Σελίδα 27 από 44 ΠρώτοΠρώτο ... 17222324252627282930313237 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 391 έως 405 από 649

Θέμα: Greece2india (Ένα μεγάλο τόλμημα)

Μέλος απο...τότε... Το avatar του/της powerphot

12 Γενάρη 2009

Αρμένικη Πρωτοχρονιά!

Καλή χρονιά σε όλους! Καιρό έχουμε να τα πούμε. Τελικά το χιόνι ήρθε στις 14 Δεκέμβρη. Δε χιονίζει συχνά, οπότε δεν έχει πολύ χιόνι. Απλώς δε θα λιώσει ποτέ το χίονι πριν το Μάρτιο, οπότε το έχουμε μόνιμα τώρα. Η θερμοκρασία συνήθως είναι γύρω στους -10 βαθμούς Κελσίου και είδαμε μέχρι -17. Ζούμε, δηλαδή, μονίμως σε μια παγωμένη κατάσταση. Οι μόνες στιγμές που ζεσταινόμαστε είναι λίγες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας που ανάβουμε την ξυλόσομπα στο σπίτι. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε αρκετά ξύλα.

Η πρωτοχρονιά εδώ γιορτάζεται πολύ έντονα. Τα Χριστούγεννα εδώ είναι στις 6 Ιανουαρίου διότι ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο, αλλά δε γιορτάζονται καθόλου. Μέχρι και τα μαγαζιά ανοιχτά είναι και κανείς δε λέει "Καλά Χριστούγεννα". Την πρωτοχρονιά, όμως, γίνεται χαμός. Σε όλα τα σπίτια ένα μεγάλο τραπέζι είναι στρωμένο για περίπου 6 μέρες (αν και η παράδοση λέει 13). Όλοι επισκέπτονται οποιαδήποτε στιγμή αυτών των ημερών φιλικές τους οικογένειες, χωρίς προειδοποίηση. Κάθονται αμέσως να φάνε όλοι μαζί. Το πιο επίσημο φαγητό εδώ είναι οι λαχανοντολμάδες. Συνοδεύονται από σαλάτες, όπως κάποια που μοιάζει με ρώσικη, αλλά είναι φρέσκια και σπιτική, κοτοσαλάτες και άλλα. Για γλυκό φτιάχνουν κέικ και πέτυχα και μπακλαβά.

Ήρθε η θεία της Ανδριάνας να μας επισκεφθεί για δυο 'βδομάδες και τριγυρνάμε τώρα. Πήγαμε για cross-country ski. Δεν κατεβαίναμε πλαγιές δηλαδή. Πήραμε σκι και οργώναμε τους τριγύρω λόφους με ένα ζευγάρι Αρμένιου και Ρωσίδας που τρέχουν σε πρωταθλήματα και ολυμπιακούς αγώνες. Πανέμορφα ήτανε! Η φωτογραφία που σας στέλνω είναι από μία βόλτα που κάναμε δίπλα σ' ένα δάσος. Μπροστά στο παγωμένο ποτάμι βρίσκεται αυτή η πηγή που βλέπεται στα δεξιά, απ' όπου τρέχει χλιαρό, ελαφρώς ανθρακούχο νερό.

Και πού λέτε να πάει η θεία Τζούλι μετά την Αρμενία; Μα στην Ελλάδα φυσικά! Είναι μουσικός jazz. Παίζει σαξόφωνο και θα παίξει για πέντε βραδιές στο Ηράκλειο και την Αθήνα. Γράφω και το πρόγραμμα της για να πάει όποιος θέλει:

20, 21 και 22 Ιανουαρίου στο:
    Παγοποιείον
    Πλατεία Αγίου Τίτου
    Ηράκλειο

23 και 24 Ιανουαρίου στο:
    Guru Bar (Jazz Upstairs)
    Πλατεία Θεάτρου 10, Ψυρρή
    Αθήνα
    210 32 46 530 (19.00 - 21.00)

Σνορ χαβόρ νορ ταρί πείτε στους Αρμένιους!
    Να 'στε καλά,
    Ηλίας Βροχίδης

----------------------------------------------
    P.S. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Ηλία: Απο την Ελλάδα στην Ινδία με μοτοσικλέτα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	69ashotsk.jpg 
Προβολές:	1488 
Μέγεθος:	48,4 KB 
ID:	152146
    Το ταξίδι του Ηλία Βροχίδη μπορείτε να το διαβάζετε και στην ιστοσελίδα του Madnomad.gr, στο Facebook Madnomad

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harvester
    αντε σκασανε και οι συμπεθεροι
    σε τυλιξανε αγορι μου:rotflmao:

καλα επρεπε να πας μεχρι εκει για να βρεις μια γυναικα και μια συμπεθερα.στο αμυντεο να πας ολα τα βρισκεις ειδικα τους λαχανοντολμαδες και το κρυο

Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
    Για να είμαι ειλικρινής...από την αρχή του ταξιδιού σου δεν με πολυενδιέφερε τι κάνεις...άλλωστε εσύ ξέρεις, εσύ το ζεις...αλλά πρόσεξε μην σε τυλίξει και πας στην αμερική..

Στις 16-11-2008 21:02 το έλεγα εγώ, να πω ότι δεν το έλεγα.....:rotflmao: :rotflmao:

Άντε και καλούς απογόνους...

Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
    αντε σκασανε και οι συμπεθεροι
    σε τυλιξανε αγορι μου:rotflmao:

καλα επρεπε να πας μεχρι εκει για να βρεις μια γυναικα και μια συμπεθερα.στο αμυντεο να πας ολα τα βρισκεις ειδικα τους λαχανοντολμαδες και το κρυο
    Καλά μιλάμε την ψιλιαστήκαμε τη δουλειά....καλά το σχόλιο για το Αμύντεο....ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ......να μην ξοδεύεται ο κόσμος δηλαδή....
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harvester
    Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
    Στις 16-11-2008 21:02 το έλεγα εγώ, να πω ότι δεν το έλεγα.....:rotflmao: :rotflmao:

Άντε και καλούς απογόνους...

Καλά μιλάμε την ψιλιαστήκαμε τη δουλειά....καλά το σχόλιο για το Αμύντεο....ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ......να μην ξοδεύεται ο κόσμος δηλαδή....
    μωρε εσυ τα ειπες αλλα λεω δεν μπορει ο ερωτας για ελευθερια και για ταξιδι θα υπερνικησει αυτον τον ερωτα.
    αλλα να με πεις καραβια σερνει στο xr θα κολουσε :rotflmao: :rotflmao:

14 Φλεβαρη 2009

Τέρμα το χιόνι!

Περιέργως, έχει λιώσει ήδη το χιόνι στους δρόμους της δικής μας περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι μετά από ενάμιση μήνα αδράνειας, ξανακαβάλησα τη μοτοσικλέτα μου! Ήρθαμε στη γειτονική Τυφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, με την Ανδριάνα. Τη μέρα που θέλαμε να φύγουμε, άρχισε να χιονίζει μετά από τόσο καιρό. Εκτός αυτού, είχα φουσκώσει τα λάστιχα το βράδυ και το πρωί βρήκα το πίσω λάστιχο σκασμένο! Το διόρθωσα, όμως, αψήφησα και το λίγο χιόνι και ήρθαμε στη Γεωργία. Η Ανδριάνα δεν είχε ξανάρθει παρ’ όλο που ζει πάνω από ενάμιση χρόνο μόνο 150 χιλιόμετρα μακριά. Ήρθαμε, λοιπόν, για βόλτα, για να ξανασυναντήσω την οικογένεια του Ρομπέρτο και της Έκα που με είχαν φιλοξενήσει και γίναμε τόσο καλοί φίλοι και για να πάρω δεύτερη βίζα για την Αρμενία, γιατί η πρώτη έληξε. Ελπίζω να μη μου κάνουν καμιά πλάκα και μου αρνηθούν τη βίζα.

Τον τελευταίο μήνα είμαι συνέχεια απασχολημένος και μάλιστα πολύ ευχάριστα. Μια και τόσοι εκφράσατε την επιθυμία να διαβάσετε ένα βιβλίο σχετικά με όλο το ταξίδι μου και αφού μου αρέσει κι εμένα τόσο να γράφω, αποφάσισα να το υλοποιήσω! Γράφω κάθε βράδυ ασταμάτητα μέχρι το πρωί! Μ’ αρέσει να γράφω το βράδυ, γιατί είναι όλα ήσυχα και σκοτεινά έξω. Έτσι, χάνω τελείως την αίσθηση του χρόνου. Δεν ξέρω αν είναι αργά ή νωρίς, αφού δεν υπάρχει ήλιος στον ουρανό για να με καθοδηγεί. Όταν δω ότι ο ουρανός αρχίζει να φωτίζεται, ξαπλώνω να κοιμηθώ.

Έχω ήδη γράψει 90 σελίδες, αλλά έχω πολύ ακόμη να γράψω. Μόλις μπήκα στο τεράστιο κεφάλαιο της Ινδίας. Γράφω κάθε μέρα ατελείωτες ώρες. Πωρώνομαι! Μου αρέσει αφάνταστα που γράφω απολύτως ελεύθερα, χωρίς περιορισμό στην έκταση του κειμένου. Έτσι, μπορώ να περιγράφω λεπτομερώς όλες εκείνες τις μικρές, αλλά σπουδαίες στιγμές που έζησα. Σκοπεύω να το κάνω πρώτα ταξιδιωτικό βιβλίο κι ύστερα μοτοσικλετιστικό. Πρώτα απ’ όλα περιγράφω το ταξίδι δηλαδή και όσα έζησα κάτω από τη σέλα, τους ανθρώπους και απανθρώπους που συνάντησα, τα χρώματα, τ’ αρώματα, τ’ ακούσματα, τους πολιτισμούς και τους διαφορετικούς τρόπους ζωής που γνώρισα. Όχι ότι λείπουν βέβαια οι περιπέτειες που μου χάρισε η μοτοσικλέτα. Δε θα μπορούσαν άλλωστε να λείπουν, αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού μου.

Την πρώτη Φεβρουαρίου (τεύχος 431) κυκλοφόρησε στο περιοδικό moto η ανταπόκρισή μου από το Τατζικιστάν. Δεν ξέρω αν μπορείτε να το βρείτε ακόμη, γιατί από τις 15 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί το επόμενο τεύχος.

Τα νέα σχέδια λένε πως άμα μου δώσουν δεύτερη βίζα για την Αρμενία (ελπίζω!), θα μπορώ να μείνω εδώ μέχρι τον Ιούνιο και μάλλον αυτό θα κάνω. Όταν θα μπει σιγά-σιγά η άνοιξη, λοιπόν και θα ‘ναι παράδεισος εδώ, το ξαναλέω: όποιος θέλει να έρθει καμιά εκδρομή προς τα ‘δω, είναι ευπρόσδεκτος να μείνει στο σπίτι μας όσο θέλει και να ταξιδέψουμε όλη την Αρμενία τώρα που μπορούμε να καβαλήσουμε τις μοτοσικλέτες μας!

Να ‘στε όλοι καλά,
    Ηλίας Βροχίδης

P.S. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Ηλία: Απο την Ελλάδα στην Ινδία με μοτοσικλέτα

Όνομα:	70tbilisi.jpg 
Προβολές:	1177 
Μέγεθος:	81,4 KB 
ID:	155511
    Το ταξίδι του Ηλία Βροχίδη μπορείτε να το διαβάζετε και στην ιστοσελίδα του Madnomad.gr, στο Facebook Madnomad

Βορειολυβικός Το avatar του/της fasma

"Δεν ξέρω αν είναι αργά ή νωρίς, αφού δεν υπάρχει ήλιος στον ουρανό για να με καθοδηγεί. Όταν δω ότι ο ουρανός αρχίζει να φωτίζεται, ξαπλώνω να κοιμηθώ."

Ετσι θα επρεπε να ηταν η ζωη ολων μας........

Μπραβο σου ..........

Re: 14 Φλεβαρη 2009

Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
    [B]

είναι ευπρόσδεκτος να μείνει στο σπίτι μας όσο θέλει και να ταξιδέψουμε όλη την Αρμενία τώρα που μπορούμε να καβαλήσουμε τις μοτοσικλέτες μας!

Ηλίας Βροχίδης

κολλήσαμε Ηλιααααα:a07:

:rotflmao:

Re: Re: 14 Φλεβαρη 2009

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    κολλήσαμε Ηλιααααα:a07:

:rotflmao:
    Καλά το κατάλαβες!
    Όπως η παροιμία δηλαδή!

ετσι απλα λοιπον Το avatar του/της ΚΟΜΠΙΝΙΕΡΗΣ
    μπραβο αρχηγε μου, ετσι τελικα ειναι οι ελληνες απροβλεπτοι οσο κ ολιγον καλοπροεραιτα περιεργοι. αυτο που κανεις ειναι θαυμασιο,ειναι ισως οτι θα πρεπει κ μεις να κανουμε σιιγα σιγα για να ξεφυγουμε απο την παστεριωμενη καθημερινοτητα που μας σαπιζει.εχουμε χορτασει απο θεωριες κ φραπε με το κιλο αντι να βαλουμε μπρος κ να φυγουμε. εδωσες ενα ωραιο σκοπο στη ζωη σου που σιγουρα θα ειναι λιγοι αυτοι που θα σου μοιαζουν κ πολλοι αυτοι που θα σε θαυμαζουν. ειναι ωραιο να βοηθας χωρις να ζητας ανταλαγματα,χρειαζεται να χεις μεγαλη καρδια κ μια ωραια τρελα. να σαι καλα!!!! www.katakali.tk
    ολα αλλαζουν αρκει να το πιστεψεις!!

6 Μάρτη 2009

Αχ αυτές οι κλεψιές...

Λαμπρές εξελίξεις! Έφεραν γρήγορο internet στη γειτονική μας πόλη και τώρα δε χρειάζεται να ταξιδεύω 100 χλμ. για να συνδεθώ στο διαδίκτυο. 15 χλμ. αρκούν! Εδώ ξανάρθαν τα χιόνια κι έχει πάλι παγωνιά. Ελπίζω να μην κρατήσει πολύ.

Αυτές τις μέρες έκλεψαν την Africa Twin μου, που την έχει ο πατέρας μου στη Θεσσαλονίκη πλέον. Την είχε αφήσει ένα βράδυ στο πεζοδρόμιο, εκεί στις επικίνδυνες, δυτικές συνοικίες και η μοτοσικλέτα εξαφανίστηκε. Με πείραξε κάπως, γιατί ήταν ακριβώς όπως την ήθελα... Τη συντηρούσα με όλο μου το μεράκι, της είχα βάλει ό,τι χρειαζόμουν και ήταν τέλεια! Τουλάχιστον σκέφτηκα ότι δε μου 'κλεψαν ότι πολυτιμότερο έχω: τα όσα έχω ζήσει είτε ταξιδεύοντας είτε στην Ελλάδα. Αυτά, όμως, κανείς δε μπορεί να μου τα κλέψει!

Η Ελληνική Αστυνομία με εξέπληξε! Βρήκε τη μοτοσικλέτα σε δύο μόλις μέρες! Κάποιος απατεώνας την πήγε μέχρι τη Χαλκιδική και την παράτησε εκεί, γιατί είχε καταστρέψει την κλειδαριά και δε δούλευε πλέον. Ο πατέρας μου, ως ηλεκτρονικός, κατάφερε να την επιδιορθώσει και να τη βάλει μπρος και τώρα δουλεύει μια χαρά το αστέρι και είναι στα χέρια μας!

Προσέχετε παιδιά αυτά τα λίγα που καταφέρατε με κόπο να αποκτήσετε, γιατί απ' ότι καταλαβαίνω Αμερική έγινε και η Ελλάδα στο θέμα των εγκλημάτων. Εγώ εδώ που είμαι έξω ξεχαστεί στην αθωότητα αυτού του κόσμου, αλλά εκεί μάλλον θα χειροτέρεψαν τα πράγματα, ε; Εσείς θα το ξέρετε καλύτερα αυτό. Και δεν είναι μόνο οι κλέφτες που είναι απαράδεκτοι, αλλά και όλοι αυτοί που αγοράζουν τα κλεμμένα και ενισχύουν το κλέψιμο κατ' αυτόν τον τρόπο.

Τέλος πάντων, το πολυτιμότερο δε θα μου το κλέψουν ποτέ!

Στο τεύχος της πρώτης Μαρτίου (433) του περιοδικού moto θα βρείτε την ανταπόκρισή μου από το Κυργιζστάν.

Θέμη, τα χιλιόμετρα που έχει διαγράψει το XR μου συνολικά είναι άγνωστα, γιατί όταν το αγόρασα μεταχειρισμένο, το κοντέρ δε δούλευε. Υπολογίζω ότι έχει λίγο πάνω από 100.000 χλμ. 'Αλλωστε, τα 68.000 τα έχω κάνει στο ταξίδι μέχρι στιγμής.

Να 'σται καλά παίδες και προσοχή!
    Ηλίας Βροχίδης

Όνομα:	africa1.jpg 
Προβολές:	984 
Μέγεθος:	89,6 KB 
ID:	157614

Re: 6 Μάρτη 2009

Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
    Αχ αυτές οι κλεψιές...
    Πως γίνεται αυτές οι "δυτικές συνοικίες" πάντα και παντού να έχουν τέτοια φήμη?

Όνομα:	africa3.jpg 
Προβολές:	979 
Μέγεθος:	86,2 KB 
ID:	157615

Γεια σας παίδες κι από το forum! Περνούσα από τη γειτονική μας πόλη κι είπα να συνδεθώ για λίγο στο διαδίκτυο τώρα που το έφεραν τόσο κοντά μας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΟΜΠΙΝΙΕΡΗΣ
    μπραβο αρχηγε μου, ετσι τελικα ειναι οι ελληνες απροβλεπτοι οσο κ ολιγον καλοπροεραιτα περιεργοι. αυτο που κανεις ειναι θαυμασιο,ειναι ισως οτι θα πρεπει κ μεις να κανουμε σιιγα σιγα για να ξεφυγουμε απο την παστεριωμενη καθημερινοτητα που μας σαπιζει.εχουμε χορτασει απο θεωριες κ φραπε με το κιλο αντι να βαλουμε μπρος κ να φυγουμε. εδωσες ενα ωραιο σκοπο στη ζωη σου που σιγουρα θα ειναι λιγοι αυτοι που θα σου μοιαζουν κ πολλοι αυτοι που θα σε θαυμαζουν. ειναι ωραιο να βοηθας χωρις να ζητας ανταλαγματα,χρειαζεται να χεις μεγαλη καρδια κ μια ωραια τρελα. να σαι καλα!!!! www.katakali.tk
    Σ' ευχαριστώ Γιάννη για την ευχή και χαίρομαι που το βλέπεις κι εσύ έτσι και νιώθεις όπως νιώθω. Μπήκα και στην ιστοσελίδα του χωριού σου. Ενδιαφέροντα φαίνονται τα Ρογκατζάρια!

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    εγω το ειχα πει
    " εφαγα τη γηηηη
    να σ'ανάζηταωω":wacko:
    Πού 'σαι ρε Χρήστο, έρχεσαι;;;

Άντε, τώρα που γυρίζει!

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Ηλία πως πάει? για πες κανένα νέο?

Παρόμοια θέματα

1. Ενα μεγαλο ευχαριστω :
    από hornet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10