Πρωτες εντυπωσεις να πω πως οι μπαταριες του ειναι λιγο γκουμουτσες και κατι ακομα που δεν περιμενα βεβαιως αλλα ψιλοξενερωσα μολις το ειδα ειναι πως και τα 2 εργαλεια ειναι κατασκευη made in malaysia.
Σε γενικες γραμμες φαινονται πολυ ωραια-στιβαρα με καλο ζυγισμα και καλη ποιοτητα κατασκευης.
Στην πραξη βεβαια θα αποδειχθουν ολα.
Τελευταία τροποποίηση από fasarias; 15/11/2016 στις 10:17.
Καλοδούλευτα!
Η bosch έχει εργοστάσια παντού αλλά υποστηρίζει ότι τα μοτέρ τα φτιάχνει στη γερμανία και τα στέλνει στα εργοστάσια κατασκευής του κάθε μοντέλου. Σε κάθε περίπτωση η ποιότητα είναι πολύ καλή! Τα τρυπανάκια της robustline είναι φοβερά!
Sent from me using a computer.
Καλοδούλευτα μάστορη, να τα χαρείς να τρυπήσεις να βιδώσεις να τα κάνεις όλα.
Να πω μόνο για το μπριζάκι, είναι χαζό να έχεις αντάπτορα που όσο καλός κι αν είναι, με το βάλε βγάλε θα ξεχειλώσει και μπορεί ν' αρχίζει να σπινθιρίζει. Κάνε ότι κάνω εγώ κάθε που παίρνω από Αγγλία. Κόψε την γκουμούτσα που έχουν για βύσμα και πήγαινε πάρε ένα ποιοτικό διπολικό φις και αντικατέστησέ την. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Σημερα εκανα μπρος πισω τους τροχους/λαστιχα με το κλασσικο τροπο του σταυρου. Μου ηρθε φλασια ομως και σκεφτηκα κατι για αυξηση της ταχυτητας και της ευκολιας.
Εχω το makita btd140
Δεν ξερω αν αρκει απο μονο του για σφιξιμο-ξεσφιξιμο, αλλα αν μπορω να παρω τα μποσικα ή να ξεσφιξω αφου ξελασκαρω τα μπουλωνια θα ηταν σπουδαιο πραμα!
Μου λειπουν ομως τα αναλογα καρυδακια.
Τα μπουλωνια μου ειναι 17 νουμερο και να δωσω μια ιδεα, το καρυδακια της καστανιας force 1/2 χωρανε στην αλλουμινιου ζαντα. Στην αντιστοιχη σιδερενια στο αλλο αμαξι δεν τιθεται θεμα χώρου.
Λοιπον, τι λετε καταρχην για τη χρηση του εργαλειου στην εργασια αυτη και εχετε να προτεινεται καποιο καρυδακι/σετ για αυτη τη δουλεια?
Στη παρουσα στιγμη δεν με ενδιαφερει προστασια της ζαντας, δεν ειναι στη καλυτερη κατασταση ετσι κιαλλιος, αν υπαρχει ομως δεν θα ηταν και κακο.
Νεκτάριε το έφερα στα ηλεκτικά εργαλεία γιατί το μπουλενόκλειδο δεν είναι κρουστικό δραπανοκατσάβιδο αλλά παλμικό κατσαβίδι.
Με 145nm ροπής μπορείς και να ξεβιδώσεις και να βιδώσεις τα μπουλόνια του αυτοκινήτου σου.
αυτά με 17αρι κεφάλι δε νομίζω να χρειάζονται πάνω από 100 με 110nm στο σφίξιμο. Αν δε τα πατήσεις παραπάνω από 110nm, τότε θα μπορείς εύκολα να τα λύσεις με τα 145max που βγάζει το εργαλείο σου.
Μη χρησιμοποιήσεις όμως ολη τη ροπή του για να τα σφίξεις.
δεν καταλαβα. ποιο ειναι το προβλημα σου τελικα;
το εργαλειο η το καρυδακι;
Γιαννης
Πως δουλευουν ομως τα παλμικα?
Εννοω, η ροπη πως μοιραζεται στο βιδωμα? φανταζομαι στα ευκολα δουλευουν με χαμηλη ροπη, ποτε αυτη γινεται μεγιστη? Στα απλα δραπανοκατσαβιδα με συμπλεκτη ρυθμιζουμε μια σκαλα και οταν φτασει στη μεγιστη ροπη της σκαλας αυτης, μετα μπαινει ο συμπλεκτης.
Εδω πως γινεται η δουλεια, υπαρχει τροπος να ξερουμε με ποσα βιδωνουμε?
Η απορια μου ηταν αν μπορω να κανω αυτη τη δουλεια και επισης αν εχει να προτεινει καποιος καποιο καλο καρυδακι ή σετ για το συγκεκριμενο παλμικο, που εχει 1/4 υποδοχη.
υπαρχει ανταπτορας.
αλλα αυτην την δουλεια μονο με δυναμοκλειδο για να ξερεις τι ροπη εβαλες.
Γιαννης
Ναι υπάρχει, έχω και καρυδάκι και αντάπτορα. Αν σου αρέσει το καρυδάκι στο δίνω γιατί θέλω να πάρω το 21.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Όσο πιο πολύ πατάς τη σκανδάλη τόση περισσότερη δύναμη θα βγάλει. Αν πατήσεις τέρμα θα βγάλει 145nm. Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις πόσο έσφιξες κάτι.
Η υποδοχή που έχει είναι 1/4 εξάγωνο. Χρειάζεσαι έναν αντάπτορα από 1/4 εξάγωνο σε 1/2 τετράγωνο ώστε να βάζεις καρυδάκια 1/2.Η απορια μου ηταν αν μπορω να κανω αυτη τη δουλεια και επισης αν εχει να προτεινει καποιος καποιο καλο καρυδακι ή σετ για το συγκεκριμενο παλμικο, που εχει 1/4 υποδοχη.
Edit.. Με προλαβατε!
Αχιλλέα υπάρχει σαν τον απο πάνω αλλά impact rated ?
Τελευταία τροποποίηση από daz; 20/11/2016 στις 18:38.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).