Τις εβγαλα γιατι ηθελα "ηρεμια" οταν το καβαλαω...Οταν ανοιγα το γκαζι εκαναν δυνατο θορυβο και σκασιματα οταν το εκλεινα.
Εφ'οσον το Tenere το πηρα για αλλους λογους,δε μπορουσα να τις αφησω πανω!
Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα,
Είμαι εδώ και ένα χρόνο κάτοχος ενός KLX 250. Θέλοντας να πάρω μια μεγαλύτερη για μεγαλύτερες βόλτες και ποιο άνεση κατέληξα στο XTZ 660. Κατέληξα λέγοντας εννοώ εμφάνιση, μπάτζετ, κατηγορία. Παρόλα αυτά θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με:
1) Την αίσθηση: Έχω μια μηχανή 140Kg (γεμάτη) με 22Ps και το Tenere βρίσκεται στα 210 Kg (γεμάτο) με 48 Ps. Η ερώτησή μου είναι θα αισθανθώ ότι αναβαθμίστηκα σε ιπποδύναμη ή θα με ’πονάει’ αυτό το κομμάτι και σε κανένα χρόνο και θα αρχίσω να τρώγομαι με τα ρούχα μου?
2) Ύψος: Είμαι 1,77. Θα δυσκολευτώ μέσα στην πόλη, μανούβρες κλπ? Μετά από κάμποση χρήση θα κάτσουν καθόλου οι αναρτήσεις?
3) ABS: Νομίζω πως δεν υπάρχει αλλά μπορείτε να επιβεβαιώσετε πως δεν υπάρχει-υπήρξε τέτοια επιλογή στην Ελλάδα.
Ευχαριστώ για το χρόνο, όλες οι ερωτήσεις-γνώμες δεκτές.
Αργύρης
Καλώς ήρθες ,
1) Η αίσθηση θα είναι ότι θα έχεις μια ..βαρύτερη κα πιο δυνατή μηχανή από το κλχ250… το τενερε δεν βάζει φωτια στην ασφαλτο και αν οι βόλτες σου περιλαμβάνον μεγάλο μέρος σε εθνικές οδούς και άσφαλτο και ελάχιστο ή καθόλου χώμα, το τενερε μπορεί να μην σε βολεψει μιας και ειναι ενα ψηλο μονοκυλινδρο …
2) Το τενερε έχει μεγάλο ύψος σέλας . αυτό διορθώνεται επίσημα από την ΥΑΜΑΗΑ αν αλλάξεις δυο μεταλλικους συνδεσμους (πως λέγονται δεν ξέρω) χωρίς ιδιαίτερο κόστος.
3) Το ΤΕΝΕΡΕ από πέρσι βγαίνει με ΑΒΣ (και στην Ελλάδα) και μάλιστα το μοντέλο με το ΑΒΣ είναι και κοντύτερο. Δεν ξερω αν θα βρεις εύκολα μεταχειρισμένο
Τελευταία τροποποίηση από ggs; 23/07/2012 στις 16:10.
Κάνε το και καμιά βολτούλα πριν το πάρεις ε!
Sent from me using a computer.
Σϊγουρα θα το οδηγήσω, μέχρι στιγμής έχω μόνο κάτσει, απλά δεν εμπιστεύομαι τόσο το test drive, γιατί μπορεί από τον ενθουσιασμό μου να μην δώσω μεγάλη σημασία στα καθημερινά. ggs, σχετικά με τους μεταλλικούς συνδέσμους θα αλλάξει η γεωμετρία η δεν έχει να κάνει?
Θέλω να κάνω βόλτες που περιλαμβάνουν και χώμα. Μέχρι στιγμής το έχω κάνει max 5 φορές με το KLX και σε motoadventure σε διακοπές στο εξωτερικό.
Παρόλα αυτά, ένα τελείως φιλοσοφικό ερώτημα, εάν χρησιμοποιήσει κάποιος την εν λόγο μηχανή κατά 80% για commuter στην Αθήνα, πόσο foul θα ήταν?
Και πολύ καλά κάνεις. Την πάτησαν πολλοί έτσι.
Δεν είμαι ο ggs αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.
Όχι αν γίνει σωστά.
Αυτό προϋποθέτει να κατέβει αντίστοιχα και το μπροστινό. (Γίνεται φθηνά και εύκολα)
Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Από ελάχιστα έως καθόλου. Είναι ελαφρύ (ειδικά αν δεν έχεις το ρεζερβουάρ φουλαρισμένο), μανιτζέβελο, με μικρή κατανάλωση, μπόλικη ροπούλα και με τιμόνι που περνά πάνω απ' τους περισσότερους καθρέπτες. Τα φρένα δεν τρομάζουν στους δρόμους παγοδρόμια της Αθήνας και οι αναρτήσεις είναι ιδανικές για τους δρόμους ναρκοπέδια.
Αρνητικό (ίσως) το σκορτσάρισμα στις χαμηλές (μονοκύλινδρο γαρ) αλλά αυτό βελτιώνεται με μια εξάτμιση (λένε).
Sent from me using a computer.
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!
Για το χαμήλωμα του Τενερέ που έχω ίδια πείρα να πω ότι με αλλαγή συνδέσμων μοχλικού πίσω και μια αντίστοιχη πτώση από τις τιμονόπλακες μπροστά γίνεται εύκολα (μιλάμε για 4-5 πόντους) και το μηχανάκι δεν επηρεάζεται εμφανώς όσο αφορά την γεωμετρία του. Συστήνεται (και μάλλον επιβάλλεται) αν είσαι κάτω από 1.80...
Προκύπτει όμως ένα "θεματάκι"... Το πλαινό σταντ μετά δεν στηρίζει καλά και αν ο δρόμος έχει κλίση τότε το μηχανάκι είναι ασταθές και εύκολο να γκρεμοτσακιστεί... Ακόμα και σε φλάτ επιφάνεια σε γεμίζει ανασφάλεια... Λύνεται μεν με κόψιμο μήκους του στάντ αλλά δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μπουν σε τέτοια διαδικασία...
Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 25/07/2012 στις 10:11.
Για το 1 δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Για το 3 έχουν απαντήσει τα άλλα παιδιά.
Για το 2 όμως έχω να σου πω το εξής.
Οι υπόλοιποι είναι ψηλοί (daz peskandritsios.....) διμετρα παλικάρια ..... χα χα χα χα
Εγώ είμαι 1,77.
Στην αρχή φοβόμουν.
Πήγα στην αντιπροσωπεία, ανέβηκα πάνω και τρόμαξα....
Λέω κρίμα δε θα μπορώ να το οδηγήσω
Μετά έμαθα για το χαμήλωμα με το μοχλικό, το οποίο δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο (να είναι καλά ο jpk chios που μου το είπε) και αποφάσισα να το πάρω και μετά να το χαμηλώσω.
Όταν όμως το πήρα και έκανα τα πρωτα χιλιόμετρα και το συνήθισα είδα πως δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Η δυσκολία βρίσκεται όταν θα ανεβαίνει δεύτερο άτομο και θέλει προσοχή. Στην κίνηση δεν έχω κανένα πρόβλημα. Σου δημιουργεί έναν φόβο όταν αναγκάζεσαι να κάνεις αναστροφή αλλά το συνηθίζεις κι αυτό.
Απλά θέλει λίγο παραπάνω προσοχή.
Αυτά όμως για μένα.
Εσύ καλύτερα να το κάνεις ένα test ride και μετά να αποφασίσεις