Καλημέρα,για να ξεκινήσω εγώ πρέπει να ήταν της γνωστής εταιρείας στα κίτρινα μπουκαλάκια
από Πενσυλβανια,ΗΠΑ,αρχές δεκαετίας 80.
Κρατάω μια επιφύλαξη αν ήταν στα πλαστικά μπουκάλια με το μικρό στόμιο , ή, στο στρογγυλό χάρτινο δοχείο.
Καλημέρα,για να ξεκινήσω εγώ πρέπει να ήταν της γνωστής εταιρείας στα κίτρινα μπουκαλάκια
από Πενσυλβανια,ΗΠΑ,αρχές δεκαετίας 80.
Κρατάω μια επιφύλαξη αν ήταν στα πλαστικά μπουκάλια με το μικρό στόμιο , ή, στο στρογγυλό χάρτινο δοχείο.
Δε νομίζω να υπάρχει πάρα πολύ παλιά η σημανση
2Τ-4Τ, αποκλείεται πριν το 2οΠΠ,αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό μας το λέει.
Ο διαχωρισμός πρέπει να έγινε πρόσφατα (που λέει ο λόγος).
Το 90 κάτι μπορούσες να αγοράσεις καστορέλαιο για δίχρονα...
το cz που είχα εκείνη την εποχή έλεγε 50άρι motoroil το οποίο
ήταν τεχνολογικό απολίθωμα από την εποχή του 60, φαντάζομαι
εκεί 60 με 70 να άρχισαν να βγάζουν ταμπελάκια 2Τ.
Πριν πρέπει να βάζαν λάδι.
Ναι ,είναι γνωστό ότι παλιά ,πριν το 80,όλοι στα απλά δίχρονα 30αρι γενικής χρήσης έβαζαν.
Καστορέλαιο υπήρχε για αγωνιστική χρήση από πολύ παλιά,πιθανόν και για τετράχρονα αυτοκίνητα.(υπάρχει ακομα για χρήση καρτ,κλπ).
Απλά αναρωτιέμαι, κάποιος από τους ελάχιστους τυχερούς που είχε στη κατοχή του τέλη δεκαετίας εξήντα,αρχές 70 μηχανή με υγρό συμπλέκτη τι επιλογές είχε,λάδι αυτοκινήτου η 4Τ;
(50αρι το cz και στη μίξη και στη μετάδοση![]()
https://products.liqui-moly.com/top-tec-atf-1100-1.html
Αυτό κάνει για κιβώτιο δίχρονου;
Η ένστασή μου αφορά την λειτουργία του συμπλέκτη.
αυτο ειναι λαδι αυτοματου κιβωτιου και δεν κανει για κανενα ειδος σασμαν με οδοντωτους τροχους με συμπλεκτη η οχι
δεν καταλαβαινω τους πειραματισμους ορισμενων.
δεν εχουν μανουαλι τα μηχανακια τους να δουν τι λαδι παιρνει το μοτορι τους?![]()
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
Bρε ξέρουμε τι παίρνουν αλλά ο φίλος επέμενε να μάθει τι είναι αυτό που έχει,συζήτηση κάνουμε ,φυσικά και δεν θα το βάλει!
Αυτό όχι( γιατί γραφει συνθετικό DXIII)αλλά το απλό DXII λογικά δεν έχει πρόβλημα τουλάχιστον σε κρύο καιρο.(SAE20 ειναι).
Ολα καλα, ολα ανθηρα..!!![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Ενημερώνω ότι συνεχίζω τη τεχνική αναζήτηση για τη άθλια λειτουργία του συμπλέκτη με πολλά λιπαντικά 4Τ τη αγοράς που πληρώνουμε χρυσά.
Μετά το εύρημα ότι όντως η μηχανή ελέγχου υπάρχει (SAE#2) ,τώρα εστιάζω στο ποιες εταιρείες την έχουν,τη χρησιμοποιουν και για δοκιμές 4Τ λιπαντικων,και τι τελικά φτάνει σε μας τους ταλαιπωρους που προσπαθούμε να βρούμε νεκρά στα φανάρια.
Το να μην βρίσκεις νεκρά στα φανάρια είναι θέμα μοτοσυκλέτας και όχι λαδιών.Από αρρύθμιστο συμπλέκτη έως και κατασκευή αυτού.
Στο KLR 600 του '86 οι ταχύτητες κουμπώνουν λουκούμι και η νεκρά μπαίνει κι ας έχει απομείνει μόνο μια τριχούλα στην ντίζα.
Το GS από την άλλη η πρώτη μπαίνει με κροτάλισμα σαν καρφωτή και η δε νεκρά για να βρεθεί θέλει πολλές διπλογκαζιές και άπειρα μπινελίκια.
Αμα εχεις Σουζουκι βρισκεις νεκρα κ χωρις ντιζα κ χωρις λαδια...
Υπαρχουν μοτοσυκλετες που για να βρεις νεκρα πρεπει να κανεις ταμα.
Κ δεν φταινε τα λαδια...
Ride(s) the wind of change...