Το θέμα λαβή είναι πολύ βασικό. Πχ εμένα οι Wera δεν με βολεύουν καθόλου και προστιμώ σαφώς τις Facom. Και οι Wiha είναι καλές ειδικά αν έχεις μεγαλύτερα χέρια αλλά και πάλι προτιμώ τις Facom.
Τώρα τα τελευταία είναι ακόμη γαλλικά, ακόμη και η νέα σειρά (από όσα έχω δει τουλάχιστον). Τα Wiha ήταν γερμανικά την τελευταία φορά που είδα, ενώ τα Wera όχι (ανατολική Ευρώπη).
Είχα Wiha ηλεκτρολογικά και τα έδωσα επειδή δεν με βόλευαν τόσο πολύ οι λαβές. Ξαναπήρα Facom που τα προτιμώ γενικώς και σε ηλεκτρολογικά και σε κανονικά. Έχω και Knipex VDE (δεν ξέρω ποιός τους τα φτιάχνει, είναι χωρίς χώρα προέλευσης) όπου εκεί όμως οι λαβές είναι προς το μικρό στα μικρότερα νούμερα, θα έλεγα. Θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα από τα γνωστά μαγαζιά, ειδικά Σπύρου Πάτση να δοκιμάσεις και να δεις και τιμές. Τα facom πχ ήταν σε προσφορά μέχρι πρόσφατα ίσως είναι ακόμη.
Απλά κατσαβίδια είναι καλά επίσης τα Felo. Μπορείς να πάρεις σε αρκετά καλή τιμή Felo γερμανικά από τα Leroy Merlin με το σήμα της Dexter. Ένα 20αρικο (διόρθωση: όχι η εξάδα) η πεντάδα. Προσοχή να τα ξεχωρίσεις από τα κινέζικα όμως. Είναι με τις μαλακές λαβές σαν σιλικόνη.
Για ένα και μόνο σετ όμως εγώ πάλι σε Facom θα πήγαινα καθότι δεν έχει τόοοσο μεγάλη διαφορά η τιμή.
Για χτυπητά: Έχω τα Wera από το Άμαζον κι έχουν βγει αρκετά καλά με κάποιο ξύλο που έχουν φάει. Τα Wiha που αναφέρεις δείχνουν καλά κι αυτά. Θα τα αγόραζα αν τα έβρισκα σε καλή τιμή. Πολλές φορές είναι και θέμα παρτίδας ξέρεις. Αν διαβάσεις κριτικές στο Άμαζον όλοι έχουν κάποιο παράπονο με κάτι.
Κατά κανόνα, στα επώνυμα δύσκολα θα κάνεις κακή επιλογή.
Για JII δεν ξέρω να σου πω. Για τα Vessel λένε πολύ καλά λόγια αλλά δεν έχω άποψη καθότι δεν είχα ποτέ.
Επίσης όλα είναι θέμα και τιμής. Μπορεί να βρεις μια καλή προσφορά σε μια μάρκα που να σε ικανοποιήσει απόλυτα. Βέβαια εάν είσαι εργαλειάκιας όπως οι πιο πολλοί εδώ μέσα, όπως κι εγώ, δεν θα μείνεις με ένα-δυο-τρια σετ. Αν με καταλαβαίνεις
Δες τι θα σου πουν και τα άλλα τα παιδιά.