Σελίδα 24 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 14192021222324252627282934 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 346 έως 360 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Nefeli...

Δημιούργησε την Λίλιθ... και μετά την Εύα...

όσο για το φίδι... αυτό ήταν εικόνα που έκανε χρήση το Κακό/Σατανάς/Διάβολος κτλ... και οχι δημιουργία Κυρίου. Όσο για το ξεγέλασμα... χωρίς ελεύθερη βούληση και σκέψη.. θα το δεχόμουν. Αλλά απο την στιγμή που το έκαναν παρόλες τις προειδοποιήσεις και αφότου "σκέψης" (κατά τον όφι... φάτε το να γίνετε Θεοί) μόνο παραπλάνηση δεν ήταν.

Για συνεχίστε...δεν έχει και πολύ δουλειά σήμερα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Λύκαρε... ... .είσαι σίγουρος;

Το οτι πιστεύει ο σημερινός αγνωστικιστής οτι πρέπει η όποια ανώτερη δύναμη να παρουσιαστεί μπροστά του για να την πιστέψει, δεν είναι δείγμα του μεγαλύτερου Εγωκεντρισμού;

Το οτι πιστεύει ο άθεος πως το σύμπαν δημιουργήθηκε απο "συγκυρίες μαθηματικές" δεν είναι αστείο και πάντα υποκειμενικά ορατό απο την δική του οπτική γωνία; Διατηρώντας δηλαδή τον απόλυτο αποκλεισμό της Δύναμης (Θεός, Αλλάχ κτλ.) σε τέτοιο επίπεδο , επειδή απλά δεν είναι ορατή πουθενά;

Ο σημερινός άνθρωπος ακόμα και μέσα απο την Βιογεννετική και τον Κλωνισμό αδυνατεί να δημιουργήσει ύλη απο το τίποτα. Θέλει ενα βλάστωμα ή ενα κύτταρο για να φτιάξει ζωή. Όμως ο απόλυτος ναρκισσισμός μας , μας έχει κάνει να νιώθουμε ικανοί σαν οντότητες. Την ίδια στιγμή που δεν μπορούμε να δαμάσουμε ούτε τις δυνάμεις της Φύσης που μας περιτριγυρίζει μόνο σε ενα πλανήτη.

Σε αντίθεση στον Χριστιανισμό , διδάσκεται (δεν μιλώ για το όποιο δόγμα, αλλά για την κεντρική διδασκαλία) οτι ο Άνθρωπος είναι μέρος της Δημιουργίας. Που βλέπεις τον ανθρωποκεντρισμό εδώ;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Που βλέπεις τον ανθρωποκεντρισμό εδώ;
    "Κατ' εικόνα και καθ' ομοιώσιν"

(ο άνθρωπος του θεού)

ΑΥΤΟ κι αν είναι ανθρωποκεντρικό...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Λύκαρε... ... .είσαι σίγουρος;
    .......................
    Που βλέπεις τον ανθρωποκεντρισμό εδώ;

Τον βλεπω στον παντελη αποκλεισμο της πιθανοτητας (βεβαιοτητας επιστημονικα) για την υπαρξη ζωης σε αλλα ηλιακα συστηματα π.χ. :wacko:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Πιο ευκολα βρισκεις γωνια στο δεκαρικο ρε Ρουλα... :hypnotize

:rotflmao:

Δεν ψάχνω γωνία στο δεκάρικο ψάχνω τα 9 για να τα κάνω 10

Έχω δει θρησκόληπτους που έχουν φτάσει στην αντίπερα όχθη

Έχω δει θρήσκους να λειτουργούν πολύ φυσιολογικά με βάση την κοινωνική εξέλιξη

Έχω δει και άθρησκους να έχουν φτάσει σε σημείο να παρακαλούν το θεό για ότι πιο αγαπημένο χάνουν και εύχομαι σε όλους όσους δηλώνουν άθρησκοι να μην έρθει τέτοια στιγμή στη ζωή τους

Από την άλλη όλα μέσα στο μυαλό μας είναι ………………..

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

Cpt...
    "Κατ' εικόνα και καθ' ομοιώσιν"
    Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα σωματικά και υλικά. Μπορεί να είναι και εξήγηση πνευματική. Οτι ανήκουμε στην ίδια πνευματική ύλη. Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη απο τέτοιες μεταφορές. Εκτός και αν πιστεύουν κάποιοι οτι μέσα σε 7Χ24 ώρες δημιουργήθηκε ο κόσμος.

Λύκε...

Όπως είπα και πάνω στον καπετάνιο... οι εξηγήσεις για μια άλλου είδους ζωή (σε υλικό) μπορεί να είναι υπαρκτή. Αν δεχτείς οτι το παραπάνω μπορεί να μην είναι απόλυτη περιγραφή περί εμφάνισης σώματος αλλά του υλικού πνεύματος.

Επίσης το κατά εικόνα και κατά ομοίωση μπορεί να σημαίνει και την βάση υλικού (χώμα κατά Π.Διαθήκη). Το χώμα είναι ανόργανη ένωση άνθρακα. Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν οτι το πιθανότερο είναι οποια άλλη πηγή ζωής υπάρχει , θα είναι σε βάση ένωσης άνθρακα.

Μην αποκλείεις την Επιστήμη ή την Πίστη, σε χωριστούς τομείς... Προσωπικά θα έλεγα οτι είναι δύο τομείς που είναι τόσο πολύ δεμένοι , μόνο που εμείς εθελοτυφλούμε και δεν το βλέπουμε. To έκαναν και παλιότερα εκείνοι που ήθελαν όπως λέμε εδώ "πρόβατα" αντί για σκεπτόμενους. Ο μεσαίωνας είναι γεμάτος απο τέτοια παραδείγματα.

Gandalf

Να το αφήσω;.... μα δεν έρχομαι σε κόντρα... επειχηρήματα και λογικές συζητώ. Εδώ είναι ναι μεν σαν τίτλος για τον Χριστιανισμό (κυρίως!) αλλά παρόλα αυτά , μέσα απο τα λεγόμενα του καθένα παίρνεις και πολλά απο το πως αντιμετωπίζει ο καθένας σαν στάση ζωής κάποια πράγματα.

Κέρδος αποκομίζω.

Οπότε , αν η συζήτηση συνεχιστεί σε καλό επίπεδο... εδώ είμαστε... αλλιώς πάμε αλλού

Gandalf

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    Γνωρίζετε οτι πάνω στο θέμα αυτό απεφάνθησαν διαπρεπείς επιστήμονες, βιολόγοι, γενετισταί, εμβρυολόγοι, γεωλόγοι, παλαιοντολόγοι στο Συνέδριο του Σικάγου το 1980 και στο Συνέδριο του Λίβερπουλ το 1982; Αν δεν γνωρίζετε, σας πληροφορούμε, ότι οι επιστήμονες αυτοί απεφάνθησαν, ότι διά της επιστημονικής οδού δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο τρόπος της προελεύσεως του ανθρώπου.

εσεις που δεν πιστευεται και εχετε αποδειξεις που το στηριζεται?
    αφου αυτοι δεν εχουν απαντηση σαν επιστημονες εσεις που στηριζετε το οτι δεν πιστευεται στον ΘΕΟ?

εδω καποιος μπορει να μου απαντησει?
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

non serviam Το avatar του/της kachius
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
    όλα μέσα στο μυαλό μας είναι
    @vangelis: Με λίγα λόγια...αυτό είπα και εγώ.

Γιατί φίλε μου (<--δεν είναι ειρωνικό αυτό...έχω διαβάσει πολλά ποστ σου )
    αρπάχτηκες έτσι μαζί μου

Δεν πιστεύω να έθιξα κάποιον ή κάτι.
    Παρέθεσα μια δυο σκέψεις με τις οποίες "αποφάσισα" την άποψή μου να μην πιστεύω.
    (είναι άλλη μία, αρκετά σημαντική, που όμως δεν έγραψα σκοπίμως
    γιατί το πιθανότερον θα ήταν να δημιουργηθεί παρεξήγηση)

Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου πως έχουμε ξετινάξει όλον τον πλανήτη
    (και "ετοιμαζόμαστε" να ρημάξουμε και άλλους) καθώς είναι πολύ ευκολότερο
    να γίνει κανείς δαίμονας (ή αν δεν έχει την πνευματική ικανότητα ή τη δύναμη που χρειάζετε
    να γίνει απλός/απλώς μ@λ@κ@ς) παρά "θεός" (τα " " για να μην έχουμε και άλλες
    παρεξηγήσεις) που είτε πιστεύει κανείς είτε όχι,
    ο δρόμος προς τη θέωση απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια
    τεράστια υπομονή και εξωπραγματική κατανόηση.

Και για να πω την αλήθεια, δεν πολυ-πιστεύω ότι θα προλάβουμε να λύσουμε
    (επιστημονικά) τα μυστήρια του σύμπαντος πρωτού αυτοκαταστραφούμε
    (που "μακάρι" να το πάθουμε γρήγορα μπας και γλυτώσει τίποτα από
    αυτό το θαύμα που μας περιβάλει)

Επίσεις το δίπλα στη "μαγκιά" μου κατά την αποφυγή ατυχήματος ήταν για να
    δείξει την ειρωνία της φράσης (γμτ 3κιλά σίδερα έχω μέσα και έξω από
    το χέρι, πώς θα την παλέψω αν δε πω και καμμιά μαλακία )

Τέλος, να πω πως δεν προσπάθησα ποτέ να πείσω κάποιον να μην πιστεύει.
    Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να τους πείσω να ΜΗΝ δίνουν λεφτά
    στον κλήρο (που με χαρά βλέπω πως οι νεότεροι πιστοί καταλαβαίνουν την
    απάτη της σύγχρονης-τουλάχιστον- εκκλησίας) γιατί αν ήταν να τα δίνουν
    στους "φτωχούς" δε θα τα έκαναν οικόπεδα/επιχειρήσεις/χρυσάφια/μερσεντές/κτλ

Μπορούμε από μόνοι μας να βοηθήσουμε κόσμο που έχει ανάγκη
    χωρίς την εκκλησία για μεσάζοντα

θα μου πήρε και μια ώρα...
    Ξέρω από βέσπα!

Τον βλεπω στον παντελη αποκλεισμο της πιθανοτητας (βεβαιοτητας επιστημονικα) για την υπαρξη ζωης σε αλλα ηλιακα συστηματα π.χ.
    Για πες μου σε παρακαλώ που γράφει κάτι τέτοιο στην Αγία Γραφή? Νομίζω για άλλη μια φορά βγάζουμε συμπεράσματα για πράγματα που δεν γνωρίζουμε καλά ή (το ποιο πιθανό) μας διδάξαναι λάθος αθεϊστές Θεολόγοι!
    " Θέλεις ξανά ν' αποτελειώσεις μοναχός
    Ενα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει"

Για ταξιδευτές: www.cars4rent.gr/

περαστικά για το χέρι...
    [spam mode]
    Νομίζω οτι υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για φωνητική υπαγόρευση ... ίσως να σου έκανε περισσότερο[/spam mode]

Για το θέμα κλήρου και περιουσίας... το θέτεις πολύ σωστά. Ακόμα περισσότερο όσον αφορά το τι μπορεί να κάνει ο καθένας χωρίς μεσάζοντες. Μπράβο!

Gandalf

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Ο Χριστοδουλος ηθελε να κανει περιοδεια στα νησια με 3.000.000 ευρα, του δωσαν 180.000 ευρα και αρνηθηκε γιατι θεωρησε οτι ειναι λιγα.

Αυτη ειναι η βρωμια της εκκλησιας,πιστευω αλλα "χριστιανος" δεν ειμαι.

zephyr1...

Μιας και το γυρνάμε σε θέματα κλήρου, πόσους αλήθεια έχεις δεί να πράττουν κατά την διδασκαλία του Χριστιανισμού; Πόσοι απο αυτούς αδιαφορούν για το χρώμα δέρματος, νοοτροπία, εξωτερική εμφάνιση, οικονομική κατάσταση κτλ... για να τελέσουν ας πούμε ενα μυστήριο ή ακόμα και να δώσουν μια ευχή;

Ακόμα και στον Ναό που θα μπείς, αν περάσεις απο το "ταμείο" και δεν δώσεις κάτι για κερί σε στραβοκοιτάνε , γιατί "ζημιώνεις" την επιχείρηση τους.

Τι να λέμε τώρα;... μια βιομηχανία έχει στηθεί πίσω απο την θρησκεία με λαδάκια , ξυλάκια, ματάκια και άλλα που έχουν ρίζες σε άλλες εποχές.

Ενώ πραγματικά το μόνο που χρειάζεσαι είναι την Πίστη σου και ίσως... λέω ίσως... την Βίβλο και πολύ μυαλό μαζί για να μπορέσεις να διακρίνεις πλέον τα "ψήγματα" Θείου λόγου εκεί , πίσω απο τις "κορώνες" των Εβραίων που την συνέγγραψαν και τις προσθήκες των εποχιακών οικουμενικών συνόδων προς καλύτερη "κατανόηση" της.

Μην με "τσιγκλάς" τώρα με τους ρασοφόρους επιχειρηματίες.....

Gandalf

Τι να λέμε τώρα;... μια βιομηχανία έχει στηθεί πίσω απο την θρησκεία με λαδάκια , ξυλάκια, ματάκια και άλλα που έχουν ρίζες σε άλλες εποχές.
    Όσο κι αν δε θες να το δεις...

Αυτή η βιομηχανία ΕΙΝΑΙ η θρησκεία.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Όσο κι αν δε θες να το δεις...

Αυτή η βιομηχανία ΕΙΝΑΙ η θρησκεία.
    Όσο κι αν δεν θες να το δεις αυτή είναι η βιομηχανική και βιοτεχνική εκμετάλλευση της θρησκείας.

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF