Μιλάμε για την καλύτερη Μηχανική. Και καλύτερη κατασκευή είναι αυτή που έχει τις ίδιες επιδόσεις με το χαμηλότερο κόστος. Αν ένα όχημα των 25.000€ και ένα των 100.000€ έχουν ίδιες επιδόσεις, ε μάντεψε ποιοι μηχανικοί έχουν κάνει καλύτερη, πιο αποτελεσματική δουλειά.
Γελάω κι εγώ γιατί ακριβώς γι'αυτό χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο.![]()
Life begins at 45°.
Έχεις δίκιο, δεν το ξεκαθάρισα, αλλά όλα αυτά τα μετράω γενικότερα στις επιδόσεις. Τι να τον κάνεις έναν δυνατό κινητήρα αν σπάει στα 3 ανοίγματα;
Και τώρα που το ξεκαθαρίσαμε, για πες μας πόσο ανασφαλείς, αναξιόπιστοι, χωρίς αντοχή στο χρόνο και μεταπώληση είναι οι κινητήρες της Honda, αφού το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα κατά της;![]()
Life begins at 45°.
Δεν το χρησιμοποιώ κατά της!!! Εγώ αγαπάω την παλιά HONDA. Με την νέα της πορεία έχω ξενερώσει!!
Πχ για εμένα ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα όλων των εποχών είναι το nsx και η ιστορία του πως κατασκευάστηκε με την εμπλοκή και του Sena.
Από την άλλη και η BMW είχε πάντα εξαιρετικούς κινητήρες (στις μεγάλες κατηγορίες) γι αυτό και παραθέτω το παράδειγμα της Ε46. (οχι σε επίπεδο αντιπαράθεσης)
Δεν είναι τυχαίο που η mclaren F1 φορούσε το διαμάντι της BMW το οποίο εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής με ατμοσφαιρικό κινητήρα!!!
Τελευταία τροποποίηση από costas81; 19/10/2017 στις 14:34.
Στα ίδια είμαστε. Περίπου. Θεωρώ τη Honda τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια έβερ, με τεχνογνωσία που δε φτάνουν όλες οι άλλες μαζί, αλλά δεν επικροτώ το "βόλεμά" της τα τελευταία πολλά χρόνια. Πολύ συχνά θα με δεις να κράζω τα σύγχρονα μηχανάκια της, όχι επειδή δεν τη συμπαθώ, αλλά επειδή δεν είναι αυτό που θα'πρεπε.
Αντίθετα, την μπεμβέ πάντα την αντιπαθούσα, ΕΙΔΙΚΑ στις μοτοσικλέτες (μπορούν να ευχαριστούν τους οπαδούς τους γι'αυτό), αλλά παραδέχομαι ότι έχουν βγάλει κάποια αυτοκίνητα που προσφέρουν πραγματική οδηγική απόλαυση, κάτι πολύ σπάνιο, ειδικά στις μέρες μας.
Η πιο πετυχημένη περίοδος της McLaren ήταν με Honda.![]()
Life begins at 45°.
Δεν αναφέρομαι στην Formula 1 αλλά στο όχημα F1 της McLaren.
Μολονότι η F1 δεν δημιουργήθηκε με ειδικότερο σκοπό να κερδίσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής, ο Γκόρντον Μάρεϊ επεδίωκε την απόλυτη υπεροχή σε κάθε τομέα ανεξαιρέτως. Αφού εξέτασε διάφορες επιλογές σχετικά με το ζήτημα του κινητήρα, τελικώς προσέγγισε την θυγατρική εταιρεία της BMW που ασχολείται με την αναβάθμιση των μοντέλων της, την BMW M GmbH, η οποία ενδιαφέρθηκε σχετικά και εξέλιξε τον κινητήρα. Το μηχανικό αυτό σύνολο έλαβε την ονομασία BMW S70/2 και ήταν V12 βενζίνης, με κυβισμό 6.064 cm³ και ισχύ 627 PS (461 kW; 618 hp). Συνδυάστηκε αποκλειστικά με ένα 6-τάχυτο μηχανικό ταχυτήτων, στο οποίο οι 5 πρώτες σχέσεις ήταν σχετικά κοντά μεταξύ τους, για ακόμα καλύτερη επιτάχυνση, ενώ η 6-η ήταν πολύ μακρύτερη, με σκοπό την μέγιστη δυνατή τελική ταχύτητα.
Και όλα αυτά το 1992.