Σελίδα 27 από 94 ΠρώτοΠρώτο ... 1722232425262728293031323777 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 391 έως 405 από 1402

Θέμα: Περί καπνίσματος σε κοινόχρηστους χώρους.(2 threads σε 1)

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
    υπεκφευγεις της συζήτησης του γιατί να απαγορευτεί το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Οι κρατούντες και απ οτι φαίνεται και αρκετοι πολιτες (πως αλλιώς να το πω) υποστηρίζουν ότι βλάπτεται η υγεία των υπολοιπων, των μη καπνιστών και περιοριζεται η ελευθερία τους.

Όλοι τσαμπουνάνε την παραπάνω πιπίλα γιατί περί πιπίλας πρόκειται αλλά αδιαφορούν μπροστά στο θέαμα: καθορισμος προτυπων συμπεριφορας υγιεινισμού - μηχανισμος επιβολής - ποινή

Ξέρεις πόσο εύκολα αλλάζει ο στόχος στον μηχανισμό; Για πλάκα. Και οι αυτοματισμοί που δημιουργούνται δεν αφήνουν κανένα περιθώριο μετά. Και αυτό αβαβα;

Αστείο είναι, αλλά φτάσει ο εργοδότης σου να σου επιβάλλει να κάνεις γυμναστική το πρωι πριν τη δουλεια (για παράδειγμα) για "καλύτερη αποδοση" και "για να πηγαίνει η ομάδα καλα", τότε δεν θα είναι αστείο. Ειδικά αν σου λεει αυτό και αυτό ή απόλυση.

Για να μην το χοντρύνω με πιο μαζικές κοινωνικές καταστάσεις.
    Που θα το χοντρύνουν δηλαδή οι από πάνω μας
    :wacko: :hypnotize

ειλικρινά τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;;;

Παλαιό μέλος
    πασά μου, μπορώ να σου φέρω χιλιάδες παραδείγματα με μαλακισμένες λιγότερο ή περισσότερο συμπεριφορές με τις οποίες ερχόμαστε καθημερινά σε προστριβές και άλλες ενοχλούν, άλλες όχι, άλλες μπορεί και να βλάπτουν, άλλες καθόλου.

Το να φωνάζω ένα νταβατζή να κάνει κουμάντο σ αυτές έχει κατά τη γνώμη σου μια αποτελεσματικότητα. Αλλά εδώ προκύπτουν ζητήματα: εσυ και ο νταβατζής (1) και ο νταβατζής πάνω από τους δυο μας σε σχέση με το πως φερόμαστε (2), ας το πούμε έτσι γενικά. Πέρα από το αν γουστάρω εγώ μια συμπεριφορά, είναι κάπως, είναι παράλογο, είναι υπερβολικό, είναι ηλίθιο, είναι απολυταρχικό :α) να καθορίζω εγώ το ποια είναι η σωστή νόρμα και β) να την επιβάλλω διά του νταβατζή.

Τα περί υγείας και τα των εξαιρέσεων (έγκυες κλπ) είναι υποκριτικά. Εντελώς. Αυτό που διακυβεύεται είναι ο τσαμπουκάς των μη καπνιστών πάνω στους καπνιστές. Απλά τυχαίνει τώρα η μεγάλη ομάδα των μη καπνιστών να συμπλέει με τις υγιεινιστικές κάβλες του καπιταλισμού. Αλλά δεν ενοχλεί κανέναν που ποινικοποιούνται (ελαφρά για την ώρα) καθημερινές συνήθειες, ότι και αν είναι αυτές;

Μα τι λέω ο μαλάκας

Το να φωνάζω ένα νταβατζή να κάνει κουμάντο σ αυτές έχει κατά τη γνώμη σου μια αποτελεσματικότητα. Αλλά εδώ προκύπτουν ζητήματα: εσυ και ο νταβατζής (1) και ο νταβατζής πάνω από τους δυο μας σε σχέση με το πως φερόμαστε (2), ας το πούμε έτσι γενικά. Πέρα από το αν γουστάρω εγώ μια συμπεριφορά, είναι κάπως, είναι παράλογο, είναι υπερβολικό, είναι ηλίθιο, είναι απολυταρχικό :α) να καθορίζω εγώ το ποια είναι η σωστή νόρμα και β) να την επιβάλλω διά του νταβατζή.
    Το γιατί αναγκαζόμαστε να φωνάξουμε τον ... νταβατζή όπως τον αποκαλείς το έχεις σκεφτεί;
    Μήπως είναι η παντελής έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπό μας;
    Μήπως αυτό τελικά αναγκάζει τον ... νταβατζή να παρέμβει (ανεξάρτητα από το αν έχει και άλλα στο μυαλό του).
    Πες μου ειλικρινά: αν σεβόμασταν τον άλλο, αν δεν καπνίζαμε στα μούτρα του, αν δεν καπνίζαμε στα νοσοκομεία, μέσα σε ασανσέρ, στα αεροδρόμια κλπ θα ερχόταν ποτέ ο ... νταβατζής;

Τα περί υγείας και τα των εξαιρέσεων (έγκυες κλπ) είναι υποκριτικά. Εντελώς. Αυτό που διακυβεύεται είναι ο τσαμπουκάς των μη καπνιστών πάνω στους καπνιστές. Απλά τυχαίνει τώρα η μεγάλη ομάδα των μη καπνιστών να συμπλέει με τις υγιεινιστικές κάβλες του καπιταλισμού. Αλλά δεν ενοχλεί κανέναν που ποινικοποιούνται (ελαφρά για την ώρα) καθημερινές συνήθειες, ότι και αν είναι αυτές;
    1ον: Η ομάδα των καπνιστών είναι μεγαλύτερη από αυτή των μη καπνιστών.
    2ον: Για ποιον τσαμπουκά μιλάς. Δηλαδή αν σταματίσουν να καπνίζουν οι καπνιστές θα έχουν υποστεί καμιά ήττα. Ίσα ίσα που θα βρίσκουν και ευκαιρία για ... κοπάνα.
    3ον: Κανείς δεν επιβάλλει στον καπνιστή να σταματήσει το κάπνισμα. Αλλά, αν υποτεθεί ότι το σταματήσει, τί το κακό θα πάθει αν σταματήσει μια συνήθεια που μόνο κακό του κάνει (και στην υγεία και στην τσέπη του);
    4ον: Γιατί είναι υποκριτικά τα της υγείας; Είναι μήπως ψέματα; Δεν είναι γεγονός ότι το κάπνισμα συνδέεται με θανατηφόρες ασθένειες.

Παλαιό μέλος
    Μέχρι πριν 2-3 χρόνια κανείς δεν θα συζητούσε σοβαρά αυτό το θέμα. Ο λόγος που μπήκε στο προσκήνιο κατά τη γνώμη μου είναι σύνθετος και δεν είναι αυτό το χαζό για να μαζέψουνε λεφτά. Παρολ αυτά πρέπει να αναγνωρίσω ότι το σύστημα (για την κουβέντα η λέξη) έχει την ικανότητα να αντλεί από τις κοινωνικές συμπεριφορές αυτές που του κάνουν και να επιδιώκει να τις κάνει γενικό κανόνα.

Κοινώς μέσα στη μαλακία που δέρνει την κοινωνία, ψαρεύει ότι διευκολύνει την αναδίπλωση στην οποία βρίσκεται τώρα [αυτό είναι το ζήτημα] και προχωρά. Και γι αυτό έρχεται ο νταβατζής: και γιατί έκανε κοινωνικές συμμαχίες πάνω σε μυαλά που έχουν γίνει ζελέ. Όλες αυτές οι δικαιολογίες και τα νηπιακά επιχειρήματα περί της απαγόρευσης δεν είναι παρά η κοινωνική νομιμοποίηση του νέου προτύπου ανθρώπου: καθαρός, σιωπηλός, χωρίς καταχρήσεις, χωρίς υπερβολές, ένα ρομποτ, ούτε καν ζώο.

Το ότι το επικροτούν τόσοι (κατά τα γκάλοπ.....) μου επιβεβαιώνει αυτό που πιστεύω: ότι οι περισσότεροι σ αυτή την κοινωνία είναι ή έγιναν χοντρομαλάκες, καπνιστές και μη. Τα παραδείγματα της κανιβαλικής συμπεριφοράς της πλειονότητας, είναι ανεξάντλητα. Οπότε τι λένε οι περισσότεροι και τι δε λένε, δεν είναι κριτήριο ορθότητας. Από τον Διαφωτισμό ισχύει αυτό, αλλά τελοσπάντων.

Και το ότι η υγεία είναι το υπερτατο αγαθό θα μου επιτρέψεις να το αμφισβητήσω κάργα

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    ........ δεν είναι παρά η κοινωνική νομιμοποίηση του νέου προτύπου ανθρώπου: καθαρός, σιωπηλός, χωρίς καταχρήσεις, χωρίς υπερβολές, ένα ρομποτ, ούτε καν ζώο.

Σ'αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα (άσχετο με το κάπνισμα αλλά γενικότερα αυτό πάει να γίνει παγκοσμίως...)

Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Μέχρι πριν 2-3 χρόνια κανείς δεν θα συζητούσε σοβαρά αυτό το θέμα. Ο λόγος που μπήκε στο προσκήνιο κατά τη γνώμη μου είναι σύνθετος και δεν είναι αυτό το χαζό για να μαζέψουνε λεφτά. Παρολ αυτά πρέπει να αναγνωρίσω ότι το σύστημα (για την κουβέντα η λέξη) έχει την ικανότητα να αντλεί από τις κοινωνικές συμπεριφορές αυτές που του κάνουν και να επιδιώκει να τις κάνει γενικό κανόνα.
    Αν θες τη γνώμη μου. Ο κύριος λόγος που έγινε τώρα ΔΕΝ είναι τα πρόστιμα.
    Είναι τα λεφτά που θα γλιτώσει το κράτος από τη μείωση των εμφραγμάτων και των καρκίνων λόγω τσιγάρου. Λεφτά τα οποία είναι πολλά.
    Αυτό όμως δεν είναι καθόλου κακό, κατά τη γνώμη μου.

Κοινώς μέσα στη μαλακία που δέρνει την κοινωνία, ψαρεύει ότι διευκολύνει την αναδίπλωση στην οποία βρίσκεται τώρα [αυτό είναι το ζήτημα] και προχωρά. Και γι αυτό έρχεται ο νταβατζής: και γιατί έκανε κοινωνικές συμμαχίες πάνω σε μυαλά που έχουν γίνει ζελέ. Όλες αυτές οι δικαιολογίες και τα νηπιακά επιχειρήματα περί της απαγόρευσης δεν είναι παρά η κοινωνική νομιμοποίηση του νέου προτύπου ανθρώπου: καθαρός, σιωπηλός, χωρίς καταχρήσεις, χωρίς υπερβολές, ένα ρομποτ, ούτε καν ζώο.

Το ότι το επικροτούν τόσοι (κατά τα γκάλοπ.....) μου επιβεβαιώνει αυτό που πιστεύω: ότι οι περισσότεροι σ αυτή την κοινωνία είναι ή έγιναν χοντρομαλάκες, καπνιστές και μη. Τα παραδείγματα της κανιβαλικής συμπεριφοράς της πλειονότητας, είναι ανεξάντλητα. Οπότε τι λένε οι περισσότεροι και τι δε λένε, δεν είναι κριτήριο ορθότητας. Από τον Διαφωτισμό ισχύει αυτό, αλλά τελοσπάντων.
    Δηλαδή θες να πεις ότι ο οποιοσδήποτε επικροτεί ένα μέτρο του ... "νταβατζή" ακόμα και θετικό είναι χοντρομαλάκας μόνο και μόνο επειδή το προτείνει ο ... "νταβατζής";
    Γιατί εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από αυτά που λες.
    Δηλαδή για να μη γίνουμε ρομπότ πρέπει να αντιδρούμε στο κάθετι;
    Δεν μπορεί απλά να συμφωνούμε χωρίς να είμαστε ρομπότ;
    Δηλαδή αν αντιδράσουμε δεν συμφωνούμε με την άποψη κάποιου άλλου;
    Τότε δεν είμαστε "ρομπότ" εκείνου;

Και το ότι η υγεία είναι το υπερτατο αγαθό θα μου επιτρέψεις να το αμφισβητήσω κάργα
    Δικαίωμά σου.
    και δικαίωμά σου να κάνει ό,τι θέλεις με την ΔΙΚΗ σου υγεία.
    Το κάπνισμα όμως επηρεάζει και την υγεία των άλλων. Και αυτό δικαίωμά σου είναι;

[...]Και το ότι η υγεία είναι το υπερτατο αγαθό θα μου επιτρέψεις να το αμφισβητήσω κάργα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    Αυτό που διακυβεύεται είναι ο τσαμπουκάς των μη καπνιστών πάνω στους καπνιστές.
    αυτο ειναι το προβλημα με τους ελληνες

την εχουμε πολυ μεγαλη, και κατα συνεπεια δεν σηκωνουμε μυγα στο σπαθι μας..

ολα τα θεματα αναγωντε στο:

ή εγω ή εσυ θα ειμαι/εισαι μαγκας (πολλες φορες εις βαρος του αλλου..)
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

ρε φιλε την παλευεις καθολου??

ειχα μπει και στο τρυπακι να σου απανταω σοβαρα...
    τωρα βλεπω οτι απλα εχανα τον χρονο πληκτρολογωντας...

Παλαιό μέλος
    Σκέψεις να κοπεί το κάπνισμα και στα ΙΧ
    Εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα δέχθηκε η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου . Οι εισηγήσεις έγιναν προς την υπουργό από διάφορες αυτοκινητιστικές, αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις και συνοδεύτηκαν με στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το τσιγάρο αποτελεί αιτία για δεκάδες ατυχήματα: «Θεωρώ λογικές τις εισηγήσεις αυτές και τις εξετάζω προσεκτικά. Κοιτάζουμε και τη νομοθεσία που υπάρχει σε άλλες χώρες» δηλώνει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου στο «Βήμα». Οι εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα αποσκοπούν να προστατεύσουν τους επιβάτες τους από το παθητικό κάπνισμα και να αυξήσουν τα μέτρα οδικής ασφάλειας, αφού όπως αποδείχθηκε το τσιγάρο κατά την οδήγηση αποτελεί αιτία ατυχήματος.

Η απαγόρευση του καπνίσματος στα ΙΧ ισχύει ήδη σε πολλές χώρες με ορισμένες ωστόσο προϋποθέσεις: στην Αυστραλία, για παράδειγμα, απαγορεύεται το κάπνισμα στο αυτοκίνητο όταν σε αυτό βρίσκονται παιδιά κάτω των 16 ετών. Το ίδιο συμβαίνει και στον Καναδά, την Κύπρο, τη Νότια Αφρική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και βεβαίως και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Φινλανδία υπάρχει πρόνοια για νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα στα ΙΧ, όπως και στην Ιρλανδία. Στην Ιταλία υπάρχουν ήδη θεσμοθετημένα πρόστιμα για τους καπνιστές οδηγούς ΙΧ όταν σε αυτά βρίσκονται παιδιά: 250 ευρώ πρόστιμο στον οδηγό και αφαίρεση 5 μονάδων από το πόιντ σύστεμ. Στο Ισραήλ συζητείται αυτές τις ημέρες στην Κνεσέτ νομοσχέδιο για την απαγόρευση του καπνίσματος στα αυτοκίνητα όταν σε αυτά βρίσκονται παιδιά. Στην Ταϊβάν απαγορεύεται το κάπνισμα και στους αυτοκινητιστές, αλλά και στους μοτοσικλετιστές ακόμα και στον δρόμο, ενώ στη Βρετανία συζητείται το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid...#ixzz0yrAk3ivh

προτείνω κλοτσιά στα αρχίδια, απ αυτές τις "βαθιές" και μετά άρπαγμα απ τον αυχένα και γονατιές στην κοιλιά. Εννοείται ότι αποτελειώνουμε σβήνοντας το τσιγάρο πάνω στον καπνιστή

"Είναι τα λεφτά που θα γλιτώσει το κράτος από τη μείωση των εμφραγμάτων και των καρκίνων λόγω τσιγάρου. Λεφτά τα οποία είναι πολλά.
    Αυτό όμως δεν είναι καθόλου κακό, κατά τη γνώμη μου."

Θες να το ξανασκεφτείς αυτό; Γιατί βιάζεσαι.

Γενικά, σ αυτές τις γαμημενες μέρες όλοι βιάζονται. Να βρουν τη λύση, το σωτήρα, τη λαμπρή ιδέα που θα μας "σώσει". Και πως συμβαίνει όλοι, θελημένα και μη, να επαναλαμβάνουν τις λαμπρές ιδέες που μας φέρνουν οι από πάνω.

Ενημερωτικά, αυτό που λες, είναι οι εισηγήσεις πολλών think tank στο Αμέρικα και στας Ευρώπας και μεταξύ αυτών είναι και ασφαλιστικές εταιρίες. Επισης είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό μας τα είχαν κάνει τσουρέκια με τον ιό της γρίπης. Πολλές συμπτώσεις ρε παιδί μου

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    στην Αυστραλία, για παράδειγμα, απαγορεύεται το κάπνισμα στο αυτοκίνητο όταν σε αυτό βρίσκονται παιδιά κάτω των 16 ετών. Το ίδιο συμβαίνει και στον Καναδά, την Κύπρο, τη Νότια Αφρική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και βεβαίως και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Ιταλία υπάρχουν ήδη θεσμοθετημένα πρόστιμα για τους καπνιστές οδηγούς ΙΧ όταν σε αυτά βρίσκονται παιδιά: [/url]

σε αυτα δηλαδη γιατι διαφωνεις?

αμα δεν καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να γεμιζεις το παιδι καρκινο επειδη εισαι καφρος
    δεν πρεπει να στο ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ καποιος?
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    σε αυτα δηλαδη γιατι διαφωνεις?

αμα δεν καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να γεμιζεις το παιδι καρκινο επειδη εισαι καφρος
    δεν πρεπει να στο ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ καποιος?
    +675
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

afrikanos paliouras Το avatar του/της miscelano
    ειμαι 29 χρονων και καπνιζω κανονικα απο τα 14....επιτελους θα κοψουν το τσιγαρο σε δημοσιους χωρους και δεν θα βρωμοκοπαμε τσιγαριλα απο πανω μεχρι κατω οταν γυριζουμε σπιτι....καιρος ηταν να το κανουνε...
    τα βυζια της Παολα δεν εχουν σιλικονη....ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    Η πλάκα ειναι οτι στα γκάλοπ βγαινουν ποσοστά ανω του 80 % υπερ της απαγορευσης...

Αυτό δείχνει οτι μεγάλη μεριδα σχεδον 1 στους 2 καπνιστες εινα υπέρ... αρα μη παραπονιέστε οι ρουφιανοι ειναι αναμεσά σας
    Δηλώνω ένοχος.
    Sent from me using a computer.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator

Ώστε έτσι εξηγείται!!! Λέω και 'γω!

Για να μη βγούμε και εκτός θέματος, θέλεις να μου πεις ποιο θεωρείς εσύ το υπέρτατο αγοαθό?
    Sent from me using a computer.

Παρόμοια θέματα

1. Περί καπνίσματος μια άποψη.
    από αιγαιοπλόος στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 212
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2009, 02:36
  2. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2008, 10:16
  3. περι ρεπορταζ αλτερ. αντιγραφι απο ποστ φιλου σε γγιτονικο φορουμ
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2004, 12:29
  4. Γειά σου φίλε Δημήτρη. Σε έζησα λίγο αλλά θα σε θυμάμαι πάντα.
    από Adventure-R στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 09:27

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF