Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
DrBig Συμφωνώ μαζί σου.. Με το που θα κυλήσουν οι ρόδες του μπορεί να μοιάζει με ποδήλατο αλλά όταν φωνάζεις τόσο καιρό πέρα από τις ερήμους κτλ. και κάνεις την πρώτη παρουσίαση σε άμμο που έχεις φέρει από την Αφρική...
Στην άμμο τερτίπια κατανομής βάρους κτλ δεν περνάνε. Και καλά εντάξει.. κανείς δεν περίμενε να βγει το 1200 για να πάει επιτέλους στις ερήμους. Αλλά σκέφτηκες ποτέ τον εαυτό σου με 260+ κιλά σε ένα δρόμο με λάσπη? Πριν από μια κατηφόρα με σαθρή πετρούλα? Μπορεί λοιπόν να έφτιαξε μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα αλλά όχι την μοτοσυκλέτα που έλεγε. Αυτή είναι μόνο για χαλικόδρομους και πατημένους χωματόδρομους πριν από βροχή. Γιατί αν έχει βρέξει και και σου κλείσει το δρόμο καμιά λακούβα με λάσπη καλύτερα να γυρίσεις πίσω αν η παρέα σου δεν είναι δεκαμελής.
Δεν νομίζω να έχει περισσότερες δυνατότητες από ένα βαραντέρο ούτε στο ταξίδι ούτε εκτός. Αλλά και να έχει η διαφορά που υπάρχει στην τιμή κάνει όλα τα άλλα να φαίνονται λεπτομέρειες. Αν το μικρό 660 είναι 50/50 το gs 70/30 και το ktm 70/70 αυτό είναι 80/20 και πολύ σου λέω.
Και το 260+ που έγραψα το πιστεύω. Δεν είναι μόνο οι ζυγαριές των εταιρειών που δεν πάνε καλά είναι και όσα θα χρειαστεί που δεν έχει. Γιατί μη μου πεις πως δεν θα βάλεις προστατευτικά στο πλάι με τόσα κιλά και το ψυγείο να φλερτάρει με την άσφαλτο.
Όπως και να κατανείμει λοιπόν τα κιλά της είναι τόσο on-off είναι όσο και ένα r1.
Ειχα 1150adv και αν και δεν ειχα παει ποτε σε λασπη, ειχα παει πολλακις και δικαβαλος σε αρκετα ασχημους πετρο-δρομους. Μεταξυ βαριας και πιο ελαφριας μηχανης, εκει που βλεπεις τη μεγαλη διαφορα ειναι στο ποσο γρηγορα (και με ποσο παιχνιδι) μπορεις να πας σε ασχημο δρομο. Το τι λαστιχα μαλιστα φορας εχουν τεραστια διαφορα οταν η μηχανη ειναι βαρια.
Παντως προς το παρον μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε και μια και ανεφερες το βαραντερο, η προσωπικη μου αποψη μετα απο μια μικρη βολτα που το ειχα κανει, ειναι οτι εκτος του οτι ειναι πολυ βαρυ, εχει και πολυ ψηλο κεντρο βαρους και γενικα δεν μου αρεσε καθολου. Φανταζομαι οτι το τενερε εχει εξελιχθει με γνωμονα το 1200adv και δεν θα με εξεπλητε καθολου αν αποδειχθει καλλιτερο του σε πολλα σημεια. Αν τωρα σκεφτεις οτι το bmw ειναι μπεστ σελλερ παγκοσμιως στη κατηγορια του (μεγαλη τουρινγκ μηχανη με εκτος δρομου δυνατοτητες), τοτε μην εκπλαγεις αν το τενερε αποδειχτει επιτυχια.