Πές του Blitzer (αν οδηγάει αυτός) πώς να πατάει φρένο γιατί δε το έχει
https://youtu.be/jfHQe4vV714?t=94
Πολλά κατεβάσματα βλέπω με πολλές στροφές και μάλλον δεν έχει ABS και φοβάται το φρένο
Εγώ να δείς πόσους σαν και εσάς βλέπω καθημερινά![]()
Ρε καρατέο αγορίνα συγχαρητήρια για το μοτόρι,μην τρελαίνεσαι είσαι καλός στην θεωρία αλλά όλα αυτά που
λες δεν ξες κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα στην καθημερινή ζωή.Και μην ξεχνάς ότι μηχανάκι απο μηχανάκι διαφέρει.
Θυμάμαι όταν προωτοβόλταρα το 675 είχα διαβάσει ένα σκασμό πράγματα ,τη στιγμή που το καβάλησα έκανα τα κακάκια μου
απο τη διαφορά στα γκάζια απο τη δύναμη των φρένων και απο τις επιταχύνσεις και μιλαμε για ένα ταπεινο 600 αρι.
Οταν σου λένε κάποια πράγματα άνθρωποι που καβαλάνε χρόνια δε στο λένε για να στο παίξουν έξυπνοι αλλά για να
σε βοηθήσουν. Οταν βάλεις τον εγωισμό σου στην άκρη τότε θα αρχίζεις να απολαμβάνεις.Πάντα όρθιος![]()
Όταν φρενάρω στο τέλος της ευθείας 6η και κόφτες, φρενάρω μόνο με το φρένο, δεν πειράζω τίποτα άλλο και προφανώς και μπαίνει το μηχανόφρενο αλλά αυτό είανι το τελευταίο που σταματάει το μηχανάκι, αν μπορείς να το καταλάβεις αυτό οκ.
Αν εσύ μιλας μόνο για χαλαρές βόλτες που δεν περνάς τις 4-5Κ στροφές και απλά δεν φρενάρεις αλλά κατεβάζεις για να μην φθείρεις τα τακάκια (ή δεν ξέρω για ποιο άλλο λογο το κάνεις) τότε με το ΜΤ07 πρόσεχε μην δεις τον κώλο του να κάνει ότι αυτό γουστάρει κάποια στιγμή.
Έχεις ανεπτυγμένο αίσθημα του χιούμορ.
Τελευταία τροποποίηση από sniper; 19/11/2018 στις 15:14.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Καλά ντάξει, άμα δεν αναλαμβάνουμε ούτε την ευθύνη της σάχλας που γράψαμε, ή τρολ ή απλά κακός-χαζός άνθρωπος. Σε κάθε περίπτωση μάντεψε ποιός δεν ωφελείται.
Που σημαίνει για εμένα, ένα πράγμα: ''Kαλά περνάμε αλλά εγώ φεύγω'' (patrick swayze, point break)
![]()
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Επειδή τώρα είδα τι λέτε, πάνω κάτω...
@karateo: Γενικά έχεις ένα στιλάκι "εγώ ξέρω, σκάστε όλοι" και συνήθως δεν ξέρεις. Όχι μόνο σε αυτό το θέμα, γενικότερα σε όσα έχω δει. Απλά δέξου το, δεν είναι κακό. Κανείς δεν ήξερε πριν καβαλήσει. ΝΟΜΙΖΑΜΕ ότι ξέρουμε.
Εκτός από μένα. Εγώ ήξερα.
ΑΝ κατάλαβα καλά τι λέτε, το βιντεάκι που παρέθεσες περιέχει χαλαρή οδήγηση δρόμου σε γκρουπ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Αλλιώς οδηγείς σε μια βόλτα στον δρόμο, πιο ομαλά, χωρίς απότομες αντιδράσεις, με ροή (εντάξει δεν το κάνουν όλοι, αλλά εμένα έτσι μου αρέσει), και αλλιώς στην πίστα (ή και στον δρόμο, αν την έχεις δει αγωνιάρης), με πιο απόλυτα φρεναρίσματα, σημεία, γραμμές. Δεν υπάρχει σύγκριση. Οπότε ναι, σε βόλτα, θα πατήσω όσο το δυνατό λιγότερα φρένα. Και έτσι κι αλλιώς εγώ πάντα χρησιμοποιώ φρένο μηχανής (ΜΑΖΙ με τα φρένα μου), γιατί μου αρέσει και το θεωρώ σωστό σε κάθε περίσταση και όχημα. Ίσως να μην το κάνω μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις που πρέπει να φρενάρω τρομακτικά άμεσα, και πάλι επιφυλάσσομαι. Δε θα πω σε κανέναν ότι αυτό είναι το σωστό και ότι έτσι ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει, απλά έτσι φρενάρω ΕΓΩ.
Το συγκεκριμένο μηχανάκι δεν έχει ABS (δανεικό, πρώτη φορά το καβαλούσα), αλλά δεν κάνει καμία διαφορά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φρενάρω στον δρόμο, είτε με abs, είτε χωρίς. Εξάλλου μόνο ένα μηχανάκι είχα ποτέ με abs.
Life begins at 45°.