Θα ρωτήσω και θα σου πω Μάικ.
Πάντως γίνεται παντού ελεγχος. Ειδικά εμάς τους ξένους μας "κυνηγάνε" αρκετά.
3 φορές μου έχουν κάνει τεστ σε 40 μέρες.
Θα ρωτήσω και θα σου πω Μάικ.
Πάντως γίνεται παντού ελεγχος. Ειδικά εμάς τους ξένους μας "κυνηγάνε" αρκετά.
3 φορές μου έχουν κάνει τεστ σε 40 μέρες.
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
To άσχημο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τον έλεγχο της ζωής μας σαν κάτι φυσιολογικό που θα μας "προστατέψει".
Κάτσε και θα δεις πόσοι θα βγουν να καλωσορίσουν όλη αυτή την υπερβολή που ετοιμάζεται.
Ανήκω σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, με την προϋπόθεση ο έλεγχος να διαρκέσει μόνο για το χρονικό διάστημα που η κατάσταση είναι κρίσιμη. Όχι να παραταθεί με προφάσεις.
Μέχρι να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης, αν θέλεις να μη θυσιάσεις το 0,5% του πληθυσμού σου, πρέπει να περιορίσεις τη διάδοση. Ένας τρόπος είναι να περιορίσεις τις μετακινήσεις όλων, αδιακρίτως, όπως γίνεται τώρα, ενώ η άλλη να περιορίσεις στοχευμένα όσους νοσούν, για την περίοδο που νοσούν. Θεωρώ ότι η δεύτερη περίπτωση δίνει περιθώρια δραστηριοποίησης στην κοινωνία και ανακόπτει την οικονομική κατάρρευση.
Όλοι θα κριθούμε για τις απόψεις μας, εν καιρώ. Μπορεί π.χ. να αξιολογηθώ μετά από καιρό, σαν ένας από τους αφελείς που πίστεψαν την τρομοκρατία ενός κατασκευασμένου (ή μη) ιού και έγιναν υποχείρια του κρατικού ελέγχου. Προς το παρόν θεωρώ ότι οι αποφάσεις της πολιτείας δεν έχουν κακή σκοπιμότητα και είναι προς όφελός μας.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 11/04/2020 στις 17:47.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Mη γενικεύεις σε παρακαλώ για να ενδυναμώσεις την θέση σου, με προσβάλει.
Όταν ο αρμόδιος κυβερνητικός υπάλληλος, βγαίνει πριν εφαρμόσουν όλα αυτά και απειλεί χαιρέκακα
"ξερουμε ποιοι έχετε βγεί στην επαρχία" ενώ υποτίθεται τα δεδομένα που συλλέγουν τα διόδια απαγορεύεται
να επεξεργαστούν, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε το ήθος κατα την εφαρμογή
και την ακύρωση τους όταν οι κυβερνητικοί θα μας πουν ότι "είμαστε ασφαλείς".
Παραδείγματα άπειρα, απαγορεύουν το κολύμπι αντι να πουν ότι αν αποδείξεις ότι μένεις κοντά επιτρέπεται, για να πατάξουν
την συνάθριση στις παραλίες που θα μπορούσαν απλά να το απαγορεύσουν και να ελέγχεται με τον ίδιο τρόπο κ.λπ.
Κοίταξε δεν έχω κάποιο λόγο να αντιπαρατεθούμε σε μια κουβέντα που έτσι και αλλιώς δεν επηρεάζει τα μέτρα
που ακυρώνουν την ελευθερία μας, γιατί απλά είμαστε έρμαια πολύ μεγαλύτερων λόμπι.
Απλά το συζητάω προσπαθόντας να κρατήσω ένα επίπεδο μεταξύ μας.
Για να αποφύγω κάποια παρανόηση, δεν συμφωνώ να φύγει ο κόσμος στην επαρχία εξαρχής.
Απο το στόμα σου και στου Θεού το αφτί!
Ειλικρινά προτιμώ χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης από ένα φαινομενικά - υλιστικά "καλύτερο αύριο" στερούμενος ελευθεριων.
Την ελευθερία να ποστάρω μεγαλειώδεις selfie "στο χωριό" στα κοινωνικά δίκτυα με το 18 κάμερο 1 τεραπιξελ κινητό μου θα έλεγε κάποιος άλλος.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ελευθερία που απολαμβάνουμε είναι μια συνισταμένη των απόψεων "περί ελευθερίας" του κοινωνικού περίγυρου.
Νομίζω.
καλά θα κάνουν να καταγράφουν όλους αυτούς τους εν δυνάμει δολοφόνους και να τους ρίξουν και καμπάνες
ναί, ας με παρακολουθούν τώρα που έχουμε ΠΑΝΔΗΜΙΑ και να φροντίζουν να ακολουθώ τους κανόνες
είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να φροντίζουν για τη δημόσια υγεία με ότι μέτρα χρειάζονται ΓΙΑ ΟΣΟ χρειάζονται
πάμε καλά?
να πιάσουν όλα αυτά τα ζώα που άλλαξαν τη διεύθυνση κατοικίας ή ακόμα καλύτερα να τους εγκλωβίσουν όλους εκεί όπου είναι τώρα εκτός των εξαιρέσεων που υπάρχουν
τα περι ελευθερίας ειδικά κατα τη διάρκεια ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ τα ακούω σαν τους αντι-εμβολιαστές, τα 5G κλπ κλπ
αν μετρούσαμε 1000 νεκρούς κάθε μέρα και φτάναμε στο σημείο σε κάθε οικογένεια να είχαμε πτώματα τότε θα ήθελα να δώ τί ελευθερίες θα θέλατε ή δεν θα θέλατε
Συνωμοσιολόγος δεν υπήρξα ποτέ μου.
Φυσικά και γέλαγα με ότι θεωρίες διάβαζα-άκουγα γιατί προφανώς όλες ήταν εκτός πραγματικότητας (επίπεδη γη σε σχήμα πίτσας)
Και φυσικά προφανώς και θέλω το κράτος να κάνει σωστά την δουλειά. Την μέρα που κάποιος πούστης-κωλόπαιδο-γύφτος ή κωλοέλληνας μου άνοιξε το αυτοκίνητο και διέλυσε το μισό
μέσα , θα ήθελα την επόμενη μέρα να τον είχαν βρει , να το έπιαναν από το κινητό του κλπ-κλπ.
Όμως τώρα αντιμετωπίζουμε συμπεριφορές που τουλάχιστον οι εκεί γύρω στα 50 δεν τις είχαμε ξαναδεί.
Οι μπάτσοι πλέον (που γενικά δεν τους αποκαλούσα έτσι ) έχουν αποθρασυνθεί εντελώς δείχνοντας τη αμορφωσιά τους.
Κλήση πριν 3 βδομάδες επειδή προσπέρασα μέσα στο μαύρο σκοτάδι γύφτικο ντατσουν που κινιόταν σε έναν άδειο δρόμο (2 κμ ευθεία) με 40Km/h
Παρατήρηση χθες σε μπλόκο όταν επέστρεφα από την δουλειά μου (που κινδυνεύει να κλείσει πλέον) επειδή στο κωλόχαρτο έγραφε ότι σχολάω 45 λεπτά πιο αργά!!!!
Βγαίνει σήμερα ο εθνικός μας λοιμοξιολόγος και η 1η φράση που είπε ήταν ότι η ΧΕΙΡΑΨΊΑ θα πρέπει να καταργηθεί στο μέλλον . Προσέξτε , όχι προσωρινά.
Και δεν είμαι καθόλου <<ανοιχτός>>άνθρωπος. Το αντίθετο. Χειραψίες και χορούς τα αποφεύγω.
Και από δίπλα να βλέπεις το κομματόσκυλο και να σκέφτεσαι από μέσα σου - αυτοί είναι οι αντικαταστάτες τωνπροηγούμενων? Ε τότε ανακαλύπτεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα.
Σοφή ελληνική παροιμία (από αυτές που είναι γεμάτες η γλώσσα μας). Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
Κακή η χειραψία. Κακό το πήδημα. Μια καπότα δεν θα φτάνει πλέον. Πρέπει να βγει σε ολόσωμο μοντέλο. Για το καλό μας καλέ.
Κακό το βγαίνεις μια βόλτα με το μηχανάκι σου , το αυτοκίνητο σου , το ποδήλατο σου (ότι έχει τέλος πάντων ο καθένας).
Κακό το να βγαίνεις την εξοχή στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου ( έχοντας εργαστεί σε διάφορες τεχνικές εταιρίες σε 20 περίπου χώρες , επιτρέψτε μου να έχω προσωπική άποψη)
Τέλος πάντων , το πρόβλημα για μένα δεν είναι οι ίδιες οι απαγορεύσεις ,. Το πρόβλημα είναι ότι δεν φαίνεται κάποιος φως στο βάθος , αλλά επέρχεται μονιμοποίηση κάποιων καταστάσεων
Έρχονται και οι ακρίδες.
Αυτό που δεν ξέρεις φέτος από πού θα πας, με ξεπερνάει.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Αυτό το λές επειδή ο λοιμωξιολόγος προτείνει να μήν κάνουμε χειραψίες?
Και να καταργηθεί όπως λές δηλαδή θα τρώμε κλήση ή να κόψουμε αυτή την συνήθεια?
Όταν βλέπω στα 20 άτομα ουρά έξω απο σούπερ μάρκετ με τα γάντια και τις μάσκες κατα τη διάρκεια ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ να ακουμπάνε το κεφάλι τους απο 2 φορές ο καθένας μάλλον έχει ένα δίκιο.
Όταν βλέπω ασθενή να λέει ότι έχει μία πληγή στο στόμα και να χώνει τα βρωμο-δάκτυλα του για να τη δείξει τότε όντως κάτι δεν πάει καλά με τους περισσότερους γιατί τους λείπουν βασικές γνώσεις. Πιο βασικές απο το 1+1=2
Φώς πάντως ακόμα δε βλέπουμε γιατί δεν υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο. Μέχρι τότε ΥΠΟΜΟΝΗ και αυτοσυγκράτηση.
ΥΓ. Θυμήθηκα πατέρα να πιάνει απο το βρεγμένο πάτωμα (με λάσπες) λεωφορείου στην Αγγλία την πιπίλα του παιδιού του, να την γλύφει και να τη δίνει στο μωρό.![]()
Καλά, με τον καιρό που κάνει από χτες, η καραντίνα έχει λήξει και δεν το ξέρετε.