ωχ αυτό δε το χα σκεφτεί... εχω να κάνω ασφάλεια στο παπί καμιά 5ετία τώρα (είναι παροπλισμένο στο γκαράζ)
edit:
να σαι καλα βρε Helen, ηρέμησα![]()
ωχ αυτό δε το χα σκεφτεί... εχω να κάνω ασφάλεια στο παπί καμιά 5ετία τώρα (είναι παροπλισμένο στο γκαράζ)
edit:
να σαι καλα βρε Helen, ηρέμησα![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Όπως καταλαβαίνεις, ανέφερες "50ρια" και αυτό ακριβώς είναι το όριο! Δεν ήξερα αν είχες κατά νου τα "πάνω απο 50cc" ή τα "κάτω των 50 cc" οπού αναρωτήθηκα αν ήξερες κάτι παραπάνω.![]()
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.
Να δω τι θα γίνει με όλα αυτά τα enduro. Απλά θα παραδώσουμε πινακίδες για πάντα...![]()
![]()
![]()
Με μπέρδεψες τώρα helen ....
Τα 50αρια ασφαλίζονται και αυτά όπως όλα τα οχήματα .
Πολλοί είναι αυτοί που δεν τα κινούν το χειμώνα και για υτο κάνουν προσωρινή διακοπή της ασφάλειας ( από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο πχ ) μέχρι να έρθει η άνοιξη και να ξαναβγάλουν .
Αυτό που λέω είναι πως αν γίνει διασταύρωση στοιχείων για το πια οχήματα είναι ανασφάλιστα και αρχίζουν να στέλνουν λογαριασμούς των 250€ , πως δεν θα τη γλυτώσουν ούτε αυτοί με τα 50αρια .
Και για να είμαι και πιο σαφής όχι μόνο αυτοί με τα 50αρια αλλά και αυτοί με τα 100 , 150, 200....ακόμα και 1000 cc που όμως το χειμώνα τα έχουν κλειδωμένα στο γκαράζ .
νομιζω ηταν σαφης...
μηχανακι εως 50cc = μοτοποδηλατο = δε παραδιδεις πινακιδες = εξαιρεση
51cc + ισχυει οτι και για ολα τα υπολοιπα οχηματα
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
(Νομίζω πως) Όλα τα (μηχανοκίνητα) οχήματα που κινούνται σε δημόσιο δρόμο οφείλουν να φέρουν ασφάλεια.
Τα μηχανάκια εως 50 cc που βγάζουν άδεια κυκλοφορίας στην τροχαία της γειτονίας τους, παίρνουν πινακίδα απο κάποιο μαγαζί (που συνήθως βρίσκεται στην απέναντι γωνία). Πώς θα αποδείξεις την ακινησία του σκουτερακίου; Δεν μπορείς να καταθέσεις πινακίδα στην εφορία. Έχει να κάνει με την τροχαία (κι όχι με το υπουργείο).
Όταν παίρνεις την πινακίδα (αυτή με το GR πάνω) της μηχανής (50cc και άνω) και την καταθέτεις στην εφορία, δεν τους λες τίποτ'άλλο απο το οτι δεν την κυκλοφορείς πλέον.
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.
Aααα οκ , κατάλαβα τι λες .
Δίκιο έχεις αν και με αυτό το κράτος επιφυλάσσομαι για το που μπορεί να φτάσει η τσαπατσουλιά του .
Οπότε να διορθώσω , μιλάω για τα 51+ cc μηχανάκια που το χειμώνα βρίσκονται σε ακινησία χωρίς να καταθέτουν όμως πινακίδες οι ιδιοκτήτες τους .
Από αυτά που ξέρω θεωρώ ότι τα μοτοποδήλατα δεν θα έχουν πρόβλημα...
Και αυτο γιατί οι διασταυρώσεις των ανασφάλιστων θα γίνουν με αντιπαραβολή την database των ασφαλιστικών εταιριών με την database του ΥΠΟΙΚ
Τα μοτοποδήλατα έχουν πινακίδες από την τοπική τροχαία, εκεί ανανεώνεται κάθε χρόνο η άδειά τους, δεν φαίνονται σε καμμία λίστα του ΥΠΟΙΚ (τουλάχιστον όχι ακόμα...), οπότε προφανώς δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα...
Βασικα ολα τα 50αρια για να θεωρησουν την αδεια καθε χρονο εχει γινει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ στην πατρα που το κανω εγω να προσκομιζω και το ασφαλιστηριο ειδαλως δεν στην θεωρουν και μαλιστα αν θυμαμαι καλα πριν ενα χρονο εγινε και αλλαγη με νεου τυπου πινακιδες(η πας μονος σου και την αλλαζεις ή οταν πας για μεταβιβαση σε αναγκαζουν να βγαλεις την καινουργια..) που εχουν κατι σαν ανακλαστικο σηματακι για να ξεχωριζουν απο τις χειροποητες που πας και φτιαχνεις μεχρι και στα περιπτερα..Και αμα θες να γλυτωσεις αυτα τα εξοδα(θεωρηση αδειας-ασφαλιστηριο..)πας και παραδιδεις την πινακιδα και την αδεια στην τροχαια μεχρι να το ξανακυκλοφορησεις..Αυτα..![]()
Χωρίς να θέλω να αγχώσω κόσμο , θα ήθελα να μεταφέρω την παρακάτω πληροφορία και ο καθένας ας την εκ λάβει όπως θέλει .
Σήμερα λοιπον , στην εταιρεία μου ( που εργάζομαι δλδ ) έσκασε για πρώτη φορά επίσημη ενημέρωση που αφορούσε τα ανασφάλιστα και το νόμο που θα ισχύσει το Μάρτιο .
Επιβεβαίωνε δλδ , όλα αυτά που συζητάμε εδώ .
Τώρα ,
θα δουν ποια είναι ανασφάλιστα το Μάρτιο και θα στείλουν 250αρια ?
θα δουν από νωρίτερα ?
Δεν ξέρω ....
Αυτά !!
Θεωρω αδυνατο να μην δωσουν ενα χρονικο διαστημα προκειμενου να τα ασφαλισει καποιος πριν βεβαιωθει οποιοδηποτε προστιμο.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις πάντως ανθρώπων που είτε μένουν στο εξωτερικό είτε έχουν κάποια μηχανάκια τα οποία κάθονται και δεν τα κυκλοφορούν, αλλά πληρώνουν τα τέλη τους κανονικά, άλλωστε το αντίτιμο του τέλους δεν είναι ακριβό... Με αυτούς άραγε τι θα γίνει?