Σελίδα 26 από 54 ΠρώτοΠρώτο ... 16212223242526272829303136 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 376 έως 390 από 798

Θέμα: Ηλεκτρικά εργαλεία (γενική συζήτηση)

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από camen Προβολή μηνύματος
    Εχει η μακιτα,τα εχω πάρει εγω μαζι με την υποδοχή για bits που εχει τον εξωτερικό μαγνήτη ...
    Ωραίος! Αν δεν είναι impact θα τους σπάσει στα 145nm.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	impact.jpg 
Προβολές:	250 
Μέγεθος:	7,0 KB 
ID:	374318

Όνομα:	impact.jpeg 
Προβολές:	251 
Μέγεθος:	2,5 KB 
ID:	374319
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος

Ειναι... Σε χρυσό χρωμα ...

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από camen Προβολή μηνύματος
    Ειναι... Σε χρυσό χρωμα ...
    Link?

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος

Link?
    Πως τα ψαχνουμε αυτα, δεν εχω βρει καποιο επωνυμο και impact rated, ακομη.

Αυτοί που πόσταρε ο Camen φαίνονται ποιοτικοί. Πάντως μη πας και πάρεις κάτι ακριβό πριν κάνεις δοκιμή με ένα φτηνό. Υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να λύσει τα μπουλόνια το κατσαβίδι. Ο λόγος είναι ότι είναι κατσαβίδι και όχι μπουλονόκλειδο. Η ροπή μεταφέρεται διαφορετικά. Εμένα το 10.8 v παρόλο που είναι 105nm δεν έλυνε βίδες και παξιμάδια με ροπή σύσφιξης 50 ή 80 nm.
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Banned
    Ευχαριστω,
    Μολις χθες εψαξα απο κει και δεν τα ειδα...

Banned
    https://www.stereotiki.gr/store4/mak...-temahion.html

Αυτο το σετ κρουστικων καρυδακιων 1/2 για γενικη χρηση αξιζει? ή ειναι υπερβολη απο 1/4 hex να παω σε 1/2 τετραγωνο για να ξεβιδωνω/βιδωνω παξιμαδια και στριφωνια?

Το κρουστικό κατσαβίδι είσαι για βίδες και στριφώνια. Τα οποία νομίζω δε φτάνουν πάνω από 12-14 εξάγωνο τα οποία τα βιδώνεις με 1/4 καρυδάκια. Να το κάνεις με 1/2 μια δυο φορές που θα χρειαστεί να λύσεις κάτι που δε λύνεται αλλιώς, το καταλαβαίνω. Να βαφτίσεις όμως το κατσαβίδι, μπουλονόκλειδο είναι too much...
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nektarios2016 Προβολή μηνύματος
    https://www.stereotiki.gr/store4/mak...-temahion.html

Αυτο το σετ κρουστικων καρυδακιων 1/2 για γενικη χρηση αξιζει? ή ειναι υπερβολη απο 1/4 hex να παω σε 1/2 τετραγωνο για να ξεβιδωνω/βιδωνω παξιμαδια και στριφωνια?
    Απο το 2000 σε επαγγελματική χρήση,ακόμα τα δουλεύω.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Το κρουστικό κατσαβίδι είσαι για βίδες και στριφώνια. Τα οποία νομίζω δε φτάνουν πάνω από 12-14 εξάγωνο τα οποία τα βιδώνεις με 1/4 καρυδάκια. Να το κάνεις με 1/2 μια δυο φορές που θα χρειαστεί να λύσεις κάτι που δε λύνεται αλλιώς, το καταλαβαίνω. Να βαφτίσεις όμως το κατσαβίδι, μπουλονόκλειδο είναι too much...
    Οχι βρε δε βαφτηζω τιποτα. Ανεφερα τι θελω να κανω. Τα μποσικα να παιρνω, καργαρισμα θα γινετε κλασικα με το σταυρο.
    Απλα θελω και ενα σετ να υπαρχει για γενικη χρηση γιαυτο βλεπω και το σετ της μακιτα, απλα αν και μου φαινεται υπερβολη στα νουμερα, με δελεασε η τιμη.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Αυτοί που πόσταρε ο Camen φαίνονται ποιοτικοί. Πάντως μη πας και πάρεις κάτι ακριβό πριν κάνεις δοκιμή με ένα φτηνό. Υπάρχει περίπτωση να μη μπορεί να λύσει τα μπουλόνια το κατσαβίδι. Ο λόγος είναι ότι είναι κατσαβίδι και όχι μπουλονόκλειδο. Η ροπή μεταφέρεται διαφορετικά. Εμένα το 10.8 v παρόλο που είναι 105nm δεν έλυνε βίδες και παξιμάδια με ροπή σύσφιξης 50 ή 80 nm.
    Φθηνο ανταπτορα ειχα παλιοτερα και τον ειχα κοψει... Οσο για το τεστ με τα 105 και τη ροπη συσφιξης παξιμαδιων που λες, κατι παρομοιο εχω κανει/τεσταρει σε αλλο φορουμ.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Δεν μπορείς να έχεις χωρητικότητα και πολλά volt χωρίς όγκο, το σημαντικό είναι να είναι ζυγισμένο το εργαλείο να μην σε κουράζει και σταματήστε να κοιτάτε ταμπελάκια που λένε που κατασκευάστηκε. Εμπιστεύτηκες την bosch και την αγόρασες, αρκεί.
    Οχι μαστορα διαφωνουμε και θα σου εξηγησω το γιατι, εγω ναι μεν επελεξα την bosch αλλα ως προς τι?
    Οτι ειναι μια κατασκευαστρια εταιρεια με εδρα την γερμανια και ως εκ τουτου θελω το εργαλειο που πληρωσα να κατασκευαζεται στην γερμανια και οχι στην κινα-μαλαισια-ταυλανδη-τουρκια και δεν ξερω εγω που.
    Γιατι?
    Πολυ απλα γιατι το εστειλε στην μαλαισια για να ριξει το κοστος και δεν χωραει καμμια αμφιβολια προς αυτο και ας βγαζει φερεφωνο η bosch και η καθε bosch οτι ακολουθει καποια στανταρς στην ποιοτητα και δεν εχει καμμια διαφορα στην κατασκευη,γιατι εμενα προσωπικα δεν με πειθει.
    Γνωριζω πολυ καλα οτι ολες οι εταιρειες ετσι λειτουργουνε πλεον,τα "καλα+ακριβα" τους εργαλεια τα κατασκευαζουν στην χωρα προελευσης και ολα τα υπολοιπα τα στελνουν απο εδω και απο εκει.
    Αλλα αυτο που με κεντριζει λιγο ειναι οτι τα συγκεκριμενα που αγορασα ΔΕΝ ειναι υποτιθεται απο τις φθηνες σειρες τους αλλα απο τις ακριβες και πιο συγκεκριμενα τις dynamic.

Στο δευτερο σκελος τωρα να σου απαντησω οτι εγω ανεφερα πως οι μπαταριες ειναι λιγο γκουμουτσες συγκρινομενες παντα με αντιστοιχες 18βολτες τεσσαρων αμπερ αλλα οχι ασυρματης φορτισης.

Και μιας και ξεκινησα να γραφω ας κανω και ενα μινι update μετα απο ελαχιστη χρηση που ειχα με τα εργαλεια.
    Τεστ σε πλακακια μετριας προς δυνατης σκληροτητας και τουβλο περασαμε με απολυτη επιτυχια και βασικα τα τρυπαει σαν βουτυρο σχεδον.
    Η μπαταρια κραταει την φορτιση της σε παρα πολυ ικανοποιητικα επιπεδα.
    Η μικρη κατσαβιδιερα gdr ειναι πολυ δυνατη για τα γουστα μου και δεν μ`αρεσει αν και αυτο ειναι καπως υποκειμενικο γιατι παει συμφωνα με την δικη μου χρηση και οχι απολυτα με αυτο που μπορει πραγματικα να αποδωσει σαν εργαλειο.
    Αυτη η σειρα των τρυπανιων της bosch cyl 5 ειναι αρκετα καλη μεχρι στιγμης και δουλευει πολυ καλυτερα στην γρηγορη ταχυτητα παρα στην αργη, οπως χαρακτηριστικα το αναφερει και η εταιρεια αυτο.
    Παραμενει σε εκκρεμοτητα το γνησιο τεστ που πρεπει να γινει σε σκληρο μπετο και εκει θα δουμε πραγματικα τι ψαρια πιανουμε.

Μια γρηγορη ερωτηση που θελω να κανω ειναι το ποτε ειναι καλυτερα για την μακροζωια των μπαταριων λιθιου να τις φορτιζω?
    Στην μπαταρια εχω ενδειξη 3 γραμμων επανω αλλα στον φορτιστη εχω ή 5 ή 6 δεν θυμαμαι, ποτε λοιπον να τις φορτιζω οταν ειναι στη μεση ή στην τελευταια παυλα?
    Τι γινεται με την μνημη τους?
    Εχουμε κανα λινκ ή κανα ποσταρισμα γι`αυτο το κομματι?

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fasarias Προβολή μηνύματος
    Οχι μαστορα διαφωνουμε ..
    ..................
    Εχουμε κανα λινκ ή κανα ποσταρισμα γι`αυτο το κομματι?
    Θα σου απαντήσω ανάποδα για όσα ξέρω από το τέλος προς την αρχή. Για την φόρτιση αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει ν' αποθηκεύουμε τις μπαταρίες λιθίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, πλήρως φορτισμένες. Λέγεται ότι από 50-75% του πλήρους φορτίου τους είναι οκ για μακρόχρονη αποθήκευση. μνήμη θεωρητικά δεν υπάρχει και λέω θεωρητικά γιατί δεν έχει τύχει να ξέρω κάποιον τόσο καλά ώστε να ξέρω πόσο επιμελής ήταν με τις οδηγίες φόρτισης και συντήρησης για να εξάγω ασφαλή συμπεράσματα, λέω ότι έχω διαβάσει. Επίσης δεν πρέπει να τις ξελιγώνουμε διότι αυτό έχει αντίκτυπο στην μακροζωία τους αλλά και στην δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας. Αν και αυτό το κομμάτι το αναλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά του εργαλείου και όταν δουν τάση κάτω της κατώτερης επιτρεπόμενης, κόβουν την παροχή τελείως. Μου έτυχε πρόσφατα και το έλεγξα σε τροχάκι της bosch που ενώ έκοβα με σχεδόν όλες τις στροφές σταμάτησα και μετά δεν ξεκινούσε. Εδώ αν περιμένεις λίγο θα ανεβάσει σιγά σιγά τάση (φαινόμενο αυτοφόρτισης λέγεται) και μπορεί το εργαλείο να ξαναδουλέψει πάλι για λίγο μέχρι να κόψει. Αυτό κάνει ζημιά στην μπαταρία και πρέπει να αποφεύγεται. Έφτασες στο όριο και πρέπει να φορτίσεις, φόρτισε ή άλλαξε μπαταρία.

Τώρα για τη ισχύ της κατσαβιδιέρας που λες. Δεν έχει εμφανές δυναμόκλειδο, δηλ δεν μπορείς να ρυθμίσεις το πόσο "δυνατά" (ας μου επιτραπεί η λέξη) θα βιδώσεις πειράζοντας κάποια ρύθμιση αλλά το δυναμόκλειδό της είναι η σκανδάλη του εργαλείου. Όσο πιο βαθιά πιέζεις τόσο πιο δυνατά χτυπάει. Θέλει εξοικείωση αν δεν έχεις ξαναδουλέψει παρόμοιο εργαλείο, διαφέρει από τα δραπανοκατσάβιδα. Στις αρχές έκοψα μπόλικες βίδες μέχρι να μάθω να μην τερματίζω την σκανδάλη. Βιλούδο λέμε το δαχτυλάκι θέλει.

Πάμε τώρα στο πρώτο κομμάτι που αφορά την ποιότητα ή μη των εργαλείων που δεν είναι κατασκευασμένα στην παραγωγό χώρα. Το κάνουν όλες ακόμα και με εργαλεία πολλών χιλιάδων ευρώ πχ BMW που φτιάχνει όλα τα ηλεκτρονικά της (ΑBS κλπ) στην Κίνα. Δεν λέω ότι είναι σωστό κι εγώ θα ήθελα να γίνονται όλα στη χώρα με την μεγαλύτερη τεχνογνωσία αλλά δεν είναι και απαραίτητα κακό αν πληρούνται τα στάνταρντς και οι προδιαγραφές όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές. Σε κάθε περίπτωση όμως έχεις από πίσω την εγγύηση ενός μεγάλου κατασκευαστή. Δεν είναι στο χέρι μας δυστυχώς. Και αυτό που σου λέω το έχω βιώσει στο πετσί μου, αφού ασχολούμαι με πληροφορική και τον πρώτο καιρό που κατέβηκαν όλες οι μεγάλες στην Κίνα η μία αστοχία ακολουθούσε την άλλη, με συχνότητα κατά ριπάς, και με μένα ενδιάμεσο από τον κατασκευαστή στον τελικό πελάτη. Αυτό είχε για μένα τρελό κόστος σε χρόνο. Θεωρώ πως τα πράγματα έχουν καλυτερέψει πολύ από τον πρώτο καιρό και μπορούμε πλέον να μιλάμε για ποιοτικό Κινέζο αντί του κακού χαμού που γινόταν στις αρχές. Ελπίζω να βοήθησα.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Μου χάρισε ο πατέρας μου αυτό:

Όνομα:	20161127_022259.jpg 
Προβολές:	133 
Μέγεθος:	74,1 KB 
ID:	374635

Καλό είναι;
    Life begins at 45°.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 280
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2018, 15:01
  2. Γενικη συζητηση για τα V-Strom
    από gcrook στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 54