Σελίδα 26 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 162122232425262728293031 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 376 έως 390 από 520

Θέμα: Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

Γιάννη κι εγώ κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου.
    Για μένα ρε παιδί μου...
    Ούτε φαντάζομαι ότι θα δημιουργήσω κάτι ανάλογο του "top gear", αλλά ούτε θέλω να αφήσω τοοοσο υλικό ανεκμετάλλευτο.
    Κατά 99% δεν με βλέπω να προλαβαίνω σε οποιαδήποτε αγορά, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που όλα θα είναι έτοιμα και φορτωμένα στα μηχανάκια.
    Χτες διάβαζα και χάζευα στο dpgr.gr, όπου και έπεσα σε ορισμένα πάρα πολύ ενδιαφέροντα θεματακια.
    Ο γύρος του κόσμου με Vespa

Παλαιό μέλος
    Δύο εντυπωσιακά βίντεο που φτιάχτηκαν με την τεχνική time-lapse. Τι είναι το time-lapse; Μια σειρά από πολλά καρέ (στιγμιότυπα), τραβηγμένα με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Στην πράξη, στήνουν τη φωτ. μηχανή σε ένα σταθερό τρίποδο και την προγραμματίζουν να τραβάει τα συνεχόμενα καρέ (που μπορεί να είναι αρκετές χιλιάδες) με κάποια χρονική διαφορά μεταξύ τους. Στη συνέχεια οι εικόνες που έχει τραβήξει η μηχανή συρράπτονται και με κατάλληλη επεξεργασία προκύπτει το βίντεο. Ένα δευτερόλεπτο του βίντεο μπορεί να περιέχει μέχρι και 50 στιγμιότυπα (εικόνες). Έτσι, όταν παίζει το βίντεο όλες οι φωτογραφίες που έχει τραβήξει η μηχανή περνούν από μπροστά μας με πολύ γρήγορο ρυθμό και μας δίνουν την εντύπωση ότι ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα.

Σημείωση: Επειδή τα παρακάτω βίντεο είναι σε HD (High Definition), ενδέχεται να μην παίζουν καλά στο λάπτοπ ή στον Η/Υ σας (δηλ. μπορεί να κολλάνε κατά την αναπαραγωγή). Στην περίπτωση αυτή δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το HD κάνοντας κλικ στο "HD", στο κάτω δεξί μέρος της μπάρας αναπαραγωγής του βίντεο.

1) Το μαγευτικό φως από το βόρειο σέλας πάνω από υπέροχα τοπία στον αρκτικό κύκλο.

http://vimeo.com/67911653

2) "Σαντορίνη". Ένα βίντεο από τον βραβευμένο Έλληνα φωτογράφο Μίλτο Φωτόπουλο. Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι αυτού του βίντεο είναι προς το τέλος, όπου φαίνονται οι διαδοχικές φάσεις ολικής έκλειψης της σελήνης πάνω από την καλντέρα της Σαντορίνης.

http://vimeo.com/41696824

"A piece of Greece". Τα λέει όλα ο τίτλος του. Από τους φωτογράφους Κ.Γκολέμη και Φ.Τραγανουδάκη. (Η ομορφιά κρύβεται στα απλά πράγματα...)

http://vimeo.com/37603728

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ngelos
    s_gogos

Εχεις την Gopro για video,man...
    Δν χρειάζεσαι βίντεο από την Dslr γιατί δν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
    Μπορείς να πάρεις μια οποιαδίποτε Canon μεταχειρισμένη μέχρι 250 κατοστάρικα.
    Οι φακοί θα κάνουν την διαφορά.Ή παίρνεις δυο φακούς:έναν 18-55 ή 18-100+ και έναν 50 στα 1.8 για τα πορτραίτα σου ή απλά έναν Tamron 18-55 στα 2.8 για οικονομία χώρου και βάρους και κάνεις την δουλειά σου και πιο εύκολη.

Αλλά και οι καινούργια τεχνολογία των mirrorless είναι πολύ αξιόλογη.Είναι πολύ μικρότερες και ελαφρύτερες.Θα σου κοστίσουν το ίδιο με μια Dslr+φακούς και δν στερούνται κάτι που κάποιος ερασιτέχνης θα μπορούσε να χρειαστεί.Ένα plus ακόμη για μένα είναι ότι δν είναι γομάρια και το θέμα σου δν τρομάζει όταν προσπαθείς να βγάλεις ένα πορταίτο.Στην Αφρική πας,δν νομίζω πως μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ιθαγενών και λοιπών όταν αυτό που έχεις στα χέρια σου τραβάει τν περισσότερη προσοχή.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από @ngelos Προβολή μηνύματος
    s_gogos

Εχεις την Gopro για video,man...
    Δν χρειάζεσαι βίντεο από την Dslr γιατί δν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
    Μπορείς να πάρεις μια οποιαδίποτε Canon μεταχειρισμένη μέχρι 250 κατοστάρικα.
    Οι φακοί θα κάνουν την διαφορά.Ή παίρνεις δυο φακούς:έναν 18-55 ή 18-100+ και έναν 50 στα 1.8 για τα πορτραίτα σου ή απλά έναν Tamron 18-55 στα 2.8 για οικονομία χώρου και βάρους και κάνεις την δουλειά σου και πιο εύκολη.

Αλλά και οι καινούργια τεχνολογία των mirrorless είναι πολύ αξιόλογη.Είναι πολύ μικρότερες και ελαφρύτερες.Θα σου κοστίσουν το ίδιο με μια Dslr+φακούς και δν στερούνται κάτι που κάποιος ερασιτέχνης θα μπορούσε να χρειαστεί.Ένα plus ακόμη για μένα είναι ότι δν είναι γομάρια και το θέμα σου δν τρομάζει όταν προσπαθείς να βγάλεις ένα πορταίτο.Στην Αφρική πας,δν νομίζω πως μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ιθαγενών και λοιπών όταν αυτό που έχεις στα χέρια σου τραβάει τν περισσότερη προσοχή.

Μαζί σου με τα χίλια!!
    Κι εγώ έτσι σκέφτομαι ή τουλάχιστον έτσι προσπαθώ να σκεφτώ.
    Αλλά είναι αυτά τα μπασταρδα τα τριβόλια του καταναλωτισμού που μου μπαίνουν κάθε τόσο, συν το ψώνιο να κάνω κι εγώ ένα γ@μ@το βιντεάκι σαν αυτά που βλέπω στον εσυσωλήνα, συν...
    Μακάρι να μην πέσω στην λούμπα και να κρατήσω αυτά τα χρήματα για ποιο σημαντικά πράγματα...!
    Ο γύρος του κόσμου με Vespa

ημουν και εγω στο ψαξιμο για νεα μηχανη και ελεγα για dslr,
    τελικα κατεληξα στην canon cool pix p7000.
    μετα απο ενα μηνα μαζι της ειμαι 1000% ευχαριστημενος και πιστευω οτι ειναι η ιδανικη μηχανη για καποιον αρχαριο και οχι μονο.
    πολυ πιο ευκολη στην χρηση απο μια dslr και εχει φοβερο βιντεο,φυσικα hd .

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Πάνο μήπως θέλεις να πεις Νikon cool pix
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    Πάνο μήπως θέλεις να πεις Νikon cool pix
    ωχ ναι ...διαβαζα για τις canon πιο πριν και μπερδευτηκα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ngelos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από s_gogos Προβολή μηνύματος
    Μαζί σου με τα χίλια!!
    Κι εγώ έτσι σκέφτομαι ή τουλάχιστον έτσι προσπαθώ να σκεφτώ.
    Αλλά είναι αυτά τα μπασταρδα τα τριβόλια του καταναλωτισμού που μου μπαίνουν κάθε τόσο, συν το ψώνιο να κάνω κι εγώ ένα γ@μ@το βιντεάκι σαν αυτά που βλέπω στον εσυσωλήνα, συν...
    Μακάρι να μην πέσω στην λούμπα και να κρατήσω αυτά τα χρήματα για ποιο σημαντικά πράγματα...!
    http://advrider.com/forums/showthread.php?t=427909
    Τσέκαρε μια αυτό το ταξιδιωτικό.Το παλικάρι είναι αρκετά καλός με μια φωτογραφική στα χέρια του.Κάποια στιγμή άφησε τον εξοπλισμό του πίσω (νομίζω αρχικά είχε την 5D) και πήρε μαζί μόνο μια mirrorless X1.Αν πας στις τελευταίες 30 σελίδες θα δεις πως δν διαφέρει ιδιαίτερα από τις Dslr το αποτέλεσμα που έχεις.

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Καλές είναι όλες του οι φωτό αλλά οι πρώτες είναι πραγματικά υπέροχες. Ο τύπος νομίζω έχει πολύ μεγάλη πείρα.
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    S_gogo.. Σχετικά με τις Mirrorless βρήκα αυτό το βίντεο από μια sony v1 (που είναι σε προσφορά κάπου στα 350 αλλά μπορείς ακόμα να βρεις και την j1 με 200ευρω)

http://www.youtube.com/watch?v=huYo9xTPEEo

Ενώ με τον κατάλληλο φακό το ζουμ μπορεί να γίνει και αθόρυβο. Δες εδώ μετά το 12,00.

http://www.youtube.com/watch?v=0mOJkXCdUzE#t=739

Εδώ τα review για την v1. Αν δεν χρειάζεσαι τα επιπλέον που σου δίνει δες καλύτερα την j1 όσο προλαβαίνεις ακόμα.

http://www.stevehuffphoto.com/2011/1...st-impressive/

http://www.stevehuffphoto.com/2011/1...ected-to-hate/

To ίδιο και από τον φθηνότερο 12-50 της olympus ο οποίος είναι και weather sealed. Μετά το 2,5.

http://www.stevehuffphoto.com/2011/1...ected-to-hate/

Στην θέση σου αν δεν βολευόμουν με την J1 που είναι σε προσφορά θα κοιτούσα για μια olympus με τον 12-50.
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    sony v1 (που είναι σε προσφορά κάπου στα 350
    γκουχ γκουχ, Nikon εννοείς που τη βρίσκεις 299E
    "Γιατί ο δρόμος είναι αλήθεια, χίλια κι ένα παραμύθια
    είναι το σπίτι μας, δεν έχει τέλος"

iMix

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Innersense Προβολή μηνύματος
    γκουχ γκουχ, Nikon εννοείς που τη βρίσκεις 299E
    Τσιγαρόβηχας?

Ναι σωστά Nikon εννοούσα. Δεκτή και η διόρθωση για την τιμή.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ερώτηση.

Έχω αποφασίσει ότι πάω για Olympus E PL3. Από φακούς τι κάνω οεο; Τι χρειάζομαι; Να τη πάρω με 14-42 ή 12-50; Τι παίζει γενικά με τους φακούς;

Ναι ξέρω, άσχετος γαρ...

Moderator
    Από μερικά review που διάβασα ο 12-50 είναι λίγο καλύτερος απ' τον 14-42 και αν τον πάρεις πακέτο με τη μηχανή είναι πολύ πιο φθηνός. Αν πάρεις μόνο το σώμα, μην πάρεις κανέναν απ' τους δύο.

Με τους φακούς παίζουν πολλά αλλά δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να στα εξηγήσω. Και εγώ on line πήρα όσα ξέρω.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Ερώτηση.

Έχω αποφασίσει ότι πάω για Olympus E PL3. Από φακούς τι κάνω οεο; Τι χρειάζομαι; Να τη πάρω με 14-42 ή 12-50; Τι παίζει γενικά με τους φακούς;

Ναι ξέρω, άσχετος γαρ...
    Ο 14-42 είναι πιο ολοκληρωμενος φακος, ο 12-50 εχει τις αδυναμιες του (χωρις να ειναι κακος βεβαια) και ειναι πιο βαρυς και μεγαλυτερος σε μεγεθος. Αν σκοπευεις να τραβας πολυ video, ο 12-50 ειναι προτιμοτερος λογω power zoom και αθορυβης λειτουργιας, αν οχι, ο 14-42 ειναι εξαιρετικος φακος kit απο τους καλυτερους της αγορας. Μην παρεις αλλο φακο στην αρχη, αμφοτεροι αυτοι οι δυο καλυπτουν ικανοποιητικοτατο ευρος, εν καιρω θα δεις ποιες εστιακες σε ενδιαφερουν περισσοτερο και εκει θα ριξεις τα χρηματα σου.

Παρόμοια θέματα

1. Μία μηχανή, ένας αναβάτης, μια παρέα....
    από Gandalf dr685sm στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 22:02
  2. Φωτογραφική μηχανή - γνώμες
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 22:11
  3. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
    από xampos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 18:15
  4. help..φωτογραφικη μηχανη