Αλλοο πραγμα κατασκευαστης και αλλο πραγμα προμυθευτης κινητηρων...οι δυνατοτεροι κινητηρες στην φ1 εχουν φτιαχτει απο τη μπεμβε...επισης το μ3 μαζι με την 911 ειναι τα πιο επιτυχημενα αγωνιστικα αυτοκινητα ολων των εποχων...η χοντα ειναι αξιος κατασκευαστης σχεδιαστης κλπ αλλα μη τα ισοπεδωνουμε ολα
Οκ, ας πούμε ότι συμφωνώ και έχεις δίκιο, αφού δεν το έχω ψάξει και δε θα το ψάξω τώρα, καθώς δε με ενδιαφέρει. Γιατί δεν έχει ούτε ένα πρωτάθλημα, αφού είχε τους δυνατότερους κινητήρες; Απλή απορία. Βλέπω στο wiki ότι σε 50+ χρόνια εμπλοκής στην F1, σαν "προμηθευτής" (αφού θεωρείς ότι η λέξη κάνει τη διαφορά) κινητήρων, είχε 19 νίκες. 19. Αγώνες. Σε 50+ χρόνια.
Έτσι, για σύγκριση, η Honda έχει 6 πρωταθλήματα και 69 νίκες σε 34 χρόνια. Ως προμηθευτής κινητήρων πάντα. Μάλιστα η τελευταία νίκη της, λέει, ήταν το 1992.![]()
Life begins at 45°.
Μηπως γιατι για να παρεις αγωνα θες και αλλα πραγματα εκτος απο γκαζι; Οπως μονοθεσιο; Ομαδα καλη; Καλο οδηγο;
Και η ντουκατι ειχε παραδοσιακα τουμπανο κινητηρα στα gp με το περισσοτερο γκαζικαι επερνε τοσα χρονια απο τα τρια το μακρυτερο
Ενα καλο τμημα δεν δινει τη νικη, γι αυτο κατεβαινουν ομαδες και οχι κινητηρες...
Το οτι δε κατεβασε ποτε ομαδα φ1 η μπεμβε δε σημαινει οτι δε ξερουν που τους πανε τα 4, ουτε η πορσε εχει κανει κατι στη φ1 οπως και πολλοι αλλοι κατασκευαστες
Στο GP είναι μεγαλύτερες οι απαιτήσεις, πιο λεπτές οι ισορροπίες. Νόμιζα ότι στην F1 όλα τα αυτοκίνητα είναι πάνω κάτω τα ίδια και ουσιαστικά οι κινητήρες διαφέρουν. Δέχομαι τα γραφόμενά σου, γιατί έχω να παρακολουθήσω F1 από 12 χρονών.Απλά μου έκανε εντύπωση.
Life begins at 45°.
Πάντα ο κατασκευαστής σασί μπαίνει πρώτος στην ονομασία και μετά αυτός του κινητήρα. Εκτός... από την "BMW Williams". Ο πρώτος πάνω από 900 άλογα, ο πρώτος πάνω από 19.000rpm κι ένα παρ'ολίγον πρωτάθλημα όντας κατασκευαστής σασί και κινητήρα το 2008 με τον Robert Kubica στα καλύτερά του.
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Κινητήρες Honda στην turbo (πρώτη εποχή) απέδιδαν στα δοκιμαστικά 1500hp απο 1500cc.
Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
Έστω μια φορά
Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
Που όλο με κοιτά
Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
Που σκοτώνει για λεφτά
Που με σκοτώνει από αγάπη
Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
Πάρε με μαζί σου