Σελίδα 24 από 29 ΠρώτοΠρώτο ... 141920212223242526272829 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 346 έως 360 από 421

Θέμα: KTM Super Adventure 1290

Δεν είμαι δικάβαλος. Είμαι μόνος μου με 2 μπαγκαζιέρες. Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν (καλό οδόστρωμα, διαχωριστικό κ.λπ.). θέλω να πάω με 200. Πολλές φορές στο ταξίδι βιάζομαι για να μην με πιάσει η νύχτα. Στο κάτω κάτω πήρα μία μηχανή με 160 άλογα και τελική πάνω από 250. Γιατί όταν έχει τις μπαγκαζιέρες να μπαίνει αυτός ο περιορισμός; Αν το ήξερα μπορεί να έπαιρνα κάτι με χαμηλότερες επιδόσεις.

Ευχαριστώ για τις ευχές. Η ευχή για καλούς δρόμους είναι ότι πιο σημαντικό για κάθε μοτοσυκλετιστή. Αν και τα μεγαλύτερα ταξίδια είναι όνειρο απατιλό δεδομένου των υποχρεώσεων (επαγγελματικών και οικογενειακών). Μακάρι κάποια στιγμή να τα καταφέρω.

Κι εσύ ότι επιθυμείς φίλε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gmeletiadis Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ για τις ευχές. Η ευχή για καλούς δρόμους είναι ότι πιο σημαντικό για κάθε μοτοσυκλετιστή. Αν και τα μεγαλύτερα ταξίδια είναι όνειρο απατιλό δεδομένου των υποχρεώσεων (επαγγελματικών και οικογενειακών). Μακάρι κάποια στιγμή να τα καταφέρω.

Κι εσύ ότι επιθυμείς φίλε.
    Off topic

Γραψε μας σε ενα καινουργιο θρεντ δυο λογια για το ταξιδι σου αν θες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Κανε υπομονη, με τα χιλιομετρα θα μαλακωσουν.
    Με πήραν τηλέφωνο από την αντιπροσωπεία και πήγα την έβαλαν στον υπολογιστή και έκαναν 2 updates. Άλλο μηχανάκι. H ανάρτηση τώρα είναι τέλεια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Off topic

Θα το κάνω. Ελπίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Off topic

+999 γιατί είναι από τα ταξίδια που δεν φεύγουν από το μυαλό...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Ο λογος για τον οποιο κατεβαινουν οι θερμοκρασιες με αφτερ εξατμισεις, εντελως πληροφοριακα, ειναι οτι λογω της ανεπαρκους ροης τους, εμπλουτιζεται το μειγμα, ανεβαινει η καταναλωση και πεφτουν η θερμοκρασια και η ροπη (στο μεγαλυτερο φασμα στροφων).
    Ήθελα να αλλάξω την εξάτμιση. Φοβούμενος όμως την αυξημένη κατανάλωση δεν το έκανα και δεν θα το κάνω. To 1290 καίει στο ταξίδι τουλάχιστον 1 λίτρο παραπάνω στα 100χμ σε σχέση με το GS του 2014. Ταξιδεύαμε παρέα με την ίδια ταχύτητα. Οι διαφορά μας έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις (όταν οδηγούσαμε πολύ γρήγορα) ακόμα και τα 2 λίτρα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Δεν είμαι δικάβαλος. Είμαι μόνος μου με 2 μπαγκαζιέρες. Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν (καλό οδόστρωμα, διαχωριστικό κ.λπ.). θέλω να πάω με 200. Πολλές φορές στο ταξίδι βιάζομαι για να μην με πιάσει η νύχτα. Στο κάτω κάτω πήρα μία μηχανή με 160 άλογα και τελική πάνω από 250. Γιατί όταν έχει τις μπαγκαζιέρες να μπαίνει αυτός ο περιορισμός; Αν το ήξερα μπορεί να έπαιρνα κάτι με χαμηλότερες επιδόσεις.
    ακριβως αυτο,αλλιως περνεις και στρωμα 650 και πας.ειναι δυνατον τετοια μοτο με 160 αλογα που πλασαρεται και ως τουρερ να γινεται επικινδυνη με βαλιτσες στα 160-170?τεραστιο φαουλ και πολυ σοβαρος λογος να μην την επιλεξει καποιος!δηλαδη εγω που ειμαι στην διαδικασια αγορας μοτο απο την συγκεκριμενη κατηγορια.
    βεβαια θελω να την οδηγησω και να το δω και εγω ο ιδιος πριν την απορριψω!ρε gmeletiadis γινεται τοσο εντονο που δεν μπορεις να πας πορεια με 170?ακομα και με την αναρτηση στο σπορ?
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterbmwrider Προβολή μηνύματος
    ακριβως αυτο,αλλιως περνεις και στρωμα 650 και πας.ειναι δυνατον τετοια μοτο με 160 αλογα που πλασαρεται και ως τουρερ να γινεται επικινδυνη με βαλιτσες στα 160-170?τεραστιο φαουλ και πολυ σοβαρος λογος να μην την επιλεξει καποιος!δηλαδη εγω που ειμαι στην διαδικασια αγορας μοτο απο την συγκεκριμενη κατηγορια.
    βεβαια θελω να την οδηγησω και να το δω και εγω ο ιδιος πριν την απορριψω!ρε gmeletiadis γινεται τοσο εντονο που δεν μπορεις να πας πορεια με 170?ακομα και με την αναρτηση στο σπορ?
    Ναι υπό συγκεκριμένες συνθήκες γίνεται πολύ έντονο. Το χάνεις το μηχανάκι τελείως. Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει την κατεύθυνση του ανέμου. Σε κάποιες περιπτώσεις πήγαινα με 210 και σε άλλες δεν μπορούσα να ανέβω πάνω από 160. Ομολογώ ότι δεν το δοκίμασα στο sport και ο λόγος είναι ότι το sport είναι πολύ σκληρό. Όταν φτάνεις να κάνεις σε μία μέρα 900-1.000 χμ το να οδηγείς με την ανάρτηση στο sport είναι πρόβλημα. Τουλάχιστον για εμένα. Θα φτάσω με πόνους σε μέση και αυχένα, οπότε δεν έχει νόημα το ταξίδι. Το θέμα είναι να το απολαμβάνεις και όχι να υποφέρεις.

Το καλύτερο για να έχεις άποψη είναι να το οδηγήσεις. Αλλά δεν ξέρω πρώτον αν το δίνουν για test drive και δεύτερον αν θα σου το δώσουν με μπαγκαζιέρες. Χωρίς μπαγκαζιέρες το μηχανάκι δεν παίζεται. Η συμπεριφορά του είναι άψογη και τα γκάζια απίστευτα. Όμως αν θέλαμε μόνο street fighter θα παίρναμε super duke. Επειδή ταξιδεύουμε θέλουμε adventure και το θέμα με τις μπαγκαζιέρες είναι πολύ σοβαρό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Ναι υπό συγκεκριμένες συνθήκες γίνεται πολύ έντονο. Το χάνεις το μηχανάκι τελείως. Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει την κατεύθυνση του ανέμου. Σε κάποιες περιπτώσεις πήγαινα με 210 και σε άλλες δεν μπορούσα να ανέβω πάνω από 160. Ομολογώ ότι δεν το δοκίμασα στο sport και ο λόγος είναι ότι το sport είναι πολύ σκληρό. Όταν φτάνεις να κάνεις σε μία μέρα 900-1.000 χμ το να οδηγείς με την ανάρτηση στο sport είναι πρόβλημα. Τουλάχιστον για εμένα. Θα φτάσω με πόνους σε μέση και αυχένα, οπότε δεν έχει νόημα το ταξίδι. Το θέμα είναι να το απολαμβάνεις και όχι να υποφέρεις.

Το καλύτερο για να έχεις άποψη είναι να το οδηγήσεις. Αλλά δεν ξέρω πρώτον αν το δίνουν για test drive και δεύτερον αν θα σου το δώσουν με μπαγκαζιέρες. Χωρίς μπαγκαζιέρες το μηχανάκι δεν παίζεται. Η συμπεριφορά του είναι άψογη και τα γκάζια απίστευτα. Όμως αν θέλαμε μόνο street fighter θα παίρναμε super duke. Επειδή ταξιδεύουμε θέλουμε adventure και το θέμα με τις μπαγκαζιέρες είναι πολύ σοβαρό.
    μιλησα με την αντιπροσωπεια και υπαρχει μηχανη με βαλιτσες να δοκιμασω οποτε θα το διαπιστωσω μονος μου το προβλημα!
    το προβλημα εσυ που το βιωσες σου φανηκε πως ειναι λογο αεροδυναμικης και σχηματος?ισως με αλλες η με σαμαρια να μην υπηρχε?κοιτα το ψαχνω τοσο γιατι οπως λες μιλαμε για καταπληκτικη μοτο κατα τα αλλα!
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterbmwrider Προβολή μηνύματος
    μιλησα με την αντιπροσωπεια και υπαρχει μηχανη με βαλιτσες να δοκιμασω οποτε θα το διαπιστωσω μονος μου το προβλημα!
    το προβλημα εσυ που το βιωσες σου φανηκε πως ειναι λογο αεροδυναμικης και σχηματος?ισως με αλλες η με σαμαρια να μην υπηρχε?κοιτα το ψαχνω τοσο γιατι οπως λες μιλαμε για καταπληκτικη μοτο κατα τα αλλα!
    Είναι μία καταπληκτική μοτό. Και είχα στο παρελθόν και άλλες καλές μοτό της κατηγορίας on-ff, όπως το vstrom 650 και μετά το gs1200. Δηλαδή το μέτρο σύγκρισης είναι ψηλό.

Πιστεύω ότι τα σαμάρια δεν είναι λύση αν ταξιδεύεις. Υπάρχουν και άλλου τύπου μπαγκαζιέρες, αλλά έχω την αίσθηση ότι μάλλον τα πράγματα θα είναι χειρότερα, διότι ότι άλλο εκτός από αυτές που κουμπώνουν πάνω στις προεγκατεστημένες βάσεις θέλει επιπλέον μεταλλικές βάσεις με συνέπεια να είναι ακόμα πιο εκτεθημένες, επομένως η αεροδυναμική λογικά θα είναι ακόμα χειρότερη.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι η δοκιμή και φυσικά αν δεις αυτό που λέω να το αναφέρεις και να δούμε τι θα πουν. Εγώ δεν το έχω αναφέρει ακόμα στην KTM, διότι δεν έχω επιστρέψει ακόμα Ελλάδα. Θα το κάνω όμως με την πρώτη ευκαιρία. Μέχρι τώρα ότι θέμα είχα λύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κόστος. Ακόμα και κάτι που οφείλοταν σε δικό μου λάθος. Αν και στο συγκεκριμένο πρόβλημα λογικά η απάντηση θα είναι ότι ο κατασκευαστής γράφει ξεκάθαρα ότι η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος με τις μπαγκαζιέρες είναι τα 150.

Δεν καταλαβαινετε οτι σας βαζει περιορισμους στην ταχυτητα με τις βαλιτσες για το δικο σας καλο;

Τοσο αχαριστοι;
    πουτσ@@@@@@@@@

Μέλος Το avatar του/της freco
    Σε μια χώρα που ταχύτητα άνω των 160 χλμ θεωρείται κακούργημα (δεν ξέρω να έχει αλλάξει κάτι), μας προβληματίζει ότι κουνάει φορτωμένο μετά τα 170!!! Λίγο οξύμωρο δεν είναι;
    Δεν το λέω σαν υπέρ ή κατά του συγκεκριμένου μοντέλου. Σαν απλός παρατηρητής της συζήτησης.
    Πάει το Tracer 9. Πάμε γι άλλα?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από freco Προβολή μηνύματος
    Σε μια χώρα που ταχύτητα άνω των 160 χλμ θεωρείται κακούργημα (δεν ξέρω να έχει αλλάξει κάτι), μας προβληματίζει ότι κουνάει φορτωμένο μετά τα 170!!! Λίγο οξύμωρο δεν είναι;
    Δεν το λέω σαν υπέρ ή κατά του συγκεκριμένου μοντέλου. Σαν απλός παρατηρητής της συζήτησης.
    Κουνάει και στα 150+.
    Επίσης δεν οδηγάμε μόνο σε αυτή την χώρα.
    Όταν λέω κουνάει, δεν εννοώ μία απλη ενόχληση. Το μηχανάκι το χάνεις τελείως. Πηγαίνει πέρα δώθε. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω.
    Επιπλέον με αυτή την λογική τότε θα έπρεπε σε αυτή την χώρα να μπαίνει κόφτης και να περιορίζεται η τελική ταχύτητα στα επιτρεπτά όρια. Εφόσον το όριο είναι π.χ. 130 γιατί να πωλούνται οχήματα που μπορούν να πάνε με 131;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από freco Προβολή μηνύματος

ενταξει, μ'αυτη την λογικη ειναι οξυμωρο να πουλιεται οποιοδηποτε ss (ειτε 600, ειτε 750, ειτε 1000)...οποιοδηποτε αμαξι πανω απο 220-230 αλογα...κ.ο.κ..

η "μαγκια" της ΚΤΜ ηταν οτι εβγαλε ενα μηχανακι που μπορει θεωρητικα να τα κανει ολα...
    να πηγαινει χωμα στα καταλληλα χερια..
    να πηγαινει με ταχυτητες sport touring στην εθνικη*...
    να φορτωνεται σαν μουλαρι για ταξιδι...
    να κυκλοφορει πολη για να καβαλαει πεζοδρομια...
    και αμα λαχει να το χωνεις Σερρες και να ξεκ@υλωνεις χωρις να σε περνανε οι αλλοι στην ευθεια σαν σταματημενο...

*οταν λεμε ταχυτητες sport touring μιλαμε για 170-180 και πανω...
    με 140-150 ταξιδευουν και τα v-strom...

εν ολιγοις συμφωνω σε οτι εχει γραψει ο gmeletiadis και μπραβο του και μαγκια του που το παραδεχεται παρ'οτι εχει χωσει τοσο χρημα για να το αποκτησει...
    αλλοι κατοχοι θα εκαναν τα κουνελια και θα υποστηριζαν οτι ειναι το flawless μηχανημα...

Παρόμοια θέματα

1. Ktm 990 Adventure Fotos & 950 Mx
    από DUKASII στο forum KTM
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 21/11/2005, 10:47
  2. KTM SUPER DUKE RR Race Use Only
    από ixnilatis στο forum KTM
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2005, 09:29
  3. espase aktina apo KTM LC4 adventure!
    από KaTaNaS στο forum KTM
    Απαντήσεις: 6