Αφήνω αυτά εδώ.
Είναι χρήσιμα μιας και ξέρω μέσω πολύ καλού φίλου την κατάσταση με τον σχεδιαστή.
1. https://www.insomnia.gr/articles/tra...inito/?page=31
2. https://www.mononews.gr/auto/chaotikes-bourdes
Αφήνω αυτά εδώ.
Είναι χρήσιμα μιας και ξέρω μέσω πολύ καλού φίλου την κατάσταση με τον σχεδιαστή.
1. https://www.insomnia.gr/articles/tra...inito/?page=31
2. https://www.mononews.gr/auto/chaotikes-bourdes
-0o-
Νευρίασε... σηκώνει την κουκούλα σε στυλ "πάρτε τα ρε μ.νια"
https://www.sport24.gr/auto24/autoki...box=1635949550
Έχει τα όνειρα του και έχει δουλέψει αρκετά.
Το υφάκι δείτε με ίσο με τους άλλους είναι που ενοχλεί και τον εκθέτει. Ειδικά στους έλληνες τώρα...
Πολύ κρίμα, θα μπορούσε να έχει τον κόσμο μαζί του και ευχαριστημένο.
Χθες είδα κάποιες λεπτομέρειες που με κάνουν να πιστεύω πως έχει ότι χρειάζεται να κάνει αυτά που λέει.
Τώρα το αν, το πότε, πως και πού..
Όπως είπε κάποιος άλλος, δυστυχώς ο λαός, ο πολύς, είναι και απαίδευτος και δεν θυμάται.
Όταν η Toyota, (total assets 562.... billion), Μπήκε στην F1, θα μπορούσε οικονομικά να τρέξει όλο το grid μόνη της. Για να γουστάρει.
Τότε, όλοι έλεγαν ''θα γ@μήσει, θα πάρει σώβρακα, θα κάνει θα ράνει'' . Το ίδιο όταν πήγε η Honda στο Dakar. Το ίδιο και με την Peugeot...
Αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο και άπειρο χρήμα (ίσως απο κει και το άπειρον...). H Bugatti Centodieci (τους λυπάμαι...) θα έχει 8εκατ. έκαστη για μόλις 10 κομμάτια. Τελική 380 και πίσω έχει μια αεροτομή σαν να μην υπάρχει αύριο. Ας κάνει τον κόπο να δεί κάποιος ένα ντοκιμαντέρ να δει ότι και μόνο για την ψύξη της καμπίνας σε αυτά τα αυτοκίνητα, είναι μελέτη που νομίζεις ότι κάνουν 5 διδακτορικά. Πρέπει να είναι το air con ¨ησυχο, να μπορεί να ψύξει καμπίνες με τεράστιες επιφάνειες γυαλιού που γίνεσαι σουβλάκι εκει με τον ήλιο, ο κινητήρας απο πίσω απο το κεφάλι σου (ηχομόνωση σαν να μην υπάρχει αύριο). Απλά πράγματα που σε ενα καθημερινό δεν υπάρχουν.
Έβαλαν φωτοσοπιά απο κινητήρα jet που έχει στο site του, και λέει ο Σαριμπατέτοιος "Δεν είναι δικό μου αυτό, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω κάτι. Νομίζω πρέπει να απευθυνθείς στον Σπύρο. " . Εκεί θέλει εναν καλό δικηγόρο να τον εξαφανίσει μια για πάντα που ξαφνικά έκανε κι η μυγα κ@λο κι έχεσε τον κόσμο όλο. Έκανε παρουσίαση πολεμικό όχημα και ρωτούσε ''πόσο πάει 0-100? Τι κατανάλωση έχει'' . Σιγά μην κάνουμε και κύκλο πόλης ρε ηλίθιε και αν μπαίνει σε υπόγειο γκαράζ.
Τι μέρες ζει η μηχανολογία Χριστέ μου...
H ζημιά που κάνει σε επαγελματίες όπως εταιρίες που κατασκευάζουν έμβολα, μπιέλες κλπ. αλλά και σε άλλες εταιρίες του χώρου είναι απίστευτη...
Τελευταία τροποποίηση από VFR_; 04/11/2021 στις 10:15.
-0o-
Θες να μοιραστείς μαζί μας τις λεπτομέρειες που είδες και που δείχνουν ότι έχει ότι χρειάζεται?
Ήρεμα ρωτάω..
Ο κύριος στην σελίδα που έβαλε ο VFR λέει, είμαι ο τάδε, ΕΜΠ και αυτοκίνηση, αυτή είναι η θέση μου..
Δεν έχω καταλάβει ποτέ αυτή την μυστικοπάθεια, του αφήνω μόνιμα έτσι κάτι να εννοείται, μια γνώση και "πληροφορίες από πρώτο χέρι" μυστικοπάθεια. Γιατί είναι τόσο δύσκολο κάποιος να πει, είμαι αυτό, και με βάση αυτά τα πράγματα θεωρώ το τάδε...ούτε ονόματα ούτε διευθύνσεις.. αλλά μια όμορφη κουβέντα.
Όχι για σένα doctor μόνο, γενικά μιλάω..
Δεν είναι μυστικοπάθεια, έτυχε να δώ συνθήκες που γνωρίζω και με κάνουν να πιστεύω έτσι.
Δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να σκέφτονται και άλλοι έτσι.
Είναι μακριά από το τεχνολογικό βάθος που αναφέρεται ο VFR για παράδειγμα.
Απλά θεωρώ πως έχει τα μέσα.
Δεν λέω πως το έχει κάνει, θα το κάνει κ.λπ.
Το κορρές 4 ξέρουμε τι απέγινε;; Εκείνο τουλ. ήταν υπαρκτό και με κατατεθειμένες πατέντες αν δεν κάνω λάθος.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Δεν είναι μόνο η μυστικοπάθεια παιδιά, είναι η μπουρδολογία.
Αυτά που λέει, όπως τα λέει άσχετα αν έχει χρήματα, δεν γίνονται. Ή αυτός λοιπόν κοροϊδεύει ή κάποιος άλλος τον κοροϊδεύει (αυτό ας το θυμηθούμε όταν θα βγει στο μέλλον να πει εγω δεν αλλά αυτός μου είπε κι εγώ δεν ήξερα).
Οι δημιοσιογράφοι που τον αναπαράγουν σε κάθε μέσο σαν click πρέπει να στηθούν στα 12 μέτρα και να φάνε φατούρο απο όποιον έχει τα νεύρα του. Δημοσιογράφος ρπμ που εχει ΜΙΑ, ΜΙΑ, ΜΙΑ φορά στην ζωή του πάει σε μία παρουσίαση, έχει δει φωτογραφίες κλπ. Πιστεύει ότι ο τύπος έχει autoclave και δίπλα τα γραφεία σχεδιασμού? Το λιγότερο που θα πω γιατί οι μεντεσέδες απο το ΙΚΕΑ? Το ψυκτικό απο το machineseeker. Δεν έχει βγει ρε παιδιά ένας υπάλληλος γιατί απλά, δεν υπάρχει υπάλληλος. Υπάρχει ιδέα.
Το ανέκδοτο το ξέρει κανείς?
Πάει λέει ένας τύπος στον Bill Gates και του λέει ''Παντρεύω την κόρη μου με τον γιο το Musk. Είσαι κουμπάρος?'' , Βέβαια, λέει αυτός, αφου είναι ο γιος του Musk.
Πάει στον Musk, ''Δίνεις τον γιό σου στην κόρη μου? Έχουμε κουμπάρο τον Bill Gates'' , Εννοείται λέει κι αυτός, αφου είναι ο Μπιλ...
Κάπως έτσι και ο Nikola Motors, και κάπως έτσι και ο Πανόπουλος. Μπορεί η κοινότητα να δει το Ιατρικό κέντρο του πατέρα του και προφανώς υπάρχουν πολλά χρήματα απο πίσω. Αλλά κάπως έτσι κάνεις και δείχνεις και πουλάς φούμαρα.
Εγώ περνάω συχνά έξω απο τις εγκαταστάσεις της Extreme Tuners. Έχει δει κανείς πως είναι. Μπείτε σε Video, ο άνθρωπος δεν έχει ενα ροπόκλειδο. Όσοι ψαρώνουν με τον στρόφαλο που έβαλε, έστω και λίγο να έχουν παίξει με κουβαδάκια στην θάλασσα, καταλαβαίνουν ότι αν αυτό το πράγμα αρχίσει και γυρνάει στο λάδι με έντεκα χιλιάδες στροφές, θα γίνει monumental f@ckup εκει μέσα.
Να βγεις με το κουφάρι, να πεις παιδιά πάμε να δούμε τι γίνεται, μαζί σου. Να βγείς τώρα, και να λες ''Είμαστε Έλληνες, (ρατσιστικό απο μόνο του, αλλά το προσπερνάω) και τι να μας πει η Μπουγκάτι τώρα'' και μου βγάζεις ενα αυτοκίνητο που το πίσω μέρος δεν έχει τα βασικά (αεροτομή) ενώ ακόμα και οι πέτρες ξέρουν στην Ελλάδα ότι τα Audi τα κουπέ είχαν απίστευτα προβλήματα λόγω έλλειψης αεροτομής. Έστω και μικρής. Είσαι γελοίος στην καλύτερη αλλά επικίνδυνος είναι η σωστή λέξη. Επικίνδυνος για επενδυτές, για τον κοσμάκη που πάλι θα χαλάσεις το όνειρο, επικίνδυνος για εταρίες που προσπαθούν με πραγματικά CNC (είπα την DP tuning πιο πίσω).
Αφήνω και αυτό εδώ.
""Ο Σπύρος Πανόπουλος γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1978 στην Αθήνα.
Από πολύ μικρή ηλικία, του άρεσε η τεχνολογία και η ταχύτητα του αυτοκινήτου. Το πεδίο σπουδών του ήταν ο προγραμματισμός υπολογιστών και η ανάπτυξη εφαρμοσμένων λύσεων, τόσο λογισμικού όσο και υλικού.
Το 1997 ίδρυσε την εταιρεία του με έδρα την Ελλάδα. Η κύρια δραστηριότητά του ήταν ο προγραμματισμός και η χαρτογράφηση των αυτοκινήτων παραγωγής για αύξηση ισχύος. Το 1998 απέκτησε το πρώτο του δυναμόμετρο αυτοκινήτου(σ.σ. VFR > 20 ετών) , το οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και υλικού. Πολύ σύντομα μπήκε στη σκηνή του ράλι, όπου τα περισσότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στους περισσότερους τύπους αγώνων στην Ελλάδα θα αναπτυχθούν από αυτόν. Σταδιακά καθιέρωσε το όνομά του διεθνώς, συνεργαζόμενος με ομάδες υψηλότερου επιπέδου σε μηχανοκίνητα αθλήματα, σε WRC, BTCC, HILL CLIMB, DRAGSTER, RALLY CROSS, MotoGP και το 2007 βρέθηκε να ασχολείται με την F1, αναπτύσσοντας ηλεκτρονικά υψηλής απόδοσης μηχανοκίνητα αθλητικά συστήματα. (σ.σ. VFR - είναι 29 ετών προς το παρών και δεν έχουμε δει σπουδές)
Εν τω μεταξύ, μέχρι το 2005 (σ.σ. VFR μέχρι τα 20 δηλαδή...) είχε τη δική του μονάδα σχεδιασμού και παραγωγής με υψηλής απόδοσης εξαρτήματα τεχνολογίας αιχμής για κινητήρες εσωτερικής καύσης, εφαρμόζοντας μεταλλουργία και μηχανική υλικών στην έρευνα και την ανάπτυξή του. Σύντομα άρχισε να παρέχει στους περισσότερους δρομείς και λάτρεις του κόσμου τα δικά του ειδικά μέρη με τις υψηλότερες προδιαγραφές.
Η εταιρεία του είναι πλέον κέντρο έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών αυτοκινήτων, καθώς και στρατιωτικών, αεροδιαστημικών και ναυτικών οχημάτων. Οι εφαρμογές, οι τεχνολογίες και οι καινοτομίες που ανέπτυξε είναι ευρέως γνωστές. Στα περισσότερα αθλήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες ή θαλάσσια σκάφη, και πίσω από κάθε παγκόσμιο ρεκόρ μπορείτε να βρείτε ένα κομμάτι που παρήγαγε ή μια ιδέα που συνέλαβε. Τα σχέδια και οι τεχνολογίες του για κινητήρες εσωτερικής καύσης χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όσο και από τον στρατό."
Τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα είναι κατά 99% για τα μπάζα. Εγώ χαίρομαι που άλλαξα και σφαλιστική αυτοκινήτου που ξεκίνησαν την διαφήμησή του π@π@ρα στο FB για να πάρουν κλικ.
Κλείνω, λέγοντας μην γελιόμαστε. Έχει πολλά χρήματα. Αλλά όχι πιο πολλά απο την VW ή την Toyota Που ΒΓΑΖΕΙ υδρογόνου και το πουλάει (MIRAI) και δεν λέει τέτοιες παντόφλες.
Τα ρούχα δε, τύπου στρατού (Ελληνική σημαία στον γιακά...) , είναι ασχολίαστα.
-0o-
Μαλακια παντως να του παιρνουν το σπιτι, αλλα θα ορθοποδησει με την SP Automotive... για να αγορασει και νησι ναουμε!!
(Πηγη: γειτονικο φορουμ αυπνιας)