σημερινη ημερησια εκθεση του εοδυ με τα συνολικα κρουσματα και θανατους.
θα ηθελα να εχω μια πιο αναλυτικη εικονα οσον αφορα τις ηλικιες και τα υποκειμενα νοσηματα των θανοντων, δλδ το γκρουπ 18-39 ειναι λιγο ακυρο.
Εγω αυθαιρετα εικαζω οτι μεχρι τα 30 οι συνολικοι νεκροι δεν ειναι πανω απο 10, και σιγουρα ολοι ειχαν σοβαρα υποκειμενα νοσηματα.
θα ηθελα και τη δικη σου αποψη
Κανεις μεγα λαθος.Αυτη την στιγμη γνωριζουμε καποια ολιγα για αυτη την νοσο σε επιπεδο οξειας λοιμωξης του αναπνευστικου
Ακομη δεν γνωριζουμε τιποτα για την διαφαινομενη πολυσυστηματικη φλεγμονωδη νοσο που αφορα την εντοπιση της νοσου εκτος του αναπνευστικου ,τιην παθοφυσιολογια της ,την θεραπεια της καθως και τις μακροχρονιες συνεπειες της που πιθανοτατα αφορουν ολες τις ηλικιες.
https://jamanetwork.com/journals/jam...rticle/2773338
κουκουρουκουκου
Νομίζω σου απάντησαν παρακάτω, δεν έχει νόημα να το επαναλάβω
Είναι ψυχρά μαθηματικά
Αν υπάρχει 1/100 ή 1/1000 να πάθει κάτι από τον COVID και 1/10000 ή 1/100000 να πάθει κάτι από το εμβόλιο είναι ξεκάθαρο τι θα επιλέξω
Το ίδιο ισχύει εξάλλου και για όλα τα εμβόλια που του κάνω
Θα ήθελα να μου πεις ΑΝ γνωρίζεις, πόσο διαρκούν χρονικά τα 3 αυτά στάδια κλινικών δοκιμών. Εγώ έχω καταλάβει, ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού κυκλοφόρησαν λόγω έκτακτης ανάγκης, κι ότι συγχωνεύτηκαν δραματικά οι χρόνοι που απαιτούνται για τα 3 στάδια κλινικών δοκιμασιών που λες. Θυμάμαι ήταν περίπου Οκτώβρης-Νοέμβρης όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες σε εθελοντές, μάλιστα τότε δεν ανέφεραν καν τι είδους παρενέργειες είχαν εμφανιστεί, ενώ για ένα διάστημα είχαν σταματήσει κι οι κλινικές δοκιμές. Μετά υπήρξαν αναφορές για ένα Βραζιλιάνο 28 ετών που έχασε τη ζωή του από το εμβόλιο, μιλάμε για 3-4 μήνες πριν αρχίσουν οι εμβολιασμοί σε παγκόσμια κλίμακα.
Εκεί έγκειται και η αμφιβολία μου φίλτατε. Στο ότι τα εμβόλια αυτά από πειραματικά, πήραν έκτακτη έγκριση για κυκλοφορία και διάθεση παγκοσμίως... το μονοδοσικό της Johnson ας πούμε, δεν είχε πάρει άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, αλλά χορηγούνταν σε χώρες της Ευρώπης... το εργοστάσιο που το κατασκεύαζε στις ΗΠΑ δεν είχε λάβει άδεια λειτουργίας... γενικά μια παλινωδία με την κάθε ετιαρεία και την κάθε χώρα... Η Δανία έλεγε πχ σταματάμε της J&J, η Ελλάδα έλεγε εμείς το συνεχίζουμε, η Γερμανία έλεγε σταματάμε της Astra άνω των 70, το Βέλγιο έλεγε εμείς το σταματάμε για τους κάτω των 50, η Ιταλία εμείς δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα... είχες ακούσει στο παρελθόν πχ για το εμβόλιο της γρίπης, διχογνωμία για το ποια ηλικία πρέπει να το κάνει και ποια όχι; Και γιατί όχι, εφόσον ΟΛΑ τα εμβόλια και τα φάρμακα έχουν παρενέργειες; Γιατί όταν υπήρχε ο SARS στην Ασία και ο Έμπολα στην Αφρική και θέριζαν, δεν έσπευσαν να βρουν εμβόλια να σωθεί ο κόσμος; Κι ο SARS κορωνοϊός είναι...
Παρακολουθώ από την αρχή συγκεκριμένους επιστήμονες, πχ ο Κούβελας ο οποίος είναι καθηγητής φαρμακολογίας. Όχι πλαστικός χειρουργός όπως ο Εξαδάκτυλος, που είναι και στην επιτροπή, μόνο κ μόνο επειδή είναι πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου... ο οποίος νόσησε κιόλας ειρήσθω εν παρόδω... Κι έλεγε από τη αρχή ο άνθρωπος, ότι τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA θα είναι μια επανάσταση στην ιατρική ΕΑΝ λειτουργήσουν... κι άλλοι επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι, είχαν αναφέρει ότι μέχρι τώρα, όπου δοκιμάστηκαν -κυρίως για τον καρκίνο- τα αποτελέσματα δεν ήταν τα ανμενόμενα, με κυριότερο πρόβλημα την εξασθένιση του ανοσοποιητικού. Είναι έωλο για εμένα το επιχείρημα ότι χρόόόόνια υπάρχει αυτή η τεχνολογία, αλλά τώρα έπεσαν γερά φράγκα και ασχολούνται όλοι με αυτό και γιαυτό είναι ασφαλή και δοκιμασμένα...
Να πάμε σε εμένα; Έχω κάποιο είδους αλλεργικού άσθματος, έχω πάει σε 3 πνευμονολόγους, και γιατρειά δεν έχω βρει. Ο καθένας λέει τα δικά του. Όταν άρχισαν τα εμβόλια να γίνονται, έλεγαν κάτι παπαριές ότι για τους αλλεργικούς θα φτιαχτούν ειδικά κέντρα εμβολιασμού, με την απαραίτητη παρουσία αλλεργιολόγου, καθώς υπήρχαν επιφυλάξεις. Παπάρια μέντολες εννοείται, δεν έγινε ποτέ... Ρώταγα γιατρούς για το εάν έπρεπε να το κάνω λόγω της αλλεργίας, άλλος έλεγε περίμενε, άλλος έλεγε δεν ξέρω, κι άλλος έλεγε ελαφρά τη καρδία "κάντο μωρέ να τελειώνεις".... συγγνώμη, αλλά το "κάντο μωρέ να τελειώνεις" ΔΕΝ είναι επιστημονική απάντηση... όπως και θεωρώ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ κάτι γιατρούς που έχω ακούσει και μου έρχεται να ψοφήσω στα γέλια από την...επιστημονική ατάκα "όσο περισσότερες οι παρενέργειες, τόσο πιο καλό το επίπεδο προστασίας που έχεις"...δηλ όσοι έχουν μηδέν παρενέργεις, και είναι πάρα πολλοί, έχουν μηδέν επίπεδο προστασίας; Θα πάρω αυτόν τον άνθρωπο που λέει τέτοια κουβέντα στα σοβαρά;
Όσο για τις εναλλακτικές, δεν είναι το αντικείμενό μου να σου πω... να σου πω τη δική μου εναλλακτική; Μάσκα παντού, -έτσι δεν έλεγαν όταν δεν υπήρχαν εμβόλια; -η μάσκα είναι το μοναδικό μας εμβόλιο- μάσκα παντού, αποφεύγω κλειστούς χώρους, δεν πάω σε γάμους-βαφτίσια-συνεστιάσεις-γιορτές, κρατάω όσο μπορώ αποστάσεις, εν γνώσει μου έχω κόψει κοινωνικές επαφές με αρκετούς φίλους και γνωστούς και γενικά είμαι όλο αυτό το διάστημα κλεισμένος σπίτι. Για πόσο; Αυτή είναι η δική μου εναλλακτική... Και για να κλείσω, το έχω αναφέρει κι εδώ, είχα κλείσει το μονοδοσικό της Johnson και την ημέρα που ήταν να το κάνω -με κρύα καρδιά και με πολλές αφμιβολίες- μου το ακύρωσαν οι ΙΔΙΟΙ μια μέρα πριν πάω, επειδή ήθελαν να πάω πρωί να τελειώνουν, και το ραντεβού μου ήταν στις 17.30. Κι όταν τους είπα ότι το σύστημα μου το έκλεισε το ραντεβού, και δεν το επέλεξα εγώ, μου απάντησαν "αυτό το εμβόλιο δεν το κάνουν και πολλοί, δεν θα κάτσουμε όλη την ημέρα να περιμένουμε πότε θα έρθετε εσείς". Την ίδια μέρα που μου το ακύρωσαν, έσκασε η είδηση ότι η γραμμή παραγωγής είχε μολυνθεί από αδενοϊό λόγω λάθους, οι ΗΠΑ είχαν πετάξει εκατομμύρια εμβόλια ως μολυσμένα, ενώ στην Ευρώπη δήλωναν ότι "τα έχουμε πληρώσει και θα τα κάνουμε". Κάπου εκεί πήρα την οριστική απόφαση, πως μέχρι φθινόπωρο δεν το κάνω...
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Ναι, σύμφωνοι, το προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν, αλλά όταν έχεις τόσους χιλιάδες θανάτους, γιατί παραμελείς το θεραπεύειν; Αυτό, ΔΕΝ μπορώ να το καταλάβω με τίποτα...
Επίσης, μια μέρα κάποιος γιατρός έλεγε ότι πεθαίνει τόσος κόσμος λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων κι επειδή ακολουθείται μια αλλοπρόσαλλη τακτική στο θέμα... Γιατρός δεν είμαι, αλλά αυτά που έλεγε μου ακούγονταν λογικά... έλεγε πχ ότι όταν έχουμε να κάνουμε με μια πνευμονία, με έναν αναπνευστικό ιό, χορηγούμε αντιβίωση, εισπνεόμενα, δεν βάζουμε ένα απλό οξυγόνο, κι αν δεν ανταποκριθεί ο ασθενής, διασωλήνωση... γτ όταν υπάρχουν ερευνητές που λένε ότι έχουν πειραματικά φάρμακα για να μην πεθαίνουν όσοι νοσούν σοβαρά, ή να μειωθεί το ποσοστό θνησιμότητας, οι αρμόδιοι κωφεύουν;
Άδικο δε σου δίνω
Όμως αν κλειστούμε όλοι μέσα στο σπίτι μας για καμία διετία ακόμα ή θα πάμε τρελάδικο ή θα πεθάνουμε από την πείνα
Η κοινωνία πρέπει να λειτουργήσει και με την επιλογή του «μένουμε σπίτι», δουλειά δε γίνεται
εγω που το παρακολουθούσα συνεχως μέσω των ειδήσεων βρήκα εναν στο 18-39 που δεν είπαν τιποτα για το αν είχε ή οχι κάποιο υποκείμενο. Ολοι οι άλλοι είχαν κατι. Δεν εχω δει ουτε μια ειδηση για θανατο κάτω των 40 χωρίς σοβαρο νοσημα. Αν εχει καποιος θα ηθελα να το δω και εγω.
Καταλαβαινω απολυτα και εχεις ολα τα δικια του κοσμου τα οποια ομως εχουν την ριζα τους στην ''επομενη'' κακοδιαχειρηση μιας πανδημιας μεσα απο πολυποικιλα συμφεροντα.Η πανδημια ειναι ενα συνεχως μεταβαλλομενο μεγεθος το οποιο δινει καθημερινα καινουργια δεδομενα τα οποια δεν απτονται ολα μονο της ιατρικης αλλα και πολλων αλλων ετεροκλητων δεδομενων.Επομενως απο ιατρικης και μονο αποψης και οχι απο τις εμπειριες σου στο πως λειτουργει ο καθε ιδιωτης που φοραει μια ασπρη μπλουζα και κρεμαει μια ιατρικη ταμπελα και ταλαιπωρει τον κοσμακη ,σου λεω οτι εγω απο αυτα που γραφεις δεν καλυφτηκα και παραμενω σε αυτα που γνωριζω για την πανδημια.![]()
κουκουρουκουκου
Βασικά τα παιδιά μπήκαν στο τραπέζι γιατί υπάρχει μεγάλο κομμάτι 40+ που δε πάει να κουμπώσει το μαμημενο το εμβόλιο να τελειώνουμε
Όσο δε πάνε αυτές οι ηλικίες να εμβολιαστούν τόσο υπάρχει ο κίνδυνος να μπουκώσει το ΕΣΥ (που είναι γνωστό τοις πάσι ότι νοσεί, πολλά χρόνια τώρα)
Άμα μπουκώσει, πάμε πάλι από την αρχή
Και όταν όλα τα νοσοκομεία είναι τίγκα από 50αρηδες Τζον Γουέιν κοβιντιασμενους, τραβά εσυ (και εγώ μαζί) που δε θα βρίσκουμε ούτε ράντζο αν το χρειαστούμε εμείς ή (μακριά από μας) τα παιδιά μας
So simple…
Όταν λέω "ελπίζω να σε κάλυψα", εννοώ αν ήταν συγκροτημένα τα επιχειρήματά μου. Τώρα, αν σου έλεγα ότι δεν εμβολιάζομαι επειδή ο Bill Gates θέλει να μειώσει τον πληθυσμό και να μας αλλάξουν το DNA για να γίνουμε υποχείρια των Ελοχίμ και να μας σκλαβώσουν... θα 'χες ένα δίκιο να μην καλυφθείς...
Να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα αυτό που λες για τον κάθε ιδιώτη που φοράει άσπρη μπλούζα... αυτά περί μακροχρόνιας τεχνολογίας των mRNA και το "όσο περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες, τόσο καλύτερη προστασία", από πελάτες γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία τα έχω ακούσει... Ανταποδίδω τις μπύρες (pilsner)![]()
Εννοείται ότι η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει και ότι το τρελάδικο κ τα χάπια είναι κοντά, ανέφερα καθαρά ότι είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου εναλλακτική καθαρά, μέχρι να έρθουν -αν θα έρθουν- καλύτερες ημέρες. Είναι το τίμημα που εν γνώσει μου πληρώνω δεδομένης της απόφασης που έχω πάρει.