μετά μάζεψε να συσκευάσεις κλπ κλπ.
    2 νούμερα καρυδάκια μια μανέλα και το λεκανάκι για το παλιό λάδι είναι σαφώς πιο γρήγορα

Παρόμοια θέματα

1. Φέρτε τη στην Ελλάδα και θα εξαφανιστούν τα παπιά & τα 250αρια από την Αθήνα.
    από ΙΠΠΕΑΣ στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2023, 03:49
  2. Transalp: Μια απ'τα ίδια για το 2006 ?
    από micmic στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 02/09/2005, 15:16
  3. Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2005, 22:49
  4. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 22/04/2004, 11:30
  5. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2004, 15:20

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία