Σελίδα 25 από 100 ΠρώτοΠρώτο ... 1520212223242526272829303575 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 361 έως 375 από 1491

Θέμα: Adventure-R 1190 147ps 230 kg

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    Μια χαρά τα λες Γιώργο.

Το μηχανάκι σαφώς και μπορεί να ταξιδέψει σε όλο το κόσμο. Οποιοδήποτε μηχανάκι μπορεί.

Όμως προσωπικά δεν θα το επέλεγα ποτέ για ένα πραγματικό overland ταξίδι. Όχι μόνο το συγκεκριμένο, αλλά οποιοδήποτε μηχανάκι είναι φορτωμένο με ηλεκτρονικά "βοηθήματα". Όχι τώρα, που αυτά τα συστήματα είναι σε νηπιακό στάδιο όσον αφορά την μαζική εφαρμογή τους σε μοτοσικλέτες παραγωγής. Σε μια 20ετία, τότε μάλλον ναι.

Μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα που ο μέσος αναβάτης θα μπορεί να έχει στο σακίδιο του μια πλήρη ... ηλεκτρονική εργαλειοθήκη με την οποία θα μπορεί -φθηνά- να κάνει ολική διάγνωση και αποκατάσταση μιας βλάβης ή bypass, γυρνώντας την λειτουργία της μοτοσικλέτας σε φουλ μάνιουαλ, χωρίς επιπτώσεις στην οδηγισιμότητα της, θα πάω πάσο. Θα πω όχι σε κάθε ΕSA_ANTISPIN_ANTIWHEELIE_ELECTRPUNK_iPADo "adventure" 2τροχο.

Δεν καταράσομαι την τεχνολογία και την εξέλιξη της, αλίμονο. Όποιος το κάνει εθελοτυφλεί, όπως έκανε και πριν 20 χρόνια με το ABS ή και ακόμα παλιότερα με τα νεα τότε συστήματα ψεκασμού.

Αλλά μέχρι να φτάσει η εποχή της ηλεκτρονικής εργαλειοθήκης, για τέτοιες μοτοσικλέτες η περιπέτεια μπορεί να γίνεται πραγματικότητα στις χωμάτινες εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου, στις αλάνες με τις αθλοπαιδίες και στις ασφάλτινες βόλτες επι Ευρωπαϊκου εδάφους.

Όποιος πάντως αναζητεί το απόλυτο on-OFF, το οποίο μάλιστα μπορεί άνετα να κάνει overland ταξίδι, αυτό σήμερα κατα τη γνώμη μου είναι ένα : ΚΤΜ 690 R. Του βάζει ένα κιτ της rallye raid products και φεύγει για το γύρο του κόσμου. Απλά χώνει κάπου στα μπαγκάζια του και μια εφεδρική αντλία βενζίνης.

Anyway, νομίζω ότι οδηγώ τη κουβέντα εκτός θέματος. Τα παραπάνω είναι γενικότερες φιλοσοφίες περί overland ταξιδιού.

Για το 1190 αυτό καθεαυτό, δεν έχω άποψη, δεν το έχω οδηγήσει. Είμαι σίγουρος ότι οδηγικά θα είναι τουμπανέϊρο και οργασμικό.

Έτσι ακριβώς, αυτά προσπαθούσα να γράψω και εγώ μέσες άκρες αλλά λίγο η κούραση της δουλειάς λίγο η αυπνία, τα έγραψα λίγο ασύνδετα (τώρα που τα ξαναδιάβασα φρέσκος το καταλαβαίνω...).
    Το 1190 ανήκει στην ίδια κατηγορία με το GS1200, tenere 1200, crosstourer 1200, stelvio1200, multi1200, capo1200 και κάποια ακόμα που τώρα μου διαφευγουν αλλά δεν έχει σημασία...Αυτά όλα τα μηχανάκια έχουν κάποιες δυνατότητες χρήσης και λειτουργίας, δεν θα έθετα ποτέ σαν βασικό κριτήριο επιλογής τους το αν την επόμενη μέρα της αγοράς τους μπορώ να ξεκινήσω το ταξιδάκι μου ανά τον κόσμο από επαρχιακό και χωματόδρομο...Επίσης το γεγονός ότι το 950-990 λόγο "γονιδίων" στεκόταν παλικάρι και στο χώμα δεν σημαίνει ότι όσοι το πήραμε γίναμε Μεόνι στην σέλα του...όσοι έχουν χέρια μόνο το ένοιωσαν...παρόλα αυτά όλοι οι υπόλοιποι,(πλην των χεράδων) παραπονιούνται ότι το 1190 δεν θα είναι το ίδιο καλό στο βουνό...
    Το 1190 δεν φτιάχτηκε προφανώς για μονοπάτια και σκληρό εντούρο, αλλά τους χωματόδρομους του ταξιδευτή τους γουστάρει και τους έχει...Τώρα αν για τον γύρο του κόσμου είναι έτοιμο δεν το ξέρω ακόμα, λογικό είναι να θέλει τον χρόνο του για να ωριμάσει, έτσι νομίζω συμβαίνει παντα...
    Το μόνο θέμα που έχει ενδιαφέρον στην ουσία είναι να δούμε τι θα κάνει η αγορά...θα συνεχίσει μονοκούκι gs1200 ή θα ξυπνήσει ο κόσμος και θα μοιραστεί η πίτα; Εδώ πάντως που διαβάζω περιοδικά έχω την εντύπωση ότι οι δημοσιογράφοι είναι γερμανοί μέτοχοι της BMW... μιλάμε για ίστρο... Σε συγκριτικό με το tiger1200 k crosstourer 1200 έτυχε ένα χαλίκι να τρυπήσει το φυγείο του χόντα που δεν είχε σιδερένια σίτα...το σχόλιο..."αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ στον αερόψυκτο κινητήρα του BMW..."
    Καλές βόλτες μάγκες...εδώ ψιλοβρέχει και έχει 3 βαθμούς...το σκέφτομαι...αν δεν δυναμώσει η βροχή...

υ.γ. Στην τελική και μένα η Ατζελίνα με ψιλιχαλάει, έχει ένα σφράγισμα στον κάτω δεξιά τραπεζίτη...δεν θα την έπερνα...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Ερωτηση:
    Απο που προκυπτει οτι το 1190 ειναι χειροτερο απο το 990 στο χωμα?
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Ερωτηση:
    Αν μιλασ για το απλο ειναι ειναι πολυ χειροτερο , οσο για το R αυτο κατι λεει στο χωμα αλλα και παλι χανει απο το προηγουμενο R.
    Θες για τις μικροτερες διαδρομες; Για τον street σε αισθηση κινητηρα; Για την πολυ χαμηλη αποσταση απο το εδαφος της ποδιας, η για την θεση οδηγησης που σου δινει την αισθηση οτι δεν οδηγας κατι πολεμικο οπως ειναι το προηγουμενο.
    Προσωπικα επειδη ειμαι λατρης των off road καταστασεων δεν μου κανει .
    Κατα τα αλλα στον δρομο η μηχανη ειναι κλασεις ανωτερη , αλλα και παλι δεν σου βγαζει αυτη την αλητεια του παλιου .
    Και εμενα μου αρεσουν οι αλητειες!!
    Οι αληθινοί παράδεισοι είναι οι παράδεισοι που έχουμε χάσει

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Mάλλον ρωτάει ο Δόκτωρ εάν κάποιος το οδήγησε πραγματικά σε "χώμα" κι έβγαλε συμπεράσματα (και σαφώς αυτός ο ένας θα πρέπει να ξέρει από χώμα).
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Εγω παντως οδηγησα το R χωμα και το απλο σε δρομο , εκανα συγκριση με το δικο μου το R, και αφορα συμπερασμα για μενα .
    Οι αληθινοί παράδεισοι είναι οι παράδεισοι που έχουμε χάσει

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el patron Προβολή μηνύματος
    Εγω παντως οδηγησα το R χωμα και το απλο σε δρομο , εκανα συγκριση με το δικο μου το R, και αφορα συμπερασμα για μενα .
    Εμένα πάντως με έχεις πείσει...

Νομίζω ότι η ΚΤΜ θα συνεχίσει να παράγει τα 990 για κάποιο διάστημα...ίσως δεν θεωρεί το 1190 αντικαταστάτη του...(αν κάνω λάθος διορθώστε με...)

υ.γ. τελικά στέγνωσαν τα πράγματα και βγήκαμε μια βόλτα με το φέιζερ...80 μίλια στεγνά!!! στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LOUKILOUK Προβολή μηνύματος
    ......

Νομίζω ότι η ΚΤΜ θα συνεχίσει να παράγει τα 990 για κάποιο διάστημα...ίσως δεν θεωρεί το 1190 αντικαταστάτη του...(αν κάνω λάθος διορθώστε με...)

..
    σε διορθώνουμε

990 τέλος

Μια ερώτηση, γενική βέβαια, αλλα βλέπω ότι εστιάζονται πολλοί. Αν χαλάσουν οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις τι είναι το χειροτερο που μπορείς να πάθεις?

Να μην μπορείς να κανείς αλλαγές στις ρύθμισεις ώστε να αλλάζεις την συμπεριφορά της ανάρτησης η υπολειτουργεί σαν σύστημα?

Φιλικά

Βαγγέλης

Εγώ κατάλαβα από όσα διάβασα, ότι αν χαλάσουν μένουν στη ρύθμιση που είχαν τη στιγμή εκείνη. Το σύστημα απλώς κάνει ηλεκτροκίνητα τις αλλαγές που αλλιώς θα έπρεπε να κάνεις χειροκίνητα (να κατέβεις από το μηχανάκι και να περιστρέφεις τους ρυθμιστές μετρώντας τα κλικ).

Ερωτηση:
    Για μένα προκύπτει και απο το βάρος. Έχει σημαντική διαφορά απο το 990.

Δεν θα το έλεγα όμως χειρότερο θα το έλεγα διαφορετικό. Διασκεδάζεις με το γκάζι απίστευτα χωρίς φόβο.
    Με το 990 έπρεπε να ξέρεις 5 πράγματα.
    Άρα για κάποιον το 990 μπορεί να είναι χειρότερο.

Το 1190 το πήρες και έφυγες.... έτσι κι αλλίως στο χώμα πρώτα θα κωλώσει ο οδηγός και μετά το μηχανάκι !!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el patron Προβολή μηνύματος
    Αν μιλασ για το απλο ειναι ειναι πολυ χειροτερο , οσο για το R αυτο κατι λεει στο χωμα αλλα και παλι χανει απο το προηγουμενο R.
    Θες για τις μικροτερες διαδρομες; Για τον street σε αισθηση κινητηρα; Για την πολυ χαμηλη αποσταση απο το εδαφος της ποδιας, η για την θεση οδηγησης που σου δινει την αισθηση οτι δεν οδηγας κατι πολεμικο οπως ειναι το προηγουμενο.
    Προσωπικα επειδη ειμαι λατρης των off road καταστασεων δεν μου κανει .
    Κατα τα αλλα στον δρομο η μηχανη ειναι κλασεις ανωτερη , αλλα και παλι δεν σου βγαζει αυτη την αλητεια του παλιου .
    Και εμενα μου αρεσουν οι αλητειες!!
    θα συμφωνήσω 100% με τα παραπάνω.
    Δεν είμαι κανένας χεράς στο χώμα ισα - ισα αλλά θές απο άγνοια θές απο βλακεία έχω μπλέξει άπειρες φορές σε καταστάσεις για μένα πολύ ζόρικες και πνευματικά και σωματικά. Τούμπες ??? μιλάμε πάνω απο 100 στο βουνό ! Αλλά το αγάπησα πολύ το 990 και απο πείσμα προσπάθησα να γίνω καλύτερος και μέσα απο σχολεία να εξελιχθώ και να γίνω πίο ασφαλείς οδηγός.
    Μετά απο 83000 km και ακόμα δεν είχα καταφέρει να φτάσω στο επίπεδο που ήθελα.

Με το 1190 ???? Απο το 1 km βάζεις τις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑΡΕΣ και τους κοροιδεύεις όλους !!! Σε κάνει μάγκα απο το πουθενά. Μπορεί να μην συμφωνώ με αυτού του είδους την "μαγκιά" αλλά άνετα θα το αγόραζα και ΔΕΝ θα τα έβγαζα ποτέ !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Πολυ γκαζι καθολου κραδασμοι εξαιρετικο abs
    μου αρεσε!
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MultiS Προβολή μηνύματος
    Για μένα προκύπτει και απο το βάρος. Έχει σημαντική διαφορά απο το 990.

Δεν θα το έλεγα όμως χειρότερο θα το έλεγα διαφορετικό. Διασκεδάζεις με το γκάζι απίστευτα χωρίς φόβο.
    Με το 990 έπρεπε να ξέρεις 5 πράγματα.
    Άρα για κάποιον το 990 μπορεί να είναι χειρότερο.

Το 1190 το πήρες και έφυγες.... έτσι κι αλλίως στο χώμα πρώτα θα κωλώσει ο οδηγός και μετά το μηχανάκι !!!
    Μαλλον συγκρινεις 990 + ακραποβιτς με 1190 μαμα.
    Το 990 με μαμα εξατμισεις (ειδικα το R) δεν παλευεται απο το ποσο ψηλα παει το κεντρο βαρους. Εμενα το 1190R μου φανηκε αισθητα πιο ελαφρυ σε σχεση με το 990R, θες λογω αηδιαστικων εξατμισεων του 990, θες λογω υψους, δεν εχει σημασια...

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro

........ θες λογω αηδιαστικων εξατμισεων του 990,........

διακριτικές πάραυτα ψιλοαλήτικες.... εργονομικές όσο δε πάει ... προστατευμένες κάργα... με μπόλικη δόση λογικής στη τοποθέτηση τους.... ακόμα και οι μάμα δεν ξένιζαν στην εμφάνιση, χαρακτήριστικό σπάνιο... ταίριαζαν με τα κάγκελα (άλλο πράγμα πάλι πολυ σπάνιο σε μηχανάκι) και δε χρειαζόταν να συμβιβαστείς με παραμορφομένες και παράλογες γραμμές σε βαλίτσες, σαμαρια κτλ....

... λόγω της πολυ λογικής θέσης τους δε κόλησαν ποτέ κάτι περίεργο όπως πλαστικό ύφασμα, νάυλον τσάντες, δέρμα απο μπούτια γυναικας, όπως τόσα μηχανάκια και τόσα μηχανάκια ... ελάχιστο λέρωμα συγκριτικά με το terrain που χρησιμοποιούσες το μηχανάκι.....

...το μόνο προβλημα τους ήταν ότι έβγαζαν πολυ ζέση που βασικά το ένοιωθε ο συνοδηγός και όχι τόσο πολυ ο οδηγός... φοβερός ήχος ακόμα και οι μαμά ...

σε κάποιον άλλο κόσμο θα ζω...
    Τελευταία τροποποίηση από spyro; 16/04/2013 στις 00:02.

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF