να τολμήσω μια ερώτηση ?
Αν το όχημα που είχαν κλέψει δεν ήταν ένα accent ενός ταλαίπωρου και άγνωστου ανθρώπου αλλά το δικό σου ολοκαίνουργιο μηχανάκι των ονείρων σου που είχες κάνει το σκατό σου παξιμάδι για να το πάρεις και είχες ήδη γράψει δεκάδες ποστ εδώ μέσα για το πόσο γαμάτο είναι και πόσο είσαι ερωτευμένος μαζί του, πως θα ένιωθες αν οι της Διας το εντόπιζαν να κινείται αλλά το άφηναν να φύγει και σου έλεγαν μετά "ότι δεν θέλουμε/επιτρέπεται να το πιάσουμε γιατί είναι επικίνδυνο μήπως τραυματιστεί ο κλέφτης οδηγός του ή και κάποιος άλλος πολίτης" ?
Κάτι μου λέει ότι εδώ μέσα θα γραφόντουσαν δεκάδες οργισμένα ποστ για τα "μπατσοκωλόπαιδια" που αντί να κάνουν το καθήκον τους και την δουλειά για την οποία τους πληρώνουμε την αράζουν όλη την μέρα για καφέ στα everest και στα παπάρια τους όλα...
Κάνω λάθος ?
Δεν είναι άσπρο ή μαύρο, ούτε είπε κανείς να τους αφήσουν να φύγουν.
Αυτή η τακτική να τα πηγαίνουμε στα άκρα για να βολεύουν στην κουβέντα δεν περνά σε ενήλικους.
Είσαι σε μέρος με πολίτες, τον ακολουθείς και ενημερώνεις για την θέση του. Που θα πάει;
Όπου σταματήσει θα μαζευτούν δυνάμεις και θα αποκλειστεί.
Μα λίγο-πολύ αυτό έγινε... Επί 15 χιλιόμετρα τον ακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν μέχρι που μπλοκαρίστηκε από μόνος του μπαίνοντας σε μονόδρομο που έτυχε να έρχεται λεωφορείο... Το ότι τους είχε αντιληφθεί και πήγαινε αέρα-πατέρα για να εξαφανιστεί ουσιαστικά δεν έδινε άλλη επιλογή... ή συνεχίζεις να τον ακολουθείς/καταδιώκεις μέχρι όπου βγάλει ή όπου βρεθεί η κατάλληλη συγκυρία να τον σταματήσεις, ή τον αφήνεις να εξαφανιστεί...
Μα αυτο εγινε.
Το επιβεβαιωσε και ο οδηγος του λεωφορειου οτι πηγε να τους εμβολισει και το εκανε
Μετα οι συναδελφοι κλιμακωσαν ως οφειλαν για να προστατευτουν.
Στα τοσα αν που προκυπτουν απο εδω μεσα ...μαλλον ο διαλογος μεταξυ κεντρου επρεπε να παει καπως ετσι..
-Κεντρο καταδιωκουμε Χιουνται Ακσεντ με 3 ατομα μεσα
-ΣΥΝΕΧΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
-Ναι αλλα κεντρο μπορει να χτυπησουμε
-ΝΑΙ ΝΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
-Ναι αλλα κεντρο μπορει να χρειαστει να ριξουμε στα λαστιχα
-ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ
-Ναι αλλα κεντρο μπορει να παρει ωρα και ποναει ο κωλος στη σελα ...
-ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ
-Ναι αλλα κεντρο αν χρειαστει να ριξουμε ?
-ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
-Ναι αλλα κεντρο παει για Κερατσινι-Περαμα η δουλεια...
-ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ
-Ναι αλλα κεντρο αν ερθει καταπανω μας???
-Γ@ΜΗΣΕ ΤΑ ΦΙΛΕ...ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΦΡΕΝΤΟ ΜΕΤΡΙΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ.
-Οκ κεντρο σε 10 εκει
-Γ@ΜΗΣΕΣ...
Γενικόλογα, τσουβάλιασμα και αποπροσαντολισμο της συζήτησης. Αυτο κάνεις σε αθτο το ποστ.
Μιας συζήτησης που τροφοδοτεθς απ το πρώτο ποστ με θέσεις και αποψεις που καποιες αποδείχθηκαν λάθος, (πχ οι εντολές στον ασυρματο). Και όταν σου θέτω πραγματικούς προβληματισμούς και το σωστό υπόβαθρο επάνω στο οποίο πρέπει να γίνεται μια τέτοια συζητηση, αρχίζεις τις υπεκφυγές και προσπαθείς να ρίξεις το επίπεδο.
Έχεις κάθε καλή διάθεση και το αντιλαμβάνομαι αυτό, αλλά χάνεις το δίκιο σου και την βαρύτητα της άποψης σου γιατί δεν είσαι καθόλου διαλακτικος. Κάποιος που δε γνωρίζει οσα εσύ, πρέπει να τον πείσεις για να εμπιστευτεί την άποψή σου. Και δε θα πείσεις κανέναν αν δε βλέπεις πουθενά γκρίζο.
Δεν έχουμε όλοι διακόπτη ον - οφφ ούτε βλέπουμε τον κόσμο ασπρόμαυρο.
Daz αυτον που εδωσε εντολες στον ασυρματο τον ψαχνουν... Τον εχουν βρει δηλαδη και θα λογοδοτησει. Μαλλον θα παει σπιτακι του επειδη ειναι ανωτατος αξιωματικος. Αν οχι τωρα σε 2 μηνες στις Κρισεις.
Οπως ξαναγραψα... Τετοιες εντολες δεν δινονται και καλως πραξανε οι συναδελφοι.
Θα υπηρχε κάποιο νοημα σε αυτες τις εντολες αν πχ ειχαν συνδραμει 2-3 περιπολικα και η ΔΙΑΣ εμενε διακριτικα για συνδρομη.
Βρε συ μην μου λες αλλο για επιχειρησιακα. Το ειπαμε. Δεν σε ικανοποιει.
ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ.
να το βαλω υπογραφη να το βλεπετε καποιοι?
Γενικολογα?
Εσυ μου εμφανιζεις υποθεση Γουλα και εγω ειμαι αυτος που γενικευει?
Απαντησα στο ποστ με λεπτομέρειες κιολας αλλα δεν σε ικανοποιει.
Αστο βρε ανθρωπε να ληξει το ποστ...
Ο χριστιανός που του κλέψανε το αμάξι, θα αποζημιωθεί από την ασφάλεια;
Πέρναγε τους είδε και είπε να τους εμβολίσει; είχαν διαπληκτισθεί ήδη.
Είχαν γνώση ότι είναι σε έξαλλη κατάσταση οι επιβαίνοντες.
Γίνε το gps του στα 200μ και περίμενε, θα κουραστεί ή θα μείνει απο καύσιμα..
Και εντολή καταρρίψτε τους να έχεις, λες ναι, αντιλαμβάνεσαι την αναγκαιότητα να
λειτουργήσεις σαν μέρος του μηχανισμού που ανήκεις και ελέγχεις αν μπορείς να την εκτελέσεις.
Χρησιμοποιούσε τους πολίτες και δεν μπορούσα να εμπλακώ.
Τον έχασα; οχι. Τον άφησα ή τον προκάλεσα να κάνει άλλη αξιόποινη πράξη; όχι.
Τι θα σου πουν; δέχθηκες την εντολή και δεν μπόρεσες να την κάνεις..
Στην τελική αν είναι τόσο σάπια η υπηρεσία που μπορεί να σε κατηγορήσει για κάτι τέτοιο
σηκώνεσαι και φεύγεις όπως κάνουμε όλοι όταν βλέπουμε τον εργοδότη μας να αποθρασύνεται.
Δεν είναι όμως, η λογική σε αυτό το επίπεδο περνάει.
Τελευταία τροποποίηση από doctor_john; 26/10/2021 στις 10:15.
Καλή ερώτηση... Αν έχει κάποιο από τα πλήρη πακέτα που καλύπτουν καταστροφές, κλοπή, τρομοκρατικές/βίαιες ενέργειες κλπ ναι.
Αν έχει την κλασσική/βασική μάλλον όχι -ειδικά αν αποδειχθεί ότι ο οδηγός ήταν ανήλικος και χωρίς δίπλωμα. Τότε θα πρέπει να στραφεί με αγωγή εναντίον του (πιας το αυγό και κούρευτο...).
Δεν ξέρω αν το δημόσιο αποζημιώσει για τις τρύπες από σφαίρες... Κανένας νομικός να μας διαφωτίσει ?
Την υπόθεση γουλα την ανέφερα για συγκεκριμένο λόγο τον οποίο κανείς γαργάρα για άλλη μια φορά.
Σε καταλαβαίνω και την πρώτη φορά το άφησα να πέσει κάτω.
Αλλά τώρα χρησιμοποιείς την υπόθεση γουλα για να αποφύγεις την ουσία του θέματος που δεν ήταν ο γουλας. Και το είπα ξεκάθαρα κάνα δυο φορές. Γύρνα και διάβασε τι έγραψα.
Ή σταματά να προσπαθείς να απαξιώσεις με αυτό τον τρόπο όσα έγραψα.
Λυσε μου μια απορια αν θες για το τι υποθετεις
Απο την στιγμη που οι μοτοσυκλετες δεν κανουν καταδιωξη ( λογω κινδυνου σοβαρου τραυματισμου ) αλλα ακολουθουν απο σχετικη αποσταση, ενημερωνουν το κεντρο και βοηθουν ωστε τα περιπολικα να εγκλωβισουν τον υποπτο, γιατι δεν εγινε κατι τετοιο εδω; Γιατι οι ΔΙΑΣ εμειναν μονοι ν ακολουθουν τους υποπτους με ενα μεσο που δεν μπορει να εγκλωβισει; Μηπως οντως δοθηκε εντολη ακυρωσης της καταδιωξης και δεν υπακουσαν;