Σελίδα 27 από 51 ΠρώτοΠρώτο ... 17222324252627282930313237 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 391 έως 405 από 762

Θέμα: Yamaha XTZ-700 Ténéré

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Το ψηλο κεντρο βαρους μ'ολα τα κακα του, εχει κι ενα θετικο, το κανει πιο ευσταθες.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Όταν μιλάμε για το Tenere 700 ελπίζω να είναι αποδεκτό πως δε μιλάμε για μια μηχανή On/Off με όρους του παρελθόντος, ιδιαίτερα όταν η αναφορές είναι εταιρείες του Ανατέλλοντος Ηλίου. Σήμερα όταν μιλάμε για το T700 μιλάμε για κάτι πολύ πιο ικανό στο χώμα.

Στο κατάλληλο περιβάλλον ήμουν. Δεν τίθεται κανένα θέμα στη χωμάτινη οδήγηση, μια χαρά το χειρίζεσαι με μια σχετική εμπειρία.
    Αν δε ρωτούσες δε θα το έθετα ποτέ ως πρόβλημα, όπως έγραψα πρέπει να "ασχοληθείς" για να καταλάβεις ότι υπάρχει λίγο βάρος ψηλά και αυτό μόνο όταν είναι γεμάτο. Το δε μέγεθος του ντεπόζιτου είναι μια χαρά σε συνδυασμό με την πολύ καλή κατανάλωση. Γιατί να έχει μεγαλύτερο ντεπόζιτο από τη στιγμή που το σύνολο της μηχανής ΔΕΝ είναι φτιαγμένο για μεγάλα ταξίδια. Με 16 λίτρα κάνεις περισσότερο από 250 χλμ, σε μια χώρα που τα βενζινάδικα δεν λείπουν.

Τα περισσότερα από αυτά που περιγράφεις είναι θεωρητικά, στη πράξη όμως η μηχανή είναι ίσως η καλύτερη Οn/Οff (με προσανατολισμό Οff) που έχει βγάλει ποτέ Ιαπωνική εταιρεία.

Δε τίθεται θέμα σύγκρισης στο χώμα με τα Africa CRF1000L, ακόμη πιο πολύ αν μιλάμε για το big tank (CRF1000L Adventure Sport), το Tenere 700 μπορεί και ελέγχεται σαφώς καλύτερα. Για το νέο "απλό" Africa 1100 του 2020 δεν έχω συγκριτική άποψη ακόμη (φαίνεται να είναι αρκετά ικανότερο από αυτό της προηγούμενης γενιάς). Αντίστοιχα το CRF1100L Adventure Sport με το μεγάλο ντεπόζιτο του είναι μια φανταστική μηχανή αλλά με προσανατολισμό για τουρισμό, και πατημένο χώμα. Ευτυχώς το κατάλαβαν και στη Honda και πλέον πλασάρουν σωστά τα μοντέλα της Africa (αυτό με το μικρό ντεπόζιτο για όσους έχουν και χωμάτινο προσανατολισμό και αυτό με το μεγάλο για ταξίδια (φαίνεται άλλωστε και από τη διαφορά στον εξοπλισμό), γιατί κατά τη προώθηση των προηγούμενων μοντέλων μας τα έλεγαν ανάποδα και δεν αποδείχθηκε στη πράξη.

Σε ότι αφορά το Tenere 700... έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ -και πάρα πολλοί- να του βρουν αδυναμίες. Όπου υπάρχουν είναι επειδή ψιρίζουν τη μαϊμού και επειδή η Yamaha τόλμησε να το βάλλει απέναντι στο 790 R οπότε φυσιολογικά θα χάσει στα σημεία. Φυσικό επόμενο είναι το 2ο να είναι καλύτερο, αλλά κάτι ο κινητήρας (που έχει αποδειχθεί διαμάντι αξιοπιστίας) κάτι η κατά 50% χαμηλότερη τιμή είναι τα μάλλον αυτά που κάνουν τη διαφορά (ειδικά αν δε σου περισσεύουν τα μπικικίνια και ακόμη πιο πολύ όταν τα δίνεις και σκέφτεσαι σοβαρά το χώμα).

Από όσο έχω διαπιστώσει δεν έχει υπάρξει άλλη Yamaha που να τράβηξε τόσο τη προσοχή μεταξύ των φίλων του πορτοκαλί κόσμου. Είτε η κριτική είναι αρνητική είτε θετική για μένα κάτι λέει αυτό. Για να μην μακρυγορώ άλλο... η μηχανή ως δικύλινδρο Οn/Οff είναι επαρκέστατη στο χώμα.

Θα συμφωνήσω με stoubi ότι η εξάτμιση είναι εκτεθειμένη στις πτώσεις. Η υπόλοιπη μηχανή είναι μαζεμένη όπως οφείλει να είναι μια μηχανή που επισκέπτεται το χώμα. Το αν αρέσει στο μάτι όπως είναι μαζεμένη είναι υποκειμενικό, πρακτικά όμως είναι σωστό.

Edit: Να σημειώσω πως πάντα οι αναφορές μου και οι συγκρίσεις, αφορούν τις ίδιες τις μοτοσυκλέτες και όχι τους αναβάτες (διότι υπάρχουν αναβάτες που μπορούν και τα "πάνε" όλα).
    Του vstrom η εξατμιση δεν ειναι εκτεθημενη;; το τενερε 700 ειναι μια χαρα σταθερο σε εθνικο δυκτιο

Παλαιό μέλος
    τοσο καιρο παλεύω να θυμηθώ με τι μοιάζει αυτο το μηχανάκι. Ε.. το βρήκα. Είναι τόσο άχρωμο, άγευστο και ανούσιο που θυμίζει όλα τα low budget backyard build 250άρια των αμερικάνων που γουσταρουν trail και δεν θέλουν να σπάσουν το μεγάλο καθαρόαιμο που έχουν. Παλιό σκαρι, ηλεκτροστατική πλαισιο/μοτέρ ίδιο χρώμα, εξάτμιση η "μαμα" απο ένα 500άρι, πλαστικά απο το τοπικο κατάστημα και μία μάσκα που θυμίζει ντακαροειδές. Είναι το ίδιο πράγμα με 700άρι μοτερ. Δεν έχει ταυτότητα, δεν ειναι καν κατι συγκεκριμένο, ειναι απλα μια μηχανή με ένα περίεργο φανάρι. Νομίζω τελικα το 660 ήταν πιο ομορφο.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    τοσο καιρο παλεύω να θυμηθώ με τι μοιάζει αυτο το μηχανάκι. Ε.. το βρήκα. Είναι τόσο άχρωμο, άγευστο και ανούσιο που θυμίζει όλα τα low budget backyard build 250άρια των αμερικάνων που γουσταρουν trail και δεν θέλουν να σπάσουν το μεγάλο καθαρόαιμο που έχουν. Παλιό σκαρι, ηλεκτροστατική πλαισιο/μοτέρ ίδιο χρώμα, εξάτμιση η "μαμα" απο ένα 500άρι, πλαστικά απο το τοπικο κατάστημα και μία μάσκα που θυμίζει ντακαροειδές. Είναι το ίδιο πράγμα με 700άρι μοτερ. Δεν έχει ταυτότητα, δεν ειναι καν κατι συγκεκριμένο, ειναι απλα μια μηχανή με ένα περίεργο φανάρι. Νομίζω τελικα το 660 ήταν πιο ομορφο.
    Δλδ παντελως χρεπι το τενερε 700

Παλαιό μέλος Το avatar του/της KotsosDR
    V-Stromακιας?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Ρε τι διαβάζουμε....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sisos Προβολή μηνύματος
    Του vstrom η εξατμιση δεν ειναι εκτεθημενη;; το τενερε 700 ειναι μια χαρα σταθερο σε εθνικο δυκτιο
    Εννοώ εκτεθειμένη σε σχέση με τις χωμάτινες δυνατότητες του, όπου είναι σχεδόν βέβαιο πως τούμπα θα φας. Αν ήταν για άσφαλτο -μόνο- δε θα το σχολίαζα καν.
    Έγραψα εγώ κάπου ότι δεν είναι σταθερό στο Εθνικό δίκτυο; Μια χαρά είναι η μηχανή παντού, απλά δε θα τη βάλω δίπλα σε ένα GS1200R, ούτε δίπλα σε ένα WR450R, θα έλεγα πως είναι η επιτομή του 50/50.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KotsosDR Προβολή μηνύματος
    V-Stromακιας?
    εννοείτε...

Για την εμφάνιση μιλάω, δεν το έχω οδηγησει καν. το είχα στα υπόψιν μέχρι που ειδα τιμη..

ούτε δίπλα σε ένα WR450R
    μην ξύνεις πληγές

Παλαιό μέλος
    Εννοώ εκτεθειμένη σε σχέση με τις χωμάτινες δυνατότητες του, όπου είναι σχεδόν βέβαιο πως τούμπα θα φας. Αν ήταν για άσφαλτο -μόνο- δε θα το σχολίαζα καν.
    Έγραψα εγώ κάπου ότι δεν είναι σταθερό στο Εθνικό δίκτυο; Μια χαρά είναι η μηχανή παντού, απλά δε θα τη βάλω δίπλα σε ένα GS1200R, ούτε δίπλα σε ένα WR450R, θα έλεγα πως είναι η επιτομή του 50/50.
    Συγγνωμη. οσο αναφορα τις δηνατοτητες του σε ασφαλτο λαθος καταλαβα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sisos Προβολή μηνύματος
    Συγγνωμη. οσο αναφορα τις δηνατοτητες του σε ασφαλτο λαθος καταλαβα
    Σιγά... τι συγνώμη; Σιγά το πράγμα, κουβεντούλα γίνεται.
    Απλά τυχαίνει να το έχω οδηγήσει κι εδώ και εκεί και το έχω περιεργαστεί λίγο παραπάνω. Και στο κάτω-κάτω ούτε το αλάθητο του πάπα έχω.
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 11/02/2020 στις 14:33.

Παλαιό μέλος
    Σιγά... τι συγνώμη; Σιγά το πράγμα, κουβεντούλα γίνεται.
    Απλά τυχαίνει να το έχω οδηγήσει κι εδώ και εκεί και το έχω περιεργαστεί λίγο παραπάνω. Και στο κάτω-κάτω ούτε το αλάθητο του πάπα έχω.
    ξέρουμε αν θα κάνει κανα προωθητικο tour η yamaha να το οδηγησουμε όπως εκανε με τα mt?

ξέρουμε αν θα κάνει κανα προωθητικο tour η yamaha να το οδηγησουμε όπως εκανε με τα mt?
    Έκανε ένα μεγάλο σε Πάτρα και Αθήνα (τον Σεπτέμβριο νομίζω) και περιείχε άσφαλτο και χώμα. Τώρα πας σε αντιπροσωπεία και το ζητάς για τεστ ride, στη Yamaha της Αγ. Παρασκευής το είχαν σίγουρα πριν από λίγους μήνες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της slzr
    Ο Μουρίκης πάντως το εκθειάζει το Tenere στην εκπομπή του. Το θεωρεί πολύ καλή πρόταση για Ελλάδα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    το πολύ καλη πρόταση για την ελλάδα είναι τελείως υποκειμενικό.πολύ καλή πρόταση με βάση συγκεκριμένου τύπου αναβατών θα έπρεπε να πεί και όχι με βάση χώρας.γιατί για μένα όπως και για πολλούς ακόμα στην ελλάδα είναι ένα εντελώς αδιάφορο μηχανάκι.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Ίσα-ίσα, το πολύ καλή πρόταση για την Ελλάδα είναι ότι πιο αντικειμενικό μπορεί να ειπωθεί, διότι περιέχει γεωγραφικά και στοιχεία της καθημερινότητας που εκ των πραγμάτων είναι αληθινά.
    Εκτός από τα δάση και τα πολλά νησιά (μεγάλα και μικρά), υπάρχουν και καταστάσεις (όπως η τραγική άσφαλτο) αλλά και νομικά στοιχεία καθώς στη χώρα μας -ακόμη- επιτρέπεται η πρόσβαση σε χωμάτινες φυσικές διαδρομές, πράγμα που δεν ισχύει για το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης.
    Τα παραπάνω αγκαλιάζουν όλες τις On/Off και όχι μόνο το Tenere.

Για σένα και για πολλούς άλλους στην Ελλάδα, μπορεί ναι μεν να είναι αδιάφορο αλλά αυτό ενέχει ΜΟΝΟ μια προσωπική τοποθέτηση που δεν μπορεί παρά να είναι εντελώς υποκειμενική.

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha XTZ 750 Super Tenere.........
    από Desperado στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2005, 11:55

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ