Σελίδα 23 από 141 ΠρώτοΠρώτο ... 1318192021222324252627283373123 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 331 έως 345 από 2101

Θέμα: Εργαλεία χειρός (For Tool Addicts')

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Πολλά εργαλεία της Facom συνεχίζουν και κατασκευάζονται στη Γαλλία, όπως τα κατσαβίδια, κάποιες καστάνιες (σίγουρα η στρογγυλή), κλπ, ενώ τα γερμανοπολύγωνα κατασκευάζονται στη Taiwan από τον ίδιο που κατασκευάζει και τα Toptul, γι' αυτό μοιάζουν και τόσο.

edit: με πρόλαβες
    Έκπληξη! Κάποια γερμανοπολύγωνα κατασκευάζονται και στην Γαλλία! Χαμός!!
    Γι' αυτό δεν βάζει πουθενά COO.

Εμφανισιακά ξεχωρίζουν αλλά θέλουν καλό μάτι.
    Το πιο εύκολο είναι οι πιο στρογγυλεμένες άκρες στα Φρανς, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν αυτό είναι πάντα εμφανές ή διαφορετικό.

Επίσης έχουν διαφορές και στους κωδικούς της συσκευασίας.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Alexandross Προβολή μηνύματος

Τα εργαλεία SAM τα έχετε δουλέψει ?

Παλιότερα είχαμε αυτά τα εργαλεια στην δουλειά για πρώτη χρήση . Είναι μία εταιρία που έχει άμεση σχέση με την Gedore ,προφάνως διανομέας. Τα εργαλεία της μπορώ να πώ(ή να βάλω φωτό) οτι είναι πολύ μέτρια .Καμία σχεση με τις εταιρίες που αναφέραμε σε προηγούμενα ποστς.
    Δεν τα έχω δουλέψει. Γαλλικά ήταν αλλά τώρα δεν είναι τίποτα. Διανομέας είναι και παραγγελίες, απ' ότι μπορώ να καταλάβω, κάνει κυρίως εξ' ανατολάς αλλά πουλάει και πολύ φακομ (πενσοειδή είναι από nws). Δεν ξέρω τι ακριβώς σχέση είχε ή έχει με την Gedore (μάλλον καμία) αλλά η gedore κατασκευάζει τα πενσοειδή της στην Αυστρία και η sam πουλάει τα ίδια ασφαλειοτσίμπιδα. Πολλά site και σελίδες στο ebay απλά επισημαίνουν ότι είναι gedore as sam.
    Αν ρίξεις μια ματιά στον κατάλογο θα εντοπίσεις και άλλους κατασκευαστές που βγάζουν μάτι.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 19/11/2015 στις 17:56.

Μέλος
    Aλεξανδρε το ιδιο σετ που μου εβαλες στη φωτο το βγαζει και η force. το ζαχαρωνω εδω και καιρο. εχω ηδη μια 1/4 της φορς και ειμαι ευχαριστημενος για τη χρηση που την κανω μηχανη+σπιτι. στη δουλεια εχουμε την ιδια αλλα εχει εμφανη σημαδια χρησης και ειναι στα τελευταια της. πριν απο λιγο αφορασα τη φακομ, ηταν μεγαλη ευκαιρια και ας μην εχει τα 1-2 εξτρα που ηθελα

Moderator
    Αλεξανδρε αυτά τα sam έχετε στην δουλειά ή τα καινούρια?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	sam.jpg 
Προβολές:	224 
Μέγεθος:	101,4 KB 
ID:	345783

Moderator
    Άσχετο με τη συζήτηση, μόλις μου ήρθε αυτή η προσφορά από eshop για όποιον θέλει ένα καλό δράπανο
    http://www.e-shop.gr/drapano-kroysti...ro+gsb+1600+re

edit: εμένα μου το βγάζει 85€

Συνημμένο 345778
    Θα σου στείλω λεφτά να μου το αγοράσεις εσύ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilosI Προβολή μηνύματος
    .. πριν απο λιγο αφορασα τη φακομ, ηταν μεγαλη ευκαιρια και ας μην εχει τα 1-2 εξτρα που ηθελα
    Καλοδούλευτα!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Θα σου στείλω λεφτά να μου το αγοράσεις εσύ
    Στείλε στο paypal!
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Moderator
    Στείλε στο paypal!
    Πλάκα σου κάνω ρε τρελέ! Αν το προχωρήσεις θα σου βγάλει και εσένα την ιδια τιμή με εμάς φαντάζομαι. Ίσως παίζει τίποτα με τα μπισκοτάκια.

Το έστειλα πάντως σε έναν ενδιαφερόμενο.

Πλάκα σου κάνω ρε τρελέ! Αν το προχωρήσεις θα σου βγάλει και εσένα την ιδια τιμή με εμάς φαντάζομαι. Ίσως παίζει τίποτα με τα μπισκοτάκια.

Το προχώρησα ρε σουπιά και είναι 85€, αλλά δεν έχουν paypal οι κατσαπλιάδες!
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska

Κλασικές μ@λ@κίες του e-shop, άλλα βάζει στο μπάνερ και άλλα χρεώνει στο καλάθι. Επίσης επειδή δεν του δίνει κανένας Έλληνας αντιπρόσωπος λόγω του τεράστιου ανοίγματος που έχει στην αγορά, όσοι θέλετε να προχωρήσετε σε αγορά κάντε ένα τηλέφωνο (αν και δεν είμαι σίγουρος αν θα σας πούνε την αλήθεια) να βεβαιωθείτε για την χώρα προέλευσης!
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Alexandross
    Αλεξανδρε αυτά τα sam έχετε στην δουλειά ή τα καινούρια?

Κλειδιά ολων των τύπων έχω σε snap on κυρίως,ενώ adjustable wrench της matador.

Αυτα τα κλειδια δεν τα εχει δει το μάτι μου.
    Γενικά παντως οι πενσες της,γκαζοταναλιες και κατσαβιδια είναι για κλάμματα!!Υπο διάλυση όλα!
    Στα μυτοτσιμπιδα εχει εξαφανιστεί η ρίκνωση..

Τετοια συλλογή έχω αλλά σε ίντσες ,£180.88
    http://www.amazon.co.uk/SAM-75-S27A-.../dp/B008ESR1S4

Όνομα:	51SStCzKHLL._SX466_.jpg 
Προβολές:	223 
Μέγεθος:	47,1 KB 
ID:	345798
    Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να ''δουλέψεις'' ποτέ!

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Alexandross Προβολή μηνύματος
    Κλειδιά ολων των τύπων έχω σε snap on κυρίως,ενώ adjustable wrench της matador.

Αυτα τα κλειδια δεν τα εχει δει το μάτι μου.
    Γενικά παντως οι πενσες της,γκαζοταναλιες και κατσαβιδια είναι για κλάμματα!!Υπο διάλυση όλα!
    Στα μυτοτσιμπιδα εχει εξαφανιστεί η ρίκνωση..

Τετοια συλλογή έχω αλλά σε ίντσες ,£180.88
    http://www.amazon.co.uk/SAM-75-S27A-.../dp/B008ESR1S4

Όνομα:	51SStCzKHLL._SX466_.jpg 
Προβολές:	223 
Μέγεθος:	47,1 KB 
ID:	345798

Αυτό που έβαλα ήταν απ' τα παλιά που έφτιαχνε μόνη της.
    Παλιότερα είχα δει κάποιες κυρτές πένσες της nws τώρα δεν τις έχει (έριξα μια γρήγορη ματιά). Τα ασφαλειοτσίμπιδα της gedore δεν είναι μέσα στον κατάλογο μόνο αυτά τα κινέζικα που αλλάζουν μύτες στην κεφαλή. Στον κατάλογο βρίσκεις olfa στην ίδια σελίδα με κινέζικα.
    Ότι να 'ναι!

Είναι αυτό που λέγαμε στην αρχή του θρεντ. Την μία έτσι, την άλλη αλλιώς. Βρίσκεις nws μαζί με indiaνικα.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 19/11/2015 στις 22:34.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από foogr01 Προβολή μηνύματος
    Αν κατάλαβα καλά το video ήταν για να εξηγήσει πώς τα χρησιμοποιούμε γι' αυτό και η όλη slow motion φάση.

Μου έχει κολλήσει αυτή η καταραμένη κασετίνα της facom. Πες μου πως θα τη βγάλω από το κεφάλι μου να μείνω με την proxxon ιντάστριαλ που έχω και με 113,95 γιούρος στη τσέπη ;
    Ε μάγκες, θέλει κανείς καμιά proxxon industrial σε καλή τιμούλα?
    Άντε όποιος σκέφτεται για τίποτα παρόμοιο ας πάρει του foo, γιατί ο μόνος τρόπος να την βγάλει απ'τ ο κεφάλι του είναι να την βάλει στον πάγκο του.

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    Ε μάγκες, θέλει κανείς καμιά proxxon industrial σε καλή τιμούλα?
    Άντε όποιος σκέφτεται για τίποτα παρόμοιο ας πάρει του foo, γιατί ο μόνος τρόπος να την βγάλει απ'τ ο κεφάλι του είναι να την βάλει στον πάγκο του.

Μου φαίνεται θα τα σκάσω. Είχα σκοπό να πάρω το topcase για Xmas, αλλά...
    Τελευταία τροποποίηση από foogr01; 19/11/2015 στις 22:52.
    Φύγαμε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Αρπάζω την ευκαιρία από αυτά που λέει ο vaska παραπάνω, ώστε να συζητήσουμε το θέμα ερασιτέχνης VS επαγγελματίας.
    Κατά τη γνώμη μου τα εργαλεία όπως και πολλά άλλα πράγματα δεν είναι φτιαγμένα για ερασιτέχνες ή για επαγγελματίες, τα εργαλεία είναι για όλους. Ο διαχωρισμός αφορά τα εξειδικευμένα εργαλεία ως προς τη χρήση και όχι ως προς την ποιότητα. Π.χ. ένας μηχανικός αεροσκαφών σίγουρα χρησιμοποιεί κάποια εξειδικευμένα εργαλεία που εγώ πιθανόν να μην συναντήσω ποτέ στη ζωή μου...
    Αυτό που πολλές φορές λέμε για "ερασιτεχνική χρήση" κατά τη γνώμη μου είναι λίγο μπερδεμένη ιστορία. Θέλω να πω ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι που καθορίζουν τη χρήση και αυτές δεν είναι μόνο ποιοτικές όπως έγραψα και νωρίτερα!

Ένα φθηνότερο εργαλείο -γενικώς- μπορεί να προκαλέσει ευκολότερα ζημιές. Αυτό δεν σημαίνει πως το καλό εργαλείο δεν κάνει ζημιές, σημαίνει ότι ένα καλό εργαλείο ΣΥΝΗΘΩΣ διευκολύνει τη ζωή του χρήστη. Γιαυτό κυκλοφορεί και το γνωμικό: "το εργαλείο κάνει τον μάστορα".
    Ας αναρωτηθούμε πόσες είναι οι φορές που νευριάσαμε πάνω σε μια "ερασιτεχνική" εργασία γιατί το εργαλείο μας δεν ήταν το κατάλληλο... σωστά;
    Επίσης ένα άλλο παράδειγμα ως ερασιτέχνες είναι να έχουμε στην κατοχή μας μια κατά γενική ομολογία καλή πένσα από τη Knipex αλλά ΜΟΝΟ αυτή και για όλες τις δουλειές! Καλή η πένσα της Knipex αλλά θα μπορούσε να είναι μικρή για μια συγκεκριμένη εργασία. Ομοίως μια κατάλληλη πένσα αλλά της πλάκας -ποιοτικά- πάλι θα μπορούσε υπό συνθήκες να μας τσαντίσει μη "αρπάζοντας" σωστά.

Άρα, αν κάποιον τον ενδιαφέρει να κάνει τη δουλειά του όπως-όπως και το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα και "δεν βαριέσαι αν γίνει και καμιά ζημιά", ή δεν τον νοιάζει που θα τελειώσει σε 1 ώρα αντί μισής, τότε ναι, η φιλοσοφία του φθηνού εργαλείου βρίσκει λόγο ύπαρξης.
    Δυστυχώς όμως αυτή τη φιλοσοφία τη συναντάω και σε επαγγελματίες, όπου κατά τη ταπεινή μου γνώμη ο επαγγελματίας αποδίδοντας σεβασμό στον πελάτη του θα έπρεπε να έχει ΜΟΝΟ ποιοτικά εργαλεία. Κατ' αρχάς οι σοβαρές εταιρείες (Facom, Gedore, Stahlwill κ.τ.λ.) έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής. Για την Gedore ξέρω πως επιστρέφεις το κατεστραμμένο εργαλείο και ούτε σε ρωτάνε τι και πως, απλά στο αντικαθιστούν. Αυτό από μόνο του -ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες- κάνει κορυφαία εργαλεία ποιότητας αυτομάτως φθηνά!

Επιστρέφω τώρα πάλι σε εμάς τους ερασιτέχνες! Θα μου πει κάποιος και τι να κάνουμε να έχουμε 5 πένσες, 20 κατσαβίδια και ούτω καθ' εξής; Φυσικά αυτό είναι αδύνατο, ιδιαίτερα στις μέρες μας. Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα βασικά μας εργαλεία καλό θα είναι να είναι ποιοτικά. Ας τα χτίσουμε! Ένα καλό σετ με καρυδάκια, μια καλή σειρά από κατσαβίδια, 1-2 καλές πένσες, ένας καλός κάβουρας Knipex 86 03 180 (αυτό οπωσδήποτε, όταν τον έχεις τον χρησιμοποιείς περισσότερο από όσο φαντάζεσαι, κατά τη γνώμη μου από τα πιο must εργαλεία) κ.τ.λ.
    Κανένας δεν έχτισε τα εργαλεία του σε έναν μήνα. Είναι θέμα απόφασης να αγοράζει κανείς κυρίως καλά εργαλεία και με προγραμματισμό. Καμιά φορά είναι πιο εύκολο από όσο φανταζόμαστε! Το συνηθέστερο πρόβλημα είναι πως αγοράζουμε εργαλεία όταν προκύψει ανάγκη και τότε επειδή προκύπτουν ταυτοχρόνως και άλλα έξοδα (π.χ. ανταλλακτικά) καταφεύγομε σε φθηνές επιλογές εργαλείων. Δοκιμάστε τη χαρά του να αγοράσεις κάποιο ποιοτικό εργαλείο με προγραμματισμό, π.χ. είδαμε σε αυτό το θέμα προσφορές σε Facom που ούτε φανταζόμαστε, το ίδιο ισχύει και με άλλες καλές εταιρείες.

Αυτά είχα να γράψω χωρίς να διεκδικώ φυσικά το αλάνθαστο, κουβέντα κάνουμε και καλό είναι να ανταλλάσσουμε απόψεις, όλοι μας μαθαίνουμε από αυτό!

Μέλος
    Στις προηγούμενες σελίδες αναφερθηκαμε στα εργαλεία που παίρνει η wurth ως διανομεας και τα πουλαει με τη δική της φίρμα. Θυμαμαι οτι το ηλεκτρικο κατσαβιδι είναι η μπλε σειρά της bosh. Μήπως μπορεί κάποιος να γράψει τα κατσαβιδια πενσες κοφτακια καστανιες κλπ απο ποιες εταιρείες τα παίρνει;

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2017, 14:36
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Alpinestars Tech Tool Pack - Τσαντάκι μέσης με θέση για εργαλεία
    από 675 στο forum Αγγελίες εξοπλισμού αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/07/2016, 16:46
  3. Tool box (εργαλειοθήκη) for Tenere '08
    από xtkoulas στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2010, 19:45
  4. ONE for the money,TWO for the show,THREE for the girl
    από ntamigio στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2003, 08:48
  5. Pink Panther (for TManiac)