Μπράβο φίλε rex, πολύ ατμοσφαιρικές!
Ο πατέρας μου μου έδωσε το τρίποδό του και είπα να το δοκιμάσω. Χρησιμοποιώ το παλιό μου τρίποδο (που είναι του κώλου), για το φλάς.
Και μία τελευταία με αρκετή δουλειά...
Με αντάπτορα συνδέω τον 50mm ανάποδα, μπροστά στον 55-250, οπότε μεγεθύνω. Στη συγκεκριμένη Χ3,66 (δηλαδή 1cm γίνεται 3,66 cm στην επιφάνεια του αισθητήρα).
Τέλος, βγάζω πολλές φωτογραφίες, οπου νετάρω σε διαφορετικό σημείο και μετά κάνω focus stacking. Η συγκεκριμένη είναι προιόν 7 φωτογραφιών (δεν μπορούσα να βγάλω περισσότερες γιατί κουνιόταν...)
Εδώ και το link για να τις δείτε σε πλήρη ανάλυση.
https://photos.app.goo.gl/viWNAyNVdjGijnMf8
Φοβερή δουλειά και πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική, μπράβο!
Μου αρέσει και το διαφορετικό κοντράστ του εντόμου με το σκούρο και το ανοιχτόχρωμο φόντο.
Για ζουζούνι μια χαρά συνεργάστηκε πάντως![]()
Ισχύει ότι συνεργάστηκε πάρα πολύ καλά...
Ειδικά αν έχεις στο μυαλό σου, ότι για την τελευταία φωτογραφία (που παίζει να ξεπερνάει το macro και να πλησιάζει το micro), το στοιχείο του φακού απείχε περίπου 1 εκατοστό από το κεφάλι του...
Το λευκό του φόντου είναι το τραπέζι πάνω στο οποίο την είχε αράξει.
Το μαύρο φόντο είναι το κινητό μου το οποίο περίτεχνα έστησα για να δημιουργήσω την αντίθεση.
Σε μια από τις φωτογραφίες του link, πάνω αριστερά, φαίνεται η κάμερα του κινητού...
Τέλος, για να καταλάβετε το μέγεθος, δείτε μια φωτογραφία του θέματος από το κινητό μου...
![]()
Πολύ ωραίες φωτογραφίες και αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον όταν συμπληρώνονται και από τα παραλειπόμενα, τεχνικά και μη.
Μπράβο