Σελίδα 25 από 44 ΠρώτοΠρώτο ... 15202122232425262728293035 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 361 έως 375 από 649

Θέμα: Greece2india (Ένα μεγάλο τόλμημα)

Μέλος απο...τότε... Το avatar του/της powerphot

4 Νοέμβρη 2008

Περίεργη τροπή παίρνει το ταξίδι...

Συγγνώμη που σας ανησύχησα λίγο πάλι. Αυτή τη φορά δε συνέβει τίποτα τραγικό. Συνέβει κάτι υπέροχο. Ταξίδεψα εκείνο το ημι-αυτόνομο κρατίδιο που σας είχα γράψει, το Nagorno-Karabakh. Είχε κάθε μέρα πυκνή ομίχλη και έτσι είναι όλος ο χειμώνας εκεί. Δε μπόρεσα να δω και πολλά, αλλά με φιλοξένησε ένας από τους πιο καταρτημένους ντόπιους στα γεγονότα της περιοχής. Έχει αφιερώσει τη ζωή του, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, στην ανάπτυξη της πατρίδας του.

Όταν τελικά έφυγα από 'κει, είδα ότι τα πάντα γύρω μου, πάνω από τα 1.700 μέτρα υψόμετρο ήταν γεμάτα χιόνι. Τα πόδια μου ήταν ξυλιασμένα για ώρες και αναγκαστικά ζήτησα καταφύγιο σ' ένα μοναστήρι. Οι τέσσερις μοναχοί και μια μεγάλη γυναίκα που τους περιποιούνταν ήταν πολύ φιλικοί και με πήραν στο ζεστό σπίτι τους. Την επόμενη μέρα το κρύο ήταν αντιμετωπίσιμο. Η Αρμενία είναι τόσο μικρή, που στην επιστροφή μια και δεν είχα να επισκεφθώ τίποτα, έφτασα σε 6 ώρες από το νότο στο βορρά.

Γύρισα στην Andrea (ας τη λέμε Ανδριάνα, γιατί το Andrea θυμίζει άντρα στη γλώσσα μας και το Ανδριάνα είναι υπέροχο όνομα), την Αμερικανίδα εθελόντρια που με είχε φιλοξενήσει όταν πρωτομπήκα στην Αρμενία. Τότε δεν είχε χρόνο να με φιλοξενήσει πάνω από μια μέρα. Γι' αυτό ξαναγύρισα και αφιέρωσα λίγες μέρες παραπάνω για να τη γνωρίσω, γιατί φαινόταν να μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα.

Κάθεστε; Ξέρω ότι περιμένατε όλοι την επιστροφή μου, τη μυρίζατε, αλλά δεν ήταν η μυρωδιά της δικής μου επιστροφής. Μετά από μια 'βδομάδα αντιληφθήκαμε ότι απολαμβάνουμε πολύ την ώρα που περνάμε μαζί, έχουμε τα ίδια όνειρα για να ταξιδέψουμε όλη τη γη και το ίδιο πρόβλημα της μοναξιάς, της έλλειψης του έρωτα. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μήπως θέλουμε να λύσουμε μαζί το πρόβλημά μας και να πραγματοποιήσουμε μαζί μερικά από τα όνειρά μας.

Αυτό σημαίνει ότι θα μείνω εδώ για αρκετό καιρό. Μην τρομάζετε πολύ! Θα έρθω σε κάποια φάση στην Ελλάδα να σας δω, ίσως κατά το χειμώνα. Τώρα, όμως, είμαστε στο μήνα του μέλιτος. Ακόμη γνωριζόμαστε. Όταν αρχίσω να βαριέμαι τη ζωή στο ίδιο μέρος, θα καβαλήσω τη μοτοσικλέτα μου και θα σας έρθω. Όχι για πολύ, μάλλον. Υποθέτω ότι θα έρθω να σας δω και θα ξαναγυρίσω εδώ. Βέβαια, αυτό είναι απλώς το πώς τα σκέφτομαι τώρα τα πράγματα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί κάτι να γίνει διαφορετικά από αυτό που σκεφτόμαστε τώρα και να αλλάξουν ξαφνικά όλα.

Η Ανδριάνα θα είναι εθελόντρια στο χωριό αυτό της Αρμενίας μέχρι τον Αύγουστο περίπου. Σχεδόν σίγουρα, δε θα μπορώ να κάτσω συνεχόμενα εδώ μέχρι τότε. Θα βαρεθώ. Προς το παρόν το απολαμβάνω πολύ. Όλοι στο χωριό λατρεύουν την Ανδριάνα και είναι υπέροχοι άνθρωποι. Ολόκληρη 'βδομάδα δε μαγειρέψαμε. Μας καλούσαν συνέχεια από σπίτι σε σπίτι για να με γνωρίσουν. Έκανα και μια παρουσίαση για την Ελλάδα και τις χώρες που ταξίδεψα στο σύλλογο νέων του χωριού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι να μη χάσει η Ανδριάνα αυτό το σεβασμό και την αγάπη που έχει κερδίσει ενάμιση χρόνο εδώ. Είναι πολύ συντηριτικοί οι χωριανοί εδώ και δε μπορούν να διαννοηθούν ότι κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι χωρίς να είμαστε παντρεμένοι. Σχεδόν το λύσαμε το πρόβλημα λέγοντας ότι είμαι κι εγώ εθελοντής και ο οργανισμός μας έβαλε να συγκατοικήσουμε στο ίδιο σπίτι. Βέβαια, πολλοί χωριανοί ξέρουν την αλήθεια. Οι περισσότεροι είναι τόσο υπέροχοι άνθρωποι, που δε μας παρεξηγούν. Άλλωστε, με αγάπησαν κι εμένα από την πρώτη στιγμή που πάτησα στο χωριό (Lejan λέγεται).

Υπάρχει ένα γειτονικό χωριό, το Yaghdan, στο οποίο ζούσαν Έλληνες που κατέφυγαν εδώ από τον Πόντο κατά τη διάρκεια της αρμένικης γενοκτονίας. Οι περισσότεροι έχουν γυρίσει στην Ελλάδα. Το επισκεφθήκαμε για να δούμε τη σημερινή κατάσταση. Μπαίνοντας στο χωριό μας υποδέχτηκε μια πινακίδα που έγραφε στα Αρμένικα και τα Ελληνικά ότι το σύστημα υδροδότησης του χωριού συγχρηματοδοτήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Τώρα μόνο το 20%, περίπου, των κατοίκων έχουν ελληνικές ρίζες, αλλά μετά από τόσα χρόνια είναι περισσότερο Αρμένιοι, παρά Έλληνες. Ωστόσο, βρήκαμε κάποιον παππού που μιλάει μία παραλλαγμένη μορφή ποντιακών. Με το ζόρι μπορούσαμε να ανταλλάξουμε μερικές κουβέντες σ' αυτή τη διάλεκτο. Ευτυχώς η Ανδριάνα μιλάει άψογα Αρμένικα και ο παππούς μπόρεσε να μας εξηγήσει τη σημερινή κατάσταση του τόπου.

Ας σας πω και λίγα λόγια για την Ανδριάνα. Μεγάλωσε σε μια μικρή κωμόπολη των Η.Π.Α. και δεν έχει και πολλές ομοιότητες με την Αμερικανίδα που οι Έλληνες έχουμε στο μυαλό μας. Λατρεύει τις ξένες γλώσσες και μιλάει αρκετές, όπως Ρώσσικα, Αράβικα, Γαλλικά, Αρμένικα βέβαια και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Με ρωτάει για να μάθει Ελληνικά τώρα. Όπως κάθε Έλληνας έχει χρέος, της έμαθα πρώτα το "Πλύνε τα πιάτα"... Πλάκα κάνω! Δεν είμαι από αυτούς! Είναι λίγο μεγαλύτερή μου (3 χρονάκια μόνο), αλλά ξέρετε πώς δε δίνω σημασία σε αριθμούς. Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε πώς μοιάζει η μούσα μου. Όχι, δεν είμαστε τόσο ψυχρά μεταξύ μας. Απλώς η φωτογραφία είναι τραβηγμένη προτού αντιληφθούμε αυτή την έλξη μεταξύ μας και γι' αυτό δε βλέπεται σημάδια αγάπης.

Το μήνυμα μεγάλωσε πολύ. Για να μη σας κουράσω, θα σας γράψω ξανά σε καμιά 'βδομάδα, να σας πω πώς είναι η ζωή εδώ, αν και ήδη έχω μια καλή εικόνα. Τη λατρεύω! Το προτιμώ σίγουρα χίλιες φορές απ' το να γυρίσω στην κόλαση του "δυτικού" τρόπου ζωής.

Αν κάποιος περνάει από 'δω ή αν κάποιος ανυπομονεί τόσο να βρεθούμε, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στο τεράστιο σπίτι μας. Έχετε υπόψιν ότι η ζωή το χειμώνα εδώ δεν είναι εύκολη. Δεν υπάρχουν ανέσεις, αλλά τι τις θέλουμε;

Παρά τρίχα το θυμήθηκα πάλι: στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού moto, αυτό του Νοεμβρίου (426), θα βρείτε το άρθρο μου για το ανατολικό Ιράν και το Τουρκμενιστάν.

Τα ξαναλέμε, καλό μας χειμώνα,

Ηλίας Βροχίδης

----------------------------------------------
    P.S. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Ηλία: Απο την Ελλάδα στην Ινδία με μοτοσικλέτα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	66andrea.jpg 
Προβολές:	1242 
Μέγεθος:	78,0 KB 
ID:	147231
    Το ταξίδι του Ηλία Βροχίδη μπορείτε να το διαβάζετε και στην ιστοσελίδα του Madnomad.gr, στο Facebook Madnomad

Μέλος απο...τότε... Το avatar του/της powerphot

Re: 4 Νοέμβρη 2008

Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
    Ηλία πριν προλάβω να διαβάσω το κείμενο, διάβασα τον τίτλο, κοιτάω και την φωτογραφία και λέω ΩΧ!
    Ο Ηλίας βρήκε την γυναίκα των ονείρων του και αποφάσισε να γίνει αγρότης.
    Ε, δεν έπεσα και πολύ έξω διαβάζοντας εκ των υστέρων τα γραφόμενα. :a07: :a07:
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ηλία καλή επιστροφή όποτε έρθεις.
    Το ταξίδι του Ηλία Βροχίδη μπορείτε να το διαβάζετε και στην ιστοσελίδα του Madnomad.gr, στο Facebook Madnomad

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας
    ωχ
    Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση

Aυτα είναι! Μπράβο ρε Ηλία! Όμορφα!

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400

μπράβο Ηλία!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Aτιμη US of Α..... Τα καλύτερα παιδιά μας παίρνεις :rotflmao:

Μεσ΄στα μέλια να είσαστε παιδιά.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

τελικα ........

ειναι να μην μπλεξης με γυναικα...............!!!!!!

αλλα δεν μπορουμε να κάνουμε και αλλιως!!!!!!

φτιάξε ενα βενζινάδικο να περναμε! και greek restaurant! " ilias the greek "
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα ελεύθερης πορείας μόνο και μόνο για να ερωτευθείς (= σκλαβωθείς)??
    πάντως μπορείς να της λές οτι "'εφαγες"τον κόσμο μέχρι να την βρεις

είναι ωραίο να είσαι ευτυχισμένος,
    αλλά πιο ωραίο είναι να το μοιράζεσαι!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOMASKTM
    τελικά όχι μόνο το σέρνει,αλλά καμιά φορά το αγκυροβολεί κιόλας :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ.jpg 
Προβολές:	1165 
Μέγεθος:	9,4 KB 
ID:	147281

Μανιβελάτο μέλος

Re: Re: 22 Οκτώβρη 2008

Re: 22 Οκτώβρη 2008

quote:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
    Μαγευτική, ορεινή Αρμενία!

Με φιλοξένησε μια Αμερικανίδα εθελόντρια σ' ένα μικρό χωριό

(Εντάξει, είναι και κάποια άλλη αγκαλιά, που όταν ξυπνούσα μέσα της έκανε τη μέρα μου ακόμη πιο όμορφη...)

Ηλίας Βροχίδης

--------------------------------------------------------------------------------

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    απο αγκαλιά σε αγκαλιά ο Ηλίας

παραδέξου το Ηλία......

δεν εισαι για το ταξίδι εκεί
    Η πλάκα ξέρεις ποια είναι; Τότε που έγραψα για εκείνη την αγκαλιά, δεν εννοούσα αυτή της Ανδριάνας. Ούτε που φανταζόμουν τότε τι μπορεί να συμβεί, αλλά κοίτα να δεις που έτσι όπως τα είπες ήρθαν τα πράγματα!!! Κάτι παραπάνω ήξερες εσύ!

Ευχαριστώ για τις ευχές σας παίδες! Ελπίζω κι εγώ να είναι αυτή που τόσα χρόνια έψαχνα στους χάρτες μου. Της προσέφερα την πρώτη βόλτα στη ζωή της με μοτοσικλέτα και ξέρετε τι είπε όταν κατεβήκαμε; "Γουστάρω τρελά και ειδικά όταν τρέχεις στους χωματόδρομους!". Σε καλό δρόμο είμαστε... Για εντουράκι τη βλέπω!

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Είναι δυνατόν ρπστμ....
    Αφού την πάτησε και το αλάνι των τριών Ηπείρων και των έξι θαλασσών, δεν υπάρχει ελπίς.
    Θα μας πάρει όλους και θα μας σηκώσει.
    Άκου εκεί....να κάνει σουβλάκι τα Ιμαλάια στην πλάκα , και να την πατήσει από κάου-μπόισα στον Καύκασο.......
    Καλά να περνάς Λούκυ Λουκ (όνομα και πράμα)

Να επισκεφτείς το Alaverdi, φοβερά όμορφη πόλη.
    Είναι λίγο πιο πάνω από το Stepanavan που είσαι τώρα, καθώς και ένα χωριό (κάπου εκεί κοντά και αυτό) με Ελληνικής καταγωγής κατοίκους, πρώην μεταλλωρύχους χαλκού.
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

όχι παλιός... Το avatar του/της PanVas
    Αυτά είναι..!

Μπράβο Ηλία!

Άλλοι θέλουν μια βδομάδα ξεκούραση και περιπλάνηση για να βρουν τον ευατό τους, άλλοι δυο χρόνια...

Μακάρι να τον βρήκες!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harvester
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Είναι δυνατόν ρπστμ....
    Αφού την πάτησε και το αλάνι των τριών Ηπείρων και των έξι θαλασσών, δεν υπάρχει ελπίς.
    Θα μας πάρει όλους και θα μας σηκώσει.
    [/SIZE]
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ηλια ξεκουρασου για να αποδωσεις τα μαλλα:rotflmao:

Καθόλου ψυχροί δεν μου φαίνεστε...

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε πώς μοιάζει η μούσα μου. Όχι, δεν είμαστε τόσο ψυχρά μεταξύ μας. Απλώς η φωτογραφία είναι τραβηγμένη προτού αντιληφθούμε αυτή την έλξη μεταξύ μας και γι' αυτό δε βλέπετε σημάδια αγάπης.

Ηλίας Βροχίδης

Τα πρόσωπά σας προιδεάζουν για το ευτυχές γεγονός. Άρχισε να γράφεις σενάριο για το Χόλυγουντ, πρίν σε προλάβει κανένας αναγνώστης του μοτό.

Ένας σύγχρονος Οδυσσέας. Έχεις να μοιάσεις.

ΥΓ. Τί εθελόντρια είναι η Αντριάνα; Γιατρός του κόσμου, τι είδους;

Νά σαι καλά. Γειά χαρά.

Παρόμοια θέματα

1. Ενα μεγαλο ευχαριστω :
    από hornet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2005, 06:45
  2. Ένα μεγάλο μπράβο στους π@π@ρες
    από powerphot στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2005, 16:26
  3. Απαντήσεις: 0