Σελίδα 23 από 44 ΠρώτοΠρώτο ... 13181920212223242526272833 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 331 έως 345 από 649

Θέμα: Greece2india (Ένα μεγάλο τόλμημα)

Μέλος απο...τότε... Το avatar του/της powerphot

Re: 29 Αυγούστου 2008

Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
    Με λήστεψαν!

Ηλία μας έκοψες την χολή.:hypnotize
    Ευτυχώς τέλος καλό.
    Έχε τώρα το νου σου από δω και πέρα, και λέω αν πχ χρειαστεί
    βάζεις φορτωτική την μηχανή και παίρνεις το αεροπλάνο για το σπίτι.
    Έτσι κι αλλιώς τον στόχο σου τον πέτυχες. Μη κοιτάς εδώ που μερικοί δεν βρίσκουμε
    ούτε τα βελάκια.

Υ.Γ. Τελικά παντού χρειάζεται μια "Σβετλάνα" ε? :rotflmao: :rotflmao:
    Το ταξίδι του Ηλία Βροχίδη μπορείτε να το διαβάζετε και στην ιστοσελίδα του Madnomad.gr, στο Facebook Madnomad

τι να πω....

μπραβο στα πεδια που μασ συγκενουναι με τησ ωραιεσ και δυσκολεσ ιστοριεσ τουσ!!!!!

μπραβοοοοο furios εισαι ηρωασ ρεεεεεεεεεεεεεεεεε

:a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

11 Σεπτέμβρη 2008

Η πανέμορφη φύση του Κυργιζστάν!

Φεύγοντας από το Osh πήγαμε με τον Πατήρ Βίκτωρ στο αγρόκτημά του στο βουνό. Βρίσκονταν σ’ ένα υπέροχο, δροσερό μέρος, στα 1.700 μέτρα υψόμετρο. Έκατσα εκεί δυο μέρες και βοήθησα να ταΐσουμε τις μέλισσες και να βγάλουμε τις πατάτες από το χώμα (με το φτυάρι φυσικά, δεν έχουν μηχανήματα εδώ), να τις κάνουμε διαλογή και να τις φορτώσουμε. Ύστερα πήγαμε στο γειτονικό, δροσερό ποτάμι και κάναμε το μπανάκι μας να φύγει ο ιδρώτας και το χώμα από πάνω μας.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να αποχαιρετήσω αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους με την ελπίδα να καταφέρει να έρθει κάποτε στην Ελλάδα ο Πατήρ Βίκτωρ και να πάμε στο Άγιον Όρος, που τόσο πολύ το θέλει.

Τις επόμενες μέρες με ιδιαίτερη χαρά ανακάλυψα πως όλοι οι δρόμοι που είχα διαλέξει να ταξιδέψω στο κεντρικό Κυργιζστάν ήταν «χωματόδρομοι», αν κανείς μπορεί να τους χαρακτηρίσει έτσι. Τώρα, με την καινούρια μεμβράνη του καρμπιρατέρ απολάμβανα τους χωματόδρομους σε ρυθμούς Paris-Dakar! (Εντάξει, συγγνώμη δε θα το ξανακάνω. Είχα μπουχτίσει 18.000 χιλιόμετρα με σκισμένη τη μεμβράνη.)

Διαπίστωσα, επίσης, ότι μπήκε ο Σεπτέμβριος και πλέον από τα 3.000 κιόλας μέτρα υψόμετρο το κρύο κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι τρομερό. Προσπαθούσα, λοιπόν, να διασχίζω τα ψηλά περάσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ να κατασκηνώνω κάτω από τα 3.000 μέτρα υψόμετρο.

Εδώ που το υψόμετρο, συνήθως, είναι πιο χαμηλό από αυτό στα βουνά του Τατζικιστάν πέρασα από κάποια πυκνά δάση γεμάτα από πανέμορφα δέντρα που πήραν τα φθινοπωρινά χρώματα. Έτσι, κατευθύνθηκα προς τη λίμνη Issyk-Kol, που βλέπει αρκετούς τουρίστες το καλοκαίρι κι έτσι οι αστυνομικοί εκεί ήταν χειρότεροι από παντού. Σημάδεψαν ένα αυτοκίνητο με το ραντάρ τους και μου έδειχναν ότι δήθεν εγώ έτρεχα με 95 χλμ./ώρα, πράγμα αδύνατον γιατί η μοτοσικλέτα μου με το ζόρι πιάνει τέτοιες ταχύτητες. Τρεις φορές μου ζήτησαν τρελά ποσά για λάδωμα, αλλά απλώς εξαφανιζόμουν. Ήξεραν ότι είναι απατεώνες, οπότε δε με κυνηγούσαν.

Έφτασα στην πρωτεύουσα, το Bishkek, για να πάρω τη βίζα μου για το Αζερμπαϊτζάν. Μια κουβέντα είναι αυτή. Αφού μου είπαν πολλά τρελά και παζαρεύαμε το αν θα μου δώσουν τη βίζα, είπαν ότι θα έχουν απάντηση σε μια ‘βδομάδα. Εγώ, όμως, είχα μόνο πέντε μέρες εναπομείναντες στην Κυργιζστανική μου βίζα. Όσο καλός κι αν προσπάθησα να είμαι μαζί τους, ήταν αμείλικτοι. Μέχρι και οι φωτογραφίες μου για τη βίζα τους πείραξαν, επειδή δεν ήταν 3χ4 εκατοστά, αλλά 6χ4! Έλεος! Ευτυχώς, μετά από κάποιες επιπλέον ώρες ταλαιπωρίας κατάφερα να επεκτείνω τη βίζα μου για το Κυργιζστάν, οπότε θα περιμένω εδώ μήπως μου δώσουν τη βίζα για το Αζερμπαϊτζάν, γιατί άμα δεν έχω βίζα για εκεί σκουραίνουν πολύ τα πράγματα. Δε μένουν πολλές εναλλακτικές διαδρομές, που να περνιούνται με μοτοσικλέτα το φθινόπωρο.

Η φωτογραφία που στέλνω δεν είναι καθόλου ψεύτικη. Οι κεντροασιάτες φημίζονται για τις ιππευτικές τους ικανότητες, αλλά αυτό είναι αδιανόητο! Δεν ήταν κανένας μεγάλος τριγύρω και το πιτσιρίκι έκανε τουλάχιστον πέντε χιλιόμετρα με το άλογο και ήρθε μέχρι το Tash Rabat όπου είχα σταματήσει. Μόνο για να ανέβει στο άλογο σκεφτείτε τι τεχνήτης είναι το μικρό! Πήγαινε άνετο, γελώντας και προσκαλώντας με σε κόντρα άλογο – μοτοσικλέτα!

Καλό μας φθινόπωρο,
    Ηλίας Βροχίδης
    ----------------------------------------------
    P.S. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Ηλία: Απο την Ελλάδα στην Ινδία με μοτοσικλέτα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	60tash.jpg 
Προβολές:	990 
Μέγεθος:	90,2 KB 
ID:	141223
    Το ταξίδι του Ηλία Βροχίδη μπορείτε να το διαβάζετε και στην ιστοσελίδα του Madnomad.gr, στο Facebook Madnomad

Σε διαβάζω φίλε εκστασιασμένος κάθε φορά αλλά και γεμάτος ζήλεια που δεν εχεις χώρο σ'αυτή τη ρημαδα βαλίτσα για να με έπαιρνες μαζί σου. Τί να πω ρε φίλε...πραγματοποιείς ένα μεγάλο μου όνειρο.
    Σου εύχομαι να γυρίσεις γερός και με μεγάλα αποθέματα υπομονής. Καλούς δρόμους.

Φιλικά
    Δημήτρης

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ

Κράτα γερά και πρόσεχε.
    Πάντα όρθιοι

17 Σεπτέμβρη 2008

Την έχω, ΣΧΕΔΟΝ, στα χέρια μου τη βίζα!

Μετά από μια 'βδομάδα περιμένοντας στην πρωτεύουσα του Κυργιζστάν, το Bishkek, μου έδωσαν επιτέλους μια απάντηση από την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν. Αν δεν το μετανιώσουν μέχρι τις τρεις το μεσημέρι, μου είπαν ότι θα πάρω τη βίζα μου. Βέβαια, με αυτούς που έμπλεξα δεν πιστεύω τίποτα αν δεν την πάρω στα χέρια μου. Αν την πάρω πάντως, αύριο πρωί εξαφανίζομαι για Καζακστάν, γιατί η βίζα μου για το Καζακστάν άρχισε να ισχύει εδώ και τρεις μέρες και χάνω χρόνο εδώ.

Τουλάχιστον, στη μια 'βδομάδα που πέρασα εδωπέρα γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, που με έκαναν να μη θέλω να τους αφήσω. Ποιον να πρωτοθυμηθώ; Τους πραγματικούς μοτοσικλετιστές που δουλεύαμε μαζί στη μοτοσικλέτα μου για να προσαρμόσουμε άλλο ανεμοθώρακα και δε δέχτηκαν φράγκο... δώρο από μοτοσικλετιστή σε μοτοσικλετιστή μου είπαν! Αυτή είναι αλλυλεγγύη. Μου θύμισαν τη δική σας βοήθεια και τους μίλησα για 'σας.

Να θυμηθώ τη Σβετλάνα, την Ιουλία, την Aiday, που μου χάρισαν τόσο ωραίες βραδιές... Μ' έκαναν να ξεχνάω τα προβλήματα που συνέχισαν να μου δημιουργούν οι αστυνομικοί με τα λαδώματα που ζητάνε για το τίποτα.

Σας στέλνω μια φωτογραφία από την πεζοπορεία που κάναμε με τη Σβετλάνα στα βουνά γύρω από την πρωτεύουσα. Άλλη Σβετλάνα είναι αυτή. Μη μπερδεύεστε! Εγώ φταίω που τις μισές Ρωσίδες τις λένε Σβετλάνα; Μην πάει αλλού το μυαλό σας... Φωτεινή σημαίνει το όνομα. Αχ, τι θυμίζω σε κάποιον τώρα ;-)

Στην υγειά μας ;-)

Ηλίας Βροχίδης
    P.S. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Ηλία: Απο την Ελλάδα στην Ινδία με μοτοσικλέτα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	61svetlana.jpg 
Προβολές:	855 
Μέγεθος:	84,3 KB 
ID:	141917

Re: 17 Σεπτέμβρη 2008

[B]Φωτεινή σημαίνει το όνομα. Αχ, τι θυμίζω σε κάποιον τώρα ;-)

Στην υγειά μας ;-)

Ηλίας Βροχίδης
    P.S. Υπάρχει κι ένα Blog που "τρεχει", με την δυνατότητα επισύναψης σχολίων προς τον Ηλία!

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς,
    γιατί κάνει <<αυτό>> που κάνει ο Ηλίας ?
    και τι είναι αυτό που κάνει?
    Η που το γράφει ο ίδιος για να το διαβάσω?

Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ

http://greece2india.apriliabikers.gr/ilias/about

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    http://greece2india.apriliabikers.gr/ilias/about
    Ευχαριστώ STOYBI
    έχω κοιτάξει και στο προσωπικό του ιστοχωρο , αλλά συνεχίζω να μην βρίσκω ικανοποιητική απάντηση

Κωνσταντίνε μπορείς να ξεκινήσεις από ΕΔΩ για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το λόγο και τον τρόπο που ξεκίνησε.

Ευχαριστώ STOYBI
    έχω κοιτάξει και στο προσωπικό του ιστοχωρο , αλλά συνεχίζω να μην βρίσκω ικανοποιητική απάντηση
    ουπς σορρυ δεν το ειδα.
    Edit:
    Μάλλον θα πρέπει να σου απαντήσει ο ίδιος.

Κωνσταντίνε μπορείς να ξεκινήσεις από ΕΔΩ για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το λόγο και τον τρόπο που ξεκίνησε.
    Νίκο
    αυτό έγραψα και πριν ότι έχω δει και τον προσωπικό του ιστοχωρο
    Αυτό το όνειρο… θέλει (αν… σκεφτούμε… θετικά… ) , βαθειά φιλοσοφία και σκεπτικό
    Που δεν τα βρήκα πουθενά (μου διαφεύγουν η εγώ δεν μπορώ να τα διακρίνω )

Ευχηθείτε μου καλό δρόμο, γιατί έχω πολύ ακόμη μπροστά μου! Αρχικά δημιουργήθηκε από Ηλίας Βροχίδης

Ηλία γύρνα πίσω a.s.a.p.

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Αυτό το όνειρο… θέλει (αν… σκεφτούμε… θετικά… ) , βαθειά φιλοσοφία και σκεπτικό
    Που δεν τα βρήκα πουθενά (μου διαφεύγουν η εγώ δεν μπορώ να τα διακρίνω )

Διάβασες κάπου ότι θέλει να γίνει σαμάνος?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Διάβασες κάπου ότι θέλει να γίνει σαμάνος?
    Σαμάνος και να Ήθελε να γίνει , μάλλον δεν μπορεί
    Αλλά διάβασα ότι τον αντιμετωπίζουν σαν σαμανο

Παρόμοια θέματα

1. Ενα μεγαλο ευχαριστω :
    από hornet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2005, 06:45
  2. Ένα μεγάλο μπράβο στους π@π@ρες
    από powerphot στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2005, 16:26