Σελίδα 25 από 50 ΠρώτοΠρώτο ... 15202122232425262728293035 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 361 έως 375 από 739

Θέμα: Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    στον ναο πηγαινεις να προσευχηθεις και να συναντησεις ενα πνευματικο να κανεις διαλογο και να ακουσεις το ευαγγελιο...
    βεβαια και στο σπιτι σου μπορεις να τα κανεις αυτα.εγω παντα 50 λεπτα αφηνω και αναβω ενα κερι...
    ποτε δεν με στραβικοιταξε κανεις..τους σκαρτους ιερεις τους προσπερνω..απλα επιλεγω τον καταλληλο που θα μπορω να κανω ενα διαλογο μαζι του,ειτε καλωντας σπιτι μου ειτε καποιο απιγευμα στην εκκλησια.
    απλα δεν ψωνιζεις απο το μαγαζι αν δεν θες...

εχω θεσει ενα ερωτημα ομως παραπανω και θα ηθελα μια απαντηση.
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
    Όσο κι αν δεν θες να το δεις αυτή είναι η βιομηχανική και βιοτεχνική εκμετάλλευση της θρησκείας.
    Δεν θα υπήρχε θρησκεία χωρίς τη βιομηχανία. Η βιομηχανία τη δημιουργησε τη θρησκεια

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Όσο κι αν δεν θες να το δεις αυτή είναι η βιομηχανική και βιοτεχνική εκμετάλλευση της θρησκείας.

από τους ίδιους τους κληρικούς (ανεξαρτήτως δόγματος)

και περιμένετε από αυτούς τους ίδιους και τους πάμπολλους προκατόχους τους να σας μεταδώσουν την όποια αλήθεια...

και οι προκάτοχοι μέσα στα πλαίσια της "καθοδήγησης" και της προβατοποίησης ξανάγραψαν εξ' ολο-Κλήρου όποια συγγράμματα υπήρχαν, καθόρισαν το τί θα πιστεύουν οι χριστιανοί (βουδιστές, μωαμεθανοί, ινδουιστές κλπ. ) και τρομο-δολο-κράτησαν τους μη πιστεύοντες αυτών των ψεμάτων σε συνεχή αντιπαράθεση με τους υποστηρικτές των ψεμάτων τους...

κατά τα άλλα οι δηλώνοντες άθεοι και άθρησκοι σας ανησυχούν....

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
    @vangelis: Με λίγα λόγια...αυτό είπα και εγώ.

Γιατί φίλε μου (<--δεν είναι ειρωνικό αυτό...έχω διαβάσει πολλά ποστ σου )
    αρπάχτηκες έτσι μαζί μου

Δεν πιστεύω να έθιξα κάποιον ή κάτι.
    Παρέθεσα μια δυο σκέψεις με τις οποίες "αποφάσισα" την άποψή μου να μην πιστεύω.
    (είναι άλλη μία, αρκετά σημαντική, που όμως δεν έγραψα σκοπίμως
    γιατί το πιθανότερον θα ήταν να δημιουργηθεί παρεξήγηση)

Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου πως έχουμε ξετινάξει όλον τον πλανήτη
    (και "ετοιμαζόμαστε" να ρημάξουμε και άλλους) καθώς είναι πολύ ευκολότερο
    να γίνει κανείς δαίμονας (ή αν δεν έχει την πνευματική ικανότητα ή τη δύναμη που χρειάζετε
    να γίνει απλός/απλώς μ@λ@κ@ς) παρά "θεός" (τα " " για να μην έχουμε και άλλες
    παρεξηγήσεις) που είτε πιστεύει κανείς είτε όχι,
    ο δρόμος προς τη θέωση απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια
    τεράστια υπομονή και εξωπραγματική κατανόηση.

Και για να πω την αλήθεια, δεν πολυ-πιστεύω ότι θα προλάβουμε να λύσουμε
    (επιστημονικά) τα μυστήρια του σύμπαντος πρωτού αυτοκαταστραφούμε
    (που "μακάρι" να το πάθουμε γρήγορα μπας και γλυτώσει τίποτα από
    αυτό το θαύμα που μας περιβάλει)

Επίσεις το δίπλα στη "μαγκιά" μου κατά την αποφυγή ατυχήματος ήταν για να
    δείξει την ειρωνία της φράσης (γμτ 3κιλά σίδερα έχω μέσα και έξω από
    το χέρι, πώς θα την παλέψω αν δε πω και καμμιά μαλακία )

Τέλος, να πω πως δεν προσπάθησα ποτέ να πείσω κάποιον να μην πιστεύει.
    Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να τους πείσω να ΜΗΝ δίνουν λεφτά
    στον κλήρο (που με χαρά βλέπω πως οι νεότεροι πιστοί καταλαβαίνουν την
    απάτη της σύγχρονης-τουλάχιστον- εκκλησίας) γιατί αν ήταν να τα δίνουν
    στους "φτωχούς" δε θα τα έκαναν οικόπεδα/επιχειρήσεις/χρυσάφια/μερσεντές/κτλ

Μπορούμε από μόνοι μας να βοηθήσουμε κόσμο που έχει ανάγκη
    χωρίς την εκκλησία για μεσάζοντα

Δεν αρπάχτηκα ρε φίλε.Αυτό το κακό έχει το νετ.Δεν σε βάζει στο κλίμα...στο feeling.

Και μιας και δεν σε ξέρω προσωπικά,πήρα φόρα απ' την τσαντίλα μου κυρίως.Βλέπω γύρω μου να γίνεται τής ανωμαλίας,τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μου...και δυσκολεύομαι να το πιστέψω.
    Δυσκολεύομαι να δεχθώ το προφανές,το ότι έχουμε αποκτηνωθεί,το ότι δεν λογαριάζουμε τον συνάνθρωπο,το ότι βγάζουμε μουσική σαν κι αυτή που πρωταγωνιστεί εμπορικά σήμερα ......χίλια δυο.

Τέλος πάντων.Σίγουρα δεν τά 'χω με σένα.

Είχα διαβάσει και για το ατύχημά σου και,φαντάσου τι τσαντίλα είχα,δεν το θυμήθηκα.

Τρία κιλά σίδερο εσύ,τρία γραμμάρια εγώ.Νά' μαστε καλά ρε φίλε...νά 'μαστε καλά!

Πάω να πάρω ένα χαπάκι τώρα.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creaci&#243;n es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es enga&#241;ar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es as&#237;, to el d&#237;a echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Cpt... συγνώμη για τον χαρακτηρισμό ... αλλά η φράση σου είναι εντελώς αφελής.

Δηλαδή δεν θα υπήρχε ο Χριστιανισμός αν μερικοί ρασοφόροι δεν δημιουργούσαν στασίδια για πληρωμή κεριών , αγιασμών κοκ;

Ξέρεις πόσο αστείο ακούγεται αυτό;

Σου επαναλαμβάνω κάτι που δεν θες να το ακούσεις... ή απλά το αγνοείς...

Η θρησκεία είναι το σύνολο των δογματικών αντιλήψεων και λειτουργιών που σε προτρέπει ο κλήρος να κάνεις για να δηλώσεις οτι πιστεύεις.
    Ο Χριστιανισμός και αυτό που διδάσκει απέχει παρασάγγας απο νηστείες, κωλοτούμπες, κεριά, τάματα κοκ. Το μόνο που ζητάει είναι να Αγαπάς και να Πιστεύεις.

Η πράξη σαν δήλωση Πίστης, πρέπει να πηγάζει απο μέσα σου , χωρίς να σε υποχρεώνει κανείς οτι πρέπει να πληρώνεις σε αντικείμενα για να το κάνεις σωστά. Αυτά είναι Εβραϊκές παραδόσεις που προέρχονται απο την Π.Διαθήκη και αναφέρονται αρχικά ώς εισφορές στους Λευίτες , επειδή υπηρετούν το κοινό καλό (και ο σημερινός κλήρος... τι να σου πω!) και τον Θεό (αμ ειδικά αυτό το τελευταίο ... σήμερα.. .όλο αυτό κάνουν).

Σίγουρα μέσα στα ξερά του κλήρου, υπάρχουν και τα χλωρά... αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα διακρίνεις όταν τα ξερά είναι ενα χωράφι και τα χλωρά είναι 20-40 "βλαστάρια".

nostra:

Πόση βοήθεια θες για να δείς και να κατανοήσεις αυτό που έχεις ήδη μέσα σου;... το να αγαπάς τον πλησίον σου δηλαδή; Πρέπει κάποιος να στο υποδείξει αυτό για να το συμπεριλάβεις στην καθημερινότητα σου; Το αγάπα τον πλησίον σου είναι μία απο τις δύο εντολές που καλύπτουν όλο το φάσμα του Χριστιανισμού. Δεν χρειάζεται να γίνεις σοφιστής για να το κατακτήσεις ούτε να περάσεις απο κατήχηση... είναι έμφυτο μέσα μας, με το που γεννιόμαστε... εμείς επιλέγουμε να το ξεχάσουμε μετά.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Δεν θα υπήρχε θρησκεία χωρίς τη βιομηχανία. Η βιομηχανία τη δημιουργησε τη θρησκεια

Ηλία μου πριν πολλά πολλά χρόνια δεν υπήρχε η βιομηχανία που χρειάστηκε την θρησκεία για να αναπτυχθεί

Το αντίθετο έγινε

Αν μιλάς για τώρα …………….

Τώρα η θρησκεία στην πράξη απέχει πολλή από την θεωρία

Πόσο πιο απλά πρέπει να το εξηγήσω

Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αυτή που μπορούν να μοιράσουν ένα σάντουιτς αλλά και αυτοί που θα το επιδείξουν και θα χορτάσουν την χοντροκοιλάρα τους

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    @Μαγε για αυτο σου λεω αστο, αν παρατηρησεις εδω μεσα οσοι απιστοι εχουν απαντησει, φερνουν παραδειγμα 'αυτους' και μου σπαν τα νευρα, τοσο κολημα πια λες και υποστηριζει κανεις αυτους τους απατεωνες.
    Αν εισαι κολημενος ομως τι να πεις.
    Πριν καποιες σελιδες ρωτησα ποιος εχει παει Αγιο Ορος να παρει μια δοση αληθινης πιστης εστω και απο ελαχιστους που την τηρουν εκει μεσα αλλα δεν εχει παει κανεις απ'αυτους που δεν πιστευουν.
    Οποτε οπως ξαναειπα ειναι σαν να λες ενα μηχανακι μπ@ρδελο χωρις να το εχεις καβαλησει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Ο Χριστιανισμός και αυτό που διδάσκει απέχει παρασάγγας απο νηστείες, κωλοτούμπες, κεριά, τάματα κοκ. Το μόνο που ζητάει είναι να Αγαπάς και να Πιστεύεις.
    όλες οι θρησκείες αυτό πρεσβεύουν κατά βάθος...

αυτό που διαφέρει είναι σε ΤΙ να Πιστεύεις....

και περιμένετε την όποια θρησκεία να υπαγορεύσει/υποχρεώσει/καθοδηγήσει σε ΤΙ να πιστεύεις?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    από τους ίδιους τους κληρικούς (ανεξαρτήτως δόγματος)

και περιμένετε από αυτούς τους ίδιους και τους πάμπολλους προκατόχους τους να σας μεταδώσουν την όποια αλήθεια...

και οι προκάτοχοι μέσα στα πλαίσια της "καθοδήγησης" και της προβατοποίησης ξανάγραψαν εξ' ολο-Κλήρου όποια συγγράμματα υπήρχαν, καθόρισαν το τί θα πιστεύουν οι χριστιανοί (βουδιστές, μωαμεθανοί, ινδουιστές κλπ. ) και τρομο-δολο-κράτησαν τους μη πιστεύοντες αυτών των ψεμάτων σε συνεχή αντιπαράθεση με τους υποστηρικτές των ψεμάτων τους...

κατά τα άλλα οι δηλώνοντες άθεοι και άθρησκοι σας ανησυχούν....

Πίστεψε με το μόνο που με ενοχλεί είναι οι κακοί άνθρωποι

Με ότι μπορείς να σκεφτείς κακός άνθρωπος

Και το κακός και καλός δεν έχει να κάνει μόνο με την θρησκεία

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

....πριν πολλά πολλά χρόνια δεν υπήρχε η βιομηχανία που χρειάστηκε την θρησκεία για να αναπτυχθεί .....

λες, ε?

ΠΑΝΤΟΤΕ ήταν έτσι τα πράγματα...

όλα μια κατεργασία δούναι (υλικών) και λαβείν (αυθυποβλητική ψυχολογική υποστήριξη) είναι ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις θρησκείες...

Ηλία μου πριν πολλά πολλά χρόνια δεν υπήρχε η βιομηχανία που χρειάστηκε την θρησκεία για να αναπτυχθεί
    Πάμε πάλι...

Ο πρωτόγονος άνθρωπος, φοβούμενος τα φυσικά φαινόμενα, τα απρόβλεπτα, τον κόσμο που δεν καταλάβαινε (μια και μόλις είχε αρχίσει να αποκτά συνείδηση της ύπαρξής του) προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι αφηρημένο (πνεύμα, θεός κλπ) για να τα εξηγήσει.

Σχεδόν αμέσως στις πρώτες μικρές κοινωνίες αυτή εκπροσωπήθηκε απο τον μάγο/γιατρό/ιερέα. Όσο μεγάλωναν οι κοινωνίες και βαίναν προς μια οργάνωση, αντίστοιχα μεγάλωνε και η οργάνωση αυτού του κατεστημένου.

Η θρησκεία υπάρχει ΕΠΕΙΔΗ υπήρξε και υπάρχει το κατεστημένο του ιερατείου να τη συντηρεί (συχνά με τρομοκρατία)

Απλά πράγματα (και αφελή για κάποιους)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1

Τασο μην το σβησεις Plz.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Nostra...

θα παίξει ρόλο στο ΤΙ πιστεύεις;

Δηλαδή αν η Πίστη σου είναι δηλωμένη στον Βούδα, όμως παρόλα αυτά ακολουθείς ενα δρόμο αγάπης προς όλους με ανιδιοτέλεια... θεωρείς οτι στον Χριστιανισμό , απορρίπτονται λόγω ιδεολογίας;

Να σου δώσω τότε απλά μια συμβουλή να διαβάσεις την ιστορία στην Βίβλο με την Χαναναία και την άρρωστη θυγατέρα της ή ακόμα και το κόμμάτι της Αποκάλυψης που αναφέρει για την σωτηρία των "Εθνικών".

Αν παρόλα αυτά, θεωρείς οτι ο Χριστιανισμός απορρίπτει τους ανθρώπους γιατί απλά δηλώνουν άλλη Πίστη... τότε κάπου, κάτι σου έχει περαστεί λάθος.

Επαναλαμβάνω... Ο Χριστιανισμός σαν ιδέα, σαν Πίστη... δεν έχει να κάνει με δόγματα και δοξασίες. Έχει να κάνει με την άψογη Αγάπη και την ανιδιοτέλεια. Κάτι που δεν βάζει σύνορα και στεγανά σε κάστες, αιρέσεις και δοξασίες. Ναι σε κάποιο σημείο λέει να πιστεύεις στον Θεό....
    αλλά και απο την άλλη , θεωρεί οτι όλοι έχουν μερίδιο στην Σωτηρία (όπως την αναφέρει) αν ακολουθήσουν τον δρόμο της συμπόνοιας και της Αγάπης.

Επιμένεις λοιπόν τώρα οτι παίζει ρόλο στο ΤΙ θα πιστέψεις;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    Γνωρίζετε οτι πάνω στο θέμα αυτό απεφάνθησαν διαπρεπείς επιστήμονες, βιολόγοι, γενετισταί, εμβρυολόγοι, γεωλόγοι, παλαιοντολόγοι στο Συνέδριο του Σικάγου το 1980 και στο Συνέδριο του Λίβερπουλ το 1982; Αν δεν γνωρίζετε, σας πληροφορούμε, ότι οι επιστήμονες αυτοί απεφάνθησαν, ότι διά της επιστημονικής οδού δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο τρόπος της προελεύσεως του ανθρώπου.

εσεις που δεν πιστευεται και εχετε αποδειξεις που το στηριζεται?
    αφου αυτοι δεν εχουν απαντηση σαν επιστημονες εσεις που στηριζετε το οτι δεν πιστευεται στον ΘΕΟ?

δηλ.εσεις ειστε αθεοι επειδη το μισο παπαδαριο ειναι σκαρτο ή γιατι πιστευετε οτι δεν υπαρχει Θεος?
    στην πανω τοποθετηση καποια απαντηση υπαρχει?
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Δηλαδή δεν θα υπήρχε ο Χριστιανισμός αν μερικοί ρασοφόροι δεν δημιουργούσαν στασίδια για πληρωμή κεριών , αγιασμών κοκ;
    Όχι...

Ειδικά ο χριστιανισμός είναι καθαρά δημιούργημα του Παύλου. Αυτός τον έκανε οργάνωση (=βιομηχανία) και τον εξάπλωσε

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF