Σήμερα μέτρησα απόσταση σέλας από έδαφος...
94 πόντους ζωή νά 'χει και βοήθειά μας.![]()
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!
Καλημέρα παίδες!Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.Αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα σκουριάςΟι ακτίνες στις ζάντες έχουν γίνει καφέ.Ο χώρος στο πλαϊνό σταντ μαζί με το πάτημα έχουν γίνει καφέ.Στο δισκόφρενο εκτός από τη δισκόπλακα βίδες κλπ έχουν γίνει καφέ.Τί θα μπορούσα να κάνω?Πχ στις ζάντες είναι προτιμότερο να τις στείλω για ακτινολόγηση ή να βρω μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση?
Α! κάτι άλλο.Τί αλυσίδα είναι προτιμότερη? Μια o ring ή μια x ring( αυτή η τελευταία πάλι δε ξέρω τί είναι...)?
Εσύ τελικά είσαι το επίσημο σκουριασμένο μέλος του κλαμπ. Λοιπόν..
Οι μεταχειρισμένες ζάντες δεν είναι λύση. Πάλι το ίδιο θα γίνουν. Αν βάλεις μεταχειρισμένες διαφορετικής μάρκας δεν ξέρεις αν θα ταιριάζουν τα κέντρα. Ούτε μπορείς να αλλάξεις κέντρα σε είδη τρυπημένη ζάντα.
Οι ακτίνες δεν είναι ανοξείδωτες, είναι βαμμένες. Επομένως η λύση είναι να τις αλλάξεις με ανοξείδωτες (κάπου στο 80αρι + το πλέξιμο) ή να βγάλεις αυτές που έχεις να τις τρίψεις και τις βάψεις. Στη δεύτερη περίπτωση πληρώνεις μόνο το χρώμα και το πλέξιμο. Και οι δικές μου είναι λίγο χάλια.
Το δισκόφρενο αν θες μπορείς να το τρίψεις με συρματάκι κουζίνας. Έχω δει πάρα πολλά μοντέλα που το συγκεκριμένο κομμάτι είναι σκουριασμένο. Είναι θέμα του υλικού απ' το οποίο είναι φτιαγμένο. Κάποια σκουριάζουν, κάποια άλλα όχι. Δεν είναι πρόβλημα μόνο στο δικό σου και προφανώς κάποιες εταιρείες δεν το θεωρούν καν πρόβλημα. Στο δικό μου υπάρχουν μόνο κάποια μικρά δείγματα σκουριάς. Αν ζούσα και εγώ σε νησί ίσως ήταν στην ίδια κατάσταση.
Τα x-ring θεωρούνται οι εξέλιξη των O-ring. Επίσης στην αγορά μπορείς να βρεις και Ζ-ring και δεν ξέρω τι άλλο. Η διαφορά τους είναι ότι τα Χ-ring έχουν 2 σημεία που στεγανοποιούν και όχι 1 όπως τα Ο - ring. Επίσης κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχουν λιγότερες τριβές και προκαλούν μικρότερη αντίσταση αλλά μάλλον αυτό είναι υπερβολικό. Το βάρος της αλυσίδας είναι μάλλον ο σημαντικότερος παράγοντας όσον αφορά τις επιδόσεις και όχι οι τριβές που προκαλούν τα x-ring. Οι μαμά είναι regina και εμένα καμιά δε μου έβγαλε πάνω από 20 - 25000χλμ. Και οι δύο είχαν μικτή χρήση αλλά ευλαβική συντήρηση. Πάντα καθάριζα πριν τη λίπανση, πάντα στεγνές στο χώμα και καθάρισμα μετά κτλ. Και τις δύο τις άλλαξα λόγο κολλημένων συνδέσμων. Τώρα έβαλα Did x-ring και αναμένω.
Για ελαστικά που ρώτησες στο αλλο θρεντ. Έχεις δίκιο που δεν έβγαλες άκρη με τον σύνδεσμο που έβαλα. Εσύ θέλεις πιο πολύ ασφάλτινα παρά χωμάτινα - μικτής χρήσης. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω όμως. Τα πιο ασφάλτινα που έχω βάλει ως τώρα είναι αυτά που φοράω και τις εντυπώσεις μου τις έγραψα στη συζήτηση που σε παρέπεμψα.
Καλά μπάνια!![]()
Τελευταία τροποποίηση από daz; 17/06/2012 στις 15:59.
Sent from me using a computer.
Χμμ.. Γιατί όχι? (Σόρρυ για την καθυστερημένη ανταπάντηση.)
Γιατί οι μεγαλύτερες ζάντες προσφέρουν χειρότερη πληροφόρηση στις στροφές και χρειάζονται μεγαλύτερη προσπάθεια από την μεριά του οδηγού για να στρίψουν τα θεριά. Είναι πιο βαριές, συνεπώς έχουν μεγαλύτερη στοφορμή και αδράνεια.
Εκτός δρόμου τα παραπάνω δεν παύουν να ισχύουν, αλλά είναι λιγότερο σημαντικά. Ενώ τα οφέλη απ' το μέγεθος της ζάντας σε κακοτράχαλα εδάφη... Χμμμ ξέρεις από Βέσπα?
Γιατί τα σουπερ μοτο έχουν 17άρες?
Τα τους 100στήσεις ψηλέ.![]()
Sent from me using a computer.
Κρίνουμε ανάλογα με τις εμπειρίες μας.
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!
Γεια και χαρα σε ολους. Διαβαζω καιρο το forum και τωρα που ηρθε η ωρα να συστηθω εψαχνα το καταλληλο τοπικ.
Καλως σας βρηκα λοιπον,ειμαι ο Κωστας απο Αθηνα και εδω και 2 μηνες εχω ενα XT660Z Tenere του '08,το οποιο ειναι σαν καινουριο οπως θα δειτε και στις φωτο παρακατω. Πριν ειχα ενα TDM 900 για 2,5 χρονια και ηθελα μια αλλαγη. Το πουλησα με την προοπτικη να παρω αργοτερα ενα GS1200 Adv ή ενα Super Tenere 1200 αλλα επειδη ΛΕΦΤΑ δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ προτιμησα να κατσω στα αυγα μου και βολευτηκα με το μικρο Tenere.
To συγκεκριμενο ηταν ευκαιρια,αφου εχει πανω οτι εχει βγει απο Touratech,τριβαλιτσο Yamaha,εξατμισεις (τις οποιες τις εβγαλα την πρωτη εβδομαδα και εβαλα τις μαμα) και ενα σωρο μαμα ανταλλακτικα. Το παλικαρι μου το εδωσε με μεγαλη προικα,να 'ναι καλα...
Καμαρωστε το...
[IMG=http://img268.imageshack.us/img268/3713/6602k.jpg][/IMG]
[IMG=http://img41.imageshack.us/img41/4316/12345zj.jpg][/IMG]