Σελίδα 22 από 29 ΠρώτοΠρώτο ... 121718192021222324252627 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 316 έως 330 από 426

Θέμα: Γενικη συζητηση για την ετησια εκδρομη

Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
    μη φας πολύ, να φας κι αργότερα
    Θα φάω κι αργότερα (αν κι όχι πολύ )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Θα φάω κι αργότερα (αν κι όχι πολύ )
    Έχει καλό φαί?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Έχει καλό φαί?
    Που;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

καλησπερα, θελω να ρωτησω και γω 2-3 πραγματακια... γτ θελω πολυ να ερθω ειδικα τωρα που πηρα το CB500. Κυριως για αυτο τον λογο για να κανω εκδρομες και να φευγω λιγο εξω απο την Αθηνα. τελος παντων. εχω καποιες αποριες αν μπορειτε να μου τις λυσετε για να ξερω τι θα κανω

1. με το CB500 σε ποια κατηγορια μπαινω και πια θα ειναι τα χλμ που θα πηγαινουμε?

2. Επειδη ακομα δεν εχω προλαβει να καταλαβω ακριβως ποσα χλμ βγαζω με γεματο ντεποζιτο, στο group που θα ειμαι, πριν την μεγαλη σταση (δλδ πριν τα 180-200χλμ) θα υπαρχει ανεφοδιασμος?

3. Απο την εμπειρια σας, τι πιεση πρεπει να εχω στα ελαστικα μου για αυτη την εκδρομη? λογω ζεστης και οδοστρωματος.

Παλια οι γυναικες θελανε αντρα και λεβεντη,
    τωρα θελουν αδερφη και τον φωναζουν trendy.-

Fz6
    CB500
    XT600E
    XR250
    C50

Αρχικά δημιουργήθηκε από vaspiou
    καλησπερα, θελω να ρωτησω και γω 2-3 πραγματακια... γτ θελω πολυ να ερθω ειδικα τωρα που πηρα το CB500. Κυριως για αυτο τον λογο για να κανω εκδρομες και να φευγω λιγο εξω απο την Αθηνα. τελος παντων. εχω καποιες αποριες αν μπορειτε να μου τις λυσετε για να ξερω τι θα κανω

1. με το CB500 σε ποια κατηγορια μπαινω και πια θα ειναι τα χλμ που θα πηγαινουμε?

2. Επειδη ακομα δεν εχω προλαβει να καταλαβω ακριβως ποσα χλμ βγαζω με γεματο ντεποζιτο, στο group που θα ειμαι, πριν την μεγαλη σταση (δλδ πριν τα 180-200χλμ) θα υπαρχει ανεφοδιασμος?

3. Απο την εμπειρια σας, τι πιεση πρεπει να εχω στα ελαστικα μου για αυτη την εκδρομη? λογω ζεστης και οδοστρωματος.

Ελα στο γκρουπ με τα μικρα μηχανακια κ νεους οδηγους να μη σε απασχολουν ρυθμοι κ αυτονομίες

Οσον αφορα τις πιεσεις δε χρειάζεται (για μενα) καμια αλλαγή σε αυτές που έχεις κανονικα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ελα στο γκρουπ με τα μικρα μηχανακια κ νεους οδηγους να μη σε απασχολουν ρυθμοι κ αυτονομίες

Οσον αφορα τις πιεσεις δε χρειάζεται (για μενα) καμια αλλαγή σε αυτές που έχεις κανονικα

μαλιστα, δεν ειναι οτι θελω να κανω τον εξυπνο, αλλα δεν ειμαι και νεος οδηγος, δλδ ειχα 2-3 μηχανες πριν, απλως με ΧΤ,XR δεν μου ηταν ευκολο να κανω τετοιες διαδρομες. . . αυτο που σκεφτομαι ειναι μηπως στο μικρο group οι ταχυτητες ειναι μικρες για το cb. . .

τελος παντων, θα το σκεφτω. . . ευχαριστω πολυ, οτι αλλο ειναι θα ξανα ρωτησω. . .

Fz6
    CB500
    XT600E
    XR250
    C50

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vaspiou
    μαλιστα, δεν ειναι οτι θελω να κανω τον εξυπνο, αλλα δεν ειμαι και νεος οδηγος, δλδ ειχα 2-3 μηχανες πριν, απλως με ΧΤ,XR δεν μου ηταν ευκολο να κανω τετοιες διαδρομες. . . αυτο που σκεφτομαι ειναι μηπως στο μικρο group οι ταχυτητες ειναι μικρες για το cb. . .

τελος παντων, θα το σκεφτω. . . ευχαριστω πολυ, οτι αλλο ειναι θα ξανα ρωτησω. . .

Αν γενικά δεν έχεις κάνει ταξίδια εκτός πόλης (διαδρομές άνω των 100 χιλιομέτρων) και δεν έχεις ταξιδέψει ποτέ παρέα με άλλες μοτοσυκλέτες, καλό θα ήταν, για πρώτη φορά, να έρθεις στο γκρουπ των νέων (ακόμη και αν έχεις κάποια εμπειρία παραπάνω). Στην χειρότερη θα πας λίγο αργότερα απ' ότι θα μπορούσες, μπορεί να βαρεθείς λίγο, αλλά θα απολαύσεις περισσότερο την διαδρομή.

Είναι προτιμότερο αυτό από το να πιέζεσαι προσπαθώντας να κρατήσεις τον ρυθμό ενός μεγαλύτερου γκρούπ (αν τελικά είναι πιο γρήγοροι από εσένα) και να καθυστερείς και το γκρουπ.

Μην ξεχνάς ότι η διαδρομή είναι κατά το 99% σε επαρχιακό οδικό δίκτυο (στροφές, στενοί δρόμοι, ατέλειες στο οδόστρωμα) όπου η τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτας ελάχιστο ρόλο παίζει, παρά κυρίως η εμπειρία του αναβάτη.

Μην ανησυχείς, στο moto.gr πέρα από την επίσημη ετήσια εκδρομή διοργανώνονται συχνά βόλτες από μέλη, στις οποίες θα έχεις όσες ευκαιρίες θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα πολλά παιδιά και να βρεις τον ρυθμό που σου ταιριάζει.

Αν βέβαια έχεις ήδη κάνει αρκετές βόλτες, αν έχεις ταξιδέψει και με μεγαλύτερες μηχανές και μπορείς να ακολουθείς άνετα τον (χαλαρό) ρυθμό τους---χωρίς να κουράζεσαι---τότε μπορείς να πεις στον καπετάνιο να σε βάλει σε ένα από τα B ή D γκρουπ όπου φυσιολογικά ανήκει το CB500. Για την αυτονομία του CB μην σε ανησυχεί...

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Αν γενικά δεν έχεις κάνει ταξίδια εκτός πόλης (διαδρομές άνω των 100 χιλιομέτρων) και δεν έχεις ταξιδέψει ποτέ παρέα με άλλες μοτοσυκλέτες, καλό θα ήταν, για πρώτη φορά, να έρθεις στο γκρουπ των νέων (ακόμη και αν έχεις κάποια εμπειρία παραπάνω). Στην χειρότερη θα πας λίγο αργότερα απ' ότι θα μπορούσες, μπορεί να βαρεθείς λίγο, αλλά θα απολαύσεις περισσότερο την διαδρομή.

Είναι προτιμότερο αυτό από το να πιέζεσαι προσπαθώντας να κρατήσεις τον ρυθμό ενός μεγαλύτερου γκρούπ (αν τελικά είναι πιο γρήγοροι από εσένα) και να καθυστερείς και το γκρουπ.

Μην ξεχνάς ότι η διαδρομή είναι κατά το 99% σε επαρχιακό οδικό δίκτυο (στροφές, στενοί δρόμοι, ατέλειες στο οδόστρωμα) όπου η τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτας ελάχιστο ρόλο παίζει, παρά κυρίως η εμπειρία του αναβάτη.

Μην ανησυχείς, στο moto.gr πέρα από την επίσημη ετήσια εκδρομή διοργανώνονται συχνά βόλτες από μέλη, στις οποίες θα έχεις όσες ευκαιρίες θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα πολλά παιδιά και να βρεις τον ρυθμό που σου ταιριάζει.

Αν βέβαια έχεις ήδη κάνει αρκετές βόλτες, αν έχεις ταξιδέψει και με μεγαλύτερες μηχανές και μπορείς να ακολουθείς άνετα τον (χαλαρό) ρυθμό τους---χωρίς να κουράζεσαι---τότε μπορείς να πεις στον καπετάνιο να σε βάλει σε ένα από τα B ή D γκρουπ όπου φυσιολογικά ανήκει το CB500. Για την αυτονομία του CB μην σε ανησυχεί...

σε ευχαριστω πολυ, ησουν κατατοπιστικοτατος !! θελω πολυ να ερθω και συμφωνω μαζι σου απολυτα για τα παραπανω. Καλυτερα με το μικρο group... δεν εχουμε να αποδειξουμε τπτ...

Fz6
    CB500
    XT600E
    XR250
    C50

ελπίζω να καταφέρω να σας γνωρίσω απο κοντά , δυστυχώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μου το απαγορεύουν μέχρι τώρα
    ισως δεν δηλώσω συμμετοχή επίσημα για παν ενδεχόμενο
    gioypiii

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Άλλη μια σημαντική παρατήρηση

(που κανονικά θα έπρεπε να είναι περιττή)

Το πόσο σημαντικό είναι να είστε σωστά και μοτοσυκλετιστικά ντυμένοι και εξοπλισμένοι το έχω ξαναπεί και το έχουν πει και άλλοι πολλές φορές.

Επιπρόσθετα, όμως, έχετε υπόψη σας ότι στην διαδρομή της φετινής ετήσιας, και συγκεκριμένα γύρω από το Κυριάκι, έχει δεξιά και αριστερά του δρόμου αρκετά μελίσσια, άρα και πολλές μέλισσες που πετάνε και να πέφτουν πάνω στο μηχανάκι σας, το κράνος σας, και εσάς.

Τα 'ξώπλατα, λοιπόν, και τα βαθιά ντεκολτέ (με λύπη μου το λέω) ΔΕΝ είναι η κατάλληλη ενδυματολογική επιλογή.

Φροντίστε να έχετε καλυμμένο κάθε σημείο του σώματός σας (χέρια, πόδια, λαιμό) με κάτι... αλλιώς πάρτε μαζί σας αρκετά φενιστίλ.
    Έγινε το απίστευτο το Σάββατο έκανα συνολικά γύρω στα 600 χιλιόμετρα και μεταξύ άλλων περιοχών βρέθηκα και στην περιοχή με τις μέλισσες πρίν από το Κιριάκι που προαναφέρει ο φίλος μας npat. παρόλη τη ζεστη που είχε, και εγώ και η κοπέλα μου ήμασταν καλυμμένοι φούλ. Για κάποιο περίεργο λόγο ξεχνάω τη ζελατίνα ανοιχτή την ώρα που πέρναγα απο τα μελίσσια :hypnotize ............ και τσουπ να την να η μέλισσα μέσα στο κρανάκι .......παέι και σφηνώνεται μεταξύ κράνους και σαγονιου :a39: Όση ώρα με πείρε για να φρενάρω και να βγάλω το κράνος η μέλισσα απολάμβανε σιγά σιγά την εισχώρηση του κεντριού της στο σαγόνι μου πάλι καλά που δεν είμαι αλλεργικός χεχεχε

Πάρτε σοβαρά την συμβουλή του φίλου μιλάω εκ πείρας…… το σημάδι του τσιμπήματος μετά απο 3 μέρες είναι ακόμα εδώ

PS. Πάντως η αίσθηση του τσιμπήματος σε αντιδιαστολή με το "ψύχραιμα μην κάνεις απότομες κινήσεις" ώσπου να σταματήσεις και να βγάλεις το κράνος είναι τρελός συνδυασμός

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kostas NL
    Καλησπέρα,

Κάποιες ερωτήσεις παρακάτω σε ότι αφορά το διαδικαστικό.
    Αν έχουν απαντηθεί και κάπου αλλού, συγχωρέστε με.
    Εκ των προτέρων να πω ευχαριστώ στους οργανωτές που κάνετε την εκδρομή πραγματικότητα, μέχρι πέρσυ που ήμουν στην Ολλανδία διάβαζα με μελαγχολία τα ΄κατορθώματα΄ της κάθε ετήσιας.

Στο περίπτερο υποθέτω ψάχνουμε να βρούμε τον αρχηγό του γκρουπ μας;

Θα έχει οργανωθεί στο περίπτερο από τον αρχηγό κάποιο μέρος συγκέντρωσης - παρκαρίσματος των οδηγών - μοτοσυκλετών του γκρουπ του;

Θα φύγουν κάποια γκρουπ πρώτα, αν ναι, ποιά είναι αυτά και θα πρέπει λογικά η συγκέντρωση στο περίπτερο να είναι ανάλογη της σειράς αναχώρησης;

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Kostas NL
    Καλησπέρα,

Κάποιες ερωτήσεις παρακάτω σε ότι αφορά το διαδικαστικό.
    Αν έχουν απαντηθεί και κάπου αλλού, συγχωρέστε με.
    Εκ των προτέρων να πω ευχαριστώ στους οργανωτές που κάνετε την εκδρομή πραγματικότητα, μέχρι πέρσυ που ήμουν στην Ολλανδία διάβαζα με μελαγχολία τα ΄κατορθώματα΄ της κάθε ετήσιας.

Στο περίπτερο υποθέτω ψάχνουμε να βρούμε τον αρχηγό του γκρουπ μας;

Θα έχει οργανωθεί στο περίπτερο από τον αρχηγό κάποιο μέρος συγκέντρωσης - παρκαρίσματος των οδηγών - μοτοσυκλετών του γκρουπ του;

Θα φύγουν κάποια γκρουπ πρώτα, αν ναι, ποιά είναι αυτά και θα πρέπει λογικά η συγκέντρωση στο περίπτερο να είναι ανάλογη της σειράς αναχώρησης;

Ναι κάθε ένας που έρχεται στο περίπτερο θα πρέπει να αναζητήσει τον λιντερ και τη σκούπα του γκρουπ του. Πιθανότατα τα παιδιά θα έχουν κάποιο σημάδι πάνω στο μηχανάκι τους για να φαίνεται πιο είναι. Αλλιώς βάλτε μια φωνή.

Καλό θα ήταν τα μηχανάκια μιας ομάδας να παρκάρουν σχετικά κοντά γύρω απ' το μηχανάκι του λίντερ (που φυσικά θα πρέπει να είναι εκεί νωρίτερα από την ώρα συνάντησης). Αυτό βέβαια δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Οι λιντερ πάντως και οι σκούπες θα έχουν τον νου τους να σας βοηθήσουν στο παρκάρισμα.

Σημαντικό είναι όταν παρκάρετε στο περίπτερο (αλλά και αλλού) να αφήνετε χώρους διέλευσης για τα μηχανάκια που είναι γύρω σας και να έχετε το νου σας ώστε να μετακινήσετε το μηχανάκι σας αν χρειαστεί να φύγει κάποιος.

Οι ομάδες θα φύγουν με την σειρά της αρίθμησης με πολύ μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους. Πρώτα η Α1 μετά η Α2 μετά η Β1, κ.ο.κ

Κοντά στην έξοδο του περιπτέρου θα φροντίσουμε να κρατήσουμε αρκετό χώρο ώστε να μαζεύονται τα μηχανάκια της κάθε ομάδας πριν ξεκινήσουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kostas NL
    Ναι κάθε ένας που έρχεται στο περίπτερο θα πρέπει να αναζητήσει τον λιντερ και τη σκούπα του γκρουπ του. Πιθανότατα τα παιδιά θα έχουν κάποιο σημάδι πάνω στο μηχανάκι τους για να φαίνεται πιο είναι. Αλλιώς βάλτε μια φωνή.

Καλό θα ήταν τα μηχανάκια μιας ομάδας να παρκάρουν σχετικά κοντά γύρω απ' το μηχανάκι του λίντερ (που φυσικά θα πρέπει να είναι εκεί νωρίτερα από την ώρα συνάντησης). Αυτό βέβαια δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Οι λιντερ πάντως και οι σκούπες θα έχουν τον νου τους να σας βοηθήσουν στο παρκάρισμα.

Σημαντικό είναι όταν παρκάρετε στο περίπτερο (αλλά και αλλού) να αφήνετε χώρους διέλευσης για τα μηχανάκια που είναι γύρω σας και να έχετε το νου σας ώστε να μετακινήσετε το μηχανάκι σας αν χρειαστεί να φύγει κάποιος.

Οι ομάδες θα φύγουν με την σειρά της αρίθμησης με πολύ μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους. Πρώτα η Α1 μετά η Α2 μετά η Β1, κ.ο.κ

Κοντά στην έξοδο του περιπτέρου θα φροντίσουμε να κρατήσουμε αρκετό χώρο ώστε να μαζεύονται τα μηχανάκια της κάθε ομάδας πριν ξεκινήσουν.

Ευχαριστώ Νικόλα!

Οι λιντερ πάντως και οι σκούπες θα έχουν τον νου τους να σας βοηθήσουν στο παρκάρισμα.

Αααα, όλα κι όλα....

Αυτά δεν μου τα'πες.....

You BETA believe...

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Αααα, όλα κι όλα....

Αυτά δεν μου τα'πες.....
    Οπότε ξέρεις. Στολή παρκαδόρου κανονικά: Σακάκι, παπιγιόν, και "τα κλειδιά σας παρακαλώ"

Παρόμοια θέματα

1. Γενικη συζητηση για τα V-Strom
    από gcrook στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2011, 10:44
  2. Για την ετήσια του 2011
    από Cpt. Haddock στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 250
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2011, 19:30
  3. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2006, 22:37
  4. Για την Κυριακατικη εκδρομη (λεπτομερειες....)
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 22/05/2004, 11:04

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF