Σελίδα 23 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 1318192021222324 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 331 έως 345 από 356

Θέμα: CBR F4 vs ALL

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ArgirisVale Προβολή μηνύματος
    Ωραία. Ξαναλέω, πρόσεχε.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cosgili Προβολή μηνύματος
    Ο αλητάκος μου όπως και όλα τα πιτσιρικάκια πρώτα έτρεξε και μετά περπάτησε. Έχει να κάνει με τον έλεγχο της ισορροπίας τους. όπως και με το ποδήλατο. Πρώτα έμαθες να πηγαίνεις και να ισορροπείς και μετά έμαθες να κρατάς ισορροπία στα πολύ "λίγα".
    Άκου και τον Τρούπη τον απαλοχέρη...κάτι σκαμπάζει παραπάνω σε αυτά
    /σπαμ οφφ
    Μάγκες,μην παρομοιάζετε το τρέξιμο με την ισορροπία σε δύο ρόδες.Άλλο ποδήλατο/δίκυκλο(σαφώς δυσκολότερο να κάθεσαι πχ ακίνητος σ'αυτό χωρίς να πέφτεις βλέπε ακροβάτες σε τσίρκο),άλλο περπάτημα,άλλο τρέξιμο.
    Δεν έχουν καμμιά σχέση,ούτε σαν κινηματικά μοντέλα,ούτε σαν εμβαδό έδρας ισορροπίας,ούτε τίποτα.

Τώρα φίλε μου πες μας τι έκανε ο γιός σου όταν το σπριντ τελείωσε.Έμεινε όρθιος,περπάτησε,έπεσε κάτω,τί έκανε;

ΥΓ:θέλω να πιστεύω ότι ξέρουμε τί εστί τρέξιμο,ναι;

Καλή ανάγνωση και μην κοροϊδευόμαστε...

http://kidshealth.org/parent/growth/.../move12yr.html

Though some babies take their first steps before their first birthdays, most children learn to walk well in the months after they turn 1.

By the middle of the second year, your child may learn to run, start to kick a ball, and even attempt to throw a ball overhand. By 2 years, your child may jump in place.

Τελευταία τροποποίηση από kostaspetrou; 23/11/2012 στις 16:36.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος

Though some babies take their first steps before their first birthdays, most children learn to walk well in the months after they turn 1.

By the middle of the second year, your child may learn to run, start to kick a ball, and even attempt to throw a ball overhand. By 2 years, your child may jump in place.

ωραία, γιατί η δικιά μου που γίνεται 1,5 την άλλη εβδομάδα έχει αρχίσει και τρέχει και πετάει και την μπάλλα πλέον.... είμαι μέσα στο πρόγραμμα.....

στο parents.gr είμαι ρε πστ μου??????????????????

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Ωραία. Ξαναλέω, πρόσεχε.
    κ την προηγουμενη φορα το ιδιο ειπες τι να προσεχω;;;

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ArgirisVale Προβολή μηνύματος
    κ την προηγουμενη φορα το ιδιο ειπες τι να προσεχω;;;
    Τον εαυτό σου.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    στο parents.gr είμαι ρε πστ μου??????????????????
    οχι, στο moto.gr και μάλιστα στις αντιπαραθέσεις

Μέλος Το avatar του/της _V_
    με την κοντρα με το 1400 τι εγινε?

Μάγκες,μην παρομοιάζετε το τρέξιμο με την ισορροπία σε δύο ρόδες.Άλλο ποδήλατο/δίκυκλο(σαφώς δυσκολότερο να κάθεσαι πχ ακίνητος σ'αυτό χωρίς να πέφτεις βλέπε ακροβάτες σε τσίρκο),άλλο περπάτημα,άλλο τρέξιμο.
    Δεν έχουν καμμιά σχέση,ούτε σαν κινηματικά μοντέλα,ούτε σαν εμβαδό έδρας ισορροπίας,ούτε τίποτα.

Τώρα φίλε μου πες μας τι έκανε ο γιός σου όταν το σπριντ τελείωσε.Έμεινε όρθιος,περπάτησε,έπεσε κάτω,τί έκανε;

ΥΓ:θέλω να πιστεύω ότι ξέρουμε τί εστί τρέξιμο,ναι;

Καλή ανάγνωση και μην κοροϊδευόμαστε...

http://kidshealth.org/parent/growth/.../move12yr.html

Αν και είμαστε off topic, το άρθρο το οποίο παραθέτεις μιλά για συνειδητό τρέξιμο με άρτια κίνηση. Εγώ αυτό που έγραψα και στο οποίο αναφέρθηκε και ο τρούπης έιναι οτι ένα μπεμπέ για τα πρώτα του βήματα "γκαζώνει" για να διατηρήσει ισορροπία. Όταν πλέον το κατέχει καλά, περπατά. End of discussion
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από _V_ Προβολή μηνύματος
    με την κοντρα με το 1400 τι εγινε?
    δεν βιάζομαι... όταν γίνει τότε θα ανεβάσω τα στοιχεία όποιο κ αν είναι το αποτέλεσμα...ως τότε καλό σας βράδυ!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cosgili Προβολή μηνύματος
    Αν και είμαστε off topic, το άρθρο το οποίο παραθέτεις μιλά για συνειδητό τρέξιμο με άρτια κίνηση. Εγώ αυτό που έγραψα και στο οποίο αναφέρθηκε και ο τρούπης έιναι οτι ένα μπεμπέ για τα πρώτα του βήματα "γκαζώνει" για να διατηρήσει ισορροπία. Όταν πλέον το κατέχει καλά, περπατά. End of discussion
    Άι καλά,συννενόηση μπουζούκι!
    Ρε σεις,αυτό για το οποίο λέτε (εν-δυο-τρία κάτω ο μπέμπης και φτου και απ'την αρχή ) δε θεωρείται τρέξιμο.
    Τρέξιμο λέμε να διανύεται κάποια στοιχειώδη απόσταση,σαφώς μεγαλύτερη απ' όση διανύει ο μπέμπης με τα "γκαζοβήματα" πριν κάτσει κάτω ή φτάσει στην αγκαλιά που τον περιμένει 4-5 βήματα μακριά. Εννοείται με τη δυνατότητα αλλαγής κατεύθυνσης.

Κάπως έτσι ξεκίνησα χωρίς βοηθητικές:έσπρωχνε ο μπαμπάς μου το ποδήλατο και πήγαινα περίπου 10 μέτρα πριν με πιάσει(ακολουθούσε τρέχοντας) επειδή θα'πεφτα.
    Αυτό τι πάει να πει,ότι ήξερα χωρίς βοηθητικές;
    Μέχρι που κάποια στιγμή δε χρειάστηκε ν'ακολουθάει.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Είπες ότι πρώτα μαθαίνουμε να περπατάμε και μετά να τρέχουμε (χρησιμοποιώντας το ως το γνωστό ρητό).

Άγγιξες ευαίσθητη χορδή του τρούπερ που έχει αγάπη στη νευροφυσιολογία, την εμβιομηχανική και δε συμμαζεύεται γιατί είναι παιδί με ενδιαφέροντα και δεν κρατήθηκε και σου είπε ότι δεν είναι έτσι.

Το ρητό/παροιμία πες το όπως θες, στέκει. Αυτό που λέει όμως κατά λέξη όχι. Και είπε κι ο τρούπερ ότι δεν μπορεί να ανοιχτεί κουβέντα τέτοιου είδους, με αρκετή ανάλυση για να καλύψει κάθε δυνατή απορία, σε αυτή τη βάση.
    Είναι απλό το παράδειγμα με το πιτσιρίκι. Η διαδικασία του βαδίσματος είναι μία εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία. Πολύ περισσότερο από όσο ίσως έχουμε αντιληφθεί μέχρι σήμερα. Και είναι αξιοπερίεργο το πώς καταφέρνουμε να την πραγματοποιούμε από μία τόσο μικρή ηλικία.
    Αυτό που λέμε λοιπόν είναι ότι ενστικτωδώς, το "τρέξιμο" προηγείται του βαδίσματος. Δε μιλάμε για το απόλυτα ορθό τρέξιμο αλά Γιουσέιν Μπολτ. Μιλάμε για αυτό το "παραπατάω και προσπαθώ να κρατήσω την ισοροπία μου μένοντας σε διαρκή κίνηση" που κάνουν τα πιτσιρίκια όταν πρωτοσηκώνονται στα πόδια τους. Τους είναι πολύ πιο εύκολο από το να σταθούν προσοχή ή να βαδίσουν. Τώρα αν μιλάς για το τρέξιμο αλά Γιουσέιν Μπολτ που προανέφερα και σκαλώνεις εκεί, ναι αυτό έρχεται αργότερα.
    Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όμως μόλις σταθούμε στα πόδια χωρίς να κρατιόμαστε από κάπου, είναι να κινηθούμε με μια σχετικά γρήγορη ταχύτητα σα μεθυσμένοι, παρά να βαδίσουμε.
    Το πώς και το γιατί αναζήτησέ το σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία, site ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, αντίστοιχης θεματολογίας. Δε γίνεται να αναλυθεί εδώ, κι ακόμα κι αν γινόταν (εκτός κι αν έχουμε και κανέναν καθηγητή του κλάδου) θα εξηγηθεί λάθος.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Είπες ότι πρώτα μαθαίνουμε να περπατάμε και μετά να τρέχουμε (χρησιμοποιώντας το ως το γνωστό ρητό).

Άγγιξες ευαίσθητη χορδή του τρούπερ που έχει αγάπη στη νευροφυσιολογία, την εμβιομηχανική και δε συμμαζεύεται γιατί είναι παιδί με ενδιαφέροντα και δεν κρατήθηκε και σου είπε ότι δεν είναι έτσι.

Το ρητό/παροιμία πες το όπως θες, στέκει. Αυτό που λέει όμως κατά λέξη όχι. Και είπε κι ο τρούπερ ότι δεν μπορεί να ανοιχτεί κουβέντα τέτοιου είδους, με αρκετή ανάλυση για να καλύψει κάθε δυνατή απορία, σε αυτή τη βάση.
    Είναι απλό το παράδειγμα με το πιτσιρίκι. Η διαδικασία του βαδίσματος είναι μία εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία. Πολύ περισσότερο από όσο ίσως έχουμε αντιληφθεί μέχρι σήμερα. Και είναι αξιοπερίεργο το πώς καταφέρνουμε να την πραγματοποιούμε από μία τόσο μικρή ηλικία.
    Αυτό που λέμε λοιπόν είναι ότι ενστικτωδώς, το "τρέξιμο" προηγείται του βαδίσματος. Δε μιλάμε για το απόλυτα ορθό τρέξιμο αλά Γιουσέιν Μπολτ. Μιλάμε για αυτό το "παραπατάω και προσπαθώ να κρατήσω την ισοροπία μου μένοντας σε διαρκή κίνηση" που κάνουν τα πιτσιρίκια όταν πρωτοσηκώνονται στα πόδια τους. Τους είναι πολύ πιο εύκολο από το να σταθούν προσοχή ή να βαδίσουν. Τώρα αν μιλάς για το τρέξιμο αλά Γιουσέιν Μπολτ που προανέφερα και σκαλώνεις εκεί, ναι αυτό έρχεται αργότερα.
    Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όμως μόλις σταθούμε στα πόδια χωρίς να κρατιόμαστε από κάπου, είναι να κινηθούμε με μια σχετικά γρήγορη ταχύτητα σα μεθυσμένοι, παρά να βαδίσουμε.
    Το πώς και το γιατί αναζήτησέ το σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία, site ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, αντίστοιχης θεματολογίας. Δε γίνεται να αναλυθεί εδώ, κι ακόμα κι αν γινόταν (εκτός κι αν έχουμε και κανέναν καθηγητή του κλάδου) θα εξηγηθεί λάθος.
    Κατάλαβα φίλε μου,αλλά μια διαδικασία λέμε ότι είναι επιτυχής όχι όταν εκδηλωθεί το ένστικτο,αλλά όταν γίνεται πράξη σε συγκεκριμένο επίπεδο επάρκειας(efficiency) και(επίσης βασικό) κατά βούληση(αν δεν κρατήσεις το μπόμπιρα όρθιο δε θα καταφέρει έστω να παραπατήσει γρήγορα,δεν μπορεί να έρθει όρθια στάση η οποία είναι απαραίτητη για τρέξιμο,περπάτημα κλπ).

Το "παραπατάω και προσπαθώ να κρατήσω την ισοροπία μου μένοντας σε διαρκή κίνηση" που κάνουν τα πιτσιρίκια όταν πρωτοσηκώνονται στα πόδια τους δε θεωρείται τρέξιμο διότι δεν τηρεί τα παραπάνω.
    Δες το παράδειγμά μου παραπάνω για το ποδήλατο.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Ρε σεις,αυτό για το οποίο λέτε (εν-δυο-τρία κάτω ο μπέμπης και φτου και απ'την αρχή ) δε θεωρείται τρέξιμο.
    Τρέξιμο λέμε να διανύεται κάποια στοιχειώδη απόσταση,σαφώς μεγαλύτερη απ' όση διανύει ο μπέμπης με τα "γκαζοβήματα" πριν κάτσει κάτω ή φτάσει στην αγκαλιά που τον περιμένει 4-5 βήματα μακριά. Εννοείται με τη δυνατότητα αλλαγής κατεύθυνσης.
    Κατάλαβα φίλε μου,αλλά μια διαδικασία λέμε ότι είναι επιτυχής όχι όταν εκδηλωθεί το ένστικτο,αλλά όταν γίνεται πράξη σε συγκεκριμένο επίπεδο επάρκειας(efficiency) και(επίσης βασικό) κατά βούληση(αν δεν κρατήσεις το μπόμπιρα όρθιο δε θα καταφέρει έστω να παραπατήσει γρήγορα,δεν μπορεί να έρθει όρθια στάση η οποία είναι απαραίτητη για τρέξιμο,περπάτημα κλπ).

Το "παραπατάω και προσπαθώ να κρατήσω την ισοροπία μου μένοντας σε διαρκή κίνηση" που κάνουν τα πιτσιρίκια όταν πρωτοσηκώνονται στα πόδια τους δε θεωρείται τρέξιμο διότι δεν τηρεί τα παραπάνω.
    Δες το παράδειγμά μου παραπάνω για το ποδήλατο.
    Από ποιον δε θεωρείται?
    Ποιοι λέτε?
    Από ποιον εννοείται?

Δίνεις έναν ορισμό του τρεξίματος. Και ξαναλέω. Δε μίλησε κανείς για τρέξιμο αλά Γιουσέιν Μπολτ. Ούτε για την επιτυχία της διαδικασίας. Το ερώτημα είναι εάν "πρώτα μαθαίνουμε να περπατάμε ή να τρέχουμε και ποιό από τα δύο οδηγεί στο άλλο". Η μάθηση της μίας εκ των δύο διαδικασιών διαφέρει από την τελειοποίηση της. Για μάθηση μιλάμε, όχι για τελειοποίηση.
    Η βούληση του μπόμπιρα αφενός δεν επηρεάζεται από το εάν θα δοθεί μία χείρα βοηθείας για να σταθεί αρχικά (αν και μια χαρά μπορεί να σηκωθεί και μόνος του ανάλογα την ηλικία του), κι αφετέρου ουδεμία σχέση έχει με το ερώτημα.

Αν αυτά τα πρώτα βήματα εσένα σου θυμίζουν βάδισμα κι όχι τρέξιμο, πες τα βάδισμα. Πρώτα μαθαίνουμε να βαδίζουμε και μετά να τρέχουμε λοιπόν. Κατ'εσέ βέβαια, ούτε επάρκεια (efficiency) έχει αυτό το βάδισμα (θα φάει τούμπα και θα κάνει βαβα ο μπόμπιρας), ούτε πραγματοποιείται κατά βούληση (τον κράτησε όρθιο ο μπαμπάς του). Συνεπώς, ούτε βαδίζει ο μπέμπης. Δεν περπατάει!!!!! Μας γελούν τα μάτια μας και είχε δίκιο ο Παρμενίδης ότι η κίνηση είναι αδύνατη και βλέπουμε και στην πράξη να θριαμβεύει το μέχρι σήμερα "θεωρητικό" παράδοξο του Ζήνωνα περί διχοτόμησης μιας απόστασης.

Αν θες να τα ονομάσεις αυτά τα βήματα "παραπάτημα", πες τα "παραπάτημα". Πες τα και "κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες".

Επειδή το θέμα έχει εξαντληθεί προ πολλού και κοντεύουμε να μπούμε στη ζώνη του λυκόφωτος (αν δεν έχουμε μπει ήδη) τέλος από μένα στο συγκεκριμένο πριν αρχίσουν ερωτήσεις:
    "Ποιός όρισε το βάδισμα?"
    "Ποιός όρισε το τρέξιμο?"
    "Ποιός σφύριξε το πέναλτυ και μου'κλεισε το σπίτι?"

Μέλος Το avatar του/της _V_
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	images (15).jpg 
Προβολές:	94 
Μέγεθος:	11,3 KB 
ID:	275167

Σελίδα 23 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 1318192021222324 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. CBR 1000 Vs R1
    από wintersunset στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2007, 08:57
  2. CBR 600RR vs ανταγωνισμός
    από onireum στο forum Αντιπαραθέσεις